Şimdi Ara

Ses Kartım ve Sistemim için yardımm acilll

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet başlıktan da anlayacağınız üzere ses kartı ve sistemi alacağım 2 marka arasında kaldım Asus mu Creative mi ? Ses kartınıda Sistemide hem oyun hemde müzik için kullanacağım sizce hangi ürün ?

http://asia.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-z

http://www.asus.com/ROG_ROG/ROG_Xonar_Phoebus/

http://www.asus.com/ROG_ROG/ROG_Xonar_Phoebus_Solo

Şuan kullandığım ses sistemi Creative İnspire 5200 5.1 istediğim sistem ise bundan daha yüksek ses ve berrak bi ses istiyorum bass ta çok önemli benim için ve birde oyun için kullanabileceğim bir kulaklık önerirseniz çok sevinirim güzel bi ses sistemi istiyorum

• sukruneng kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam şahsi fikrim asustan yana olurdu müzikal anlamda daha iyi olduklarını düşünüyorum ayrıca kulaklık anfisi var içinde creativede göremedim ayrıca 118 snr az değil :)
  • yalnız asusun ses kartı oyun ses kartı
    merhaba hocam verdiğin likteki kartların hepsi oyun için
    Dostum hem Asus'un hem de Creative'in giriş-orta seviye sayılacak kartlarını kullanmış biri olarak tercihim Asus'tan yana olurdu. Driver sorunu olmuyor. Creative'cilerin çok sık şikayeti olur bu konuda.

Fakat bu sorduğun kartlar nereden baksan 600 TL civarında, yanlışım varsa düzeltirsin. Eğer bu kartları elindeki 5200 ile kullanmayı planlıyorsan yazık edersin. Ses kartını ne kadar kaliteli alırsan al, hoparlörler dandikse iyi bir ses alamazsın. Ha oyun ve film için çok fark etmeyebilir. Fakat iş müziğe gelince sonucu beklediğin gibi olmaz.

Bu arada Creative T 5200'ü aldın mı, alacak mısın? Eğer almadıysan sana farklı bir öneride bulunayım. Ben bu şekilde kullanıyorum ve gayet memnunum.

Elimde Edifier M3500 5.1 hoparlörleri var, yaklaşık 150-200 TL civarına bulunuyor. Ses kartı olarak ise Asus Xonar DX kullanıyorum, bildiğim kadarıyla şu an piyasada yok ama ben 200 TL'ye almıştım.

İlk etap için bu ikili fena gelmiyordu fakat salona Hifi sistem kurduktan sonra yetersiz gelmeye başladı. Özellikle müzik konusunda. Filmleri artık tv'de ev sinema sistemi ile izlediğim için, bu setupta filmle işim olmuyor. Edifier + Asus ikilisi oyun için gayet yeterli, özellikle creative ses kartından sonra Asus alınca resmen arka hoparlörlerin olduğunu fark ettim. Mesela şu an AC 4 oynuyorum, surround olayı gayet hoş. Aynı şekilde Battlefield 4'te de gayet iyi. Sonuç olarak oyun anlamında toplamda 400 TL'lik sistem gayet başarılı oluyor.

Gelelim müzik işine maalesef piyasada bulunan birçok Logitech, Creative modeli bu anlamda çok başarısız. Edifier nispeten bunlara göre daha başarılı ama hifi tipi ses sistemi kullandıktan sonra hepsi yalan oluyor. Bu sebeple müzikte hoparlörleriniz ne kadar iyiyse o kadar iyi oluyor. Ve de insanlarda hep bir 5.1'de müzik daha iyi dinlenir gibi bir anlayış mevcut. Müzik stereo sistemde, hadi bilemedin uyduları orta karar olan bir 2.1'de dinlenmelidir. Bu sebeple bu iş için en uygun ve ucuz çözüm monitör hoparlörler oluyor.

600 TL ses kartı, 200 TL'de dediğin Creative T5200 hoparlörleri hesap edersen yaklaşık 800-1000 TL arası bir bütçen olduğunu varsayıyorum.

Monitör hoparlör 430 TL,http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5774&gid=823
    Asus Xonar DX ses kartı 180 TL,http://www.netsiparis.com/asus-xonar-dx-pciex1-ses-karti_p13001020003
    ek olarak oyunlar için herhangi bir 5.1 200 TL,http://www.vatanbilgisayar.com/hoparlor-(speaker)/creative-sbs-a550-sbs-a550-5+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=68671

Eder 800 TL. Monitör hoparlörleri ses kartının ön çıkışına bağlayacaksın ve müzik dinlerken asus'un arayüzünden hemen 2 kanalı seçiyorsun. Bu şekilde müzik için monitör hoparlörleri kullanmış olursun. Oyun oynayacağın zaman ise 5.1 yada 7.1'i seçip diğer sistemini de olaya dahil edersin. Onun bağlantılarını da ses kartının geri kalan yan, arka ve sub çıkışları ile yaparsın. Bu şekilde hem müzikten hem de oyunlarından zevk almış olursun.

Aksi takdirde almayı planladığın ses kartının kalitesini kesinlikle anlamayacaksın. Böylesi bir fiyat seviyesinde en mantıklı çözüm bu olur. Öbür türlü anadol kasasına ferrari motoru takmış gibi olacaksın. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Selam hocam mesajınızı okudum, bende creative sound blaster z var.müzikte sizin verdiğiniz asustan dahamı kötü, iki kartıda deneyim ettinizmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Maalesef iki kartı da kullanma şansım olmadı. Fakat Asus'u alırken yaptığım incelemelerden hatırladığım kadarıyla bendeki Xonar DX ile sizdeki Z aynı ses çipini kullanıyordu. Genel yorumlar ise Asus'un müzikal olarak oldukça başarılı olduğu, oyunlarda ise creative'in biraz daha iyi olduğu yönündeydi. Ama genel olarak birbirine denk kartlar diyorlardı.

Ben Asus Xonar DX'i 200 TL'ye almıştım. Şimdi sizin SB Z ise vatanda 400 TL. Hali ile Creative oldukça pahalı kalıyor. Bu sebeple Asus fiyat performans olarak çok daha iyi durumda.

Bu arada şimdi incelemelere ufaktan bir göz gezdirdim de, Asus'un oyunlarda ses simülasyonunu iyi yapamadığını söylemişler de, ben hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım. Yani gelen kurşunun nerden geldiğini anlamak gibi, arka sağdan mı vs gibi. Crysis ve Battlefield'larda herşey gayet yerindeydi. Hatta Crysis 2'de otlukların içinde görünmeyen canavarlar vardı, o sahnede bariz şekilde arkama bakıp dönmüşlüğüm var.

Dediğim gibi aynı fiyatta olsalar tercih meselesi denilebilir ama arada 2 kat fark olunca Asus her hali ile öne geçiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiye AcilL lütfen
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladım hocam.Evet vatan pahalı ben kartı hepsiburada'nın %36 indirimiyle 263 tl'ye aldım.Ana amacım müzikti ama aralarında pek fark yoksa önemlide değil hani yoksa daha ucuz olup daha kaliteli müzik performansı veren bir ses kartı olsaydı asus o zaman pişman olurdum belki z'yi aldığıma.

Cevap için teşekkürler.
  • hocam ben şöyle diyim o zaman bana hem müzik hemde oyun için zevk alabileceğim bi kulaklık ve ses kartı söyleyin bütçe önemli deil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.