Şimdi Ara

SES SİSTEMİ + KUMANDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Logitech 'in x-530 die bir ses sistemi var.Bu ses sistemini PC de kullanıyordum , kendimce yeni kabinler yaptım ve TV ye bağladım yanlız ses sistemimdeki on-off ve ses kısıp açma tuşları hoparlör üzeinde bulunmakta.On-Off ve ses kısıp açma işlemini kumanda ile yapmak istiyorum nasıl bişi eklerim lehimlerim yada yaparım uzaktan kumanda ile işi halledebilirim.Sistemin resminide paylaşıyım.

Şimdiden TEŞEKKÜRLER

SES SİSTEMİ + KUMANDA

SES SİSTEMİ + KUMANDA

• Kumandalı arabaların içindeki devreyi kullanabilirsiniz ben onunla led yakıp söndürmek için ve ses sistemini açıp kapatmak için kullanabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ka.dir18 kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Uzaktan kumandalı arabanın devresiyle sadece on-off yapabilirim die düşünüyorum , yanılıyomuyum.Ses kısıp açma işlemini yapamam doğrumu.
  • Sana arduino +ir alıcı + herhangi bir kumanda lazım. Bunlarla kendi kontrol devreni yapabilirsin hocam. Açıp kapatmayı rahatlıkla yaparsın ama ses açıp - kapatma konusunu bilemiyorum daha iyi bilen biri varsa arduino ve elektroniği ona sormak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak23358 kullanıcısına yanıt
    Aurdino videolarnı falan izledimde tam çözemedim.Eski bi tv kartı var kumandası ve gözü herşeyi mevcut acaba onunla bişiler yapabilirmiyim.
  • SEMİHSEM89 S kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle ki elinde herhangi bir kumanda ve alıcı varsa kumandadan arduino ya komut verebilirsin. Fakat ses sisteminin üstünde ses ayarı için kullanılan potansiyometre gibi nasıl komut verdirirsin veya programlarsın onu bilmiyorum. Açıp kapama için de rahatlıkla kullanabilirsin. Mesela tekli bir röle modülü alırsın bağlarsın arduino ya bu modülle ses sisteminin gücünü açıp kapatabilirsin. Dediğim gibi arduino ya potansiyometre görvini nasıl gördürürsün bilmiyorum. Sanırım programlama bilgin de onu da bir hocam aöyşerse iyi olur hem ben öğrenirim hem de sen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir adet alici ve verici kart

40 m ye kadar ister evin içinden ister dışından kontrol

Rahat kullanirsiniz.

Kaç tane düğme veya giriş varsa orda, o sayıda tasarlayabilirim.

Ses açıp kapana olayı düğmeye basıldı tutukdugu sürece yükseltip azaltma şeklinde ise ona göre de tasarlayabilirim.

Sadece ordaki düğmelerin bağlı olduğu uçların gerilimini ve bir kaç şey daha bilmem yeterli. Ona göre bir kart çifti yapabilirim. İster arduino (pek tavsiye etmiyorum . Genellikle prototip için ilk uygulama kullanıyorum.) ister microdenetleyici( gömülü sistemlerde gerek seri üretime uygunluğu gerekse de küçük boyutu nedeniyle tercihim) . Hangisi isterseniz onla yapabilirim. Boyutları kumanda 4 butonu ise bir kibrit kutusundan biraz daha büyük olur. Daha fazla buton varsa yer olarak genişler. Yine de çok küçük olur hani. Kartları nasıl baglayacaginizi da görsel olarak iletirim. İlgilenirseniz mesaj atabilirsiniz.

Ewt sadece on of yaparsınız siz ses açıp kapatmak için olmaz

• Öneriler için herkeze teşekkürler.Ucuz yollu şöle bişi araştırdım buldum dahada fonksiyonlu
     SES SİSTEMİ + KUMANDA
    ses açıp kapamak ve on off yeterken usb - fm - sd kart ve bluetooth - aux ilave oldu :D hepsi bir arada tek kumandada normalde 45 lira pazarlık yapmadım henüz ama ilave olarak ufak bir led ekran ilave ekletmeyi düşünüyorum şarkıların falan ismi geçsin die istediğim şeyle maliyeti ne olur bakıcaz.Led ilave yapmazsam 30 35 lira ya hallolur dahada orjinal bişi olur.

@ghostmanzero kardeşim sencede daha iyi değilmi.Senin bilgin var baya anlaşılan sence bu ufak bi led ebat olarak 8cm * 3cm ilave olarak ne kadar mal olur.

Bu kumanda ir ile çalışıyor. Fiyatı gayet uygun. İsteğin dot matris ekran gibi birşey galiba onların fiyatına bakarsın ama bu kumanda da öyle şarkıyı ekrana yazdıma için gömülü bir sistem var mı bilmem. Eğer varsa zaten direk o led paneli monte ederler. Eğer yoksa onu öyle harici ekletmen zor.

Ben de böyle bir şey düşünüyorum. Bunu nereye bağlayacağız. Ses açma-kapama düğmesine taksak olur mu?

• aksu01 kullanıcısına yanıt
    Bu cihazın sadece ses sinyal çıkışı var, onu ses sisteminin girişine bağlıyorsunuz , 12v veya 5v ile beslenir, içinden line in için çıkan dişi 3.5mm aparatı,line in yerine line out çıkışına takarsanız, drek sessistemi girişini bağlayabilirsinjz

• ghostmanzero G kullanıcısına yanıt

Merhaba, creative inspire t6060 5.1 sistem için uzaktan kumanda yapabilirmisiniz?

merhaba konu açılalı epey uzun zaman olmuş. Fakat insan eline geçmeyince bilemiyor, bende logitech z506 modeli var yeni aldım. Sizin gibi tv bağlantısı yapmak istiyorum fakat tv beko marka giriş kulaklık girişinde yapılıyor ve tv sesi ile kulaklık sesi bağımsız çalışıyor bu yüzdende kulaklık ses acma kapamayı sadece tv ayarlarından yapabiliyorum. örneğin film veya müzik dinlerken ekrandan ayrılıp ayarlaya girmem gerekiyor bu seferde seyir yarım kalıyor. Ekte olan kumanda ile uyum sağlayabildiniz mi?

• durbilmess D kullanıcısına yanıt

Şimdi bende de aynı ses sistemi mevcut, ancak o ses sistemini tvye harici ses kartsız bağlarsanız tam verim alamazsınız. 6 Kanallı ses kartları alabilirsiniz. TV'den optik kabloyla sesi aktarıp çözdürüp ses sistemine aktarabilirsiniz.

Ancak benim LG tvimde de optik ses çıkışına geçince tv üzerinden sesi kontrol edemiyorum çünkü ham sesi direk ses kartına gönderiyo, tvnin ses kartını devredışı bırakıyo.

Ben de ses sistemine tatlı bi modifiye ile uzaktan kumanda sistemi ilave etmek istiyorum. Açma, kapama ve volume gibi basit ayarlar işimi görücek

• Merhaba. Bende de Logitech kumandasız 5.1 var. Yukarıda yazılanlardan hangilerinin işe yaradığına dair geri dönüş yapabilir misiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.