Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GRANİTLERİ KAÇ PARAYA KESTİRTTİN BENİM SPİKE'LAR YAPILIYO ALTINA BİDE GRANİTLERİDE KESTİREYİM DE TAM OLSUN
  • Granitler kalitesine rengine ve ebtalarına gore çok degişken, hatta aynı graniti farklı atölyelerde ayrı ayrı fiyatlara dahi kesiyorlar.

Ben 30x40 cm ebatındaki iyi kalite siyah iki tane graniti 40YTL gibi bir rakama kestirdim. Üstelik yanlarını işlettim cilalattım ve köşelerini yuvarlattım. Malüm yerde duracak ayak felan çarparsa kesmesin

Mantarlar içinde yer döşemesi yada duvar dekorasyonunda kullanılan mantarlar vardı ve paket halinde 5 li satılıyordu. Fiyat olarak 27YTL gibi bir rakamı var ebatlarıda 30x60cm di. Hem artacak hemde fazla para vermiş olacaktım. Tam mermerlerin ebatında (30x40cm) mantar pano buldum tanesi 5ytl den 2 adet aldım ve çerçevelerini çıkardım. Mantar panoların bir yüzü mantar, diger yüzüne ise ince mukavva karton yapıştırılmıştı onlarıda hiç çıkarmadım mantar yere, mukavva ise yukarı bakacak şekilde yere yerleştirdim ve üzerine granitleri koydum. Ardından da hop. leri granitlerin üzerine yerleştirerek sipekleri rezonans yaratmıyacak şekilde ayarlayıp yerleştirmeye çalıştım.

Oldukça sağlıklı ve cüzzi rakama bu düzeneği kurmuş oldum diyebilirim. Granitler çok şık ve sağlam duruyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 21 Ağustos 2008; 15:04:28 >

• EYWALLAH SAĞOL ORONRA KABİNLERDEN NE KADAR TAŞIYO SAĞA SOLA GRANİTLER
  • Ben granitleri çok büyük yaptırmak istemedim sebebi ise WF 9.6 ların spike yerleşiminin yanlara taşmadan sadece altında olmasıydı. Kabinlerin yaklaşık 3.5 cm dışında sonlanıyor granitler. (Hem önden, hem yandan)
  • wharf 9.6 ların altına ,kolonları alır almaz yaptırmısdım granit,fark gercekten cok iyi ancak,burda cdp ,anfi altına yapılsa iyi olur deniyor,yer acısından imkanım olmuyor malesef..
  • Ben Cdp ile anfiyi bitişik kullanmıyorum zaten, ısılarının birbirlerini etkileyebileceğini düşünüyorum çünkü.

O yüzden cam sehpahada farklı iki rafta duruyorlar.
  • E kardeş resim koy da görelim.
  • Koyucam sevgili teknika da digital kameram yok, bir arkadaşta nrica ettik o da hala getircek. Bugün yarın eklerim sanırım
  • Okey Oronra kardeş.

Mutlu olmana ve istediğin gibi olmasına sevindim.

Resimlerini de bekleriz.

Bende bu ara fena halde Stereo Analog sistem işine sardım. Hafta da 3-5 dinleti yapıyorum ve günde 3-5 saat'e yakın araştırma yapıyorum. Sinema sistemimde en üst noktalara ulaştığım için Stereo artık daha çok ilgimi çeker oldu.
  • Çok enteresandırki bende bugün bir dinletim sırasında adını koyamadığım hislere kapıldım.

Bu granit işi sahne genişliğini ole bir arttırdı ve o kadar detay sunduki, marantz için yada marantz ın hazırladığı bir demo cd si geçmişti elime test amaçlı sürekli onu dinliyorum, çünkü muazzam yuksek ses kalitesi ve detaylarla dolu bir cd.

Şimdi ara sıra daha önce duymadığım sesler duymaya başladığımı fark ettim. ufak cızırtılar, bazen zil sesleri bazen nefes sesleri bazense telli çalğıların tel titreşimleri vs..
    Yaw diyorum acaba bu normal mi? kendimle çelişkideyim. Heleki bugünki dinletide çok enteresan bişi oldu. Tamamen enstrümantel bir parçaydı ve sadece gitar sesi vardı. Sanki sanatçı ta karşımda çalıyordu, ses TV nin arkasından geliyordu, parça başladıktan çok kısa bir süre sonra sol hoperlorden tuhaf sesler duymaya başladım ama uzaktan adını koyamıyordum. Aha.. dedim kesin spiklardan biri dengeyi bozdu titreşim yapıyor. Hemen koştum hop. dibine gittim baktım spikelarla ilgili bir sorun yok hop. ler son derece dengeli duruyo, ardından dikkat ettim ki gitarı çalan sanatçı nefes alıp veriyo ve bu fısırtı çok bariz şekilde duyuluyor. Uzaktan adı konulamıyor fakat yakına gelince bu sesin nefes sesi olduğuna kanaat getirmek çok kolay oluyor. Yuhh dedim

Bu kadar detay farkı beklemiyordum en ufak hatalardan nefes seslerine yada perküsyondaki çalgıcının elini perküsyonun üzerine sürtmesine kadar tüm detaylar önüme serildi diyebilirim.

Şimdi tuhafıma giden şuki bu kadar detay yer yer bende acaba bir hata mı var yada titreşim oluyor gibi takıntılar haline gelmeye başladı. Sonrasında hop. lere yaklaşınca aslında o duyulan sesin mutlaka bir detaya ait olduğunu farkedince suratımda hoş bir tebbessüm beliriyor.

• Bende Spike'leri takıp kolonları kestirdiğim granitin üstüne koyduğumda ve ilk dinlediğimde aynı şekilde inanılmaz farka şaşırıp kalmıştım.

Bende hiç ihtimal vermiyordum sesin bu kadar değişeceğine. Ama hakkaten ilk 1-2 saat acayip tuhaf oluyor insan. Bu arada aynı zırıltı bende de sol kolondan çok hafif derece de gelmeye başlamıştı. Ama sadece bir şarkının bir yerinde. Defalarca dinledim aynı yeri bu arada da zırıltının kaynağını bulmaya çalışıyordum bir yandan. Daha önce hiç bu sesi duymamıştım. En sonunda neden olduğunu buldum. Benim kolonlar aktif olduğu için kolonun alt kısmında D Class 1500 Watt anfi var biliyorsun dahili. Bir vida çok az, ama çok az gevşemiz ve sadece bir şarkının bir yerinde çok hafif zırıltı yapıyordu. Elimle tutunca, ses gidiyordu. Ama vida nerdeyse MM'nin onda biri kadar gevsemiş. Yıldız tornavidayla çok dikkatli bir şekilde sıktığım an ses kesildi. Acayip moralim bozulmuştu ilk. Çünkü, sesin kolondan geldiğini anlayınca ulan dedim kolonda bir şey var. Sinirden kafayı yemiştim. Acayip rahatladım. Belki de o vida çoktan beri o sesi yapıyordu ama aşırı güçten ve odaya yayılan titreşimden anlamıyordum. Kısacası Granit sayesinde ortaya çıktı ve hallettim.

Şimdi orta ve tiz sesler çok net bir hal aldı ve baslardan kaynaklanan oda rezonansı minimum'a indi.

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Çok enteresandırki bende bugün bir dinletim sırasında adını koyamadığım hislere kapıldım.

Bu granit işi sahne genişliğini ole bir arttırdı ve o kadar detay sunduki, marantz için yada marantz ın hazırladığı bir demo cd si geçmişti elime test amaçlı sürekli onu dinliyorum, çünkü muazzam yuksek ses kalitesi ve detaylarla dolu bir cd.

Şimdi ara sıra daha önce duymadığım sesler duymaya başladığımı fark ettim. ufak cızırtılar, bazen zil sesleri bazen nefes sesleri bazense telli çalğıların tel titreşimleri vs..
    Yaw diyorum acaba bu normal mi? kendimle çelişkideyim. Heleki bugünki dinletide çok enteresan bişi oldu. Tamamen enstrümantel bir parçaydı ve sadece gitar sesi vardı. Sanki sanatçı ta karşımda çalıyordu, ses TV nin arkasından geliyordu, parça başladıktan çok kısa bir süre sonra sol hoperlorden tuhaf sesler duymaya başladım ama uzaktan adını koyamıyordum. Aha.. dedim kesin spiklardan biri dengeyi bozdu titreşim yapıyor. Hemen koştum hop. dibine gittim baktım spikelarla ilgili bir sorun yok hop. ler son derece dengeli duruyo, ardından dikkat ettim ki gitarı çalan sanatçı nefes alıp veriyo ve bu fısırtı çok bariz şekilde duyuluyor. Uzaktan adı konulamıyor fakat yakına gelince bu sesin nefes sesi olduğuna kanaat getirmek çok kolay oluyor. Yuhh dedim

Bu kadar detay farkı beklemiyordum en ufak hatalardan nefes seslerine yada perküsyondaki çalgıcının elini perküsyonun üzerine sürtmesine kadar tüm detaylar önüme serildi diyebilirim.

Şimdi tuhafıma giden şuki bu kadar detay yer yer bende acaba bir hata mı var yada titreşim oluyor gibi takıntılar haline gelmeye başladı. Sonrasında hop. lere yaklaşınca aslında o duyulan sesin mutlaka bir detaya ait olduğunu farkedince suratımda hoş bir tebbessüm beliriyor.

• bende öle işte yaw paronayak oldum, her duymadığım sesi duyduğumda kayıttan geldiğini düşüneceğim yerde kolonlarda yada spiklarda bir problem olduğunu düşündüm. Hemen pür dikkat kesilip hop. yanına gidiyordum. (İlla bir kusur bulucaz ya ) Ama olmadı bi kusur bulamadım.

Bu arada bende de odadaki rezonans minimuma indi sanırım, subw etkisi yaratan hop. bir anda bas dalgalarını suratıma vurmaya başladı odanın zemininde dagılıp gitmiyo artık.

Hocam bişi daha ekliyim bu arada ne kulak varmış sendede mm nin onda biri oynayan vidanın sesini duymuşsun

• Yemin ederim vida çeyrek tur dahi dönmedi. Ama nasıl oluyorsa dedim ya, sadece bir şarkının bir yerinde, ve çok ama çok az bir zırıltırdı. Üstelik tam vidaya göre tornavidayla bile çok zor sıktım. Yani nasıl zırıldın yapıyordu bende anlamadım. Parmağımı değdiğimde ses düzeliyordu ve aslında vida kaskatıydı. Demek yüksek basınç ve titreşim altında ve o şarkının sadece o frekansında yapıyordu. Halaa hayret.

Bu arada evet kulağım hassastır.

5 Sene evvel Penta da dinleti alırken, (O zaman Bp10 alıyordum. Sonradan Bp7001Sc'leri aldım bu arada.) sağ kolunun arka Tweaterin de sanki bir tuhaflık olduğunu söylemiştim ve bunu oturduğum yerden söylemiştim. yani kalkıp kolonun etrafında dolaşmadan ve yaklaşmadan. Adam yok abi falan demişti. 5 dakika falan tartıştık. En sonunda kolonu sıyırdı ve kulağını arka yüze bakan Tweater'e dayadı. Döndü bana baktı, abi hakkaten bir anormallik var bunda dedi. Çalışıyordu ama çok az bir fark vardı. Ertesi gün öğrendim ki Tweater hakkaten yanıkmış. Bazen Tweater yanık olduğunda da az da olsa tiz ses vermeye devam edebiliyor. Çocuk beni tebrik etmişti. Abi halen hayret ediyorum. Biz o kadar millete dinleti yapıyoruz biz bile farketmemiştik diye.

quote:

bende öle işte yaw paronayak oldum, her duymadığım sesi duyduğumda kayıttan geldiğini düşüneceğim yerde kolonlarda yada spiklarda bir problem olduğunu düşündüm. Hemen pür dikkat kesilip hop. yanına gidiyordum. (İlla bir kusur bulucaz ya ) Ama olmadı bi kusur bulamadım.

Bu arada bende de odadaki rezonans minimuma indi sanırım, subw etkisi yaratan hop. bir anda bas dalgalarını suratıma vurmaya başladı odanın zemininde dagılıp gitmiyo artık.

Hocam bişi daha ekliyim bu arada ne kulak varmış sendede mm nin onda biri oynayan vidanın sesini duymuşsun

• Center'da bu spike-granit işini ne yapıyorsunuz ? Malum sinema da center çok önemli, özellikle mid seslerde,
    centerlera spike koymuyorlar bildiğim kadarıyla,
    ben center'ı direkt parkenin üzerine koyuyorum, acaba altına granit-mermer koysam farkeder mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: rg206

Center'da bu spike-granit işini ne yapıyorsunuz ? Malum sinema da center çok önemli, özellikle mid seslerde,
    centerlera spike koymuyorlar bildiğim kadarıyla,
    ben center'ı direkt parkenin üzerine koyuyorum, acaba altına granit-mermer koysam farkeder mi?

Muhtemelen farkeder diye düşünüyorum ben granit düzeneginden sonra bu kadar bir detay beklemiyordum açıkcası, centerda da muhakkak detay artışı olacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Yemin ederim vida çeyrek tur dahi dönmedi. Ama nasıl oluyorsa dedim ya, sadece bir şarkının bir yerinde, ve çok ama çok az bir zırıltırdı. Üstelik tam vidaya göre tornavidayla bile çok zor sıktım. Yani nasıl zırıldın yapıyordu bende anlamadım. Parmağımı değdiğimde ses düzeliyordu ve aslında vida kaskatıydı. Demek yüksek basınç ve titreşim altında ve o şarkının sadece o frekansında yapıyordu. Halaa hayret.

Bu arada evet kulağım hassastır.

5 Sene evvel Penta da dinleti alırken, (O zaman Bp10 alıyordum. Sonradan Bp7001Sc'leri aldım bu arada.) sağ kolunun arka Tweaterin de sanki bir tuhaflık olduğunu söylemiştim ve bunu oturduğum yerden söylemiştim. yani kalkıp kolonun etrafında dolaşmadan ve yaklaşmadan. Adam yok abi falan demişti. 5 dakika falan tartıştık. En sonunda kolonu sıyırdı ve kulağını arka yüze bakan Tweater'e dayadı. Döndü bana baktı, abi hakkaten bir anormallik var bunda dedi. Çalışıyordu ama çok az bir fark vardı. Ertesi gün öğrendim ki Tweater hakkaten yanıkmış. Bazen Tweater yanık olduğunda da az da olsa tiz ses vermeye devam edebiliyor. Çocuk beni tebrik etmişti. Abi halen hayret ediyorum. Biz o kadar millete dinleti yapıyoruz biz bile farketmemiştik diye.

quote:

bende öle işte yaw paronayak oldum, her duymadığım sesi duyduğumda kayıttan geldiğini düşüneceğim yerde kolonlarda yada spiklarda bir problem olduğunu düşündüm. Hemen pür dikkat kesilip hop. yanına gidiyordum. (İlla bir kusur bulucaz ya ) Ama olmadı bi kusur bulamadım.

Bu arada sevgili Teknika vidanın titreşimini duyan yanık twiter ı hayli hayli duyar sanırım

Birde tahmin ettiğim kadarıyla titreşim vidadan gelmiyor olabilir aslında, vidadaki boşluk sebebiyle hop. kasasındaki ek yeri rezonans yapıyordur belki. Hocam hala hayret içindeyim vidanın sesini duyma konusunda

Tebrik ediyorum

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: top gear
    Arkadaşım coaxiel yok ama optik var orada onunla bağla sende.Zaten dts ses alabilmen için coax.- optik -hdmi bu 3 bağlantıdan herhangi birini kullanman gerekiyor.Fiyat olarakta optik kablolar çok pahalı değil bandrich-acoustic research-hama-toshiba-vivanco bu kabloları rahatlıkla kullanabilirsin.
    quote:

Coax bağlantı hayallerim suya düştü
    DVD de coax bağlantı seçeneğim yok malesef şimdi dikkat ettim

Optik bağlı zaten sistem ondan yana sorun yok. Coax bağlayıp aradaki sesin kulakla hissedilebilir bir degişiklik yaratıp yaratmadığını merak ediyorum ki.. Sevgili Teknikada Coax bağlamaktan yana bir iki tavsiye yapmıştı, bunu degerlendirecektim.
    Topiği takip edersen mevzuyu anlayacaksın

Optik ve koaksiyel olayındaki fark koaksiyelin daha iyi iletim sağlaması, her ikisi de dijital bağlantı olduğu için çok kanallı sesin kanal sayısına bişey olmaz, sadece kalite farkı olur o da optik 4,5 koaksiyel 5 yıldız olarak gösterilmiş aşağıdaki linkte:

http://support.sony-europe.com/hav/tutorials/connectivity/connectivity.aspx

Koaksiyel seçeneği yok diye üzülmeye gerek yok sanırım, o kadar bi farktan bahsedilmemiş..

Not olarak DTS HD ve Dolby True HD gibi yeni HD verileri iletmediğinden bahsedilmiş bu iki kablonun da, bu sizin çok kanallı ses alamadığınız veya hoparlörleri 2'li gördüğünüz soruna sebep olabilir mi? Beyin jimnastiği olarak soru anlamında yani, sebebi budur demiyorum, bilenler açıklar belki..

• Bu bahsedilen mermer/granit olayının, ayaklı hoparlörleri olan komple dvdli ev sinema sistemleri için de kullanılması gerekir mi? sadece sub için mesela? Yere doğru bakan bişey yok, 2x10x10mm mousepad gibi ayaklarıyla normal parke üzerinde duruyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

E kardeş resim koy da görelim.

Sevgili Teknika digital fot. makinası elime geçti sonunda Söz verdiğim üzere bir iki resim ekliyorum.

Önce granit düzeneğinden başlayalım.
     Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Sonra hop. ün granitle beraber genel görünümüne geçelim

-------------------------------------------------------------------------------------------

Şimdide anfi ve DVD nin farklı katlarda olduğunun görüntüsü

Buda sistemin genel görünümü

• hele be abi foto yollayandan para alıyo sanki forum .

perdelerimiz bir örnek yaw dostum . yandaki çekçek liler .
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.