Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pek çok kişinin bunlar nedir diye kolonlarının ve Subwoofer'inin altına takmadığı ya da pek bir şey farketmeyeceğine inandığı Spike'lar aslında çok önemli!

Kolonla yer arasındaki rezonan ve titreşim ilişiği minimum düzeye indiren bu minik çivicikler, oda ve zemine akan düşük frekans dalgalarından kurtulmak için en uygun çare. Ayrıca kolon Spike'ları altına konulan 2-5 Cm arasındaki kalınlığa sahip Sert granit ve mermer materyaller bu ilişiğin kesilmesindeki performansı had safhaya çıkartarak basları havaya yönlendiriyor. En belirgin farklar arasında orta sesler ve tizler daha canlı hale geliyor. Tüm frekans aralıkları daha naturel ve düşük frekanstaki bas rezonansları arasından sıyrılmış oluyor.

Aynı şekilde Anfi, A/V Receiver, Dvd, Cd, SACD player ve pikap altına uygun ebat ve kalınlıklarda kestirilerek konulan sert granit ve mermer materyaller, titreşimin soğurulması ve rezonans karışımlarından ayrılmış daha saf ses duyulmasına çok ciddi imkan sağlıyor.

Zaten pahalı ve üst modellerde uygulanan çoklu ve kat kat sert katmanlar bu yüzden kullanılıyor. Ancak düşük veya yüksek model tüm cihazlar da Sert granit ve mermer bloklar kullanılması sese ve rezonans sorunlarına ciddi yarar sağlayacaktır.

Varsa mutlaka kolonlarınızın Spike'larını takın ve Spike altlarına ve cihaz altlarına sert granit ve mermer blok kestirip kullanın. Ayrıca sert granit ve mermerle yer altına tekrar mantar plakalar koymayı da ihmal etmeyin. Bu sekilde tam ve kusursuz bir rezonans nötrlemesi sağlamış olursunuz.

Deneyin ve görün!

Resim ekledim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 12 Ağustos 2008; 12:32:19 >

• gercekten cok guzel bir konu olmus burada arkadaslar bu topic sayesinde bilgilenecekler gercekten tebrikler cok guzel dusunmussunuz.spike'lar hi-fi hi-end de cok buyuk onem tasiyor sadece onlar degil spike lar haricinde birsuru ekipmanlar piyasaya suruluyor ufak oyuncak gibi gozukseler de ses de buyuk etki sagliyor basta ufak seyin katkisi olurmu deniliyor ama o ufak seyler zaman zaman agizi acik birakmaya yetebiliyor dogrusu.her hoparlor de her oda da bana kalirsa muhakkak kullanilmasi gereken ekipmanlardan.ozellikle hi-end il ugrasanlar kendi diy urunleri ile sacd lerinin altina pre lerin altina v.s ekipmanlarinin altlarina ve hatta ustlerine koyarak muzigi ole dinliyorlar.bununla ilgili bir kac fotograf ta ben atmak isterim yakin zamanda.faydali olacagini dusunuyorum.tekrar tebrikler.

saygilarimla
  • teşekkürler Teknika çok ince detaylar çok kaliteli çözümler.
    bu spike konusunu 5-6 yıl önce HomeTechnology dergisinde okumuştum ama tam hatırlamadığım için bişe yazamadım. Spike konusuna 3tam sayfa ayırmıştı o kadar önemli ki. alttaki komşuya giden ses sizin kolondan rezonans ile kaybettiğiniz ses olduğuna kadar birçok konuya değinmiş ve 10-15 çeşit kolon ayaklarını test etmişleri o kadar çok çeşit vardı ki mantar, yaylı, süngersi, çeşit çeşit tasarım vardı bunların en ucuz ve performanslı çözümlerinden biri de Spike denilen tipi idi.
    Yamaha nın Sub.w larında olan uygulama tabana bir plaka konulması bas seslerin dagılmada sert zemine çarparak en net şekilde odaya dağılmasını sağlamaktır.
  • Ben teşkkür ederim.

Ancak maalesef çok gereksiz tartışmaların bile çok iyi prim yaptığı Topic'ler kadar ilgi çekmedi bu Topic.
  • abi ilgi çekicek elbet . yanlız bastan arkadaşların durumu kavrayıp ,uygulamaya geçmesi için biraz zaman lazım gibi geldi bana .

bu arada benım evo 40ların spıke laruının altın da ahşap zemını delmesın sıye plastık yuvaları var o şekıldekullanıyorum .
    güzel bır mermer kestırıcem bende . sıyah renk . sendekı mermerın on kısım ları beyaz galıba . onun sıyah olma şansı yokmu be abi
  • spike konusu harmonik distorsiyon onleyiciler vesayre bu cinnet konusu sayfalarla anlatilacak cinsten bir konu degil hani kabloydu amfilerdi filan bisekilde forumlarda tartisiliyor ama bu cihazlar gidip test edilmedikten uygulanmadiktan sonra hic bisey anlasilmiyor malesef.binlerce dolar harcayan firmalar var bu ise en basitinden sehpalar diy sehpalari aman Allah im denilecek boyutta araba parasina sehpa satiyorlar.fil elektronigin sayfasina girin oradada bir cesit var kupa tarzina benzeyen bir sey daha test etmedim ama imkan bulurum umarim bu konuda oldukca basarili bir isim olan sayin hakan cezayirli de orada bahsettigim esyayi kullaniyor.buradan aklima gelmisken o konu hakkindada ben topic acayim arkadaslar bilgilensin.gerekli bir topic bu zamanla misafirleri articaktir bence
  • Bendekiler mermer değil!

En sert malzeme olan italyan graniti. Yanlarının beyaz olması sadece üstünün işlenmiş olup yanlarının işlenmemiş olmasından kaynaklanıyor. Aslında yanları da siyah ama işlenmemiş yani parlatılmamış. Dediğim gibi sadece üstü cam gibi parlak işlenmiş. Yanlarını da işleyince ikisine 120 kağıt fiyat veriyorlardı. Bu şekilde ikisini 60 dediler 40'a yaptırdım. Çok da hoş duruyor.

Yalnız bu hafta tüm cihazların ve Subwoofer'in altına da sipariş verdim yapılıyor. Center'in altı da dahil. Bu sefer fena tutacak. Bu zamana kadar sadece Stereo nlamında önemsediğim için frontların altına granit yaptırmıştım. Ama şimdi tüm ekipmanlara uygulayacağım. Acayip, ama acayip farketti ses.

Bu arada Frontları Bi_Amp yapmak istiyorum ama 7.1'den 5.1'e düşürmem gerekiyor sistemi çift bağlantı yapmam için. Bende ona kıyamıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

abi ilgi çekicek elbet . yanlız bastan arkadaşların durumu kavrayıp ,uygulamaya geçmesi için biraz zaman lazım gibi geldi bana .

bu arada benım evo 40ların spıke laruının altın da ahşap zemını delmesın sıye plastık yuvaları var o şekıldekullanıyorum .
    güzel bır mermer kestırıcem bende . sıyah renk . sendekı mermerın on kısım ları beyaz galıba . onun sıyah olma şansı yokmu be abi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili teknika tekra merhaba,

WF 9.6 ların spike larını takmamıştım sebebi ise sağ kolondaki ön sağ spike yuvasında bir terslik yaşamam, kolonu aldığım yer getir istersen degiştirim dedi ama kolonlar o kadar ağır ki kurduktan sonra tekrar paketleyip götürmeye üşendiğim için değişime yanaşmadım. Şimdi uygun bir klavuz arıyorum ki sorunlu yuvaya diş açayim.

Muhtemelen yakın zamanda bu spike ile ilgili bir konu açacaktım, sese etkisi ne derecedir vs. diye. ;sabet oldu şimdi senin topik. Bu arada konuların ilgi görmesi mevzusuna (nacizane) çok takma diyeceğim. Zaten kullanıcılar yararlı olabilecek tüm bilgileri alıyorlar. Ee merak edipte okumayanda kendi düşünsün artık.

Merka ettiğim granit parçayı nerden temin ettiğiniz? Benim kolonları kullnadığım zemin parke ve spike ların parkeyi deleceğini düşünüyordum. Bu granit olayı kafama çok yattı, granitlerin hemen altınada kırtasiyelerde satılan ince mantar panoları kesip koysam sanırım amacına hizmet eder.

Konu hakkında görüşün nedir.

Spike yuvasına klavuz la diş açmak mantıklımı, yada değişim mi yapmalıyım?
    Granitleri nerden temin edebilirim?
    Mantar pano granitlerin altına uygun zemin saglarmı?
    vs..

• Ben olsam, sorunlu kolonu anında değişim yaptırırdım. Ama senin için bir şey diyemeyeceğim. Sen bilirsin yani.

Bu arada Graniti, Beylikdüzü Carrefour'u 500 mt geçince oralarda bir mermerciye yaptırdım. Hem granit hem de mermer var orada. Aslında pek çok yerde bulabilirsiniz bu tip yerleri. Zaten Mermerciler sitesi de beylikdüzü Migros Alış-Veriş Merkezinin hemen arkalarında. Onlarca yer var orada.

Bu arada üstüne Spike takılmış kolonu koyduğunuz granit ya da mermerin altında boşluk ve esneme payı kalmaması çok önemli. Yani eğer granitin ya da mermerin altına yumuşak bir kaplama yapacaksanız, mutlaka boşluksuz olması lazım. Ayrıca Spike'lar ne kadar sivri ve sert olursa olsun, Graniti çizemez. Ama mermer de daha dikkatli davranıp, kolonu üstüne oturturken, spike'ları sürttürerek çizdirmemeniz lazım.

Bir de altına sert bir malzeme koymadığınız sürece spike'larınız sivriyse kesinlikle parke üstüne direkt koymayın. Zaten bu durumda ses de çok değişmiyor nedense. Spike'lar da anında parkeyi mahvediyor. En azından benim 56.5 Kg'lık ufaklıklar öyle yapıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Sevgili teknika tekra merhaba,

WF 9.6 ların spike larını takmamıştım sebebi ise sağ kolondaki ön sağ spike yuvasında bir terslik yaşamam, kolonu aldığım yer getir istersen degiştirim dedi ama kolonlar o kadar ağır ki kurduktan sonra tekrar paketleyip götürmeye üşendiğim için değişime yanaşmadım. Şimdi uygun bir klavuz arıyorum ki sorunlu yuvaya diş açayim.

Muhtemelen yakın zamanda bu spike ile ilgili bir konu açacaktım, sese etkisi ne derecedir vs. diye. ;sabet oldu şimdi senin topik. Bu arada konuların ilgi görmesi mevzusuna (nacizane) çok takma diyeceğim. Zaten kullanıcılar yararlı olabilecek tüm bilgileri alıyorlar. Ee merak edipte okumayanda kendi düşünsün artık.

Merka ettiğim granit parçayı nerden temin ettiğiniz? Benim kolonları kullnadığım zemin parke ve spike ların parkeyi deleceğini düşünüyordum. Bu granit olayı kafama çok yattı, granitlerin hemen altınada kırtasiyelerde satılan ince mantar panoları kesip koysam sanırım amacına hizmet eder.

Konu hakkında görüşün nedir.

Spike yuvasına klavuz la diş açmak mantıklımı, yada değişim mi yapmalıyım?
    Granitleri nerden temin edebilirim?
    Mantar pano granitlerin altına uygun zemin saglarmı?
    vs..

• Valla benimde gonlum degiştirmekten yanaydı ama 30 kg lık kolonu sok kutula tekrar gotur degiştir yenisiyle gel tekrar kur bana zulüm gibi geldi. Tam nikah üstü zaten bunalmışım gözüm yemedi yani. Bide hop. paketlediğim an hanım upgrade yapıcam diye kıllanıcak biliyorum Eğer başarabilirsem izni bitince o yokken ole bi olaya girebilirim. Zaten eve nasıl soktuğumu bi ben bi Allah biliyo.

Bu kadın kısmı sevmiyo bole şeyleri tutturdu rear kolonlar çok ortada onları ta.. arka duvarın oraya koyalım diye. Ne diyeceğimi şaşırıyorum.

• Benimki zaten artık koyuverdi icene. Kendi dünyanda yaşıyorsun işte diyor.

Yani beni kendi halime bıraktı. Bu modeller böyle cinsinden yaklaşıyor yani.

Aslında ilk evlendiğimde bırakmıştım sistem işlerini. Yani İnfinity Cappa 100'leri ve Denon Avr'yi satınca, artık kurtuldum demiştim ve ilk evlendiğimde kestirip atmak adına, sadece evde bulunsun diye Telefunken'in tasarım ödüllü mini bir setini almıştım. O daha da çok tetikledi. Yahu alet süper çıktı! Gazladıkça gazladı beni yine. Bak resmini koyuyorum. Halen Yatak odamın baş köşesinde duru ve ara ara dinlerim ve dinleriz. Çok hoşuma gidiyor minik bir şey olmasına rağmen de çok tatlı sesi var.

O yüzden ona hiç kıyamıyorum. Bak resmini koyuyorum!

quote:

Valla benimde gonlum degiştirmekten yanaydı ama 30 kg lık kolonu sok kutula tekrar gotur degiştir yenisiyle gel tekrar kur bana zulüm gibi geldi. Tam nikah üstü zaten bunalmışım gözüm yemedi yani. Bide hop. paketlediğim an hanım upgrade yapıcam diye kıllanıcak biliyorum Eğer başarabilirsem izni bitince o yokken ole bi olaya girebilirim. Zaten eve nasıl soktuğumu bi ben bi Allah biliyo.

Bu kadın kısmı sevmiyo bole şeyleri tutturdu rear kolonlar çok ortada onları ta.. arka duvarın oraya koyalım diye. Ne diyeceğimi şaşırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 12 Ağustos 2008; 21:09:59 >

• zor hakkatten valla . bayanlarla anlaşmak bu konuda .
    arada bi rpmatık komedılerı alıp bende seyredıyorum mecburen .
  • Ne mutlu valla, benide kendi halime bırakacağı günü iple çekiyorum. Bazen arkadaşları geliyo müzik/film derken.. aman benim bey cok meraklı bakın bunu aldı ondan bole sesler geliyo vs. derken veriyo gazı bana farkında degil

Ertesi gün teknosanın önünden geçirmiyo yılan hikayesine döndü olay. Plazmayı alırken kıyamet koptu normal tv i neyimize yetmiyo diye şimdi onunden kalkmıyo oyun oynatımıyo film izletmiyo bana.

Tv koltuğu aldım kıyamet koptu öncü, şimdi beni oturtmuyo kendi hep orda oturuyo. Vel hasıl kendi halime kalacağım günü iple çekiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 12 Ağustos 2008; 23:22:34 >
  • O zaten seni kendi haline bırakmış çoktan.

Ne demişler? Armut piş. Azıma düş! Bir zamanlar bir reklam vardı. Reklam filminde babasıyla oğlu vardı. Babası diyordu ki, ona bisiklet aldım gezsin kerata derken, o anda babası bisiklette geziyordu. Çocukta bakıyordu.

Seninki o durum!

quote:

Ne mutlu valla, benide kendi halime bırakacağı günü iple çekiyorum. Bazen arkadaşları geliyo müzik/film derken.. aman benim bey cok meraklı bakın bunu aldı ondan bole sesler geliyo vs. derken veriyo gazı bana farkında degil

Ertesi gün teknosanın önünden geçirmiyo yılan hikayesine döndü olay. Plazmayı alırken kıyamet koptu normal tv i neyimize yetmiyo diye şimdi onunden kalkmıyo oyun oynatımıyo film izletmiyo bana.

Tv koltuğu aldım kıyamet koptu öncü, şimdi beni oturtmuyo kendi hep orda oturuyo. Vel hasıl kendi halime kalacağım günü iple çekiyorum

• Valla aynen öle oldu, ya o bana benziycek bole giderse ya ben ona

Şaka bi yana Allah huzur saglık versinde önemlisi o (Ben onu kendime benzetirim )
  • Sevgili teknika bu arada senin telefunken iyiymiş gene, ödüllü felan hani.

Bende bi telefunken müzik seti var valide fi tarihinde gazeteden kuponla almış, kullandığım cep telefonunun sesi onu bastırıyo Dur bakim resmini bulabilirsem eklim :)

Valla resmini bile bulamadım netten üretimi olmadığı gibi resimlerinide toplatmış olabilirler
  • Sendeki hakkaten dandikmiş o zaman.

Çünkü bendeki hakkaten çok iyi.

Ben bendekinin kolonlarının altına spike takıp granit kestirmeyi bile düşünüyorum ciddi ciddi. Çünkü elimde Bp10'lardan kalan 8 adet spike daha var.

quote:

Sevgili teknika bu arada senin telefunken iyiymiş gene, ödüllü felan hani.

Bende bi telefunken müzik seti var valide fi tarihinde gazeteden kuponla almış, kullandığım cep telefonunun sesi onu bastırıyo Dur bakim resmini bulabilirsem eklim :)

Valla resmini bile bulamadım netten üretimi olmadığı gibi resimlerinide toplatmış olabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 12 Ağustos 2008; 22:16:39 >

• Dandik ne kelime hocam, kolonların içini boşaltıp içlerine çiçek bile ekilmez
  • slm beyler..
    gecenin bu saati tv fln derken buraya da bi bakiym dedim n var n yok.
    Oronra dostum bu mermeri mutfak mobilyası satan yerlere sorup onların anlaşmalı mermercilerine sipariş ettirebilirsin tuzlu olur. bide bizim 500m aşağımızda olan mermerciler san.sit e gelip kendin seçip kestirebilirsin.
    oraya kadar gelmişken Bauhause a uğrayıp mantar yer döşemesi karolar var. mukavva inceliğinde 10lu paket olarak da satılıyolardı. mermerin altına bunlardan kullanabilirsin.
    yanlız hepsine hanım katlanmış da salona her köşeye koca granit mermerler koyduğunda hanıma ne diceksin.
    yıllar önce bir arkadaşım devasa magnat kolonları 94ekran tüplü tv si vardı. bu tv için 5cm kalınlıkta granitten tv sehpası gibi birşey yaptırmıştı tabanı büyüktü spikelı kolonlar da bu zemine basıyordu. arada ahşap takozlar üstünde bir kat daha granit ve tv fln çok saçma gelmişti "muhaha bu ne lan taşdevri çakmaktaş tv demiştim." halbuki adam biliyomuş bee..

• quote:

Orjinalden alıntı: ufukman

slm beyler..
    gecenin bu saati tv fln derken buraya da bi bakiym dedim n var n yok.
    Oronra dostum bu mermeri mutfak mobilyası satan yerlere sorup onların anlaşmalı mermercilerine sipariş ettirebilirsin tuzlu olur. bide bizim 500m aşağımızda olan mermerciler san.sit e gelip kendin seçip kestirebilirsin.
    oraya kadar gelmişken Bauhause a uğrayıp mantar yer döşemesi karolar var. mukavva inceliğinde 10lu paket olarak da satılıyolardı. mermerin altına bunlardan kullanabilirsin.
    yanlız hepsine hanım katlanmış da salona her köşeye koca granit mermerler koyduğunda hanıma ne diceksin.
    yıllar önce bir arkadaşım devasa magnat kolonları 94ekran tüplü tv si vardı. bu tv için 5cm kalınlıkta granitten tv sehpası gibi birşey yaptırmıştı tabanı büyüktü spikelı kolonlar da bu zemine basıyordu. arada ahşap takozlar üstünde bir kat daha granit ve tv fln çok saçma gelmişti "muhaha bu ne lan taşdevri çakmaktaş tv demiştim." halbuki adam biliyomuş bee..

İkamet ne tarafta dostum ? Sizin ordaki mermerciler sanayi sit. ne tarafta oluyor yani?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.