Şimdi Ara

sese duyarlı şerit led

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar.sese duyarlı şerit led yapmak istiyorum.internette ve forumda araştırdım fakat ilk defa yapacak olanlar için tam olarak detaylı şekilde anlatılan bir anlatım bulamadım.gerekli malzemeler ve yapılması gerekenler nelerdir?elimden bu tür işler gelir lehim falan yapabilirim fakat daha önce hiç yapmadığım için bu işi neyi nereye bağlayacağım bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

• RahmiCTAS R kullanıcısına yanıt
    Zor bir şey yok sadece semadakiler gibi birleştirip lehimleyeceksin o kadar.

sese duyarlı şerit led

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkür ederim bilgilendirmeniz için sorum şu olacak size ben 5 metre şerit led kullanmak istiyorum.şerit ledi bütün olarak kullansam olur mu yani 5 metreyi direk bağlasam olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RahmiCTAS -- 26 Temmuz 2014; 2:19:55 >
  • BD243 40V a kadar dayanır hocam sadece gereken adaptörü bağlayın yeter.
  • sepkov kullanıcısına yanıt
    Yuksek amperli adaptör ile yapabilirsiniz. ben 4 parca koydum o temsili ledin + ve -si nereye bagli gördünüz ayni şekilde tek parca yapabilirsiniz. İstediğiniz verimi inşallah alirsiniz.

hocam ilginiz için gerçekten teşekkür ederim ortalama bir hesapla nasıl bir adaptör kullanabilirim?
  • RahmiCTAS R kullanıcısına yanıt
    12 v 5-10 amper arasi butcenize uygun en yuksek amperi almanizi tavsiye ederim. 5-10 amper artik smps olur. Modem adatoru gibi olmaz sekli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şerit led pilliye çevirme
    2 ay önce açıldı
    Şerit Led Bağlantı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Zaten max 45V 6A kaldırıyor.Bence bir evi aydınlatacak kadar ledi yakar
    5 amper tam yeter. 6 amper dediğimiz tüm evi aydinlatacak kadar yakar ancak preamfi olmadan randiman vermez..

Ben direk 2+1 sistemin subwooferine bağladım.Hoparlörde ses sonuna kadar açık.Sesi windowstan ayarlıyorum ve ses 8 den sonra odayı aydınlatmaya başlıyor.15-20den sonra ev diskoya dönüyor
    Ama jack ile pcden alinacak buda düşük parlaklık demektir.

Kuzene yaptık aynı sistemi onada jacktan aldık.Eğer windowsta sesi fullersen.Hoparlörden ayarlarsan aynı etkiyi elde ediyorsun.Tabi hoparlör kadar olamaz ama.Tam sesle eşlenik çalıyor.
    Sizi anlayamadim ama PC arkasından alihan ses ie hoparlörün hicbir alakasi yok. PC sesi ve YouTube veya media playerin sesi hepsi ful iken bende cok az tepki veriyor lm386 preamfisi ile güzel calisiyor

Çok az tepki vermesini anlayamadım.Anlatmak istediğim şu hoparlörde sesi yükseltince çok az sesi bile yükselttiği için ledler parlıyor hemen.Ama pcden direk alınınca sesle tam eşlenik çalışıyor.Ses düşükse ledlerde düşük çalışıyor.Yükseldiğinde ledlerde son parlaklığa çıkıyor.
    Anakarttaki amfinin watti çok düşük olduğu için uzun serid led takinca parlaklık çok düşük olur. Araya preamfi koyarak 0.5 veya 1 watta cikararak parlakligini artirmis oluruz.

Haklısın.Aksi birşey söylemedim sadece direk pcye bağlayınca müzikle tam eşlenik çalışıyor.Yalnız bir sıkıntı var stereo çoklayıcı kulaklık bağlayınca nedense kulaklık bütün gücü emiyor
  • Ekte iki devre vardır biri çok hassas girişli diğeri daha az hassas devre her ikiside güvenle kullanılabilir...

sese duyarlı şerit led sese duyarlı şerit led

• kenakord kullanıcısına yanıt
    hocam ilk defa yapacam onun için pek bişey anlamadım verdiğiniz devrelerden.hangi malzemeleri kullanmam gerekir yazıyo fakat pek anlayamadım açıkçası
  • kenakord kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk devrenizi 3 ay önce yaptim halen calistiramadim ikinci resme vaktim preamfi yapmissiniz elimde kullanmadigim 2 hafta önce yapmis olduğum lm386 var onu bu irfz devresine eklesem ses girişlerine lm386 cikislarini taksam calisir mi ?

• Yukarıda verdiğim devrelerin hepsi çalışıyor. onlarca yaptım. sorun yok...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.