Arkadaşlar merhaba Şuan Logitech G230 kulaklığa sahibim. Başlıkta da belirttiğim driverdan ses testi yapıyorum sola tıkladığım halde sağdan ses geliyor. Yani zıt yönden geliyor sesler. Oyunlarda bu çok can sıkıcı oluyor. Kulaklığı kasanın önünden taktığım zaman oluyor bu durum. Anakarttaki ses girişinden takınca böyle bir durum olmuyor. Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim ? Kulaklığın kablosu yeterince uzun. Yani arkadan takabilirim. Ancak böyle yapınca arkadaki giriş dolduğu için hoparlörleri kullanamıyorum. Ön tarafa hem takamıyorum kısa geldiğinden dolayı hem de takmak istemiyorum ters olduğu için. Bunu yazılımla ters tarafa çevirmek mümkünmü acaba ? Ya da fiziksel olarak bir şey yapılabilir mi ?
Bir konuyu daha bilmiyorum. Arkadaki yeşil olmayan herhangi bir girişe taksam hoparlörü çalışırmı acaba ? Line in diyordu birtanesinde. Out göremedim. Out olanlara takmam gerekiyor heralde ? Anakart gigabyte z77mx-d3h. 6 lı ses giriş-çıkışı var arkada. Ses kartım yok , gerek duymadım şimdiye kadar. Kasa xigmatek utgard. Saygılar..
Nedense buraya konu açtıktan sonra hep çözümünü buluyorum :D Şimdi tekrar bir bakayım derken buldum çözümünü. Nasıl yaptığımı anlatayım başkalarının da işine yarar belki.
İlk önce yeşil olan yere hoparlörleri taktım. Takınca bildirim açıldı pc de driverdan. Front speaker diye seçtim. Sonra turuncu bir giriş vardı , kulaklığı da ona taktım. Taktığım zaman yine bildirim açıldı ve onu da front speaker olarak seçtim. Böyle yapınca hoparlörden de kulaklıktan da ses geldi aynı anda. Benim sorunum seslerin tersten gelmesi ve kulaklığı anakarttan takınca hoparlörü düzgün kullanamamaktı. Bu sorunu böyle çözmüş bulunmaktayım. Son oalrak bir de mikrofonu taktım ve şuan çok rahat kullanmaktayım. Dediğim gibi belki birilerinin işine yarar diye yazma gereği duydum. İyi forumlar , iyi bayramlar :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme