Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • stereo dinlemek için amfi tamamda rs 6 lara gerek varmı elindeki def.ler iş görmezmi veya stereo dinlerken bu iki kabin arasında muazzam fark oluyomu
  • Düşüncen de ilk planda haklısın.

Ama bir kaç sorun var. Öncelikle Stereo anfiler de çıkış wattları genel itibariyle 100 Watt'ın üstünde olmuyor. Hatta pek çoğu 10 Watt olan Stereo sistemler bile var. Çok büyük salonda power anfilerle Stereo sistem kuranlar hariç! Ama normal bir Stereo sistemde 10-70 Watt arası çıkış güçleri.

Bu anfi de zaten 2X70 Watt ve benim definitive Technology'ler 600 Watt. 1500 Watt dahili Subwoofer içeriyor. Bu sebeple anfi kolonları sürmekte çok zorlanır ve uyumlu olmaz. Monoblok anfili bir sistem kurmuş olsaydım belki o zaman olabilirdi.

Ayrıca bu sistemi salonda dinleyeceğim. Yani Sinema odası ayrı bir oda. Bunu salonda otururken dinlemek için kuruyorum. Yani zaten yerleri ayrı odalar. Bir de bu sebep var.

Bu arada Orta sesler çok farklı Stereo sistem de. Definitive'ler azıcık az orta ses veriyor. Ama yine de bence onlar da çok iyi tabiki. Hele ki digital seste muhteşemler.

quote:

Orjinalden alıntı: cinali35

stereo dinlemek için amfi tamamda rs 6 lara gerek varmı elindeki def.ler iş görmezmi veya stereo dinlerken bu iki kabin arasında muazzam fark oluyomu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 25 Ağustos 2008; 10:20:56 >

• rs 8 ler çok güzel duruyo çift bas daha ii tatmin eder diye düşünüyorum onlarıda alda bi yorumlarını dinliyellim bizim burda ( izmirde ) fazla bi seçeneğimiz yok dinlemek için
  • Haklısın güzel duruyor da. Stereo ve 2x70 Watt anfi çıkışları için çok yüksek kalır diye düşünüyorum. Daha ziyade mantık RS6 diyor.

quote:

rs 8 ler çok güzel duruyo çift bas daha ii tatmin eder diye düşünüyorum onlarıda alda bi yorumlarını dinliyellim bizim burda ( izmirde ) fazla bi seçeneğimiz yok dinlemek için
  • iki kanal steroda 150 yada 200 vat daha iyi olmazmı .belli ses aralığında hoparlörler ancak uyanıp kendine geliyor .düşük vatlarda ancak cd vs neyse detayları hissettiriyor ama güç te olduğunda bir başka aluyor insanın sesi actıkca acası geliyor
  • Alakası bile yok.

Stereo anfilerin büyük bir çoğunluğu 50 Watt'ın bile altında. Diyorum yaa, çoğu Audiophile kalitesinde anfiler bile 15-25 Watt. Bu başlı başına ayrı bir konu. Biraz araştırma yaparsanız göreceksiniz.

Şu an Bahsettiğim anfi 40 Watt'lık kule tipi kolonlara geçici olarak bağlı. Ancak, muhteşem bir sahne açıklığı ve netlik var. Yani bu olay çok farklı. Bu konuyu Extreme Audio, Can_Hifi, Timpani gibi pek çok firmayla konuşun alacağınız cevaplar yine aynı yönde olacak.

Doğal olarak insanın inanası gelmiyor. Ama durum böyle.

quote:

Orjinalden alıntı: süper cüp

iki kanal steroda 150 yada 200 vat daha iyi olmazmı .belli ses aralığında hoparlörler ancak uyanıp kendine geliyor .düşük vatlarda ancak cd vs neyse detayları hissettiriyor ama güç te olduğunda bir başka aluyor insanın sesi actıkca acası geliyor

• galiba hiend anfilerden bahsediliyor ben 50 vatını bile görüp duyduğumu zor hatırlıyorum tamamına yakını nerdeyse 25 ve 40 vat arası
  • Aynen.
  • ve bugün spike larım geldi onları taktım sabahta granit arayışına çıktım siyahlara 50 den aşağı veren olmadı bende sarılı renkte olanlardan buldum biyerde 10 liraya verdi bende siyah sprey boyayla siyaha boyadım ve biraz önce hepsini yerleştirdim gerçekten sesteki değişikliği hissettiriyor daha önce çıplak yere basıyordu quadrallar şimdiki haliyle baya farkediyormuş bu konuda bize yardım eden teknikayada teşekkür edelim
  • Güle güle kullan. Ama neden? Siyaha boyadın ki. Bence olduğu gibi kalsaydı. Çünkü boya bir süre sonra kalkmaya ve çizilmeye başlar.
  • evet sonradan aklıma geldi ama iş işten geçti boyadım artık olmazsa üstüne vernikleyim cila atayım daha iyi koruyucu olur
  • Dün Monitor Audio Rs8'lerim geldi ve Pioneer A-A9-J Stereo anfime şimdilik geçici olarak aynı oda da bağladım. Sistemin diğer eksikleri de tamamlanınca salona kuracağım. Bu arada Granitleri de yaptıracağım tabi ki. Anfinin altına da kestireceğim graniti yeni yerine yerleştirince. Hele bir PD-D9 SACD gelsin de. Hayırlısıyla.

Bu arada SRC Elektronikten aldım ve çok teşekkür ederim kendilerine. Bana çok yardımcı oldular ve çok ilgilendiler. Ürünler hiç el değmemiş olarak ilk fabrikasyon bantıyla geldi.

İlk bağlantı yaptığım resimler.

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

• Bu fotoda da abi kardeşi görüyorsunuz! Arkada Definitive Bp7001 Sc'ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 27 Ağustos 2008; 10:51:58 >

• Bu fotolar da, anfi ilk geldiğinde geçici olarak bağladığım eski emektar mini setimin mini kolonları. Onlar da çok iyi performans ve kaliteye sahip ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 27 Ağustos 2008; 10:57:39 >

• HAYIRLI OLSUN TEKNİKA ÇOK HOŞ DURUYOLAR 6LARI ALCAM DİYODUN DAYANAMAYIP RS 8 LERİ ALMIŞSIN İYİDE ETMİŞSİN İLERDE SIKILDINMI KOMPLE TESİSATI SATAR Bİ EV ALIRSIN ARTIK
  • Oo hadi hayırlısı, biraz kurcala bakalım sevgili teknika

Bende bir CD player arayışındayım biraz araştırıcam ama şu ara ki yoğunluğum sebebi ile pek dinleti yapma fırsatı bulamıyorum. Şimdilik Marantz AVR ile kullanmayı planlıyorum o yuzden ses renklerinin uyum içinde olması gerektiğini düşündüğüm bir CD P bulmam lazım.
  • Evet. Sorma. Aslında Rs6'lar çok rahat bir şekilde yetiyordu sisteme. Ama boyları biraz küçük olduğu için dayanamadım ve daha heybetli duran Rs8'Leri aldım.

Ama bilinsin ki, Rs6'lar daha doğru bir seçim olurdu bu sistem için. Yani doğru olan Rs6 ve Rs5'ti bu anfi için bilinsin!

quote:

HAYIRLI OLSUN TEKNİKA ÇOK HOŞ DURUYOLAR 6LARI ALCAM DİYODUN DAYANAMAYIP RS 8 LERİ ALMIŞSIN İYİDE ETMİŞSİN İLERDE SIKILDINMI KOMPLE TESİSATI SATAR Bİ EV ALIRSIN ARTIK

• quote:

HAYIRLI OLSUN TEKNİKA ÇOK HOŞ DURUYOLAR 6LARI ALCAM DİYODUN DAYANAMAYIP RS 8 LERİ ALMIŞSIN İYİDE ETMİŞSİN İLERDE SIKILDINMI KOMPLE TESİSATI SATAR Bİ EV ALIRSIN ARTIK

• Zaten benim ki nerdeyse beni evden atacak!

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

quote:

• Sevgili Teknika

Yeri burası degil gerçi ama, farklı bir iki soru için farklı topic ler açmak istemediğimden burdan bir iki konu hakkında fikirlerini almak istiyorum vaktin varsa tabi.

1. Bi-Wiring ve Bi-Amping in sayladığı faydalar hakkında. Hangi bağlantı ne saglıyor. WF 9.6 ları iki şekildede baglama şansım var hem anfim hem hop. le r buna musade ediyor ama bana ne faydası olacak yada olacakmı diye düşünüyorum. He olduki faydası olacak baglamam icap edecek (ki.. açıkcası merakta ediyorum :) ) hangi kabloyu onerirsin bu baglantı şekli için. Biliyorsunki bi-wiring kablolar satılıyor.

2. Anımsarsın belki yakın zamanda rear kolonlarım için Monster ın kablo setini almıştım ve içinden monster altın uçlu scart da çıkmıştı. Fakat çok enteresanki eskiden kullandığım ve DT un kutusundan çıkan o ince dandini scart ın goruntu performansı çok daha iyiydi, kaç gündür kafama takılıyo bu sorun. monster scart ile ses te ciddi bir duzelme yasadım ve yuksek sesteki yada beyaz ekranlardaki zırıltıdan kurtuldum ama goruntude çok belirgin sorunlar yaşamaya basladım.

Özellikle duragan ekranlardaki yazıların ve kanal logolarının yanlarında muazzam bir kirlilik var, bunun yayından kaynaklandığını düşünmedim degil. Belkide gelen yayın kotu ve monster scart sadece gelen kotu yayındaki kirliliği daha belirgin hale getirdi. Eski dandini scartla bu kadar kirli bir goruntu yoktu. Daha enteresan olan da suki hareketli goruntuler de bi o kadar duzgun ve net. Anlayamadım acayip bi çelişki yaşıyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.