Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

ses kaydı yapan entegre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bir proje için entegreye 5 değişik (veya 1 den çok) ses kaydedip daha sonra bu sesleri ayrı ayrı tetikleme uçları ile dinleyeyebileceğimiz bir entegre varmı?

yapacağım proje görme özürlüleri için klavye üzerindeki tuşları sesli olarak veren basit bir similasyon programı yapmak.
    her bir tuş için 2 sn versem 105x2 = 210 sn. ve de 105 ayrı adresleme lazım bana. bunu pıc ile hallederim galiba. ama ses entegresi bu adreslemeler için uygun olur mu? yorumlarınızı ve yardımınızı bekliyorum arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robtek -- 22 Ocak 2008; 13:09:04 >

• Evet var. Entegre 17 ytl.
    Kit 20 ytl. Toplam 37 ytl.
    2Dakika ses kayıtlı. Entegre kodu: ISD 25120
  • http://www.holtek.com.tw/english/products/voice_3.htm
    piyasada bulabilirmisin bilmiyorum ama en azından fikir verir diye düşünüyorum...
  • Arkadaşlar ISD25xx serisi entegrelerin pic ile kullanımını ayrıntılı olarak alatan bir kaynak var mı?
    İnternete inceledğimde kayıt etme ve çalma devreleri birbirinden farklı.Aynı devre ile hem kaydedip hem çalamazmıyız?
  • aynı devre ile hem kaydetme hemde çalmadan kastınız nedir?
    http://www.winbond-usa.com/products/isd_products/chipcorder/datasheets/2560/ISD2560.pdf
    datasında sadece bir anahtarla kayıt ve çalma işleminin yapılabildiğini gösteriyor. sizi yanlış mı anlıyorum, nedir yapmak istediğiniz???
  • Evet.Sormak istediğim sizin anladığınız gibi.Devre işime yarar.
    Acaba pic ile kontrol için elinizde kod var mı?
  • malesef...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: strom

Evet.Sormak istediğim sizin anladığınız gibi.Devre işime yarar.
    Acaba pic ile kontrol için elinizde kod var mı?

Üstad bu konuda bayağı çalışmıştım. sorunun ISD yi adreslemektemi yoksa çaldırıp susturmaktamı ?
  • @tyilgin sana anladıklarımı anlatim.
    Şimdi bu entegrenin 10 aset adresleme bacağı var.Bu demek oluyor ki 2^10=1024 tane adresleme yapabiliriz.60Sn 'lik entegre için bütün adreslemeleri kullanırsak herbir adrese max~0.05sn kayıt yapabiliriz.
    CE biti 0 olduğunda P/R bitinin durumuna göre çalma veya kaydetme ye başlıyor..PD biti 1 olduğunda da o anda yapılan işlem durur.
    Yani Pic ile kontrol ettiğimizde 13 pin kullanacağız.
    Mesela 5 adres pini kullanalım.3'de kontrtol pini
    0.Adrese 5sn'lik ses kaydetmek için
    adres verisi:00000
    olarak ayarlayalım.
    ce=0
    PD=0
    P/R=0
    Olsun bu arada sesi kayıt edelim.5sn sonra kontrol bitlerini
    CE=1
    PD=1
    Yapıp sesi kaydedelim.
    Daha sonra 5Sn'ye kontrol bitlerini
    CE=0
    PD=0
    P/R=1 yapalım.
    Böylelikle sesi çalmış oluruz.

Bu benim anladığım.Elbetteki yanlıştır.Nerelerde yanlış olduysa düzelitver.
    İlgin için sağol.

• arkadaşlar ben geçende bir zil gördüm ! 120 ! tane melodisi var nasılk ve neye kayıt ediyorlar ben onu anlamıyorum. Bir kere ISDN değil ney acaba???
  • arkadaşım bi mp3 player alsan . sonra bunun üzerinde tuş kombinasyonalrını ögrenip pic ile kontrol etsen ? daha iyi olmaz mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: why_living

arkadaşım bi mp3 player alsan . sonra bunun üzerinde tuş kombinasyonalrını ögrenip pic ile kontrol etsen ? daha iyi olmaz mı ?

Hiç yaptın mı?
  • yapmadım ama düşünüyorum. hatta bazı chipleri inceledim. i2c ile kontrol ü mümkün. mesala atj2085
  • Bununla bir proje yapmanı öneririm:

http://www.futurlec.com/Mini_MP3.shtml
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.