Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amf23

Ve beklenen soru; nereden bulabilirim? Spikeların vida çapları standart mıdır, universal spike var mıdır, yoksa markaya özel midir? Netten tabi ki araştıracağım ama, özellikle bildiğiniz yerler varsa diye soruyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

Edit:Teşekkürler @teknika

aynı soruyu bende soruyoruuum :) ve hazırda granitim var kestirebilecegim yer arıyorum eskiden sokak arasında bile olurdu mermerciler şimdi şehir dışına taşınmışlar zeytinburnunda oturuyorum varmı yakınlarla bilen mezar taşçıları kesiyomus galiba
  • arkadaşlar bende jbl e250p subwofeer'ıma 50x50 granit aldım. "amf23" dostum aynı rengi almışız senle bende siyah değil gri ağırlıklı olanından aldım daha doğrusu para almadı tanıdık arkadaş siyah yerine bunu vereyim sana dedi.. altına plastiği otogar bauhause'de bulamadı arkadaşlar aslında çamaşır makinası altlığı dedim anladılar ama ortalığı altına üstüne getirdiler bulamadılar. sonra aynı malzemeyi halı saha suni çimenin altına da kullanıldığını belkide birirnin gelip hepsini almış olabileceğini söyledi. neyse gelelim yorumlara ;

zaten oldukça memnun olduğum sub'ımın alt kata biraz daha az ses gitmesini sağlamak ve belki biraz performans artışı olur düşüncesi ile aldım graniti, lakin alt frekensların daha vurucu sert bi karaktere dönüşür diye düşünmüştüm fakat alt frekanslar daha yumuşadı ve daha önceden (bu + sayılabilir) yeri belli olan sub'ın yeri kayboldu. yani alt frekanslar daha dengeli dağıldı yön olgusu kayboldu ama neden daha yumuşadı onu anlamadım. alta plastiğin frekansları değiştireceğini sanmıyorum ama bide plastikle deneyeceğim. bu sırada graniti yere altında hiçbirşey olmadan koydum.

bide bu granitin siyahı daha mı sert ?.. yani rengi farklı olanlar yumuşak olabiliyormu? çünkü daha önceden bahsedilmişti beyaz mermer daha yumuşak ses üretiyor denmişti.belki o tarz mermerle aynı karakterdedirler. bendekinin kalınlığı 1.5 cm kadar var..
    yumuşak ses konusunda bi fikri olan varmı dostlar ?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayozyer -- 26 Eylül 2009; 19:50:55 >

• Granit arayan arkadaşlar uzak demezlerse Sabiha Gökçen Havaalanına giderken Granitaş diye bir yer var, kocaman bir yer ve her renk ve ebatta granit bulunuyor; yoksa da fabrikalarından kestirip getirtiyorlar. Yalnız fiyatları biraz tuzluca. Tam adresleri için web sitelerine göz atabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fh-b170

arkadaşlar bende jbl e250p subwofeer'ıma 50x50 granit aldım. "amf23" dostum aynı rengi almışız senle bende siyah değil gri ağırlıklı olanından aldım daha doğrusu para almadı tanıdık arkadaş siyah yerine bunu vereyim sana dedi..

Sevgili fh-b170,
    Siyahın fiyatı 2 katı olduğu için öyle demiştir.
    Bu renk siyah hoparlörlerin altında pek hoş durmadı ama neyse, ucuza siyah bulabilirsem ilerde değiştirebilirim.
    Bu arada bendeki titreşim engelleyicilerden 1 tabakası arttı, profilindeki bilgi doğruysa yakınız, istersen gönderebilirim ya da elden alabilirsin.

• quote:

Bu arada, bu işlerle uğraşırken klipschlerin spike larının olmadığını, spike yuvalarına slikon kapakçıklar geçirildiğini gördüm, ve tabi ki spike kaşıntısı hasıl oldu. Ve beklenen soru; nereden bulabilirim? Spikeların vida çapları standart mıdır, universal spike var mıdır, yoksa markaya özel midir? Netten tabi ki araştıracağım ama, özellikle bildiğiniz yerler varsa diye soruyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

Benim spike sorusu güme gitmesin, ben henüz bişey bulamadım, yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Sevgili fh-b170,
    Siyahın fiyatı 2 katı olduğu için öyle demiştir.
    Bu renk siyah hoparlörlerin altında pek hoş durmadı ama neyse, ucuza siyah bulabilirsem ilerde değiştirebilirim.
    Bu arada bendeki titreşim engelleyicilerden 1 tabakası arttı, profilindeki bilgi doğruysa yakınız, istersen gönderebilirim ya da elden alabilirsin.

şimdi siyahın ses renginide merak ettim. eğer bulursam denerim. amf dostum sende tekirdağdamışsın , merkezdemisin, ben çerkezköydeyim altlık konusunu yolum düşerse alabilirim. bi altlık için istanbula gitmeyeyim. rengi tabiki siyahtan daha iyi değil.ama beleş ... sub'ın altında köşede, önünde koltuk ta var pek gözükmüyor o sebeple pek takmıyorum. ama siyahın sesini merak ettim şimdi ...

• Ben de Çerkezköy'deyim dersem inanır mısın? BSH dayım, beklerim
    Siyahın diğer renkte olanlara göre farklı bir yapısı olduğunu ve sese farklı yönde etki edeceğini sanmıyorum.
  • quote:

Ben de Çerkezköy'deyim dersem inanır mısın? BSH dayım, beklerim
    Siyahın diğer renkte olanlara göre farklı bir yapısı olduğunu ve sese farklı yönde etki edeceğini sanmıyorum.

e yok artık.. tesadüfe bak. ben devlet hastahanesindeyim. bsh'de ne işle uğraşıyorsunuz iş kazasına falan çok geliriz biz. ilk defa dh'de bu kadar yakın biri ile tanıştım. gökay benim adım dostum tanıştığıma çok memnun oldum. çerkezköyde mi oturuyorsunuz yoksa yakın bi yerde mi ?..hatta şu an bsh'deysen bi numara ver ben seni arayayım. sen arayabilirsen 7265090 140' bağlat.
  • Az kaldı akraba çıkacağız...
  • akraba çıksak anca bu kadar sevinirdim. dostum çok sevindim görüşmek üzere..
  • Bilmukabele...

Edit: Spike konusu ile ilgili henüz kimseden ses çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 29 Eylül 2009; 21:58:55 >
  • quote:

Bilmukabele...

Spike lar standart değil. Benim tespit edebildiğim en başarılı spike lar soundcare spike lar oldu. Ancak 4 lü paket 100-200 euro arası bir fiyat tercih edersen, Extereme de var. High end üründür, kalitelidir.

kendi sitesi

http://www.soundcare.no/
  • quote:

quote:

Bu arada, bu işlerle uğraşırken klipschlerin spike larının olmadığını, spike yuvalarına slikon kapakçıklar geçirildiğini gördüm, ve tabi ki spike kaşıntısı hasıl oldu. Ve beklenen soru; nereden bulabilirim? Spikeların vida çapları standart mıdır, universal spike var mıdır, yoksa markaya özel midir? Netten tabi ki araştıracağım ama, özellikle bildiğiniz yerler varsa diye soruyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

Benim spike sorusu güme gitmesin, ben henüz bişey bulamadım, yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba, Spike konusu halletmediysen ben bi arkadaşıma yaptırdım.Bugün yarın teslim edicek,
    fotalarını ekliyecem beğenirsen fiyat alırım uygun gelirse yaptırırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

quote:

Bilmukabele...

Spike lar standart değil. Benim tespit edebildiğim en başarılı spike lar soundcare spike lar oldu. Ancak 4 lü paket 100-200 euro arası bir fiyat tercih edersen, Extereme de var. High end üründür, kalitelidir.

kendi sitesi

http://www.soundcare.no/

Altan, cevap için teşekkür ederim, ancak fiyat bütçemin çok üzerinde, yine de siteyi inceliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurvsn

quote:

quote:

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, Spike konusu halletmediysen ben bi arkadaşıma yaptırdım.Bugün yarın teslim edicek,
    fotalarını ekliyecem beğenirsen fiyat alırım uygun gelirse yaptırırsın.

Merhaba @ugurvsn,
    İlgilendiğin için teşekkürler. Halen araştırıyorum, fotoğraflardan sonra görüşelim.

• Bu arada Ebay den spike ve spike karşılığı bulabilirsin. Uygun fiyatlıda olur. İlk yazdığımda aklıma gelmemişti.
  • bende elazığda bosch yetkili satıcısıyım.burada bosch fabrikasında çalışan birisiyle tanışacağım aklıma gelmezdi.iyi dinletiler saygılar
    quote:

Ben de Çerkezköy'deyim dersem inanır mısın? BSH dayım, beklerim

• orada BSH ın iş yaptığı FLAMASSTEK var, bende orda staj yaptım hadi bakalım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Bu arada Ebay den spike ve spike karşılığı bulabilirsin. Uygun fiyatlıda olur. İlk yazdığımda aklıma gelmemişti.

Altan tekrar teşekkürler, ebay iyi fikir oraya da bakayım.

quote:

bende elazığda bosch yetkili satıcısıyım.burada bosch fabrikasında çalışan birisiyle tanışacağım aklıma gelmezdi.iyi dinletiler saygılar

Merhaba sefalenk (yeni nicklere biraz geç alışıyorum kusura bakma), Elazığ'da olduğunu bliyordum ama Bosch bayisi olduğundan haberim yoktu.
    Bu arada ben de Elazığ lıyım. BSH'da Fırın fabrikası Ar-Ge laboratuvardayım, fırınlarla ilgili şikayetin olursa yardımcı olurum.
    Aradığın sesi sonunda bulduğuna sevindim, iyi dinletiler.

quote:

orada BSH ın iş yaptığı FLAMASSTEK var, bende orda staj yaptım hadi bakalım :)

Merhaba nomadmaster,
    Çok az kaldı akraba çıkmamıza, ben de askerliğimin (257.dönem) bir kısmını Siirt'de yapmıştım hadi bi de burdan bakalım
    Başka bi yer bulamadın mı staj yapmak için
    Yeni sistemin tekrar hayırlı olsun, keyifli dinletiler.

• bende çok memnun oldum amf23,çok şükür bosch ile ilgili pek bir problemimiz yok derin dondurucu dolaplar hariçgenel olarak gayet kaliteli ürünlerimiz,eyer memlekete tatile falan gelirsen beklerim bir çay içmeyeyemek falanda olabilir tabii..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 1 Ekim 2009; 12:40:14 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.