Frontları Large seçtiğiniz zaman, hiç bir kesme işlemi yapmadan AVR tüm frekansları aynen frontlara gönderiyor.
Diğer cevap; Eğer alt kesme frekans ayarı yoksa, evet alt kesmeye müdahale edemiyorsunuz.
Diğer cevap; Evet Phase yön değiştiriyor.
Diğer cevap; Birçok Sub'da LFE girişi zaten olduğu için, sadece LFE girişi kullanılabilir. Diğer bağlantıyı bende gerek olmadığı için kullanmıyorum.
cevaplar için teşekürler..
quote:
Frontları Large seçtiğiniz zaman, hiç bir kesme işlemi yapmadan AVR tüm frekansları aynen frontlara gönderiyor.
öyle ise bu konumda sub sinema'da dahi neredeyse işlevsiz diyebilirmiyiz.
Yahu ne alakası var. Benim ilk yazdığım yazıyı iyi anlamamışsın o zaman.
100 puan değrinde uzmanlık sorularım var size;
* Burada en az 20 kglık sub'lardan bahsediliyor. Evet bu ağırlıkla subların titreşimi yüksek olacaktır ve bu titreşimlerin de sönümlenmesi gereklidir. Peki benim naçiz 5 kglık sub'um için de gerekli olur mu?
* Tek parça yerine 2 parça granit kullanılırsa, bunun dezavantajı olur mu, olursa nedir?
Teorik cevapları gerekiyor sadece, pratikte deneme şansım var bunları. Teorik ve pratik anlamda karşılaştırma yapacağım.
Denemeden bilemezsin.
Ayrıca sana tavsiyem. Graniti Subwoofer'in üstüne de koyman.
Çünkü, Küçük Subwoofer'ler ağırlıklarının hafif olmasından dolayı titreşime çok daha müsaittir. Hatta yüksek seste, ortalarda gezenleri bile mevcuttur. O sebeple Granit'i Subwoofer'in üstüne de koy. Ama arasına bir ince yumaşak materyalle koy.
quote:
Orijinalden alıntı: teknika
Denemeden bilemezsin.
Ayrıca sana tavsiyem. Graniti Subwoofer'in üstüne de koyman.
Çünkü, Küçük Subwoofer'ler ağırlıklarının hafif olmasından dolayı titreşime çok daha müsaittir. Hatta yüksek seste, ortalarda gezenleri bile mevcuttur. O sebeple Granit'i Subwoofer'in üstüne de koy. Ama arasına bir ince yumaşak materyalle koy.
İçişleri bakanı bunu kesinlikle veto edecektir ondan eminim
Pekala 2 parça konusunda bir mantık yürütürsen? Yani 20x40 tek parça bir blok yerine, 20x20 lik 2 blok olursa.
Dedim ya! Denemek lazım. İşkembeden atmiim şimdi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme