Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: süper cüp

quote:

Orjinalden alıntı: Lezman

Acaba Granit yerine Damperlenmiş sert cam kullanabilirmiyiz?

hoparlör altına konan ayakların sese bir etkisi olacağını benim düşüncem olarak benimsemiyorum yalnız hoparlör altına konan ayakların ev temizliğinde süpürgenin carpmasından dolayı gelebilecek zararları önler ve de hoparlörün rengine göre secilen ayaklar görünüm itibarıyla güzel görünüm sağlar.önemli olan hoparlörün oturduğu zeminin düzgün olması dört ayağının yada hoparlörün zemine terazide ve de eşit şekilde dengeli basması eğer altına mermer yada cam türü ayaklar konucaksa hoparlör konmadan yerin bozukluğuna göre üstüne terazi konarak boş olan yerlerin sert malzemelerle beslenmesi gerekir..ben üstü düz olan bazı hoparlörlerin aksine üstüne ağırlık koyuyorum ki yerlerinden oynamasın bu sese daha etkisi oluyor. baslar daha tok cıkıyor

Spike ları takıp altına mermer granit yada cam koymanın gerekçeside sizin bahsettiğiniz gibi hop. leri teraziye almak zaten.

Bir çoğumuzun evinde zemin kaplaması olarak kullanılan parkelerin yeteri kadar düz olmaması ve spike larla zarar gormesi sebebi ile altına granit vb. cisimlerle mümkün olduğu kadar düz bir zemin elde edilip hop. vb. aletlerin rezonansları engelleniyor. Aslında aynı şeyden bahsediyoruz.

Ve sese muazzam etkisi var buda bir gerçek.

Ben hop. lerimi parke zeminlerim sebebiyle spike sız kullanıyordum. Spike ları takıp altınada düz bir zemin yaratmak için granitleri yerleştirdiğimde sesdeki degişiklik çok etkileyiciydi.

•  Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

Ben Spike'lerin altına vegetal deri ( tahta kadar sert ) koyarak kullanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Spike ları takıp altına mermer granit yada cam koymanın gerekçeside sizin bahsettiğiniz gibi hop. leri teraziye almak zaten. Burası yanlış. Teraziye almakla alakası yok. Titreşimi ve zeminin titreşim emilimini, granitin neredeyse elmasa yakın sertliği sayesinde sıfıra indirebilmektir.[/b]

Bir çoğumuzun evinde zemin kaplaması olarak kullanılan parkelerin yeteri kadar düz olmaması ve spike larla zarar gormesi sebebi ile altına granit vb. cisimlerle mümkün olduğu kadar düz bir zemin elde edilip hop. vb. aletlerin rezonansları engelleniyor. Aslında aynı şeyden bahsediyoruz.

Ben hop. lerimi parke zeminlerim sebebiyle spike sız kullanıyordum. Spike ları takıp altınada düz bir zemin yaratmak için granitleri yerleştirdiğimde sesdeki degişiklik çok etkileyiciydi.

•  Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

Yukarıda resmini gördüğünüz Jamo Sub250'lerin ayaklarında spike takmak için yerler olmasına rağmen paket içeriğinde spike yok. Daha sonra spike satın alacağım. Birinci sorum spike'ları nereden satın alabilirim.

Diğer konu ise, ben bu sub'ın altına granit kestirmeyi düşünüyorum. Bu sub alttan atımlı. Bu özellik granit kullanmama bir engel teşkil eder mi?

Son olarak, süper cüp arkadaşın sözünü ettiği, kolonların üzerine ağırlık koyma işini epeydir düşünüyorum. Hazır yeri gelmişken sorayım; Jamo S606'ların ayaklarında orjinal spike'ları var ve ben bunların altına granit kestireceğim.

Aynı şekilde S606 ve sub250'nin üzerine, titreşimi engelleyecek bir malzeme koyduktan sonra, kalın mermer ya da granit gibi bir ağırlık koymamın, kolonların stabilitesini arttırıp daha tok ses vermelerine bir faydası olur mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 30 Ağustos 2008; 14:34:25 >

• Bu arada, yukarıdaki sorularıma cevap ararken, konuyla ilgili, faydalı bir yazı buldum.

http://www.audioholics.com/education/loudspeaker-basics/speaker-spikes-and-cones-2013-what2019s-the-point
  • Spike'ın altına konulan bu malzemelerin etkisi hakikaten önemli bir konu ve çok da fikir ayrılığı var.Ben sesi çok etkiliyor diyen kadar hiçbir değişiklik yok diyen duydum.Kendi sistemim üst sınıf bir sistem olmadığı için denememiştim.Bu tip küçük detayların üst sınıf sistemlerde işe yaradığına inananlardanım açıkçası.Ama denemekte fayda var, deneyelim ve sonuçları buraya yazalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Spike ları takıp altına mermer granit yada cam koymanın gerekçeside sizin bahsettiğiniz gibi hop. leri teraziye almak zaten. Burası yanlış. Teraziye almakla alakası yok. Titreşimi ve zeminin titreşim emilimini, granitin neredeyse elmasa yakın sertliği sayesinde sıfıra indirebilmektir.[/b]

Hocam illa bozucan beni

Hop. leri dolaylı yoldan teraziye almak oluyo tabiki. granitlerin altınada aradaki boşluğun rezonans yapmaması için mantar koymadıkmı?

• spike leri nereden kaça buldunuz sonradan satın alıp kolonlarına takanlar?
    ben 10$ gibi adet/fiyat duydum.. alt tarafı bi çivi parçası amma tuzlu yaw. sadece frontlar için 100tl spike a verip 40tl de mermere verisem bu beklentimin karşılığı bayaa yüksek olacaktır. değecek kadar fark var mı hakkatten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ufukman

spike leri nereden kaça buldunuz sonradan satın alıp kolonlarına takanlar?
    ben 10$ gibi adet/fiyat duydum.. alt tarafı bi çivi parçası amma tuzlu yaw. sadece frontlar için 100tl spike a verip 40tl de mermere verisem bu beklentimin karşılığı bayaa yüksek olacaktır. değecek kadar fark var mı hakkatten.

Fark olduğu kesin de asıl şunu kendinize sorun önce, hop. lere kaç lira verdim ki spike ve granitlere 100-150YTL vereyim?

Eger 250-300YTL lik bir hop. ünüz varsa yapacağınız yatırım beklentinizi karşılamayabilir belki. Ama şunuda unutmamak lazım insanlar sesteki belki lab. ortamlarında farkedilecek kadar bile fark yakalamak için dünyalarca para harcıyorlar. Bu farklı kulakla duyunca da tatmin oluyorlar kagıt üzerinde spec. lere yansıyıncada

Kısacası yapacağınız yatırım ve hop. lere verilen parayı önce bir kıyaslayın. (sonrasında sükutu hayal yaşamamanız için söylüyorum.) Yoksa seste cidden bir rahatlama ve sahnede belirgin bir genişleme hissediliyor. Fakat bas sesleri evin tabanına yayılmadığı için eskisi gibi subw etkisi yapmayabilir. Bu durumda nasıl tepki verirsiniz bilemem. Ben eskiden filmlerde subw eksiğini çok hissetmezken şimdi bu eksiği hissediyorum.

• elimdeki farklı markalardaki hoparlör lerde hepsinin altın da ayak var sese bir etkisini tekrar söylüyorum sıfır diyebilirim görünüm acısından gayet güzel şık duruyor helede siyah granitler hoparlör konulan yer sert vede tok sa hoparlör ayaklarından dengeli bir ayarla iş biter ama yer bozuk sa üst teki resimde vidalı ayarlanabilir ayaklar var bunlar daha doğru olur ayar bakımından .granit tarzı yada cam türü ayaklar tam olarak düz olduğundan yere konulduğunda tam olarak zemine düzgün oturmaya bilir oturmazda sonra altına boşluklar beslendiğinde köşelerinden orta kısımları boş kalıcak ben benim semiyorum dört noktadan basan vidalı ayaklar daha doğru secim olur bence

• quote:

Orjinalden alıntı: ufukman

spike leri nereden kaça buldunuz sonradan satın alıp kolonlarına takanlar?

yada benim gibi yapacaksın bitene birinden bulabilirsen spike git tornacıda yaptır ben bedavaya getirdim amcam tornacı o yapmıştı
  • Nasıl böyle bir şey söylüyorsun, anlamak mümkün değil! Nerdeyse %30 ses işitme kaybı olan biri bile, hoparlör altına granit koyduğunda bu farkı bariz bir şekilde duyabilir.

Dediğin gibi ne hikmettirse, spike sesi çok fazla değiştirmiyor. Ama spike',n altına granit konulduğunda inanılmaz bir şekilde ses değişiyor. Bunu fark edilmemesinin imkanı ve ihtimali yok.

quote:

Orjinalden alıntı: süper cüp

elimdeki farklı markalardaki hoparlör lerde hepsinin altın da ayak var sese bir etkisini tekrar söylüyorum sıfır diyebilirim görünüm acısından gayet güzel şık duruyor helede siyah granitler hoparlör konulan yer sert vede tok sa hoparlör ayaklarından dengeli bir ayarla iş biter ama yer bozuk sa üst teki resimde vidalı ayarlanabilir ayaklar var bunlar daha doğru olur ayar bakımından .granit tarzı yada cam türü ayaklar tam olarak düz olduğundan yere konulduğunda tam olarak zemine düzgün oturmaya bilir oturmazda sonra altına boşluklar beslendiğinde köşelerinden orta kısımları boş kalıcak ben benim semiyorum dört noktadan basan vidalı ayaklar daha doğru secim olur bence

• bu işlerden hiç anlamayan babam bile ilk granitleri getirdiğimde bu taşlarda neyin nesi ne alakası var sesle dedi cihazlar yetmiyo bide taşmı dolduruyon şimdi eve dedi ama spike ları takıp altınada granitleri koyunca babam bile aaaaaa hakketten ses farkediyo dedi hatta subwoofer altında yok şu gümbürtünün altına koy dedi

• Yanlış anlama Super Cube arkadaşım. Başta ben de hep yıllarca bu konunun lafı geçtiğinde tebessüm edip içimden sallaaaa diyordum.

Ama inanılmaz farkediyor. İnanılmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Yukarıda resmini gördüğünüz Jamo Sub250'lerin ayaklarında spike takmak için yerler olmasına rağmen paket içeriğinde spike yok. Daha sonra spike satın alacağım. Birinci sorum spike'ları nereden satın alabilirim.

Diğer konu ise, ben bu sub'ın altına granit kestirmeyi düşünüyorum. Bu sub alttan atımlı. Bu özellik granit kullanmama bir engel teşkil eder mi?

Son olarak, süper cüp arkadaşın sözünü ettiği, kolonların üzerine ağırlık koyma işini epeydir düşünüyorum. Hazır yeri gelmişken sorayım; Jamo S606'ların ayaklarında orjinal spike'ları var ve ben bunların altına granit kestireceğim.

Aynı şekilde S606 ve sub250'nin üzerine, titreşimi engelleyecek bir malzeme koyduktan sonra, kalın mermer ya da granit gibi bir ağırlık koymamın, kolonların stabilitesini arttırıp daha tok ses vermelerine bir faydası olur mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

S606 nın üzerine faydası olurmu bilmem ama ben benim Sub ın altına ve üstüne granit kestirdim acaip etkisi oldu.Tavsiye ederim.JBL E 100 lerin ise sadece altına kestirdim.Zaten canavar gibi ağırlar bir de üstüne kestirmek anlamsız

• arkadaşlar bende bugün granitlerin siparişini verdim bakalım anlattığınız kadar etkisi olacakmı?şimdiye kadar 9.6 ların spike larını takmamıştım,sizlerlede sonuçları paylaşırım,kulağıma güveniyorum artık.tabi fotolarıda eklerim
  • Merhaba arkadaşlar.

Şimdi tüm sistemlerin tamamının altına granit'i yaptırdım!

Bu arada High-End Hoparlör kablo seti ve İxos'un en üst serisi olan High-End 716 Analog kablosunu aldım. Ayrıca Granitlerin altına, çok özel bir lastik, kauçuk karışımı olan rezonansı tam sıfırlamaya destek olan yeni bir taban malzemesi aldım.

Resimler aşağıda!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 4 Eylül 2008; 10:48:40 >
  • Diğer resimler.

• Bu da benim eski küçük aşkım. Halen üzerine titrerim. Ona da Granit kestirmeden olur mu? Garibimin hoparlör kablolarını da yeniledim. Onun da sesi tahmin edilmeyecek kadar güzel. Halen hayret ederim.

• Hee unutmadan!

Bu da sinema sisteminin Subwoofer'inin altına kestirdiğim granit ve özel rezonans engelleyici taban.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.