Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sonunda benimde 9.6 ların altına granitlerim geldi,9.6 nın kullanmadığım spike larını taktım fakat baktım acayip kayıyor.ver elini dooooğru koçtaş.yapışkanlı küçük silikonlar buldum,çapı 0,5 cm falan galiba.spike ların altına yerleştirdim,fotoğrafını koyacağım yarın.estetiğide hiç bozmadı gayette güzel oldu.gelelim ses karşılaştırmasına;benim sistemde fark bass larda ortaya çıktı,daha belirgin sanki etrafı çizili şekilde bass ları duymaya başladım buda çok hoşuma gitti.ama mid ve tiz seslerde pek fark hissetmedim,sanki değişen bir şey olmadı,yada ben anlayamadım.sonuç olarak sese katkısı evet var.ama mid ve tiz lerde çok mu var bu tartışılır.ama %100 şunu diyebilirim estetik olarak resmen modifiye oldu 9.6 lar...

• quote:

Orjinalden alıntı: tamerege

arkadaşlar sonunda benimde 9.6 ların altına granitlerim geldi,9.6 nın kullanmadığım spike larını taktım fakat baktım acayip kayıyor.ver elini dooooğru koçtaş.yapışkanlı küçük silikonlar buldum,çapı 0,5 cm falan galiba.spike ların altına yerleştirdim,fotoğrafını koyacağım yarın.estetiğide hiç bozmadı gayette güzel oldu.gelelim ses karşılaştırmasına;benim sistemde fark bass larda ortaya çıktı,daha belirgin sanki etrafı çizili şekilde bass ları duymaya başladım buda çok hoşuma gitti.ama mid ve tiz seslerde pek fark hissetmedim,sanki değişen bir şey olmadı,yada ben anlayamadım.sonuç olarak sese katkısı evet var.ama mid ve tiz lerde çok mu var bu tartışılır.ama %100 şunu diyebilirim estetik olarak resmen modifiye oldu 9.6 lar...

Dostum hadi hayırlı olsun. Aslında bu aradaki fark olayı odanın akustiği kullandığınız baglantı kabloları ve hop. marka modeline göre bile degişiklik gösterir eminimki.

Benim girişimimde sahnede ciddi bir genişleme ve detay yaşamıştım. Bendede sub gibi çalışan bas sürücüler şimdi sadece bas sürücüsü olarak çalışmaya başladı mesela. Daha belirgin ve çok deep deil. Kısacı olması gerektigi gibi oldu diyebilirim. Ama şimdide filmlerde subw eksiği yaşamaya başladım fakat stereo da oldukça iyi oldu.

• evet stereo zaten iyi idi ama şimdi daha iyi geldi bana.sub konusununda önemi kalmadı artık,hakan kardeşim kargoyu yapmış pazartesi elimde olur.kolinin ebatı bayağı büyükmüş hanıma çaktırmadan nasıl sokacağım onun hesabını yapıyorum.ya nasıl resim koyuyorduk foruma,bi türlü yapamadım.
  • FOTOĞRAF NASIL EKLENİR

http://www.imageshack.us/ linkine gir.
    * upload "image" kısmı tıklı olacak,
    * "gözat" bölümünü kullanarak bilgisayırından resimin bulunduğu yeri seç,
    * Resize istersen, "resize" tuşundan istediğin çözünürlüğü seç. (800*600 olabilir)
    * Host it i tıkla,
    * Açılan sayfanın en altında "direct link to image" kısmında yazan adresi kopyala,
    * Mesaj yazdığın kutudaki image tuşuna bas,
    * Mesaj metin kısmında ortaya çıkan [simage][/simage] ikonlarının arasında kopyaladığın adresi yapıştır.
  • murattis teşekkürler dostum,bende iki saattir kurşad ın yazısını arıyordum.şimdi bir deneyelim bakalım.
     Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!
  • eeee niye olmadı?yalnız sitede en alttan "direct link to image" kısmı yerine "show image to friends" bölümü var.ordan yaptım ama olmadı galiba...
  • buldum galiba

ooooh bee
  • diğerlerinide ekliyim şimdiiii;

• arkadaşlar spike ların altına taktığım bu silikonların sese olumsuz bir etkisi olurmu sizce???yoksa aferin bana iyi bir işmi yapmışım?
  • Ona benzer silikonları mümkün olduğunca ince bir şekilde granitlerin altına (yani parke ile granitin arasına) koymalısın. Aksi durumda parket ile granitin alt yüzü arasında boşluklar oluşacak ve rezonans yaratacaktır.
  • quote:

Oronra Tarih 6 Eylül 2008; 15:00:35
    Ona benzer silikonları mümkün olduğunca ince bir şekilde granitlerin altına (yani parke ile granitin arasına) koymalısın. Aksi durumda parket ile granitin alt yüzü arasında boşluklar oluşacak ve rezonans yaratacaktır.

dostum o zaman da hoparlör kayıyor,granit malum yüzeyi prüzsüz bir taş,parlak.benim oğlan üstüne düşürür diye korkuyorum.
  • Görünümde aynı granitleri kullanıyoruz üstelik bende WF 9.6 kullanıcısyım ama benim hop. ler kaymıyor

Sizin ev yokuştamı
  • baktım dostum sanki yokuş gibi,oğlanın ne yapacağı belli olmuyor.yanlız doğru anladıysam taşla parkenin arası rezonans yapabilir diyorsun dimi,yani spike ın altına koyduğum silikonun etkisi olmaz.o zaman bende taşla parkenin arasına ince bir mantar tabaka koysam sorun çözülebilir,..mi??
  • bi de zaten silikon oldukça küçük,farkettiysen 9.6 nın ağırlığı ile spike lar nerdeyse silikonları delmek üzere ve sadece spike ları sabitlesin kaydırmasın istedim...
  • bauhause'da 60x60 7 mm kalınlığında yumuşak rezonans tabanlar satılıyor. 9.90 ytl ondan al. süper oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerege

baktım dostum sanki yokuş gibi,oğlanın ne yapacağı belli olmuyor.yanlız doğru anladıysam taşla parkenin arası rezonans yapabilir diyorsun dimi,yani spike ın altına koyduğum silikonun etkisi olmaz.o zaman bende taşla parkenin arasına ince bir mantar tabaka koysam sorun çözülebilir,..mi??

Dostum @Teknika cevaplamış soruyu Bu arada spikeların altına koyduğun o küçük silikonları nerden temin ettin?

• silikonları koçtaş tan aldım,bauhause için istanbul gitmem gerekir,bayramda çözerim onuda..
  • bu ayak ceşitleri de benden

• bunlar da ötekiler

• bunlarda elimde bulunan JBL-608-GTİ 150 vat rms li 600 vat maxsimum gücünde hoparlörler .kabinler kendim litresine göre 2 cm kalınlığında kayın kontrapilaktan vidasız yapılmıştır . modelleri klıpişch RB-81 den benzetmedir .

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.