Şimdi Ara

Sessizlik için Fan önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, çeşitli güncellemelerle yaklaşık 15 yıldır kullandığım bilgisayarım artık fan sesi yüzünden beni çıldırtmak üzere. Anakartım Asus M4A785TD-V Evo, işlemcim AMD Athlon II x3 450. Speedfan programıyla yaptığım görüntülemede CPU fanı sadece masaüstü açıkken bile minimum 2200 RPM hızda çalışıyor. Bilgisayarı kapattığım zaman sanki ruhani bir ortama girmişim gibi huzur dolu bir sessizlik oluyor diyeyim anlayın durumu  Bios ayarı vs ne varsa denedim ama en fazla bu kadar yavaşlatabildim fanı. Bu yüzden yeni bir kasa arayışına girdim artık hatta sistem tavsiyeleri bölümünü de takip ediyorum.

Sormak istediğim soru şu: artık aşırı hassas olduğum ve beni çıldıtma noktasına gelen bu sesin olmaması için yeni pc alırken neye dikkat etmeliyim? Sıvı soğutma mı olsun, kule tipi mi olsun vs pek anlamıyorum. İlla fan olacaksa hızlı çalıştığında bile o sesi yapmayacak bir model ya da fikir önerilerinizi bekliyorum.

• Mevcut sistem için soğutucu alacaksanız AM3 soket için ikinci el piyasasına bakabilirsiniz.

Yeni sistem alacaksanız ve bunun için soğutucu arıyorsanız;

Sıvı soğutma çok iyi performans sergiler ortalama kullanımda rahatsız edici seviyede ses yapmaz lakin illa pompa çalışır.

F/P olarak thermalright peerless assassin 120 modeli var. Ses konusunda çok sıkıntı çıkarmaz, aynı markanın frost commander 140 modeli var. biraz daha sesli ama biraz daha iyi performans sergiliyor.

Bütçe sorun değilse Noctua markası sessizlik olarak çok iyi.

https://www.techpowerup.com/review/noctua-nh-d15-g2-cpu-cooler/8.html

https://www.anandtech.com/show/21231/the-be-quiet-dark-rock-pro-5-cpu-cooler-review/3

Be Quiet! Dark Rock Pro 4-5- elite modelleri de güzel.

• Yeni sistem alacağım onun için araştırıyorum, teşekkürler

• Gürültü kaynağı sadece işlemci fanı olmuyor. Kasa ve ekran kartı fanları da var
    Mesela görece ucuz kasalarda molex uçlu fanlar oluyor, biostan devir ayarı da yapılamıyor. Onlar da bir yerde kafa şişirebiliyor. Fan uçları 4 pin pwm olan kasaları tercih edersiniz.
    Ekran kartında 3 fanlı ürünleri tercih edersiniz. Techpowerupda sıcaklık ve gürültü testi de yapıyorlar. Burada ekran kartlarını arayıp bulabilirsiniz, hepsi değil ama bir çoğu var.
    https://www.techpowerup.com/review/
  • 3 pin fan ile bios üzerinden DC modda fan ayarı yapılabilir.

4 pin PWM fan daha geniş yelpazede ayarlama olanağı sunar.

Molex ile bağlantılarda araya LN (low noise) adaptör kullanarak yapılabilir.

Kasanın ön tarafı MESH denilen ızgaraları yapıda olursa hava akışı daha rahat olur, tabii kasanın fanları da önemli burada. İyi hava akışı olan kasada bileşenler daha serin çalışacağı için işlemci ve ekran kartının fanları da ona göre daha düşük devirlerde çalışır. Kurulan fan düzeninin pozitif hava basıncı ya da negatif hava basıncı durumları var, tozlanma durumu var, termal pedler var, pasif soğutma kullanan bileşenler var, ortam sıcaklığı var, fanların rulmanları, kasanın hacmi var, kullanıcı beklentisi ve bütçe var... Uzar gider.

• Bakir tabanli amd sotucu kullaniyorsan ve ses yapiyorsa termal macun kurumustur.aluminyam tapanli ise duzgun sogutucusart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.