Şimdi Ara

Ses sistemine direnç bağlama hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Aracımda olan fabrika çıkışlı hoparlör ve amfili ses sistemine sonradan double din teyp ekledim.Aracıma özel üretilen Pac audio'nun cihazını da sisteme ekledim, bu cihaz sayesinde direksiyon tuşları, buzzerlar vs, kısacası aracın orjinal özelliklerini koruyarak sisteme double din teyp ekeleyebiliyorsunuz. Fakat ekledikten sonra orta ses seviyelerinde bile seste aşırı bozulma meydana geldi. Üreticisiyle konuştuğumda bana pac audio cihazına giren hoparlör kablolarının yanında 4 adet kahverengi kablo olduğunu, bu kablolara 1k ohm 1 watt veya 0.5 watt direnç bağlarsam sorunun çözüleceğini söyledi, ben de 1wattlık olandan bağladım, şu an eskisine göre çok iyi durumda, fakat maks sese yakın seviyelerde çok aşırı hoparlörleri patlatacak kadar ses çıkıyor. Şimdi soruma gelecek olursak, 1k 1watt yerine 1k 0.5 watt bağlasam ses seviyesi azalıp, maks seste hoparlör patlatacak yüksekliten kurtulur muyum? Dirençler hakkında bilgim yok ama watt azalırsa ses seviyesi de düşer diye düşündüm düz mantıkla.

• Üreticinin önerisi yeterlidir. Dirençteki watt değerini değiştirmek sonucu etkilemeyecektir.
    Tüm cihazlar maksimum ses seviyesinde hemen hemen aynı etkiyi gösterir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Üreticinin önerisi yeterlidir. Dirençteki watt değerini değiştirmek sonucu etkilemeyecektir.
    Tüm cihazlar maksimum ses seviyesinde hemen hemen aynı etkiyi gösterir
    Hocam üreticinin dediği şey 1 watt veya 0.5 watt şeklinde. Ben 1 wattlık taktım. 0.5 watt takmam hiçbirşeyi değiştirmez mi yani, onu soruyorum. Hatta şöyle söyliyeyim, üreticiye ben ulaştım, yabancı bir forum sitesinde yine aynı sorundan muzdarip birisi 1k ohm resistor taktığını ve sorunu çözdüğü belirtmiş. :Ben de aynısını üreticiye mail olarak iletince aldığım cevap, evet bu iş görür, 1 watt veya 0.5 watt takın dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xalx -- 1 Mayıs 2020; 12:36:15 >
  • xalx kullanıcısına yanıt
    Ses sistemini yüksek sesle uzun süre dinlerseniz 0.5 watt direnç yeterli gelmeyebilir. (ısınabilir/yanabilir) 1 watt'lık direnci kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 1 Mayıs 2020; 16:21:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.