Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teknika

Bu bahsettiğimiz yapı da değil. Bauhause'da ki materyal çok daha uygun. Ayrıca zaten üzerindeki almanca etikette de Hi-Fi için de kullanıldığı yazıyor ki, ben o yazıyı çok sonraları gördüm. Zaten çoktan kullanıyordum.

Ankarada nerden temin edebilirim ?

Edit : Ankarada 2 km ötemdeki Forum Ankarada bauhaus da varmış , logosunu hep görürdüm ama içine girmediğim için aklıma gelmedi

Bu arada PM attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 09nanometer -- 17 Eylül 2009; 3:41:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 09nanometer

quote:

Bu bahsettiğimiz yapı da değil. Bauhause'da ki materyal çok daha uygun. Ayrıca zaten üzerindeki almanca etikette de Hi-Fi için de kullanıldığı yazıyor ki, ben o yazıyı çok sonraları gördüm. Zaten çoktan kullanıyordum.

Ankarada nerden temin edebilirim ?

Edit : Ankarada 2 km ötemdeki Forum Ankarada bauhaus da varmış , logosunu hep görürdüm ama içine girmediğim için aklıma gelmedi

Bu arada PM attım

Alıntıları Göster
    Arkadaşa Bauhaus'dan ısmarladığım 2 tabaka titreşim önleyici (çamaşır makinesi altlığı) bu akşam elime ulaştı ve fakat korkunç derecede rutubet kokusu var. Bu kokunun normal olduğunu sanmıyorum, alan arkadaşlar kendi malzemelerinde böyle bir koku olup olmadığını söyliyebilirler mi lütfen? Bu şekilde bunları odaya sokmam pek mümkün gözükmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: amf23

Arkadaşa Bauhaus'dan ısmarladığım 2 tabaka titreşim önleyici (çamaşır makinesi altlığı) bu akşam elime ulaştı ve fakat korkunç derecede rutubet kokusu var. Bu kokunun normal olduğunu sanmıyorum, alan arkadaşlar kendi malzemelerinde böyle bir koku olup olmadığını söyliyebilirler mi lütfen? Bu şekilde bunları odaya sokmam pek mümkün gözükmüyor.

Alıntıları Göster

Evet. İlk aldığında hepsi öyle kokuyor. Heralde dış ortamda bırakıyorlar. Önce duşun altına sokup, sıcak suyla iyicene bir yıka ve dışarda güneş altında balkonda 1 gün beklet. Koku falan kalmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest

Evet. İlk aldığında hepsi öyle kokuyor. Heralde dış ortamda bırakıyorlar. Önce duşun altına sokup, sıcak suyla iyicene bir yıka ve dışarda güneş altında balkonda 1 gün beklet. Koku falan kalmıyor.

Alıntıları Göster
    Eyvallah, şimdiden balkona attım zaten, yarın da dediğin gibi duş aldırayım malzemelere de kendilerine gelsinler.
    Arkadaş kasada ödeme yaparken kasiyer bile, "Beyfendi bunlar çok kötü kokuyor" demiş. "bunlar" diye geçiştirdiği malzemelerin
    ne kadar bilimsel amaçlar için kullanıldığını bir bilse

• quote:

Eyvallah, şimdiden balkona attım zaten, yarın da dediğin gibi duş aldırayım malzemelere de kendilerine gelsinler.
    Arkadaş kasada ödeme yaparken kasiyer bile, "Beyfendi bunlar çok kötü kokuyor" demiş. "bunlar" diye geçiştirdiği malzemelerin
    ne kadar bilimsel amaçlar için kullanıldığını bir bilse

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    Ben kabloların içine hidrojen bastım, kaldıraca gerek olmadan hepsi havada .

• quote:

Orijinalden alıntı: väliaikaista

Ben kabloların içine hidrojen bastım, kaldıraca gerek olmadan hepsi havada .

Alıntıları Göster
    Vallaha bunu başkası söylese inanmazdım. Ama siz söyleyince şöyle bir düşündüm doğrusu. Sizden korkulur. Absült uygulamalarınızı biliyorum. Çakma Sub. gibi mesela.

Yalnız dikkat! Havaya falan uçmayın.

• quote:

Prosedürü uygulamamıza rağmen, koku bütün inatçılığı ile kalıcılığını sürdürüyor, birkaç gün daha balkonda bekleteceğim, kurtulmam lazım şu kokudan.
  • quote:

quote:

Prosedürü uygulamamıza rağmen, koku bütün inatçılığı ile kalıcılığını sürdürüyor, birkaç gün daha balkonda bekleteceğim, kurtulmam lazım şu kokudan.

Alıntıları Göster
    Etrafta kuş kalmış mı? Dikkat et!

Kabul ediyorum kokusu biraz geç çıkıyor. Ama çok faydalı bir ürün bilesin.

• quote:

Etrafta kuş kalmış mı? Dikkat et!

Kabul ediyorum kokusu biraz geç çıkıyor. Ama çok faydalı bir ürün bilesin.

Alıntıları Göster
    Beklentim tabi ki faydalı olması yönünde.
    Bugün granitler için de sipariş verdim, siyah için 2 plakaya (400mmx300mm) 100TL istediler ben de başka renk de olabilir dedim, 50TL ye anlaştık ancak rengi tam olarak anlıyamadım, bakalım inşallah çok absürd bir renk çıkmaz, wenge olabilir mi acaba?

Edit: Bir de "Ne için lazım abi?" sorusuna cevap vermek işin en zor kısmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 23 Eylül 2009; 23:45:19 >

• quote:

Beklentim tabi ki faydalı olması yönünde.
    Bugün granitler için de sipariş verdim, siyah için 2 plakaya (400mmx300mm) 100TL istediler ben de başka renk de olabilir dedim, 50TL ye anlaştık ancak rengi tam olarak anlıyamadım, bakalım inşallah çok absürd bir renk çıkmaz, wenge olabilir mi acaba?

Edit: Bir de "Ne için lazım abi?" sorusuna cevap vermek işin en zor kısmı.

Alıntıları Göster
    Kendi frontlarım için siyah 25*25 x 2 - 10 tl ye kestirdim.Bahçelievler civarında olanlar için uygun olabilir.Bilginiz olsun arkadaşlar.

Kendim panel sehpasının alt kısmını duvardan duvara kadar halı kapladım.Sadece panel sehpasının 2 katı eninde boyu duvardan duvara.(resim koymaya çalışacağım yakın zamanda.)Bu halıflexin üstüne titreşim önleyiciyi ve üstüne granit koydum.Onun üzerindede malum spike lı hoplar var.Burada algıladığım fark sesin dağılmadan detaylar daha belirgin şekilde duyulur oldu.Ve nasıl oldu bilemiyorum ama sesin alt kata ve çevreye rahatsızlık verme gibi bir durumu oldukça azaldı.Hany tahta kapımı izole etsem ses dışarı çıkmayacak gibi.
    Biliyorum bi 9.6 gibi değil hoplarım ama yüksek seslerde dahi bu böle.Ayrıca yüksek seslerde önceden boğukluk yaşarken şimdi istediğim sinema atmosferini yakaladığımı düşünüyorum.Ne zamana kadar???Sistemimi upgrade edene kadar bir nevi kaşıntılarım azana kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Kendi frontlarım için siyah 25*25 x 2 - 10 tl ye kestirdim.Bahçelievler civarında olanlar için uygun olabilir.Bilginiz olsun arkadaşlar.

Kendim panel sehpasının alt kısmını duvardan duvara kadar halı kapladım.Sadece panel sehpasının 2 katı eninde boyu duvardan duvara.(resim koymaya çalışacağım yakın zamanda.)Bu halıflexin üstüne titreşim önleyiciyi ve üstüne granit koydum.Onun üzerindede malum spike lı hoplar var.Burada algıladığım fark sesin dağılmadan detaylar daha belirgin şekilde duyulur oldu.Ve nasıl oldu bilemiyorum ama sesin alt kata ve çevreye rahatsızlık verme gibi bir durumu oldukça azaldı.Hany tahta kapımı izole etsem ses dışarı çıkmayacak gibi.
    Biliyorum bi 9.6 gibi değil hoplarım ama yüksek seslerde dahi bu böle.Ayrıca yüksek seslerde önceden boğukluk yaşarken şimdi istediğim sinema atmosferini yakaladığımı düşünüyorum.Ne zamana kadar???Sistemimi upgrade edene kadar bir nevi kaşıntılarım azana kadar

Alıntıları Göster
    Rica ederim yaa.

Teşekküre gerek yoktu.

• quote:

Rica ederim yaa.

Teşekküre gerek yoktu.

Alıntıları Göster
    Granitleri bugün alıp getirmeme rağmen, titreşim engelleyicinin kokusu halen aktif olduğu için sistemi kuramıyorum, koku geçinceye kadar balkonda bekletmeye niyetliyim, bakalım kim pes edecek
    @Teknika dışında bu malzemeden rutubet kokusu alan var mı acaba? Bunun malzemenin doğal kokusu olduğunu zannetmiyorum, büyük ihtimalle, Bauhaus'un depolama şartlarıyla ilgilidir diye tahmin ediyorum ama emin değilim.

• quote:

Granitleri bugün alıp getirmeme rağmen, titreşim engelleyicinin kokusu halen aktif olduğu için sistemi kuramıyorum, koku geçinceye kadar balkonda bekletmeye niyetliyim, bakalım kim pes edecek
    @Teknika dışında bu malzemeden rutubet kokusu alan var mı acaba? Bunun malzemenin doğal kokusu olduğunu zannetmiyorum, büyük ihtimalle, Bauhaus'un depolama şartlarıyla ilgilidir diye tahmin ediyorum ama emin değilim.

Alıntıları Göster
    Seni çok rahatsız ediyorsa mantar pano da aynı görevi görüyor haberin olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kasif@

Seni çok rahatsız ediyorsa mantar pano da aynı görevi görüyor haberin olsun.

Alıntıları Göster
    Mantar tam doğru sonucu vermiyor. Titreşim ölçümlerimiz de bayağı bir iletiyor titreşimi.
  • quote:

Mantar tam doğru sonucu vermiyor. Titreşim ölçümlerimiz de bayağı bir iletiyor titreşimi.

Alıntıları Göster
    Ben de aldim o kotu kokan seylerden bugun ama nereden granit bulacagim bilemiyorum. Bilsem bile yerini bulamam heralde, 2 senelik istanbullu olarak

• Kokuyu takip et. Graniti de bulursun o zaman.

Yahu granitçiyi hangi nalbura, hangi mutfak dolabı yapan marangoza, hangi mermerciye sorsan zaten hepsi sana söyler. Sokakta yürürken bile yanından geçen birine sorsan, buralar da nerede granitçi bulunur diye yine söylerler.

Bundan kolay ne var.

O kokan şeyi bulan Graniti de bulur!

quote:

Orijinalden alıntı: darthnihilus

Ben de aldim o kotu kokan seylerden bugun ama nereden granit bulacagim bilemiyorum. Bilsem bile yerini bulamam heralde, 2 senelik istanbullu olarak

• quote:

Kokuyu takip et. Graniti de bulursun o zaman.

Yahu granitçiyi hangi nalbura, hangi mutfak dolabı yapan marangoza, hangi mermerciye sorsan zaten hepsi sana söyler. Sokakta yürürken bile yanından geçen birine sorsan, buralar da nerede granitçi bulunur diye yine söylerler.

Bundan kolay ne var.

O kokan şeyi bulan Graniti de bulur!

quote:

Orijinalden alıntı: darthnihilus

Alıntıları Göster
    denerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

denerim.

Alıntıları Göster
    Ben de siyah 2.5-3 cm lik granit kestirmeyi düşünüyorum. Spike ları takınca parke çiziliyor. Arayınca buluruz tabiki de bu işlerle daha önce uğraşanların tecrübesinden hiç mi yararlanmayalım.
    Avrupa yakasında daha önce granit kestiren bir arkadaş yardımcı olsa hiç fena olmaz hani

• quote:

Orijinalden alıntı: Archi 67

Ben de siyah 2.5-3 cm lik granit kestirmeyi düşünüyorum. Spike ları takınca parke çiziliyor. Arayınca buluruz tabiki de bu işlerle daha önce uğraşanların tecrübesinden hiç mi yararlanmayalım.
    Avrupa yakasında daha önce granit kestiren bir arkadaş yardımcı olsa hiç fena olmaz hani

Alıntıları Göster
    Nihayet...!
    Kokan şeylerin kokusundan büyük ölçüde kurtulduktan sonra (bu arada güneş kokuyu arttırıyor (@teknika bunu "doğru bildiğiniz yanlışlar" başlığına ekliyebilirsin ), yıkadıktan sonra balkonda kuruturken güneş görmemesine dikkat ediniz!) kesip, frontların altına koydum.
    Fotoğraf koymadan olmaz:

İlk olarak farkettiğim şey, bazı parçalarda uğultu şeklinde aldığım bass sesler kesinlikle toparlandı, daha tok ve temiz gelmeye başladı.

Bu arada, bu işlerle uğraşırken klipschlerin spike larının olmadığını, spike yuvalarına slikon kapakçıklar geçirildiğini gördüm, ve tabi ki spike kaşıntısı hasıl oldu. Ve beklenen soru; nereden bulabilirim? Spikeların vida çapları standart mıdır, universal spike var mıdır, yoksa markaya özel midir? Netten tabi ki araştıracağım ama, özellikle bildiğiniz yerler varsa diye soruyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

Edit:Teşekkürler @teknika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 26 Eylül 2009; 17:48:57 >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.