Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaw bir ben mi bulamadım bu vibrasyon engelleyici malzemeyi. Bauhaus'dakilere bunu sorduğumda bana uzaydan gelmişim gibi bakmışlardı. Hangi bölmde buldunuz acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: High Fidelity

Teşekkür ederim,

3x40x40 kalınlığında siyah granit siparişi verdim.Bauhausdan söylediğiniz 60x60 o vibrasyon engelleyici malzemeyi buldum.Gerçekten biçilmiş kaftan.Üzerinde zaten Hİ-fİ içinde kullanılabileceğini yazmışlar.

• 4 yıl önce evlenirken mutfak tezgahındaki ocak ve evye için kesilen granitlerim hala duruyor..taa o günlerden bugüne sakladım kullanma ümidiyle..
    Bakalım kestirecek bir yer bulayım halledicem..Ama farkı anlamak için RS6 ları biraz bu haliyle kullanıyorum..

ilk günden beri spike ları kullanıyorum..parke üzerinde spike'ları kullanmayın diyor MA ama ben taktım..tam dengeli durmuyor şu an üstten sallayınca sallanıyor..
    Ayrıca spikeları ayaklık ile yada ayaksız direk hoparlore takma şansı var..hangisi daha iyi olur acaba?
    Neyse 2-3 haftaya granitlerimi kestiririm
  • Mehaba,

Ben isviçrede yaşıyorum, burdaki bauhausdan aldım.Malzemenin resmini ekliyorum.

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Fidelity -- 15 Mart 2009; 16:38:01 >

• Üstten sallayınca sallanıyorsa buna önlem almanız lazım. Ve spikeları direkt hoplara bağlamalısınız.
    quote:

Orjinalden alıntı: CaRaBeeN

4 yıl önce evlenirken mutfak tezgahındaki ocak ve evye için kesilen granitlerim hala duruyor..taa o günlerden bugüne sakladım kullanma ümidiyle..
    Bakalım kestirecek bir yer bulayım halledicem..Ama farkı anlamak için RS6 ları biraz bu haliyle kullanıyorum..

ilk günden beri spike ları kullanıyorum..parke üzerinde spike'ları kullanmayın diyor MA ama ben taktım..tam dengeli durmuyor şu an üstten sallayınca sallanıyor..
    Ayrıca spikeları ayaklık ile yada ayaksız direk hoparlore takma şansı var..hangisi daha iyi olur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasif@ -- 15 Mart 2009; 19:44:59 >

• arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
    Konuyu inceledikten sonra sub'ın altına granit kestirmeye karar vermiştim çünkü sesi çok açtığımda heryer oynuyordu ve bi gürültü kirliliği oluşuyordu. Sub'ı kıstığımda ise titreşimi kesiyordu fakat o zamanda istediğim gibi bass seslerini alamıyordum.
    Dün graniti mermercilerlen temin ettikten sonra altına her köşesine üst üste ikişerli olmak üzere keçeleri yapıştırdım. ve şimdi daha net bi ses alabiliyorum ve tatmn edici ses seviyelerinde bile salonda nefret ettiğim vitrin ve içindeki şeylerde artık oynayıp tıngırdamıyor ama daha güzelide var: granitsiz film izlerken odanın akustiğinden sanırım bass sesleri bulunduğum odalardansa içerdeki odalara daha sert biçimde hissedilirdi. Bana göre film izlerken bass sesleri makul olsada içerdeki insanlar için rahatsız edici oluyordu şimdi o da ortadan kalktı.
    Teknika, konuyu açtığın için tekrar teşekkürler.

• Çamaşır makinesi altlığı diye iste. O zaman veriyorlar.

Adamlar sadece o işe yaradığını zannediyor. Halbu ki üstünde de okusalar Hi-Fi sistemler için titreşim rezonans engelleyici özel zemin diye yazıyor. Bu arada diğer arkadaş zaten resmini koymuş. O malzeme işte. Yalnız çok zor kesiliyor. Taş bir zemin de ve kaliteli bir maket bıcağıyla dikkatlice graniti üstüne koyup tam onun kalıbına göre kes.

quote:

Orjinalden alıntı: kasif@

Yaw bir ben mi bulamadım bu vibrasyon engelleyici malzemeyi. Bauhaus'dakilere bunu sorduğumda bana uzaydan gelmişim gibi bakmışlardı. Hangi bölmde buldunuz acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: High Fidelity

Teşekkür ederim,

3x40x40 kalınlığında siyah granit siparişi verdim.Bauhausdan söylediğiniz 60x60 o vibrasyon engelleyici malzemeyi buldum.Gerçekten biçilmiş kaftan.Üzerinde zaten Hİ-fİ içinde kullanılabileceğini yazmışlar.

• Monitor Audioların Spike'ları ayarlanıyor. O plastik halkaları dikkatlice çevirerek her Spike'ı zemine tam basacak şekilde ayarlayabilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: CaRaBeeN

4 yıl önce evlenirken mutfak tezgahındaki ocak ve evye için kesilen granitlerim hala duruyor..taa o günlerden bugüne sakladım kullanma ümidiyle..

• Rica ederim.

Herkese elimden geldiğince tecrübe ve bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum.

Memnun kalıyorsanız ve sizi doğru yönlendirebiliyorsam ne mutlu bana.

quote:

Orjinalden alıntı: ocean_of_anka

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
    Konuyu inceledikten sonra sub'ın altına granit kestirmeye karar vermiştim çünkü sesi çok açtığımda heryer oynuyordu ve bi gürültü kirliliği oluşuyordu. Sub'ı kıstığımda ise titreşimi kesiyordu fakat o zamanda istediğim gibi bass seslerini alamıyordum.
    Dün graniti mermercilerlen temin ettikten sonra altına her köşesine üst üste ikişerli olmak üzere keçeleri yapıştırdım. ve şimdi daha net bi ses alabiliyorum ve tatmn edici ses seviyelerinde bile salonda nefret ettiğim vitrin ve içindeki şeylerde artık oynayıp tıngırdamıyor ama daha güzelide var: granitsiz film izlerken odanın akustiğinden sanırım bass sesleri bulunduğum odalardansa içerdeki odalara daha sert biçimde hissedilirdi. Bana göre film izlerken bass sesleri makul olsada içerdeki insanlar için rahatsız edici oluyordu şimdi o da ortadan kalktı.
    Teknika, konuyu açtığın için tekrar teşekkürler.

• bauhausdan dan keceyi dun aksam aldım içerenköydekinde 1 tane kalmisti dileyen arkdas banyo gerecleri bolumunde bulabilir
    camasır makines altlıgı deyince bulunabiliryor

8 adette insaatlarda kullanılan cekül lerden aldım boylarını tas makinesinde elektronik cetvel ile aynı yaptım
    metalik gumuse boyadım

şimdi sadece granit kaldı arkdaslar nereye sorsam 2 parca giranit icin 150 tl den assa fiyat ceken yok

anadolu yakasında varmı tanıdık yardımcı olabilcek bir tasci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soztutar -- 24 Mart 2009; 14:08:13 >
  • sese gercekten etkisi var gibi daha monte etmeden idareten ayakların ustune koydum 1 tekini
    digeri oldug yerde kaldı saat ilerledigi icin cok fazla test edemiyorum ama bir kac demeden sonra
    ayak basarili bence hafta sonu komple takalim bakalim ne olucak
    dali 8000 lere etkisini gorelim
  • Çamaşır makinesi altlığı deyince nasıl veriyorlar.
  • arkaslar anadolu yakası granit alınabilcek bir yer bilen yokmu hafta sonu geldi vallahi
    acaba mezar yapan mermercilerden ucuz bulunabişlirmi ?
  • arkadaşlar merhaba,hoparlörün spıkelarının altına sadece bu Çamaşır makinesi altlığını mı koyuyoruz yoksa onun üstüne de granit koyacakmıyız?
  • Arkadaşım. Her yerde granitçi ve mermerci var zaten. Hiç bulamıyorsan. Sana bir tüyo vereyim.

Herhangi bir Plastik pencereciye veya mutfak tezgahı yapan bir dekorasyon firmasına upra rica et onlara sor. Onlar Mermerci ve granitçilerle çalıştıkları için hepsini ezbere söylerler sana. Bu arada Siyah Granit, en sert granit türündendir ve köşeleri işlenmiş halde 2 ad. granite vereceğin para taş çatlasa 60-100 Tl arasındadır.

quote:

Orjinalden alıntı: soztutar

arkaslar anadolu yakası granit alınabilcek bir yer bilen yokmu hafta sonu geldi vallahi
    acaba mezar yapan mermercilerden ucuz bulunabişlirmi ?

• Neyse bir saha söyleyeyim. En alta rezonans emici tabakayı koyuyorsun. Onun üstüne graniti. Onun üstüne de Spike'ları takılmış kolonunu koyuyorsun.

quote:

Orjinalden alıntı: sdertyan

arkadaşlar merhaba,hoparlörün spıkelarının altına sadece bu Çamaşır makinesi altlığını mı koyuyoruz yoksa onun üstüne de granit koyacakmıyız?
  • Merhaba

Dün B&W 703 lerin altına granit kestirdim. Daha önceden MDF levhalar üzerinde duruyorlardı. Granitin üzerine koyunca ses aşırı parlaklaştı gibi. Spikeları henüz monte etmedim.
  • Granit kestirtirsey mutlaka spike ile kullanman tavsiye edilir. Aman 27kg'luk küçük devleri dikkatli kaldır
  • Arkadaşlr konuyu açan , yeniden hortlatan :) tüm arkadaşlara teşekkür ederim...Gayet teknik ve anlamlı bir topic olmuş ....

Bu arada okuduklarım üzerine Focal 826 V setim ve SW 700 Focal sub altına granit kestirmeye karar verdim...

Fakat sesin daha parlak çıkması (haliyle sönümlenmesinden dolayı) acaba Focallerde nasıl bir erki yaratır...Biraz mid ve tiz seslerin hakim olduğu bir tipi var kulelerin...Bununla beraber baslarda artacak daha doygun olacaksa belki sorun olmayabilir...Ama çok düz bir sese doğru gider mi diye şüphelerim var...

Acaba bu markada deneyen verim alan arkadaşlar oldu mu? Bu arada 826 V ler kendinden alttaki döküm-alaşım tabakaya bağlı ve bu alt tabakada spikeler orjinalinde mevcut...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 7 Haziran 2009; 12:20:55 >
  • Ben IKON 6 lar için Granitli / Granitsiz bir fark hissetmedim.

Şunu da belirteyim. Granitsiz bir hafta kullandım.
  • Aman Elendil, bizi aylar öncesine geri döndürecek bir tartışmaya imza atma şimdi. Bu konular topic içerisinde çok tartışıldı, yeniden başa dönmeyelim
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.