Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • istanbul kozyatagi carrefour civarinda oturuyorum bildiginiz granit kestirebilecegim iyi bir yer varsa bilgileri bekliyorum pm de olur...simdiden tesekkurler
  • carrefour un önündeki yoldan Küçük bakkalköy tarafına giderken ana cadde üzerinde Garanti bankası ve feneryumu geçergeçmez uzay mutfak mobilyaları var. Tam karşısındada fatih granit vardı hala vardır sanırım. Orda kestirebilirsin
  • yesil'in sagindan iceri dogru giriyorum.icerenkoy mezarligin oraya dogru cikarken herhalde extreme audio nun oldugu yol uzerinde sanirsam.bilgi icin cok tesekkurler sevgili@oronra
  • quote:

teknika Tarih 6 Eylül 2008; 21:22:11
    bauhause'da 60x60 7 mm kalınlığında yumuşak rezonans tabanlar satılıyor. 9.90 ytl ondan al. süper oluyor.

teknika dostum baktım o tabanlara bauhause da,ama çok kalın be dostum nasıl koyucaz granitin altına onu,bide bana sanki 7 mm den kalın hatta 1,5 cm falan gibi geldi.yada oradaki arkadaşlar bana yanlış bir şeymi gösterdi acaba???
    o benim gördüğümü kesmek için de bayağı çaba lazım dostum..
  • Ben sana daha kestirm bir yol sölim @tamerege

Git mantar pano al iki tane istedigin boyutlarda, çerçevesini çıkar içindeki mantarı kullan. Hatta o mantaların arkasında bazen karton yapıştırılıyor, istegine göre ya o kartonu çıkarıp mantarı kullanırsın yada kartonla birlikte kullanırsın orası sana kalmış. Ama kartonla birlikte kullanırsan mantar parkeye bakacak kartonda granitin altına bakacak şekilde yerleştir yere.
  • quote:

Oronra Tarih 13 Eylül 2008; 0:45:21
    Ben sana daha kestirm bir yol sölim @tamerege

Git mantar pano al iki tane istedigin boyutlarda, çerçevesini çıkar içindeki mantarı kullan. Hatta o mantaların arkasında bazen karton yapıştırılıyor, istegine göre ya o kartonu çıkarıp mantarı kullanırsın yada kartonla birlikte kullanırsın orası sana kalmış. Ama kartonla birlikte kullanırsan mantar parkeye bakacak kartonda granitin altına bakacak şekilde yerleştir yere.

Oronra,onuda düşündüm dostum,45 e 60 ebatında tam dediğin gibi mantar panolar vardı orda,bi danışayım öyle alayım dedim..
  • arkadaşlar granitlerin altına esnek mantar tarzı ve ona benzeyen malzemeler koymayın .hoparlörü tepe noktasından baş parmağınızla salladığınızda milim kıpırdamamalı doğrusu budur yoksa granitin bir espirisi görünümden başka bir işe yaramaz .graniti koyduğunuz yer sağlam ve de tok olmalıdır.ben resimdeki gibi sert malzemelerle besledim

quote:

Orjinalden alıntı: süper cüp

bu ayak ceşitleri de benden

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

• Dostum granitin altına koyuyoruz zaten mantarı, aksi halde granitle parke arasında abuk sabuk bir boşluk kalıyor buda rezonanasa neden verebileceği gibi üstüne üstelik parkyide çizebiliyor. Malum granitlerin alt yüzünü işlemiyolar. Tırtık tırtık bozuk bir yüzeyi oluyor.
  • şimdi alta mantar koyalımmı koymayalımmı????
  • tam oturucak sekilde koyun merak etmeyin mantar konulmasi asla kotuye haberdar olmaz.bir cok sitede gordum mantari kullaniyorlar.Ama bosluk kalmyacak sekilde sallanmayacak cihaz.
  • Merhaba @supercube...

Kullandığın kırmızı şeffaf hoparlör kabloları daha ziyade oto ses sistemlerinde kullanılan kablodan. Bu kabloda, bakır oranı düşük ve bakırın etrafını dönen gri renkli kablo da kalay, kromnikel karışımlı.
    Özellikle orta seslerin düşmesine sebep oluyor bilgin olsun. Yani kablonu değiştirmeni tavsiye ederim.

Bu arada kullandığın altlıkları da granitle değiştirsen çok daha iyi olur. Çünkü ben de çok uzun süredir, mdf'lam, Sunta'lam, tahta, mermer ve granit dahil olmak üzere pek çok kombinasyonu pek çok kolon takımıyla defalarca denedim ve kıyasladım. Tartışmasız en ciddi farkı, Granit veriyor. Ayrıca granit, mermerden bile yaklaşık 8 kat daha sert ve anti rezonans. Bu arada granit altına konulan herhangi bir yumuşak zemini ayrıca da tavsiye ederim. O da son kalan en küçük rezonans ihtimalini de sıfıra yaklaştırıyor.

Aslında şaşırtıcı olan, kolonun altına spike'ları bile taktıktaqn sonra alınan ses granitten sonraki farkla inanılmaz değişiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: süper cüp

bu ayak ceşitleri de benden

• Teknika bunlardan hangisi Granit hangisi Mermer nasıl ayırt edices?
    yani yukardaki fotolarda arkadaşın 9.6 lar için kullandığı siyah Memer mi yoksa Granit mi. yani adama gidip ona göre soralım birde bunların böyle 8-10cm kalınlığında olanları var Granit diyolar ama mermer gibi homojen yoğun değil peynir gibi yüzeyi biraz delikli ve mat. o nedir ondan da denedin mi. yani çok kalın olması acaba seste aşırı parlama yapmaz mı..
  • TEKNİKA ARKADAŞIM YORUMLARIN İÇİN TEŞEKKÜRLER. defteclere senin kullandığın kabloların anfi ve hoparlör arasına marka ve model yazarmısın eminönü piyasasından temin edilebilecek şekilde saygılar
  • Sayın Supercube.

Eminönü piyasasından da temin edeceğin kablolaların %80'i aynı tipte kablolar. Daha iyi bir kablo seçeneği istersen,www.enucuzdikmen.com'a girip telefon numarasını al ve cem beyi ara. Örgülü hoparlör kablosu ve değişik tipte güzel kablolar var ellerinde. Oradan uygun fiyata alabilirsin. Ya da çok süper olmamakla beraber yine de şaşırtıcı sonuçlar alabileceğin ve bimeks'ler de satılan ve 49 Ytl'lik, THX onaylı olan Monster kablo setini alabilirsin.
  • selamlar teknika hocam benimde size bir sorum olacaktı yaklaşık bir ay önce aldığım s750 ses sistemimin bas sesleri pc başında iken normal olmasına karşın yatağıma başucum odanın köşesine gelecek şekilde yatınca duvarlar yıkılacakmış gibi bas sesler duyuyorum ayrıca baslar biraz uğuldama yapıyor bugün baya ekolayzır ayarlarıyla uğraştım çareyi bas frekansını ses kartından 40 hz ye düşürüp setten de 4. kademede olan basları 2. kademeye düşürmekte buldum şu anda pc başında çok hafif bir bas sesle müzik dinliyorum yatağa uzandığımda ise daha dolgun güzel baslar duyuyorum tabi eski ayarlarda uğultudan başka bişe duymuyordum gigawroks s750 yi bilirsiniz sanırım yere doğru bakan 8 inçlik sözde 210W RMS lik wooferi var ayakları yuvarlak ve ayakların altında megawroks e göre daha sert plastik kullanılmış ben bu setin woofer kabinine spike takabilirmiyim acaba ayrıca spike takamaz isem sadece mantar plaka ve garanit ile bas seslerdeki uğuldama ve gereksiz zemin titreşimlerini giderebilirmiyim acaba teşekkürler

• bende s750 kullanıyorum aynı sorunu yaşıyordum yerleşimden kaynaklanıyor şu an da yerini buldum sonunda odanın neresinde olursam olayım çok güzel bass alıyorum altına granit koymayı ve granitide yerden bi 3-5 cm yükselterek koymayı planlıyorum müsayet olunca gidip bir granit kestireceğim altına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamo99 -- 20 Eylül 2008; 1:38:27 >
  • Bauhause'da 60 x 60 cm'lik 7 mm kalınlığında antirezonans çamaşır makinesi altlığı adıyla tabakalar satılıyor. Ancak, üzerlerindeki yazıyı okuduğunda sadece bu iş için değil, Hi-Fi sistemler de dahil, anti rezonans tüm uygulamalar için rahatlıkla kullanılabileceği yazıyor ve fiyatı sadece 9,90 Ytl. Ondan almanı tavsiye ederim.

Yalnız diğer arkadaşın da dediği gibi yerleşim de çok önemli. Değişik yerleşim şekilleriyle denemen lazım. Bu arada 40 Hz kesme frekansı da uygun değil. Bu durum da büyük bir ihtimalle yerleşim ve EQ ayarı sorunu var. Basları biraz daha azalt.

quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

selamlar teknika hocam benimde size bir sorum olacaktı yaklaşık bir ay önce aldığım s750 ses sistemimin bas sesleri pc başında iken normal olmasına karşın yatağıma başucum odanın köşesine gelecek şekilde yatınca duvarlar yıkılacakmış gibi bas sesler duyuyorum ayrıca baslar biraz uğuldama yapıyor bugün baya ekolayzır ayarlarıyla uğraştım çareyi bas frekansını ses kartından 40 hz ye düşürüp setten de 4. kademede olan basları 2. kademeye düşürmekte buldum şu anda pc başında çok hafif bir bas sesle müzik dinliyorum yatağa uzandığımda ise daha dolgun güzel baslar duyuyorum tabi eski ayarlarda uğultudan başka bişe duymuyordum gigawroks s750 yi bilirsiniz sanırım yere doğru bakan 8 inçlik sözde 210W RMS lik wooferi var ayakları yuvarlak ve ayakların altında megawroks e göre daha sert plastik kullanılmış ben bu setin woofer kabinine spike takabilirmiyim acaba ayrıca spike takamaz isem sadece mantar plaka ve garanit ile bas seslerdeki uğuldama ve gereksiz zemin titreşimlerini giderebilirmiyim acaba teşekkürler

• Özür dileyerek konu dışı sizden bir tavsiye isteyeceğim. Genel gözlemim şudur ki bu başlık altına yazı yazan dostlarımız, forumun geneline göre, kavga etmek, benimki daha iyidir demek yerine, bilgi paylaşımında bulunup, fikir alışverişinden çekinmiyorlar. Bende siz değerli dostlarımın fikrini almak istiyorum izninizle İyi çalışmalar dilerim...

http://forum.donanimhaber.com/m_26607212/mpage_1/key_//tm.htm#26613514

Linke tıklayarak değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum...

Saygılarımla
  • hocam odam dikdörtgen şeklinde ve 10 metrekare kadar kısa olan kenarın ortasına gelecek şekilde pcyi yerleştirdim ve sub sol tarafımda port duvara bakacak şekilde duruyor sağ tarafıma koyduğumda baslar hacmini yitirip dahada sertleşmişti woofer koyacak yer olarak fazlada bir alternatifim yok ayarladığım ayarlar ile pc başında güzel bas alırken yatağıma uzandığımda pop tarzı slow parçalarda uğultu şeklinde techno tarzı parçalarda duvarları yıkacakmış gibi bas sesler geliyor komşulara ne kadar ses gidiyodur bilemiyorum bende mantar plaka ve graniti deneyeceğim spike olmadanda umarım fark yaratır benim için bas sesinin yüksekliği önemli değil uğultusuz yumuşak şekilde vursun tiz mid ve vokal sesler kalitesi olsun yeter bas hastası değilim yani umarım baslarda olumlu bir değişikliğe yol açar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre6128 -- 20 Eylül 2008; 17:08:47 >

• Bilgisayardan bir EQ ayarı çeksene. Bası fazla yükseltme.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.