Şimdi Ara

ses ve ram sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Win10 deneme sürümündeyim etkinleştirme anahtarını uygun zamanda alıcağım lakin ses ve RAM sorunlarım var! 16GB'lık çift kanal RAM kullanıyorum. PC sadece 7,94'ünü kullandığını söylüyor. Ses sorunu ise haporlerim manitöre entegre şekilde HDMI kablosunu bağladım görüntü geliyor ama hiç bir şekilde ses alamıyorum. (HDMI kablosu ekran kartı HDMI çıkışına bağlı) ne yapmam gerek yardımcı olabilir misiniz?

Sistem bileşenleri:
    AMD Ryzen ™ 5 1500X 3.5GHz (Turbo 3.7GHz)
    Asus Prime B350-PLUS AMD
    Team DDR4 16GB(2x8GB) 2666MHz T-Force Dark Gaming
    Galax GeForce GTX1050Ti

• bir çözümmüdür bilemem ama bu aralar windovs 10 orjinal kullanılmayınca sistemi çökerttiği yada zarar verdiği hakkında lafları çok duyuyorum.

ses konusunda ise giriş jaklarında sıkıntı olabilir yada ses ayarlarında birşeyi gözden kaçırıyor olabilirsin 20 liraya felan bi harici ses kartı alıp denemeni tavsiye ederim eğer alıp denersen ve çalışırsa ses sistemi ya anakartının jak girişlerinde bir sıkıntı vardır yada gene çalışmassa hoparlöründe en kötü yazılımsal bir hata vardır.
  • berkay5316 kullanıcısına yanıt
    sağolun yorumunuz için win10 deneme sürümü kullanıyorum.orjinal derken etkin olmayan windowsdan mı yoksa korsan winden mi bahsediyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ram lerin tamamını kullanmak için biosdan Memory Remap seçeneği varsa enable yapın.Ses içinde HDMI takılıyken ses ve görüntü sürücülerini yeniden kurup deneyin.

• Deneme sürümü kullanıyorsanız şuan Windows tan bir sıkıntı çıkacağını sanmam.

Ses giriş jakını anakartınızın jak girişlerine takmayı deneyin birde. Ve çalıştığından emin olduğunuz bir kulaklık ile bütün girişleri deneyin.

Ram için ise arkadaşımda dediği gibi BIOS dan ayarını yapın düzelir büyük ihtimal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Öncelikle hangi windows versiyonunu kurdunuz ? 64 bit mi 32 bit mi ?
    2. 32 Bit sistemler yalnızca 4 gb a kadar windows'a ayrılma yapar geri kalanı donanıma bırakır.
    3. 64 bit sistemler 16 gb'a kadar windows tarafından tanınır fakat 8 gb gibi bir kısmı windows kullanımına ayıracaktır.
    Gerekli detayları görmek istiyorsanız cpu-z aıda 64 gibi programlar kullanın

Ses için anladığım kadarı ile monitörden ses almak istiyorsunuz bu şekilde gerekli ses driverlerı yüklü görev çubuğunda saatin bulunduğu sağ alt köşeden veya denetim ayarlarından kayıttan yürütme seçeneklerini HDMI dijital ses olarak seçip deneyin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop ses sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.