Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: süper cüp

quote:

Orjinalden alıntı: kasif@

quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx
    Ya anlarsa..?????

biraz zor anlar

Tabi forumdaki herkes sağır, anlama özürlü haklısınız. Bari siz bu konulara el atsanız, hangi sistemlerin alınabileceği, hangi tweak lerin yapılabileceği konusunda. Üreticilerde bizde yanlışlıklar yapmasak.

• ben başkası öyledir diye ve ya yazılıyor diye yapmadım yapmam . kendin dene biraz emek göster sonra yorum yap eğer farkı anlaya bilirsen başkaları yazıyor yapıyor diye ben uygulamam . illaki yine yorum yapcaksan dediğimi zamet edip uygula sonra yorumlarını yaz arkadaşını eve davet et sen arka odaya git oda bir hoparlörün altından granit leri alsın sonra sen odaya gözlerin kapalı gel ve sisteme arkan dönük dinle bu işi 3 defa farklı olcak şekilde terarla sonra gel yorumlarını yaz zamet olmassa tabi zor bişey deil basit
  • ayrıca sağır diye ben söylüyormuşum diye yakıştırma yapma .bu yazdığın sana ait tir beni ilgilendirmez
  • quote:

ben başkası öyledir diye ve ya yazılıyor diye yapmadım yapmam . kendin dene biraz emek göster sonra yorum yap eğer farkı anlaya bilirsen başkaları yazıyor yapıyor diye ben uygulamam . illaki yine yorum yapcaksan dediğimi zamet edip uygula sonra yorumlarını yaz arkadaşını eve davet et sen arka odaya git oda bir hoparlörün altından granit leri alsın sonra sen odaya gözlerin kapalı gel ve sisteme arkan dönük dinle bu işi 3 defa farklı olcak şekilde terarla sonra gel yorumlarını yaz zamet olmassa tabi zor bişey deil basit

3 kere denemek yeterli yani 4. yü denesek işin büyüsü bozulacak

Kimse size başkası öyle söyledi diye bir şey yazdığınızı söyleyen yok zaten. Bir çok kişinin denemiş olduğu bir tweak denemiş ve arada bir fark görememişsiniz. Bunu ifade ediyorsunuz güzel. Ama

" bir fark yoktur, kimse farkı anlayamaz, farkı anladım diyende psikolojik etkidedir "

şeklinde bir yorumu yaparsanız, ciddiye alınmama ihtimalini göze alıyor olmalısınız.

Sizin fark algılamıyor olmanız bir fark olmadığı anlamına gelmediği gibi, farkı algılayanında psikolojik etkide olması zorunluluğu yoktur.

Uzun lafı kısası, medeni bir üslupla fikrinizi belirtirseniz kimseye rahatsızlık vermez, sizde bu rahatsızlığın yarattığı tepkiye muhtap olmazsınız.

• quote:

ayrıca sağır diye ben söylüyormuşum diye yakıştırma yapma .bu yazdığın sana ait tir beni ilgilendirmez

Bir önceki mesajda belirttiğim üslup problemi. Ben bu tweak işe yaramaz, ben bu işten anlarım, bu tweak işe yarar diyen ya bu işten anlamaz, ya psikolojik etki altındadır diyorsanız, insanlara, sağırdan öte yakıştırmalar yaptığınız yargısınada varılabilir. Kötü niyetten ziyade üslup probleminiz olduğunu düşünüyorum.
  • Arkadaşlar öncelikler herkese merhaba.

Sizinde farkettiğiniz gibi uzun süredir işlerim dolayısyla forumda yoktum. Ancak görüyorum ki açtığım topicler halen tıkır tıkır işliyor.

Uzun süredir ilk defa foruma yeniden girme fırsatım oldu ve bazı yazılanlara çok şaşırdım.

@Süper Cüp nasıl böyle bir yorum yazarsın şaşıyorum ve senki uzun süredir forumda olan bir kişisin.

Bazı kolonların ağır olmasının sebebinin senin yazdığın yorumla uzaktan yakından alakası yok!

Kaliteli marka ve fiyat olarak pahalı kolonların ağır olmasının asıl sebebi, kabin içi rezonansları önlemek için kalın ve sıkıştırılmış kabin malzemesinin kullanılmasından kaynaklanıyor. Ayrıca kolon gücüyle doğru orantılı olarak da kabin içindeki hoparlör sargı ve mıknatısları ve hoparlör yapısını oluşturan iskelet materyalinin kalınlığı da ağırlığa etken!

Üst sınıf kolonlarda, ana ve asıl amaçlardan biri, ses kalitesini olduğu gibi vermesi amaçlanan kabinin öncelikle rezonanstan bertaraf edilmesidir. Bu sebeple de bu tür kolon takımları son derece kalın, sıkıştırılmış Mdf veya benzeri materyallerden yapılır. Ayrıca Kolon kalitesine de bağlı olarak aynı şekilde sürücülerin iskelet materyalleri, filtre devreleri vb. materyalleri de ağırlık içermektedir.

Senin kolon üstüne koyduğun ağarlık sadece hafif olan kolonlar da yere biraz daha sağlam basmasını sağlar. Ama asıl sorun asla hallolmaz. Bu Topic de bahsedilen ana amaç kabinin yüzeyinde doğal olarak oluşan rezonansın yer ile bağlantısını büyük ölçüde keserek daha berrak ses almaya uğraşmaktır ve bu tür uygulamalar da binlerce kez tartışılmış ve etkinliği yadsınamaz uygulamalardır.

Saygılar...

quote:

spike görünümden başka bir iş deildir hoparlörü zemine oturtdurun tamamdır iş . basın tok calmasını isterseniz hoparlörün üstüne ağırlık koyun .coğu markanın kabinlerinin ağır olması sebebi nedir sizce . kesinlikle spike ler basın tok calmasına etki etmez ama güzel görünür o ayrı tabiki .

• nerelerdesin teknika ya bırakma bizi stereo yuda kurdun tabi foruma uğramaz oldun
  • arkdaslar sacma bir tartisma gelismis sahsi kanaatim
    benim kullnadıgım dandik kolonlarla bile bu farklar ap acık ortadayken
    dinledigim ve gordugum focal B&W Mquart bizzat uygulama sansı buldugum kolonlada yani
    ust sınıf kaliteli suruculerde fark daha belirgin ve net olarak ortaya cıkıyor
    ancak uygulama cok onemli asıl amactan uzaklasmamak titresimi kesmemiz gerekiyor
    granitlerin tabanla arasına arada bosluk bırakmadan duz bir cetvel olsuturmak
    spike ayakları olculu monte etmek
    kolonun ayaklar ustunde sallanmamasını saglamak

bu faktoleri birlestirdikten sonra aradaki farkı anlamamak icin sanırım biraz ön yargı birazda dinlememek gerekiyor

yoksa fark kesin ve net
  • Uzatmayın işte bir fark olmazzzz.
  • quote:

Uzatmayın işte bir fark olmazzzz.

abi fark olmazsa kaldıralım ya annem zaten kabinler yetmiyo bide eve taşları dolduruyon diyip duruyo

• Oh be foruma hayat gelmiş yeniden
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Arkadaşlar öncelikler herkese merhaba.

Sizinde farkettiğiniz gibi uzun süredir işlerim dolayısyla forumda yoktum. Ancak görüyorum ki açtığım topicler halen tıkır tıkır işliyor.

Uzun süredir ilk defa foruma yeniden girme fırsatım oldu ve bazı yazılanlara çok şaşırdım.

@Süper Cüp nasıl böyle bir yorum yazarsın şaşıyorum ve senki uzun süredir forumda olan bir kişisin.

Bazı kolonların ağır olmasının sebebinin senin yazdığın yorumla uzaktan yakından alakası yok!

Kaliteli marka ve fiyat olarak pahalı kolonların ağır olmasının asıl sebebi, kabin içi rezonansları önlemek için kalın ve sıkıştırılmış kabin malzemesinin kullanılmasından kaynaklanıyor. Ayrıca kolon gücüyle doğru orantılı olarak da kabin içindeki hoparlör sargı ve mıknatısları ve hoparlör yapısını oluşturan iskelet materyalinin kalınlığı da ağırlığa etken!

Üst sınıf kolonlarda, ana ve asıl amaçlardan biri, ses kalitesini olduğu gibi vermesi amaçlanan kabinin öncelikle rezonanstan bertaraf edilmesidir. Bu sebeple de bu tür kolon takımları son derece kalın, sıkıştırılmış Mdf veya benzeri materyallerden yapılır. Ayrıca Kolon kalitesine de bağlı olarak aynı şekilde sürücülerin iskelet materyalleri, filtre devreleri vb. materyalleri de ağırlık içermektedir.

Senin kolon üstüne koyduğun ağarlık sadece hafif olan kolonlar da yere biraz daha sağlam basmasını sağlar. Ama asıl sorun asla hallolmaz. Bu Topic de bahsedilen ana amaç kabinin yüzeyinde doğal olarak oluşan rezonansın yer ile bağlantısını büyük ölçüde keserek daha berrak ses almaya uğraşmaktır ve bu tür uygulamalar da binlerce kez tartışılmış ve etkinliği yadsınamaz uygulamalardır.

Saygılar...

quote:

spike görünümden başka bir iş deildir hoparlörü zemine oturtdurun tamamdır iş . basın tok calmasını isterseniz hoparlörün üstüne ağırlık koyun .coğu markanın kabinlerinin ağır olması sebebi nedir sizce . kesinlikle spike ler basın tok calmasına etki etmez ama güzel görünür o ayrı tabiki .

tartışmaya devam bi sen beni anlıyorsun teknika arkadaşım benim enbaşından dediğim bu spike dedikleri mermer yada ne kullanılıyorsa .şimdi denemeyip yazanlar ince düşünüyor bende biraz inceden alıcam coğumuzun evinde laminant parke var bunun altında beyaz köpük var .ve hoparlörün altına konulan granitlerin ebatının neyse ağırlığı 4 yada 5 kiloyu gecmez bu ağırlık zemin altında köpüğü ezip beton hissini verecek kadar yeterli olmaz bunun bu derece doğru ağırlık için en az 40 yada 50 kg olması gerekki zemine sağlam bassın . birde bazılarımızın evinde eski ahşap parkeler var yere vurduğunuzda tok bir ses gelir bu parke türünde hoparlörü altına granit koymadan hoparlör dört köşesinden dengeli ve sağlam şekilde yere basarsa granitin bir anlamı görünüşünden başka olmaz .sadece görünüm yine diyelim ki yere spike koyduk ve yer dengesiz geldi ve altına coğunun tavsiye ettikleri mantar tarzı esnek bir malzeme koydunuz yer bozuksa nerde kaldı spike nin anlamı hoparlör ile zemin arasına giren her malzeme rezonansı etkiler önemli olan minumuma indirmektir bazılarınında denemeden seste bas seslerinde belirgin farklar olduğunu yazıyorlar bu % 00001 farkı nasıl duyuyorlar anlamıyorum bunların hepsi süper kulak sanırım . benim bunların hepsini denedim benim bu konularda uğraşıyorum ve hoşuma gidiyor bas seslerdeki toklaşma benim yine denediğim ve farkı gördüğüm hoparlörün arka ve diştan duvarına ilave bir parca koyduğumda bas seslerde gercek farkı buluyorum denediğim hoparlör jbl e -100 en az fark % 8 yada 10 diyebilirim birbaşka deneyimim cerwınvega e 312 nin arka duvarına dıştan bir malzeme ve üstüne ağırlık koyduğumda % 10 fark oluyor ve ev eşyalarıyla beraber müziğe eşlike diyor . spike olayındada baya uğraştım ve farklı denemelr yaptım yine benim deneyimlerimde önemli olan hoparlörü tepe noktasından salladığınızda milim kıpırdamamalı eğer hoparlörü koyduğunuz yer tok ve sağlamsa granit ve mantar koyup bu sağlam zemini esnek hale getirmeyelim . ağır kabinlerdede sana katılıyorum önemli olan kabin rezonansını minumuma indirmek ama ağırkabinlar kabin ağırlığını artı avantaj olarak kullanıp yere sağlam basıyorlar ve daha iyi fark yaratıyor . ben bir ara bir ilan sitesinde BOSE 701 hoparlör satan bir arkadaşın 701 lerin altına kum ve beton ile yapılmış bir ayak yaptırmıştı öyle satıyordu ve ağırlığı 40 kg idi . sonuc olarak 2 cm kalınlığında ve üç beş kiloluk granitlerin seste bizim farkı anlıyacağımız kadar farkı hissettireceğini sanmıyorum ve duyamadım sizin varsa önerileriniz ben yine denerim

• Granit kestirmeyi denemedim, spike ile denedim ve benim ahşap parkelerde bir fark alamadım, zaten spike olayı benim bildiğim halı zeminlerde ciddi fark yaratıyor.

Bunun yanında bu işle ciddi ilgilenen hi-end ekipman kullanıcıları arasında bu granit işi yaygındır, hatta satıcılar tavsiye bile ederler, vatandaş denesin fark hissediyorsa kullansın derim.

Ha eğer fark duyuyorsanız da kimsenin sizi duymadığınıza ikna etmesine kulak asmayın, internet discrete channel bi-amping'in neden fark etmeyeceği konusunda açıklamalarla dolu ama denedim basbaya fark ediyor kullanıyorum.

Öte yandan sıra granite gelene kadar bence sinyal kablolarının kalitesini yükseltmek, hoparlörlerin konumlamasında duvarlardan köşelerden uzaklaştırmak, uzun gelen hoparlör kablolarını rulo yapmadan toparlamak, dandik altın kaplama olduğu iddaa edilen köprüler yerine kaliteli kablo ile HF LF terminallerini bağlamak gibi daha elzem konuları halletmek gerekir kanısındayım.

• Aynen katılıyorum, ancak kabloları "rulo yapmamak" dan neyi kastettiğinizi tam anlayamadım. Kangal şeklinde sarmamaktan mı yoksa uzun olan kısımları tümden kesip tam boy kablo kullanarak ses kaybını minimize etmekten mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Granit kestirmeyi denemedim, spike ile denedim ve benim ahşap parkelerde bir fark alamadım, zaten spike olayı benim bildiğim halı zeminlerde ciddi fark yaratıyor.

Bunun yanında bu işle ciddi ilgilenen hi-end ekipman kullanıcıları arasında bu granit işi yaygındır, hatta satıcılar tavsiye bile ederler, vatandaş denesin fark hissediyorsa kullansın derim.

Ha eğer fark duyuyorsanız da kimsenin sizi duymadığınıza ikna etmesine kulak asmayın, internet discrete channel bi-amping'in neden fark etmeyeceği konusunda açıklamalarla dolu ama denedim basbaya fark ediyor kullanıyorum.

Öte yandan sıra granite gelene kadar bence sinyal kablolarının kalitesini yükseltmek, hoparlörlerin konumlamasında duvarlardan köşelerden uzaklaştırmak, uzun gelen hoparlör kablolarını rulo yapmadan toparlamak, dandik altın kaplama olduğu iddaa edilen köprüler yerine kaliteli kablo ile HF LF terminallerini bağlamak gibi daha elzem konuları halletmek gerekir kanısındayım.

• quote:

Aynen katılıyorum, ancak kabloları "rulo yapmamak" dan neyi kastettiğinizi tam anlayamadım. Kangal şeklinde sarmamaktan mı yoksa uzun olan kısımları tümden kesip tam boy kablo kullanarak ses kaybını minimize etmekten mi?
    quote:

Granit kestirmeyi denemedim, spike ile denedim ve benim ahşap parkelerde bir fark alamadım, zaten spike olayı benim bildiğim halı zeminlerde ciddi fark yaratıyor.

Kabloların yerle bile temas etmesi seste farklılık yaratıyor, bir dolu vbrasyon önleyici cihaz var amfiler üzerine koacak falan filan ama bu bizimkiler gibi 1sistemlerde fark yaratacak tweaklar değil.

• Altan'cım bizimkiler demekle tevazu göstermişsin Bizimkinde etmez de seninkinde eder tahminim be dostum
    quote:

quote:

Aynen katılıyorum, ancak kabloları "rulo yapmamak" dan neyi kastettiğinizi tam anlayamadım. Kangal şeklinde sarmamaktan mı yoksa uzun olan kısımları tümden kesip tam boy kablo kullanarak ses kaybını minimize etmekten mi?
    quote:

Kabloların yerle bile temas etmesi seste farklılık yaratıyor, bir dolu vbrasyon önleyici cihaz var amfiler üzerine koacak falan filan ama bu bizimkiler gibi 1sistemlerde fark yaratacak tweaklar değil.

• Kasif yok be hocam benimkindede fark yaratmaz. Ama böyle olması daha ne bileyim 2,000-5000 usd arası alacağın herhangi bir şey deli değişiklik yaratıyor. Öbür türlü 10,000 usd ye bir şey alıp yinede olumlu fark alamamak var...
  • arkadaşlar şimdi benim anlatmak ve sormak istediğim bir konu benim kolonlar 6.5 kg ve bunların altına spike konulacak bir yuva yapmamışlar ama ben koymak istiyorum spikelarıda ücretsiz yaptıracağım yer var bu spikelara kabinlerde yermi açıcam yoksa onları koymak için ayrıca bir aparat falanmı almam lazım yada yaprıracağım spikeların kabine gelen yüzeyini geniş yaptırsam ve onları kabine sabitlesem seste fark eermi??? ya da kabine spike ları takacağım kalın yaklaşık 1,2 2cm lik yine geniş yüzeyli pul yaptırıp onları sabitliycem ve spikeları bunlara sıkıcam böylelikle çıkartmak isteyince rahatlık olacak yoksa bunlara gerek kalmadan yapabileceğim bi öneri varmı

saygılar
  • 6.5 Kg'lık kolon'un güç itibariyle rezonansı da son derece az olacağından spike takmak gerekli değil diye düşünüyorum.

Ancak; altına yine de rezonans emici zeminler koyarak denemeler yapılabilir.

Ayrıca Bu tür Bookself kolonlarda önemli olan kolonun koyulacağı zeminin yapısıdır. Yani zangır zangır titremeye müsait olan cemaken bir dolaba konulması da tabiki uygun olmayacaktır.

Diğer önemli bir husus ise; bu tür kolonların hot swap noktasının florstand kolonlara nazaran yükseklik ve kolonlar arası açıklık hususu çok daha hassas bir bölgede olmasıdır.

quote:

Orjinalden alıntı: can mühürdaroğlu

arkadaşlar şimdi benim anlatmak ve sormak istediğim bir konu benim kolonlar 6.5 kg ve bunların altına spike konulacak bir yuva yapmamışlar ama ben koymak istiyorum spikelarıda ücretsiz yaptıracağım yer var bu spikelara kabinlerde yermi açıcam yoksa onları koymak için ayrıca bir aparat falanmı almam lazım yada yaprıracağım spikeların kabine gelen yüzeyini geniş yaptırsam ve onları kabine sabitlesem seste fark eermi??? ya da kabine spike ları takacağım kalın yaklaşık 1,2 2cm lik yine geniş yüzeyli pul yaptırıp onları sabitliycem ve spikeları bunlara sıkıcam böylelikle çıkartmak isteyince rahatlık olacak yoksa bunlara gerek kalmadan yapabileceğim bi öneri varmı

saygılar

• aslında kolonun rezonansından ziyade ben hoş bir görüntü olması sebebiyle ilgileniyorum yoksa 6.5 kg lık kabinde rezonans ne kadar olabilirki???bu sebeple ne yapabillirim?*
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.