Şimdi Ara

Ses Sistemi Güçlendirme Önerisi ltf.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ses sistemim aşağıdakilerden oluşmaktadır;

Reciever
    Sony STR-DB940 (5.1)
    110 W (8 Ohms)

Subwoofer
    Jamo E 5Sub.5
    100 W

Hoparlörler
    Jamo BX-200A (2 adet) (A'ya bağlı)
    350 W (8 Ohms)

Pioneer S-V42 (5 adet) (B'ye bağlı)
    80 W (8 Ohms)

Pioneer'ları yalnızca film seyrederken kullanıyorum. Bunun haricinde müzik dinlerken Pioneer'ları devre dışı bırakıp Reciever'ın AFD (Auto Format Decoder) özelliği ile Jamo'ları (sub ile beraber) devreye sokuyorum. Sub'ı kısık tutarak hiçbir bozulma olmadan sesi sona kadar getirebiliyorum. Ancak sesin yüksekliği beni pek tatmin etmiyor. Ayrıca sub'ı devre dışı bıraktığımda Jamo'lardan gelen ses o kadar cılız kalıyor ki, neredeyse hiç bas sesi gelmiyor. Yani amfi hoparlörlerimi hemen hemen hiç besleyemiyor. Sub olmasa facia yani.

İstediğim hoparlörlerimi de bir şekilde besleyebilmek. Bunun için NAD'ın 2 hoparlör'ün girişine takılan 2 adet Power Amfi'sini önerdiler. Bu konuda hiçbir fikrim olmadığından yardımlarınızı ve önerilerinizi rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Sinan

• Sony STR-DB940 (5.1)
    1 ADET SONY SS-CN105 CENTER 100 WATT 8OHMS
    2 ADET SONY SS-SR105 UYDU 100 WATT 8OHMS
    2 ADET TANNOY MX front
    1 ADET DEFINITIVE ACTIVE SUBWOOFER SuperCube III
    benim sistemde böyle
    bende tannoylar A'da
    sony ler B'de
    avr de A+B bu şekilde çalıyor O/B ses kartıyla emin olasın % 60 geçemedim
    subwoofer volumu % 25 de avr üzerinde 0 ayarlı
    subu % 40 getirince her yer titremeye başlıyor.
    anfinin ayarlarını bi kontrol et vede ses kaynağın nedir.?
  • Orjinalden alıntı: sozyapar

Ses sistemim aşağıdakilerden oluşmaktadır;

Reciever
    Sony STR-DB940 (5.1)
    110 W (8 Ohms)

Subwoofer
    Jamo E 5Sub.5
    100 W

Hoparlörler
    350 W (8 Ohms)

80 W (8 Ohms)

Pioneer'ları yalnızca film seyrederken kullanıyorum. Bunun haricinde müzik dinlerken Pioneer'ları devre dışı bırakıp Reciever'ın AFD (Auto Format Decoder) özelliği ile Jamo'ları (sub ile beraber) devreye sokuyorum. Sub'ı kısık tutarak hiçbir bozulma olmadan sesi sona kadar getirebiliyorum. Ancak sesin yüksekliği beni pek tatmin etmiyor. Ayrıca sub'ı devre dışı bıraktığımda Jamo'lardan gelen ses o kadar cılız kalıyor ki, neredeyse hiç bas sesi gelmiyor. Yani amfi hoparlörlerimi hemen hemen hiç besleyemiyor. Sub olmasa facia yani.

İstediğim hoparlörlerimi de bir şekilde besleyebilmek. Bunun için NAD'ın 2 hoparlör'ün girişine takılan 2 adet Power Amfi'sini önerdiler. Bu konuda hiçbir fikrim olmadığından yardımlarınızı ve önerilerinizi rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

slm sub ı devre dışı bıraktığında hangi modda dinliyorsun yani hala afd modun da mı onu belirtirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidr -- 6 Temmuz 2007; 8:15:19 >

• Anladığım kadarıyla 5+1 hoparlörleriniz ve ayrıca stereo kolonlarınız var , ilgili sony stereo performansta düşüktür , yapmanız gereken sinema ve stereo sisteminizi ayırmaktır , zira NAD power alırsanız , bu sefer sonyi gene pre olarak kullanmanız gerekicek ve muhtemelen genede mutlu olmayacaksınız , en iyisi kolonlarınızı bagaja atıp , stereo anfi satan dükkanları ziyaret ederek , bağlayıp dinleyerek zevkinize uygun bir anfi seçmek ve müzik sistemini sinemadan ayırmaktır , tahminimce denon (1015 yada eski 1500 modelleri ) yada marant ( 7200 mesela ) anfiler sizi mutlu eder , ayrıca teac ar-600'a da bakabilirsiniz , ayrıca yamaha 497 , 596 'da gözönünde bulundurabileceğiniz anfiler , ayrıca NAD 372 veya harman kardon.. kısaca güzel seçenekleriniz var , test edip karar vermenizi tavsiye ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: therapeute

Anladığım kadarıyla 5+1 hoparlörleriniz ve ayrıca stereo kolonlarınız var , ilgili sony stereo performansta düşüktür , yapmanız gereken sinema ve stereo sisteminizi ayırmaktır , zira NAD power alırsanız , bu sefer sonyi gene pre olarak kullanmanız gerekicek ve muhtemelen genede mutlu olmayacaksınız , en iyisi kolonlarınızı bagaja atıp , stereo anfi satan dükkanları ziyaret ederek , bağlayıp dinleyerek zevkinize uygun bir anfi seçmek ve müzik sistemini sinemadan ayırmaktır , tahminimce denon (1015 yada eski 1500 modelleri ) yada marant ( 7200 mesela ) anfiler sizi mutlu eder , ayrıca teac ar-600'a da bakabilirsiniz , ayrıca yamaha 497 , 596 'da gözönünde bulundurabileceğiniz anfiler , ayrıca NAD 372 veya harman kardon.. kısaca güzel seçenekleriniz var , test edip karar vermenizi tavsiye ederim...

Evet, 5+1 ile birlikte stereo kolonlar var. Fazla yerim olmadığından tek bir sistem üzerinden kontrol etmek istiyorum aslında. Sony'yi yine pre olarak kullanarak 2 adet NAD alsam da ses gücü tatmin etmez mi hala? Peki sadece reciever'ı değiştirsem ve Onkyo 674 reciever alsam şu ankinden çok farklı olur mu acaba? Önerileriniz için çok tşk. ederim.

Sinan

• quote:

Orjinalden alıntı: klas341979

Sony STR-DB940 (5.1)
    1 ADET SONY SS-CN105 CENTER 100 WATT 8OHMS
    2 ADET SONY SS-SR105 UYDU 100 WATT 8OHMS
    2 ADET TANNOY MX front
    1 ADET DEFINITIVE ACTIVE SUBWOOFER SuperCube III
    benim sistemde böyle
    bende tannoylar A'da
    sony ler B'de
    avr de A+B bu şekilde çalıyor O/B ses kartıyla emin olasın % 60 geçemedim
    subwoofer volumu % 25 de avr üzerinde 0 ayarlı
    subu % 40 getirince her yer titremeye başlıyor.
    anfinin ayarlarını bi kontrol et vede ses kaynağın nedir.?

Bahsettiğiniz kolonlar için reciever zaten yeterli olduğu için %60'ı geçememeniz normal. Bendeki stereo'lar 350W. Onları beslemekte yetersiz kalıyor ve sorun da bu zaten. Yine de tşk.
  • Merhaba,

Sub'ı AFD modundan çıkarak devre dışı bırakıyorum. Yani sub'ı power'ından kapatmıyorum hiç. Farkeder mi acaba? Denemedim hiç. Tşk.

Sinan

Orjinalden alıntı: spidr

Orjinalden alıntı: sozyapar

Ses sistemim aşağıdakilerden oluşmaktadır;

Reciever
    Sony STR-DB940 (5.1)
    110 W (8 Ohms)

Subwoofer
    Jamo E 5Sub.5
    100 W

Hoparlörler
    350 W (8 Ohms)

80 W (8 Ohms)

slm sub ı devre dışı bıraktığında hangi modda dinliyorsun yani hala afd modun da mı onu belirtirmisin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.