Merhaba arkadaşlar. Sorunumu tam olarak açıklamak gerekirse: Yaklaşık 1 hafta kadar önce bilgisayarın ses kısmında birşeyler oldu bilgisayara. Bilgisayarı açıyorum, ses geliyor; klasöre girme, çift tıklama vs. ancak film, oyun vs. birşey açtığımda ses maksimum 1 dakika hoparlörden geliyor daha sonra kesiliyor. Hiçbir şey yapmadan bir süre bekleyince tekrar geliyor ancak yine müzik vs. dinlemeye başlayınca maksimum 1 dakika sürmeden tekrar gidiyor. Kulaklık taktığımda ise durum daha da saçma. Kulaklık takılıyken örneğin bir dizi izlemek istiyorum; arka plandaki araba, kuş, inşaat vs. sesleri gelirken konuşan iki karakterin sesi gelmiyor. Geri plandaki müzikler falan var ama konuşmalar yok. Aynı video dosyasını telefonda açınca herşey eksiksiz olarak geliyor, tüm sesler. Sorun yazılımsal mı yoksa parçadan mı kaynaklı? Sorun neden kaynaklanıyor ve nasıl çözebilirim? Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
sorun devam ederse donanımsal arıza olduğu düşünülebilir.
Denedim hocam, ancak durum hala aynı. Donanımsal olarak neden kaynaklanıyor olabilir?
uçmayan hollandalı
kullanıcısına yanıt
Hangi video oynatıcı ile açıyorsunuz dosyayı. Birkaç farklı yazılım daha deneyin. Onlarda da aynı sonuç alınıyorsa o zaman kesin olarak donanım sorunu diyelim. k-lite ile gelen media player classic veya pot player, windows media player, vlc player gibi ayrı yazılımlarla deneyin.
donanım da en başta tozlanmadan tutun lehim kırılmasına kadar çok şey olabilir. Basit bir temassızlık hatası da olabilir. Pc çok eskiyse ses kartı ömrünü tamamlamış da olabilir.
Farklı yazılımlar deneyin. Sonuç alamazsanız garantisi varsa servisine baktırın. garantisi yoksa yaşadığınız yerde ki pc tamircilerine baktırın.
quote:
Orijinalden alıntı: lost
Hangi video oynatıcı ile açıyorsunuz dosyayı. Birkaç farklı yazılım daha deneyin. Onlarda da aynı sonuç alınıyorsa o zaman kesin olarak donanım sorunu diyelim. k-lite ile gelen media player classic veya pot player, windows media player, vlc player gibi ayrı yazılımlarla deneyin.
donanım da en başta tozlanmadan tutun lehim kırılmasına kadar çok şey olabilir. Basit bir temassızlık hatası da olabilir. Pc çok eskiyse ses kartı ömrünü tamamlamış da olabilir.
Farklı yazılımlar deneyin. Sonuç alamazsanız garantisi varsa servisine baktırın. garantisi yoksa yaşadığınız yerde ki pc tamircilerine baktırın.
Dediklerinizi yaptım ama ne yazık ki sonuç hala aynı hocam. Teknik servise yollamaktan başka bir çözüm kalmadı sanırım.