Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle bass için bir iki fikrim var belki olabilir bassı şu anki konumundan diğer duvara bakacak şekilde 90 derece döndürerek bir masa daha var solda heralde onla duvarın tam arasına koyarak duvarlardan 20 cm uzaklaştırarak koymayı dene
    olmazsa birde sağ tarafa dolapla yatağın tam arasında duvardan gene bi 20 cm 15 cm uzak olarak dene
    bir şey daha ön hoparlörler biraz fazla açı yapmış gibi duruyor onları 60 derece yapacak şekilde yakınlaştırmayı dene
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamo99

öncelikle bass için bir iki fikrim var belki olabilir bassı şu anki konumundan diğer duvara bakacak şekilde 90 derece döndürerek bir masa daha var solda heralde onla duvarın tam arasına koyarak duvarlardan 20 cm uzaklaştırarak koymayı dene
    olmazsa birde sağ tarafa dolapla yatağın tam arasında duvardan gene bi 20 cm 15 cm uzak olarak dene
    bir şey daha ön hoparlörler biraz fazla açı yapmış gibi duruyor onları 60 derece yapacak şekilde yakınlaştırmayı dene

dostum uyduların kablolarını duvarlara monte ettiğim tünellerden geçirdim o dediğin pek mümkün gibi görünmüyor ama bi deneyeceğim
  • @emre6128 granitten sonraki fikirlerini buraya yazar mısın?

Konuyu okudum ve ilgimi çekti, fakat gördüğüm kadarıyla güzel setlerde güzel performanslar almışsınız, tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum var.

1- pc için kullandığımız multimedia speakerlarda (Graniti kullanacağımız bölüm sadece sub olacak doğal olarak) böyle hissedilir bir fark olur mu, kaybolan veya bozulan sesleri düzeltebilir miyiz bu şekilde?

2- spike lardan bahsediyoruz. Sub altındaki plastik ayaklar spike vazifesi görebilir mi, değişmemiz mi gerekiyor ?
    (bende g500 var. Emin değilim ama sub altındaki ayak veya mantarlar 2-3 mm yüksekliğinde, yere sıfır gibi yani)

3-@emre6128 de olan durum bende de var, bass yoğunluğu odanın alakasız bir köşesinde bilgisayar başında olduğundan daha fazla, oluşturulacak düzeneğin bu probleme artı bir getirisi olur mu (öncelikle sub yerleşimiyle alakalı yazıyor yukarıda ama yer değişmem şuan için zor). Odamda sesi az açtığımı düşünüyorum fakat salondan sesi kıs diye uyarılar alıyorum

Cevaplara göre granit olayını bende denemek istiyorum. yorumlar için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takeru -- 22 Eylül 2008; 12:20:55 >

• arkadaşım spike in kelime anlamı çivi dir. amacı yere minimum dokunma yüzeyi sağlayarak kolonda titreşimden oluşan rezonansı minimuma indirmek metal olması bu rezonans iletimini hızlandırıyor. yani plastik 2-3mm lik ayaklar bu işi hiç görmez.
    spike denen materyal 2-3cm yükseklik oluşturur bununla birlikte altına koyacağın granit berrak parlatılmış bir ses çıkmasına neden olacaktır baslar daha sertleşecek yani bunun yaratacağı sonuç umduğun gibi olmayabilir.
    bu arada bu spike ların tanesi 7-10€uro ve o ebatta bir granit de 40tl ye mâl olacağını düşünürsek 100tl lik bir masrafın karşılığında g500 gibi bir sub dan alacağın ses seni pek tatmin etmeyedebilir.
    bu kadar masrafa girmeyi göze alıyorsun ama sesi açamıyorum sub un yerini de değiştiremem diyorsun bu nasıl tezat anlamadım. eğer isteğin kaliteli ses ise sub mutfakta durması gerekiyosa oraya konulmalıdır. sen sub u odada dolaştırarak uygun sesi aldığın yeri bulmalısın çıplak duvar köşeleri sesi daha da güçlü yapacaktır mesela. eğer sub un atım portu önündeyse sana doğru gelen baslar tabii olarak güçlü olacaktır. bunlardan sonra boğuk sıkışmış geliyorsa ses spike-garnit ile daha net bir bass yakalayabilirsin. yani takacağın spike-granit Kripton değil sesi arzuladığın gibi çıkarsın.
    Bende SLW10 aktif sub var. çok güzel bir sub olduğu söylenemez bana yetersiz gibi geliyordu hatta ama esas ihtiyacım olan düşük frekans medyalarmış. bu parçaları buldum ve evdeki vitrin, ahşap, camlar vs. herşey titremeye başladı sen de parçaları bul ve sub için uygun yeri seç.
    • Bass Songs - SubWoofer Test - Big Bass
    • Bass Testers - MTX sub blower
    • Bass Testers - Techno - DJ scratch bass test 305 - digital bass
    • Bass Testers -SPL Competition - MTX Night Bass
    • Benny Bennasi - Satisfaction
    • Booty Music Uncle Al - Bass Is Gonna Blow Your Mind
    • Iasca - Bass Test - Illegal Competition Car Bass Song
    • Iasca - Competition - 20Hz-20kHz sweep
    • Iasca - Do You Like the Pressure
    • Iasca - Nightmare On Bass Street II - War Against The Machines
    • Sub Woofer Test - Hardcore Bass

• Subw altına koyduğunuz granit bas sesini duymak istediginiz noktada toplamaya yardımcı degildir. Daha kontrollü bir bas almanızı daha çok saglar.

Sizin asıl sorunuzun odanızın akustik düzenindeki farklılık. Bu durumda subw ın yerini degiştirerek en saglıklı sesi alabilirsin.
  • Arkadaşlar bilgi için teşekkürler. @ufukman sesi açma, sub yeri değişme olayı geçici bir süre için engel, taşınma durumu var sonrasında rahat bir kurulum yapabilecem. Maliyet konusunda, Graniti veya mermeri bedavaya bulma ihtimalim var, benim merak ettiğim nokta çivilerin bu olaya katkısıydı, gayet güzel açıklamışsın.

Son olarak istanbul da bu çivileri bulabileceğimiz yer neredir (bauhaus vs gibi yerlerde varmıdır)
  • ben bugün 40*40cm ebatında 2cm kalınlığında graniti 20 liraya aldım henüz altına mantar plaka veya strafor koymadım o şekilde kullanıyorum oda içinde bas sesinde fazla bir değişiklik olmadı diyebilirim ama yan odaya giden ses azaldı gibi babam içerden sesi kıs başıma balyozla vuruyolar demedi altına mantar tabak veya strafor koyunca zemine verdiği titreşimler bununla birlikte gereksiz gürültüler biraz daha azalır diye düşünüyorum. bizim setler multimedya olduğundan ve sub ın pc ye yakın olması gerektiğinden fazla bi hareket alanımız yok eğer tam anlamıyla bas ses almak istiyorsak pc yi odanın bi keşesine kuracağız en iyi bas köşelere geliyor böyle oluncada uydu yerleşimine biraz ters düşüyor vallaha sırf bu yüzden s750 yi satıp aego m e dönmeyi düşünmeye başladım bi süre daha düşüneceğim sonra pişman olmak istemiyorumm

• Emre piyasada AEGO yok şu aralar, italatçıda da yok hatta. Yeni malları çekmemişler sanırım daha.
  • bu aegoyu bitek BL Muzik mi getiriyor ?
  • Evet TR ithalatçısı BL Muzik
  • bu gün nihayet iyi bi granit olmasada vakit bulup s750 ye granit aldım geçenlerde bauhauseden geçerken almıştım kauçuk çamaşır makinası altlığınıda hemen koydum ve sonuç değer
  • Arkadaşlar o spike mıdır nedir o sivri uçlu ayakları nerde bulabiliriz acaba? ve fiyatı ne kadar 4 tanesinin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökhan K.

Arkadaşlar o spike mıdır nedir o sivri uçlu ayakları nerde bulabiliriz acaba? ve fiyatı ne kadar 4 tanesinin?

Hop. lerin ne? her spike her hop. e uymuyor.
    Aslında en güzeli hop. lerini aldığın yerle irtibata geçmen. Yada spike girişlerine bakıp ebat tayin ederek internetten de bulabilirsin.
  • Üstatlar, bu forum sayesinde granitler ile ilgili çok yararlı bilgiler edinip aşağıda resimlerde gördüğünüz kombinasyonu yaptım. Granitleri (bu arada rengi Baltic Brown olarak geçiyor) üstatların tavsiyeleri yönünde 3cm kalınlığında aldım. Bauhaus'da çamaşır makinesi altlığı / yumuşak anti rezonans taban vs dememe rağmen görevliler bana uzaydan gelmişim gibi baktıkları için mantar pano aldım. Önerildiği gibi mantar yere arkasındaki karton yukarıya bakacak şekilde yerleştirdim. Tek problem sağdaki hoperlörün dengesini ayarlamam gerekiyor ama yer o kadar darki bunun için yeniden yerinden kaldırmam gerekecek. Sese etkisinin olumlu yönde olduğu da muhakkak. Bu arada bu mesaj sayesinde hepinize bu forumu oluşturduğunuz için teşekkür ediyorum ve mesajımın forumun yeniden canlanmasına vesile olmasını umuyorum.
     Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

• hayırlı olsun çok şık olmuş uzaktan da bir fotoğraf alsaydık B&W için.. bu arada keşke mantar pano yerine parkeci vb. biyerden 1mtr. 2mm parke şiltesi alsaydın aynı işi görürdü. birde duvardaki nasıl bir kağıt onu merak ettim. akustik özel bir kaplama mı yoksa?
  • Hop. lerin durduğu merlerin üzerine çıkarak alttaki karton tabakayı biraz ezersen denge sorununu çözersin. Yada zamanla hop. ve granitin ağırlığıyla ezilmesinide bekleyebilirsin
  • Arkadaslar konuyu simdi gordum. Bu granitler, spike larin parkeyi cizmesini onlemesinden baska bir ise yariyormu? Ona gore bende bi granit kestireyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: romeoclarks

Arkadaslar konuyu simdi gordum. Bu granitler, spike larin parkeyi cizmesini onlemesinden baska bir ise yariyormu? Ona gore bende bi granit kestireyim.

dostum konu başlığını ve ilk mesajları okumadın galiba..
    burda kolonun altına konulan granit ve spike için 100tl ye yakın masraf yapılıyor. sence bu parkeyi çizmesin diye mi..
    sesde sahne genişliği tiz mid lerde daha berrak parlak basların daha derin gelmesini sağlıyor.. spike kolonda titreşimden oluşan rezonansı min. seviyeye indirerek max. sesitesi sağlıyor. kısaca böyle..

• Teşekkür ederim. Uzaktan resimi, hoplarda granit yokken, aşağıda linke koymuştum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_26729434/mpage_11/key_/tm.htm
    Sistemin en son halini de yakında bilahere koyacağım. Parke şiltesi daha önce bu forumda önerilmemişti ama aklımda olsun. Bu çok yumuşak olmaz mı? Sonuçta üzerine hop+granit epeyce bir yük biniyor malum. Duvardaki ses için yapılmış bir uygulama değil. Evi aldığımız mütaahitin fiyatı arttırmak için yaptığı çokda gerekli olmayan bir şey. Bu malzeme tam kağıt değil, elastik bir şey. Duvara kaplandıktan sonra üzeri boyanıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: ufukman

hayırlı olsun çok şık olmuş uzaktan da bir fotoğraf alsaydık B&W için.. bu arada keşke mantar pano yerine parkeci vb. biyerden 1mtr. 2mm parke şiltesi alsaydın aynı işi görürdü. birde duvardaki nasıl bir kağıt onu merak ettim. akustik özel bir kaplama mı yoksa?

• Denge derken spikelardan kaynaklı dengeyi kastetmek istemiştim. Her iki hoperlörde de spikeları sonuna kadar sıkıp granitlere oturttum. Bir tanesi üzerinden salladığımda milim yerinden oynamazken, diğeri sol arkaya doğru sallanıyordu. Neyse dün arkasına geçip spike diş boyunda ile ilgili gerekli ayarlamaları yaptım. Sol arkayı bir miktar gevşetince oldu. Bu arada sormak istediğim, spikelarla birlikte her biri için somunlarda çıktı kutudan. Sanki bir yere takıp üstten somunlanıyormuş gibi. Oysa B&W'larda yuvalar direkt hopun altında, somuna neden ihtiyaç duyulur anlamadım
    quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Hop. lerin durduğu merlerin üzerine çıkarak alttaki karton tabakayı biraz ezersen denge sorununu çözersin. Yada zamanla hop. ve granitin ağırlığıyla ezilmesinide bekleyebilirsin

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.