Şimdi Ara

Ses Sistemi Trafosu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba arkadaşlar. 4+1 ses sisteminin trafosu uğultu yapıyor. Sanırım yeni trafo ile çözülecek bu sorun. Bağlantı yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir bunu merak ediyorum. Trafodan çıkan kablolardan birinde sigorta bulunuyor. Bu biraz kafamı karıştırdı açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi browser90 -- 18 Haziran 2014; 13:17:23 >

• browser90 kullanıcısına yanıt
    Sigorta kafani karistirmasin.. 220v girisindeki standart sigorta, ses trafodan geliyor degilmi, hoparlor ise besleme kondansatorlerinden yada Rca baglantidan yapar. Trafonun cikisi 3 ucludur, orta sase ucuna dikkat edin.. Ve ayni gucte fazla olabilir fakat ayni voltajda 1-2v az olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok saolun. Ses kesinlikle trafodan. Hatta titreşim sesi desem daha doğru olur. Çok az aslında fakat subwoofer içerisinde daha da artarak dışa geliyor. Trafonun çıkışındaki 3 kablodan ortadaki 110V diye biliyorum. Diğerleri de biri faz biri nötr. Faz ve nötr ters bağlandığında herhangi bir problem olur mu ki? Devrede sanırım güç düzenleyici bir yapı varmış. Açık devre şeması koyamıyorum fakat yabancı bir kaynakta okumuştum dün.
  • Kirmizi kablolar 220v giris.. Mavi kablolar ise ortadaki 0v şase olmak uzere diger iki kablo 12 veya 15v simetrik cikis olmali

• quote:

Orijinalden alıntı: browser90

Çok saolun. Ses kesinlikle trafodan. Hatta titreşim sesi desem daha doğru olur. Çok az aslında fakat subwoofer içerisinde daha da artarak dışa geliyor. Trafonun çıkışındaki 3 kablodan ortadaki 110V diye biliyorum. Diğerleri de biri faz biri nötr. Faz ve nötr ters bağlandığında herhangi bir problem olur mu ki? Devrede sanırım güç düzenleyici bir yapı varmış. Açık devre şeması koyamıyorum fakat yabancı bir kaynakta okumuştum dün.

Trafodan ses gelmesine bir eleman sebep olabilir.Ben trafonun kolay kolay bozulacağını ssanmıyorum.. Elektronik deve kartını inceleyin anormallik varmıkontrol edin

• browser90 kullanıcısına yanıt
    Arkadasin dedigi dogru
    mavi kablo soketini cikarin.. Trafoyu yuksuz olarak deneyin.. Ayni ses gelirse sekonder sargisi deforme olmustur

• SW çıkısından uğultu geliyorsa sorun trafo değil entegrededir.Trafoyu dışarı alarak ölçümler yapın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfisiz ses sistemi tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    KLİMA SES SEVİYESİ HAKINDA SORU
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Trafo saçları arasına Japon yapıştırıcısı dökersen titreşim olmaz... Uğultu değil titreşim..

• Elektronikçiye götürdüm. Devre 1 dk içinde ısınıyor dedi. Çıkışlar sağlam ses geliyor. Trafo da titriyor ama devre de de bi sorun var, bu kadar erken ısınmaması lazım dedi. Devreyi değiştiricek yarın. Trafonun titremesi normal aslında ama böyle ses yapmaması lazım dedi. Yani titreme sesi aslında ahşap woofer içinde artarak geldiği için yükselerek hissedilir seviyeye geliyor. Yoksa kapağı açtığımızda trafoyu dışarı alıyoruz ses yok!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.