Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mermerci Harita :)
  • bende quadralların altına yaptırmak istiyorum ama nerden bulabilirim şu çivileri Spike'ları satılan biyer varmı altlarına aynı renkte mdf leri kestirdim bitek onlar eksik
  • Ses sistemi ve hoparlör satıcılarında vardır. Ayrıca altına Mdf değil Granit ya da mermer olması lazım. Ben daha önce Mdf denedim Ses pek farketmiyor. Ama granitte inanılmaz farketti.

quote:

Orjinalden alıntı: cinali35

bende quadralların altına yaptırmak istiyorum ama nerden bulabilirim şu çivileri Spike'ları satılan biyer varmı altlarına aynı renkte mdf leri kestirdim bitek onlar eksik

• fiyat olarak çok pahalımıdır acaba tornacıdamı yaptırsam mdf ler zemine değil çivilerle kabinin arasına en alt zemine granit kestirebilirim sonra
  • Dediğin şekilde sağlıklı olmayabilir. Titreşimden dolayı kolonların eğer ağar değilse 20 Kg'üstü. Pek doğru olmayacaktır.

Benim tavsiyem direkt kolonlara düzgün bir şekilde monte etmendir.

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!
  • ben daha öne arkaya sağa sola 2şer cm büyüterek koymayı düşünmüştüm diğer türlü çok eğreti duracak devrilcek gibi hissi veriyo evo 30 lara bakarak yapmayı düşünüyodum bide altındaki granitin büyüklüğü ne kadar olmalı
  • 2 - 5 cm arası büyük olması yeterli.
  • Bu arada tüm arkadaşların incelemesi için, diğer formlardan birinde spike, granit ve mermer hakkında yapılan tartışmalar buldum. İlginizi çekeceğini düşünerek yararlı olacağı kanısındayım.

http://www.nonamehifi.com/smf/index.php?topic=5.0
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Bu arada tüm arkadaşların incelemesi için, diğer formlardan birinde spike, granit ve mermer hakkında yapılan tartışmalar buldum. İlginizi çekeceğini düşünerek yararlı olacağı kanısındayım.

http://www.nonamehifi.com/smf/index.php?topic=5.0

Teşekkürler Teknika. Ben de benim 9.6 lara granit veya mermer düşünüyorum. Spike lar hakikten çok sivri ve parkeleri anında çizebilir. Siz Beylikdüzü nde yaptırmışsınız. Bana çok ters. İstanbul da başka yaptıracağım yer var mı acaba.? Şu linki de bir inceliyeyim.
    Tekrar TŞK.

• Sıradan herhangi bir mermerci ya da granitçiye bunlar yaptırılabilir. Önemli olan sizin doğru ölçü vermeniz ve mümkünse 2 Cm'den az da olsa daha kalın olmaları. Spike'ları takıp, kestirdiğiniz mermer ya da graniti kolonun altına koymanız yeterli zaten. Parlak tiz ve orta ses isteyenler Granit. Biraz daha dolgun ses isteyenler mermer kullanabilir. Benim kolonlar zaten çok güçlü olduğu için, ben graniti tercih ettim ve süper oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Sıradan herhangi bir mermerci ya da granitçiye bunlar yaptırılabilir. Önemli olan sizin doğru ölçü vermeniz ve mümkünse 2 Cm'den az da olsa daha kalın olmaları. Spike'ları takıp, kestirdiğiniz mermer ya da graniti kolonun altına koymanız yeterli zaten. Parlak tiz ve orta ses isteyenler Granit. Biraz daha dolgun ses isteyenler mermer kullanabilir. Benim kolonlar zaten çok güçlü olduğu için, ben graniti tercih ettim ve süper oldu.

Verdiğiniz linki hala okuyorum. Hakikaten bu işe gönül vermiş her arkadaşın okumasını tavsiye ederim. Kimi tavla pulu, kimi arkadaş da kuruşlardan koymuş. Valla benimde kafama yattı. İdareten az önce 8 adet 5 kuruş buldum. Şimdi her birine küçük bir yuva açtırıp geçici olarak spikelerin altına koyacağım. Daha sonra da granit bakacağım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahbeyazh -- 14 Ağustos 2008; 15:41:14 >

• @Teknika kardeşim, apartmanda oturan z5500 veya muadil multimedya set sahipleri için sub altına yapılması muhtemel şeyler hakkındaki önerilerini paylaşır mısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

@Teknika kardeşim, apartmanda oturan z5500 veya muadil multimedya set sahipleri için sub altına yapılması muhtemel şeyler hakkındaki önerilerini paylaşır mısın?

Subw ın altınada granit/mermer yada muadili sert bir yüzey koymak mantıklı olabilir.
  • Oronra'nın dediği gibi granit mermerden çok daha sert ve rezonans'a girmeyen bir malzeme olduğu içi, kullanılabilir. Aslında, Z5500'ün Sub'ının altına Spike koymamaları'nın sebeplerinden biri bence bası arttırmak için. Ama daha rezonanssız ses almak için Altına Spike montajı ve granit kestirilebilir. Bence ses onda da çok olumlu yönde değişecektir. Ama pek çok kişi o rezonans titreşimlerine alıştığı için hoş da karşılamayabilir.

quote:

@Teknika kardeşim, apartmanda oturan z5500 veya muadil multimedya set sahipleri için sub altına yapılması muhtemel şeyler hakkındaki önerilerini paylaşır mısın?

• Hmmm.. o zaman denemek lazım.. hangisi daha hoş gelirse o tercih edilir bu durumda.. bu da kişiden kişiye değişecektir.
    Burdaki amaç, apartman gibi yerlerde yüksek ses seviyelerinde özellikle alt komşuların rahatsız olmadan sesi daha çok açabilmek..
  • quote:

Hmmm.. o zaman denemek lazım.. hangisi daha hoş gelirse o tercih edilir bu durumda.. bu da kişiden kişiye değişecektir.
    Burdaki amaç, apartman gibi yerlerde yüksek ses seviyelerinde özellikle alt komşuların rahatsız olmadan sesi daha çok açabilmek..

Bu tip durumlar için özellikle apartmanda ikamet edenlerin sub tercihlerinde sürücüleri yere bakan model ve markalardan uzak durmaları daha mantıklı sanırım.

Şahsen ben yere bakan sürücülerin verdiği sesten pek hoşlamadığım gibi, büyük portlu bos kabinlerinden hoşlanmıyorum. Tercihim aşağıya bakmayan sürücü ve mümkünde portsuz yada çok küçük portlu modeller olur. Sesin tok olmasındna hoşlanıyorum, bunun en garanti yolununda portsuz (kapalı kutu) yada küçük portlu kabinlerde olduğuna inanıyorum. Tabi bide hızlı bir sub olmalı buda büyük etken. Uzayıp giden bas sesleri hem ortalığı hem kafamı karıştıyorum. Yoruluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 14 Ağustos 2008; 18:16:08 >

• Sevgili @Teknika bu arada nacizane bir sorum olucak yeni topik açmak istemedim konu kirliliği oluyor dersen özeldende devam edebilirim.

Şöyle ki..

Bir kaç DTS demo ve DTS albüm indirdim net üzerinden sistemi test etme amaçlı. Çok enteresandır ki anfiye 4 hop. bağladığım halde anfi üzerindeki ekranda

şeklinde bir ibare var. Normalde 4 köşede hop. göstermesi icap etmezmi?

Birçok DTS ve Dolby film ve müzikte test ettim hep yukarıdaki gibi gösteriyor bağlantı şeklini, fakat bu gün ilk defa "Mike Oldfield - The Songs of Distant Earth DD 5.1" albümünü dinlerken 5 kolona ait olan simgeyi ve digital yazısını ekranda gördüm

Hem kullandığım DVD playerda DD ve DTS çözücü var hemde anfide var. Hani desemki DTS yi çözemiyor o zaman DTS ses alamam. Yani yukarıdaki gibi 2 kolon gösterdiğinde DTS ve DD ses alabiliyorum ama anfi üzerinde 2 kolon göstermesi beni kıllandırdı.

Acaba bir sorunmu yaşıyorum?

Dediğim gibi sadece "Mike Oldfield - The Songs of Distant Earth DD 5.1" albümünde 5 kolon ve digital yazısı görebildim.

• Selamlar ;

@teknika bu topic için teşekkür ederim.Ben evdeki sub-100'ün ve frontların altına 3cm kalınlıkta strafor köpük koymuştum, hani şu beyaz olanlardan.Sub sesinde değişim, bir bozukluk hissi alıyordum zaten ama bunu straforun yapacağına pek ihtimal vermiyordum.Okuduklarımdan anladığım kadarıyla, alt kata fazla ses gitmesin diye aldığım tedbir, straforun yumuşak olmasından ötürü bana kötü ses olarak geriye döndü.Aynı uygulamayı Technics sbt-200'ler içinde yapmıştım ve aynı durum orada da söz konusu, sanırım sorun starafordan kaynaklanıyor.Yoksa yanılıyormuyum ?

Saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reef1905

Selamlar ;

@teknika bu topic için teşekkür ederim.Ben evdeki sub-100'ün ve frontların altına 3cm kalınlıkta strafor köpük koymuştum, hani şu beyaz olanlardan.Sub sesinde değişim, bir bozukluk hissi alıyordum zaten ama bunu straforun yapacağına pek ihtimal vermiyordum.Okuduklarımdan anladığım kadarıyla, alt kata fazla ses gitmesin diye aldığım tedbir, straforun yumuşak olmasından ötürü bana kötü ses olarak geriye döndü.Aynı uygulamayı Technics sbt-200'ler içinde yapmıştım ve aynı durum orada da söz konusu, sanırım sorun starafordan kaynaklanıyor.Yoksa yanılıyormuyum ?

Saygılarımla.

Muhtemelen kullandığınız strafor rezonansla birlikte seside absorbe ediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Sevgili @Teknika bu arada nacizane bir sorum olucak yeni topik açmak istemedim konu kirliliği oluyor dersen özeldende devam edebilirim.

Şöyle ki..

Bir kaç DTS demo ve DTS albüm indirdim net üzerinden sistemi test etme amaçlı. Çok enteresandır ki anfiye 4 hop. bağladığım halde anfi üzerindeki ekranda

şeklinde bir ibare var. Normalde 4 köşede hop. göstermesi icap etmezmi?

Birçok DTS ve Dolby film ve müzikte test ettim hep yukarıdaki gibi gösteriyor bağlantı şeklini, fakat bu gün ilk defa "Mike Oldfield - The Songs of Distant Earth DD 5.1" albümünü dinlerken 5 kolona ait olan simgeyi ve digital yazısını ekranda gördüm

Hem kullandığım DVD playerda DD ve DTS çözücü var hemde anfide var. Hani desemki DTS yi çözemiyor o zaman DTS ses alamam. Yani yukarıdaki gibi 2 kolon gösterdiğinde DTS ve DD ses alabiliyorum ama anfi üzerinde 2 kolon göstermesi beni kıllandırdı.

Acaba bir sorunmu yaşıyorum?

Dediğim gibi sadece "Mike Oldfield - The Songs of Distant Earth DD 5.1" albümünde 5 kolon ve digital yazısı görebildim.

Her DTS veya DD kayıt 5.1 olacak diye bir kural yok. Bazen DTS Stereo veya DD Stereo kayıt olabiliyor.
    Sanırım sizdeki de Stereo kaydedilmiş DTS

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.