Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olurmu yaw, DTS filmler var her biri 5.1 kanal. DTS efektleri felan duyabiliyorum rear lardan yanlız dediğim gibi anfi üzerindeki ibare çok enteresan. Sade tek bir müzik albümünde gördüm digital yazısı ve 5 hop. resmini
  • Selamlar ;

Cevabınız için teşekkür ederim.Sanırım Spike, Sert granit işini hayata geçirirsem bende @teknika üstad gibi farkedilir derecede verim alacağım kolonlardan.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra
    Muhtemelen kullandığınız strafor rezonansla birlikte seside absorbe ediyor.
  • Selamlar ;

Bu mesajı kendi nickim ile yazdığım halde, kendi nicki ile foruma giriş çıkış yapan patronumun nicki ile atılmış gözüküyor.Yönetimede bildirdim, yanlış anlaşılma olmasın.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: Blackby

Selamlar ;

Cevabınız için teşekkür ederim.Sanırım Spike, Sert granit işini hayata geçirirsem bende @teknika üstad gibi farkedilir derecede verim alacağım kolonlardan.

Saygılarımla.
  • Bu konuyla ilgili topik açsam daha sağlıklı olacak sanırım.
  • Dts kanalların çoğu maalesef 2 kanal kaydediliyor. Hatta çoğu Dvd Playerde de 5.1 kanal değil 2 kanal Dts kod çözücü bulunuyor. Bu ufak detay pek çok kişinin de gözünden kaçıyor. Çünkü çoğu zaman anfi, neo6 moduyla kendiliğinden 5.1 kanal'a çıkarıyor DTS'i ve pek çok DTS Kayıt 5.1 kanal zannediliyor. DTS ES ibaresini gördüğünüz kayıtların çok kanallı olduğuna emin olabilirsiniz. Ancak, sadece DTS yazan film ya da müzikler de 2 kanal olmasına hiç şaşmayın.

Ayrıca burada en önemli olan konulardan biri de Dvd player ve A/V Receiver'inizin menü ayarlarının doğru olması. Onlarında tüm detayıyla kontrol edilmesi gerekir. Diğer bir konu da bağlantı türü. Analoğ bağlantıyla, DTS ses alamazsınız. Coaxial veya Optik bağlantı kullanmanız gerekir. Benim tavsiyem her zaman kaliteli bir Coaxiel bağlantı kullanmanızdır. Optik önermiyorum. Zaten neredeyse on 7-8 senedir okuduğum pek çok dergi ve kaynak Optik bağlantı türünün üst uç nokta olmadığı ve Kaliteli Coaxiel kablo kullanmanın optikten çok daha hassas olduğunu uyarıyor. Buna bendeki A/V Receiver'in kitabi, Home Elektronik dergisinin 2000 ya da 2001 tarihli yazısı (Tam dergi sayısını da söyleyeceğim yarın.) ve pek çok dergi, kaynak ve site dahil!

• Evet..

quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Dts kanalların çoğu maalesef 2 kanal kaydediliyor. Hatta çoğu Dvd Playerde de 5.1 kanal değil 2 kanal Dts kod çözücü bulunuyor. Bu ufak detay pek çok kişinin de gözünden kaçıyor. Çünkü çoğu zaman anfi, neo6 moduyla kendiliğinden 5.1 kanal'a çıkarıyor DTS'i ve pek çok DTS Kayıt 5.1 kanal zannediliyor. DTS ES ibaresini gördüğünüz kayıtların çok kanallı olduğuna emin olabilirsiniz. Ancak, sadece DTS yazan film ya da müzikler de 2 kanal olmasına hiç şaşmayın.

Ayrıca burada en önemli olan konulardan biri de Dvd player ve A/V Receiver'inizin menü ayarlarının doğru olması. Onlarında tüm detayıyla kontrol edilmesi gerekir. Diğer bir konu da bağlantı türü. Analoğ bağlantıyla, DTS ses alamazsınız. Coaxial veya Optik bağlantı kullanmanız gerekir. Benim tavsiyem her zaman kaliteli bir Coaxiel bağlantı kullanmanızdır. Optik önermiyorum. Zaten neredeyse on 7-8 senedir okuduğum pek çok dergi ve kaynak Optik bağlantı türünün üst uç nokta olmadığı ve Kaliteli Coaxiel kablo kullanmanın optikten çok daha hassas olduğunu uyarıyor. Buna bendeki A/V Receiver'in kitabi, Home Elektronik dergisinin 2000 ya da 2001 tarihli yazısı (Tam dergi sayısını da söyleyeceğim yarın.) ve pek çok dergi, kaynak ve site dahil!

• Bu uzun cevabından dolayı çok teşekkür ederim. Bayağı yorduk seni.
  • Selamlar ;

@teknika üstad bu sorunuma senin yorumun nedir acaba ? Sizin dediğiniz granit, spike olayını yaparsam sizin etkilendiğiniz kadar seste değişim olur mu ?

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: reef1905

Selamlar ;

@teknika bu topic için teşekkür ederim.Ben evdeki sub-100'ün ve frontların altına 3cm kalınlıkta strafor köpük koymuştum, hani şu beyaz olanlardan.Sub sesinde değişim, bir bozukluk hissi alıyordum zaten ama bunu straforun yapacağına pek ihtimal vermiyordum.Okuduklarımdan anladığım kadarıyla, alt kata fazla ses gitmesin diye aldığım tedbir, straforun yumuşak olmasından ötürü bana kötü ses olarak geriye döndü.Aynı uygulamayı Technics sbt-200'ler içinde yapmıştım ve aynı durum orada da söz konusu, sanırım sorun starafordan kaynaklanıyor.Yoksa yanılıyormuyum ?

Saygılarımla.

• Çok değişiklik olacağına eminim!

Ancak bu değişikliğin senin için uygun olup olmadığana karar vermen sana bağlı.
  • Sevgili teknika detaylı görüş ve bilgilerin için teşekkür ederim. Okuduğum bir iki yazıda (ne derece doğru bilemiyorum) DVD den çıkan ve AVR ye giden bağlantıda analog kullanılırsa DTS yi DVD nin çözdüğü ve açık şekilde AVR ye ilettiğini fakat optik bağlantı kullanıldığında DVD DTS yi kapalı olarak AVR ye ilettiğini ve AVR nin DTS yi çözdüğünü yazmış.

Ben optik bağlantı kullanıyorum, DVD den AVR ye optik olarak ses gönderiyor bu durumda eğer gelen sinyal 5.1 DTS ise DVD nin çözmeden AVR ye aktarması ve sesi AVR nin çözmesi gerektiğini umuyor ve bu şekilde kullanıyorum.

AVR nin üzerinde 2 kanaldan daha fazla DTS kod çözücüsü olduğunu düşünüyorum. (Marant SR5001)

En kısa zamanda coaxial bir bağlantı ile test oratamı yaratıp gözlemliycem. Bu arada tavsiye edebileceğiniz bir coax kablo varmı? 1m metraj benim için fazlasıyla yeterli olur. F/P ürünü olması tercihimdir.

Sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 15 Ağustos 2008; 19:38:34 >

• Profigold! Uygun fiyat! İyi performans!
  • quote:

Profigold! Uygun fiyat! İyi performans!

Bir model numaraı varmı peki profigold daki coax kablo için?

PGD481 var bir metre mesela meraj uygun kablo nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 15 Ağustos 2008; 19:51:45 >
  • Coax bağlantı hayallerim suya düştü

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

DVD de coax bağlantı seçeneğim yok malesef şimdi dikkat ettim
  • Selamlar ;

Üstad uygun olup olmaması meselesini anlayamadım mazur gör.Bunu hangi açıdan yazdınız acaba ?

Saygılarımla.

quote:

Çok değişiklik olacağına eminim!

Ancak bu değişikliğin senin için uygun olup olmadığana karar vermen sana bağlı.
  • Yani bu değişikliği bazıları çok beğenirken bazıları beğenmeyebilir. Bu kişisel zevkle ilgili demek istiyorum.

quote:

Selamlar ;

Üstad uygun olup olmaması meselesini anlayamadım mazur gör.Bunu hangi açıdan yazdınız acaba ?

Saygılarımla.
  • Selamlar ;

Cevabınız için teşekkür ederim.Siz önerdikten ve fark oluyor dedikten sonra muhakkak hissederim.

Saygılarımla.

quote:

Yani bu değişikliği bazıları çok beğenirken bazıları beğenmeyebilir. Bu kişisel zevkle ilgili demek istiyorum.

quote:

Selamlar ;

Saygılarımla.

• Arkadaşım coaxiel yok ama optik var orada onunla bağla sende.Zaten dts ses alabilmen için coax.- optik -hdmi bu 3 bağlantıdan herhangi birini kullanman gerekiyor.Fiyat olarakta optik kablolar çok pahalı değil bandrich-acoustic research-hama-toshiba-vivanco bu kabloları rahatlıkla kullanabilirsin.
    quote:

Coax bağlantı hayallerim suya düştü

• quote:

Orjinalden alıntı: top gear

Arkadaşım coaxiel yok ama optik var orada onunla bağla sende.Zaten dts ses alabilmen için coax.- optik -hdmi bu 3 bağlantıdan herhangi birini kullanman gerekiyor.Fiyat olarakta optik kablolar çok pahalı değil bandrich-acoustic research-hama-toshiba-vivanco bu kabloları rahatlıkla kullanabilirsin.
    quote:

Coax bağlantı hayallerim suya düştü

Optik bağlı zaten sistem ondan yana sorun yok. Coax bağlayıp aradaki sesin kulakla hissedilebilir bir degişiklik yaratıp yaratmadığını merak ediyorum ki.. Sevgili Teknikada Coax bağlamaktan yana bir iki tavsiye yapmıştı, bunu degerlendirecektim.

Topiği takip edersen mevzuyu anlayacaksın

• Arkadaşlar frontlarımın altına 30x40cm ebatlarında iki siyah granit kestirdim ve mantar panodan bozma iki parçayıda (30x40cm) granitlerin altına koyarak WF 9.6 ları test etme şansına ulaştım

Seste cidden tarifi zor bir değişiklik oldu, sanırım bunun adına ferahlama demek daha doğru olucak. Bas ve tiz dengesini oldukça yeterli buluyordum ama bu düzenekten sonra bas ve özellikle tiz ile mid seslerde muazzam bir rahatlama oldu sanki. Eskiden odanın zemine yayılan bas lar subw etkisi yaratıyor fakat detaylardan biraz uzaklaşıyormuş meger. Filmlerde degil belki ama müzikte bunu çok rahat anlayabiliyorsunuz. Bas gitar yada bas ses veren telli çalgılarda resmen tele vurduktan sonra çıkan sesin ardından gelen telin titreşme seslerini duymaya başladım. Meğer arada duyamadığım başka seslerde varmış

Muazzam bir keman sesi ile de tiz seslerdeki detaylar arttığı farkettim. Belki perdeli bir ses almıyordum ama şimdi daha detaylı ve rahat bir frekans aralığına kavuştu sanki sistem. Marantz ın SACD cd si vardı elimde Demo amaçlı farklı enstrüman ve türlerdeki parçalarla frekans aralıklarını zorlayan bir Demo CD si. "ape" uzantılıydı ve bunu wav formatına decode ederek ardından normal CD yaptım (SACD çalarım olmadığı için) ve başladım sistemi bu CD ile test etmeye. Muazzam kalitede bir müzik ve detay mevcuttu CD de. Geçen gecenin sessizliğinde mest oldum diyebilirim, perküsyonlarda inanılmaz bir sahne oluştu önümde azım açık kaldı. Belki yarım metre aralıkla çalınan iki perküsyonun bile sahnedeki poziyonu ayırt edilebilecek şekildeydi. Bu düzeneğin bu kadar detay ve sahne farkı yaratabileceğini hiç beklemiyordum. Film olarak sadece bir filmde test etme şansım oldu fakat çok sağlıklı bir test sayılmazdı. (Ortam itibariyle) Fakat müzik deki sahne ve detay farklılı beni mest etti. Güzel bir orkestra ile kaliteli kaydedilmiş bir yapıt arayışına girdim hemen tekrar tekrar test etmek istiyorum. Daha önce duymadığım detayları duydukça mest oluyorum.

Bu konuda beni yönlendiren sevgili Teknikaya burdan tekrar teşekkür ederim.

• Güle güle kullan.

Doğru sese bir adım daha yaklaştın.

Dediğim gibi. Diğer arkadaşlara da tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.