Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

orada BSH ın iş yaptığı FLAMASSTEK var, bende orda staj yaptım hadi bakalım :)

yaw dh'nin yarısı ufacık çerkezköydeymiş haberimiz yok.. ahmet kendine iyi bak en yakın zamanda sistemi görmeye gelecem. herkese selam...
  • Her zaman beklerim amirim.
    Kokan şeyleri deneyebildin mi?
  • denemezmiyim. ama fazla kokmuyorlar artık. kokunun çoğunu halletmişsin.
    bide kesemedim ne sertmiş o şey öyle olduğu gibi koydum yanlardan biraz taştı ama koltuk arkasında sorun olmuyor.. en kısa sürede aklımdasın kendine iyi bak görüşürüz.
  • amcam genel müdürü ;) flamm holding iyidir ya %100 alman sermayesi
  • T.N. mi amcan yoksa Bay Flamm mı? İkisinin de soyismi tutmuyor ama.
  • Belki ilginizi çeker diye paylaşmak istedim...

http://cart.audioserenity.co.uk/index.php?p=product&id=15&parent=0
  • Teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Belki ilginizi çeker diye paylaşmak istedim...

http://cart.audioserenity.co.uk/index.php?p=product&id=15&parent=0

• Süper birşey yaa. Bende dün akşam ölçü çıkardım. Düşünüyordum ki graniti kestirince her iki kenara pah yaptırıp köşeleride yuvarlaklaştırsam ne güzel olur diye. Adamlar tam aradığım şeyi yapıyorlar.
    Ebat girince sitedeki fiyatı 97,90 pound çıkıyor. Yaklaşık 250 TL. Bu özelliklerde graniti daha ucuza herhalde yaparlar.
  • En fazla 100 Tl'ye, 2 adet çok güzel granit kestirip işletebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknika

En fazla 100 Tl'ye, 2 adet çok güzel granit kestirip işletebilirsin.

Kesinlikle.İşin birde bu yanı var.Ben 25*25 2 tane siyah graniti toplam 10 liraya kestirdim.
  • Vallaha siz de bayağı bir ucuz kestirmişsiniz.

Gerçi ebata ve etrafını işlemeye göre farketse de dediğiniz gibi. Çok da uçuk fiyat tutmuyor zaten. En fazlası 1oo TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amf23

T.N. mi amcan yoksa Bay Flamm mı? İkisinin de soyismi tutmuyor ama.

T.N. :) üvey babamın kuzeni esasen de. amca işte :) Erdinç vardı bi de planlamacı hasta ediyordu sizinkiler dakka başı üretim planı değiştirerek :)
  • granitten sonra daha yumuşayan jbl e250p altından graniti çıkarsamda sanki eski tadını vermemeye başlaması ile ... amf23 arkadaşımdan lastik altlık alarak sürücünün yönünü değiştirdim ,port aşşaga bakıyor sanırım sanırım bu sebeple biraz daha yumuşadı diye düşünüyorum. lastiği koyduktan sonra avr'den crossover frekensını 80'den 100 hz yaptım ve 50 ile 150 hz ayar olan potansı tam ortaya getirerek 100hz'e aldım. baslar eskiye oranla daha hissedilebilir bi karaktere büründü.. bu bana biraz daha iyi geldi. daha önce avr'de 80 hz default olduğu için ellememiştim. ama avr'den 100 hz 'e ayarlayınca sub'dan da crossover potansı 100 hz yapınca biraz daha iyi oldu. ama lfe potansını (sub'dan) çok az kısmak zorunda kaldım dengeli bas varmesi için çünkü üst seviyelerde bozulma yaşadım. paylaşmak istedim ..teşekkürler.
  • Herkese tavsiyem genel olarak şudur ki;

Kule tipi kolon kullananların AVR ayarlarından frontları Large seçip, subwoofer Crossover ayarlarını da 80 Hz de tutmaları. Subwoofer'in arka ayarlarını da alt kesme ayarını 40, üst kesme ayarını ise 90'da bırakmaları.

Bu şekilde olduğunda, Stereo müzik dinlerken, Stereo ve direct modda Front kolonlarınız Full Range sürelecektir. Film seyrederken ise THX vs. modda, 80 Hz'in altı Sub'a yönlendirilecektir. Diğer ayarların hiç birini sağlıklı bulmuyorum.
  • quote:

Kule tipi kolon kullananların AVR ayarlarından frontları Large seçip, subwoofer Crossover ayarlarını da 80 Hz de tutmaları. Subwoofer'in arka ayarlarını da alt kesme ayarını 40, üst kesme ayarını ise 90'da bırakmaları.

teknika dostum bende kule tipi hoparlörlerimi bu şekilde sürüyor idim. yani önleri avr'den büyük ayarlamıştım. ama sub'ım yoktu. dali 6006 c1000 ve r1000 kullanıyordum 6006'ları büyük ayarlamış sub olmadığı için bu şekilde kullanıyordum.jbl e250p'yi aldıktan sonra ayarları hiç değiştirmedim ama sub neredeyse hiç hissedilmiyordu çok büyük hayal kırıklığına uğramıştım. ama avr'den hepsini küçük ayarlayınca sub çok daha hissedilir olmaya başladı.. anlamadığım şey avr'nin crossover ayarları ile hiç oynamama rağmen neden bu şekilde bi değişiklik olduğunu anlamamıştım. ve tf'ye başlıkta açtım küçük ve büyük ayarları neyi değiştiriyor diye yanıtlayan olmadı. hazır yazmışken siz biliyormusunuz crossover ayarları değişmemesine rağmen küçük ve büyük ayarları neyi değiştirir.

quote:

Subwoofer'in arka ayarlarını da alt kesme ayarını 40, üst kesme ayarını ise 90'da bırakmaları.

bide alt ve üst kesme ayarları nedir.. sadece sub'dab crossover 'ı potanstan 50 ile 150 arasında ayarlanıyor. bide şiddet olarak düşündüğüm level bölümü var tam olarak şöyle;

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

• tam olarak ayarlarım
    level saat 11:00 hizası
    crossover 100 hz olarak düşündüğüm saat 12:00 hizası
    phase 0'da
    lfe normalde
    ayrıca ixos 3 metrelik sub kablosunu sub'a sağ ve sol çatal şeklinde aparatı sub kablosuna tek şekilde bağlıyorum.
  • bide bu şekilde mi denesem ?..ne değişir.?

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!
  • Akustik kalibrayon ayarlarında, eğer otomatik ölçümden sonra LFE sinyal Subwoofer seviyesi çok aşağılara gelmişse, Subwoofer doğal olarak çok daha zayıf çalacaktır. Aslında normal olan Otomatik kalibrayon ölçüm programının yaptığıdır. Ancak, pek çok dinleyici Subwoofer'in aşırı yüksek seviyelerindeki sesinden hoşlandığı için bu ayarları ya manuel olarak değiştirir, ya da Subwoofer'in sesini yükseltir. Bu tür istekler için Pek çok AVR'de Subwoofer seviyesi için Yes haricinde Plus seçeneği de vardır. O seçenek değiştirilebilir.

Eğer ön kolonlarınızın ayarını Small olarak seçerseniz, AVR'nizin menüsünden ayarladığınız kesme frekansından aşağı olan frekanslar, direkt Subwoofer'e yönlenecektir. Ama bu durumda da Stereo müzik modunda bile Subwoofer yine devreye girecek ve sistem 2.1 ses verecektir.

Bu sebeple, önceki yazımda bahsettiğim şekilde ayar yaparak, Yani Frontları Large seçerek, Stereo modunda, sadece Frontları çalmış ve Full Range sürmüş olursunuz. Sub'ın devreye girmesine gerek kalmaz. Sub seviyesini ise film dinlerken daha yüksek seviyeler de duymak istiyorsanız yine AVR'nin menüsünden desibel olarak yükseltebilir ya da Plus seçebilirsiniz. Normal de doğrusu budur. Tabiki, herkes istediği gibi bu ayarları değiştirebilir. Ancak, ana kurallardan uzaklaşmış olursunuz. Bu birazda ortamın akustiğine bağlı bir durum.

Diğer sorunuzla ilgili olarak, her Sub.'ın frekans aralığı ve arka kısmındaki ayar seçenekleri değişik parametleri destekler. Sizin Sub'ınız da alt kesme frekansı 50 ise 50'ye ayarlayabilirsiniz. Üst kesme frekansı da yine 80-100 Hz arasında olmalıdır. Phase seçeneği ise Sub'ın oda içi konumuna ve sizin zevkinize göre 0 ya da 180 seçilebilir.

• cevap için teşekkürler !!! 2.1 konusuna katılıyorum. frontları küçük seçince müzikte dahi sub tam olarak çalışıyor. ama neredeyse avr'de hiç müzik dinlemiyorum. sub'ın hissedilir seviyede duyulmasını sevenler tarafındayım(sinemada, müzikte değil) sanırım. en azından bıkana kadar şimdilik böyle.
    söyleminize göre ; frontlar küçük ayarlanınca diyelim kesme frekansı 100 hz bu frekansın altındaki tüm frekansları tam olarak sub'a yönlendiriyor avr ok..(ben bu şekilde anladım böylede zannediyordum zaten)
    peki frontları büyük ayarlayınca ne oluyor avr flitremi ediyor 100 hz altını tam olarak göndermiyormu ?..bunu tam anlamadım.
    anlamadığım bişey daha ; kesme frekansı ok sub'taki potanstan ayarlanan frekans.. 80'ne ayarlı ise avr'den 80 seçilmeliki avr 80 altını sub'a yönlendirsin. yanlışmı biliyorum.? ama potanstan ayarlanan 80 hz üst kesme ise alt kesmeye nasıl müdahale olacak. yani benim sub'ta 50 ile 150 hz arası potans var. bunun alt kesme frekansı 50 hz ise buna müdahale edemem doğrumu ?.. müdahale edebildiğim üst kesme frekensı mı oluyor.. bu konuları çok araştırıp inceledim nette bulabildiğim kadarı ile ama çok çelişkili yazılar var. kafası karışıyor insanın..
    bide sub'ta kabloyo tek olarak bağlarsan sol kanala bağlayıp lfe'yi seçmem gerektiği şekil olarak gösterilmiş.. ben sağ ve sol'u çatal kablo ile birleştirip normal'i seçerek tek kablo ile avr'den sinyal alıyorum. diğer şekilde yani tek kablo ikle sol kanala bağlayıp lfe'yi seçmem tam olarak neyi değiştirir.. phase ayarlarıınnda ; sub'ın sürücüsünün vuruşlarının ileri yada geri ayarlanması olarak biliyordum bu şekilde değilmi ?..

kafanı şişirdi isem kusura bakma teknika merak işte okadar çok karmaşık tanım varki anlamış değilim.

• şimdi yazarken bişey daha aklıma geldi.. avr'de frekensı 80'e ayarlarsam (yada 100'e) 80'nin altını sub'a gönderecekse ; sub'taki potansı ben 50'ye de alsam , avr'den 80'le 50 arası gelmeyeceği için sub işleyemeyecektir . öyle ise potans tam olarak ne işe yarar. .
    buna göre asıl ayarlanması gereken crossover ayarı avr'deki ayardır değil mi ?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.