Şimdi Ara

Ses sorunu ve extradan fan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhabalar, x4 925 + 5770 lük bir sistemim ve de 500W lık da bir xigmatek midgard kasam var. Kasa şu şekildehttp://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-cpc-t55db-u03-midgard-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=42537#divDigerResimler

Boştayken vesaire oyunlarda değilken rahatsız etmiyor, hatta ve hatta çok zorlamayan oyunlarda wow dur bilmemnedir de çok dikkat çekmiyor. Fakat dragon age oynarken vesaire fan sesi artmaya başlıyor ve ekran kartı 70 derecelere kadar çıkıyor. Öncelikle ben mi panik yapıyorum diye sorayım, 65-70 arası normal değerler mi böyle bir ekran kartı için ağır yük altındayken? Everest rakamlarım da şu şekilde;

http://img4.imageshack.us/img4/8477/everestss.png

Kasa da extradan fan koyulabilicek yerler var, en mantıklı seçim ne olurdu sessiz bir fan daha takarak ısıyı ve dolayısıyla işlemci ve ekran kartı fanlarından gelen sesleri kısma amaçlı düşünürsek?

Şimdiden saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zkaen -- 18 Haziran 2010; 3:26:49 >

• [Deleted by Admins]
  • Hem cpu hemde ekran kartı fanları stok fanlar ise baya ses yaparlar.Öncelikle sesin azalmasını istiyorsan bunların yerine güzel sessiz soğutucular almanı öneririm.Şu an alamam dersen arkadaşın dediği gibi 14 cm lik fanlara yönelebilirsin.Onlar kasana sığmazsa mecburen 12 cm lik fan alacaksın..

Ekran kartı sıcaklığına gelirsek.Benim HD4890'ım var yükte 85 dereceyi gördüm.Boşta ise 60 derecede çalışıyor.O yüzden kafana takacak bir durum yok
  • Teşekkürler beyler, ufaktan araştırmaya başlıyım sığabilicek ve sessiz çalışabilicek fanları ben o zaman. ( Bu arada stok fan dan kastımız kendi işlemci ya da ekran kartının üstünde olan fanlar değil mi? öyleyse evet. )

Ha bu arada, overclock yok işlemci ya da ekran kartında.
  • [Deleted by Admins]
  • evet hoş bir kasa, ayriyetten şöyle bişi var: şimdi ekran kartı kasanın tabanına doğru bakıyor, onun altında zaten psu var ve aradan kablo toplulukları falan geçiyor, yani üfleyebiliceği çok rahat bir mesafe yok gibi, belki bundandır.
  • [Deleted by Admins]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet evet kabloları hafif kenara aldım, bir de duvar kenarından alıp sehpanın üstüne ferah bir yere koydum kasayı, değerler de düşüş oldu ferahladı gibi içerisi. Yarın da düzgün bir iki fan bulup kökten çözmeyi düşünüyorum şu yazı atlatabiliriz heralde :P
  • extradan fan her zaman sestir tabi..aynen şu yazı atlatalım katlanıcam artık
  • işlemcini bilmem ama 577*0 kesin al
  • [Deleted by Admins]
  • Fanlara özen göstermek lazım, kaliteli bir fan şart, o iki ürüne bi bakayım almışken ferah ve sessiz olanını kapayım saolun beyler.
  • [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.