Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Granit üzerinde özel yaptırdığınız spike ların genel karakteristiği ile ters değilmi.
    Benim bildiğim Granit ile mümkün olabildiğince az temas olsunki rezonans önlensin. Temel amaç bu idi diye biliyorum.
    Oysa sizinkiler 5cm bir terslik var gibi.
    -
    Bu arada altanpsx in verdiği linktekilerle benzeşiyor ancak onlar altına granit koymayın diyorlar.

++
    Fotoğrafları güzel çekmişsin.

Resim çizilir
  • Merhaba

Granitlerin altına meşhur Bauhaus titreşim önleyicileri koydum. 703 lerin altında da spikelar var.
    Spikelar ayarlandı 4 ü üzerinede basıyor, hoparlörü sallayınca sağa-sola, öne-arkaya boşluk olmuyor. Fakat forumdan birisi hoparlör tepeden parmakla ittirilince milim kımıldamayacak demişti. Bende böyle bir durum yok biraz esneme yapıyor. Hiç kımıldamaması imkansız gibi geldi bana. Sonucta her malzemenin esneme payı vardır.

Sese gelecek olursak:

Bas seslerin diğer sesleri boğması önlendi. Bu durumda Rock türü müzikleri fena çalmamaya başladı. Eskiden bütün sesler birbirine karışıyordu.
    Ama jazz ve klasik müzik türünde sesler biraz parlaklaştı. Şimdi bunu çözmeye çalışıyorum.
  • Evet bana göre de "spike" mantığına ters olmuş bu özel yapım ayaklar. Ama en azından süpercüp'ü granite ikna etmiş olmamız bile güzel

Bu arada, benim sub'ın (imzamda var), önden 5 cm kadar bir bölümü halı üzerinde kalıyor, arkası ise parkede. Şu anda plastik ayakları üzerinde duruyor. Bu durumda sesi halının emiş etkisinden kurtarmak için granit+spike önerir misiniz?

quote:

Orjinalden alıntı: Elendil

Süper cüp;
    Granit üzerinde özel yaptırdığınız spike ların genel karakteristiği ile ters değilmi.
    Benim bildiğim Granit ile mümkün olabildiğince az temas olsunki rezonans önlensin. Temel amaç bu idi diye biliyorum.
    -
    Bu arada altanpsx in verdiği linktekilerle benzeşiyor ancak onlar altına granit koymayın diyorlar.

++

Resim çizilir

• Walla benim spike'larda hoparlörü kafadan sallayınca yerden teması kesiyor. Sanırım döşeme terazisinde değil. Yeni yerlerine alırken ufak bir su terazisi alıp yerleştiricem
  • şimdi bunlarada granit yaptırıcam şık oldu öteki hoparlörler

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!
  • quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

Walla benim spike'larda hoparlörü kafadan sallayınca yerden teması kesiyor. Sanırım döşeme terazisinde değil. Yeni yerlerine alırken ufak bir su terazisi alıp yerleştiricem

döşemenin cinsi nedir ( laminant parkemi yoksa ahşap )
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elendil

Süper cüp;
    -

++

Resim çizilir

Benim önerdiğim spike larda Super cüp'ün yaptırdığı ile benzemiyor.

Benim önerdiklerimde spike ın ucu spike karşıtı metale oturuyor. Tahta zeminlerde bu tip malzeme ayrıca alıp kullanılır, spike ın iğne kısmı tahtayı çizmesin diye. Dizayn sebebi ile siz sistemi yekpare görüyorsunuz. Sitesinde profil çizim var.

• İçeriden hidrolikli spike ları ne zaman yapacalar
    Her bir spike'i ayrı ayrı teraziye almakla uğraşmasak bölede hop. ün havada kalan köşesi hidrolik yardımıyla yere tam otursa keşke değilmi?
  • İşte güzel bir buluş
    quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

İçeriden hidrolikli spike ları ne zaman yapacalar
    Her bir spike'i ayrı ayrı teraziye almakla uğraşmasak bölede hop. ün havada kalan köşesi hidrolik yardımıyla yere tam otursa keşke değilmi?

• quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

İçeriden hidrolikli spike ları ne zaman yapacalar

DIY diyorum. Sen yap bizde senden alalım hidrolik spikeları.
  • spike ninde hidroliği olurmu yav hidrolik calışma prensibi belli yağ basıncı ile calışır . şimdi hoparlörün altına yağ kutusu yağ basınc motoru hortumlar ooooooo işimiz iş zaten evde hoparlörleri istemiyorlar bide bu . olduğunu farz edersek her hoparlöre dört hidrolik ve ayrıca yuke geldiğinde hidrolikler aşağı yukarı hareket eder
  • işten vaktim olsa neler yapıcam nelerde ahhh vakit yok
  • bu başlıgın epey faydasını gördüm konuyu acan bilgilerini paylasan arkadaşlara teşekürler. Afyondayım malum bahause yok granid değilde kanıca bi mermer koydum kolonların altına el yapımı spikte ile simdi mermerin altında halı var fotolarda ekediğim gibi. acaba bu ses emici yada camasır makinası altına konan maddeye benzeyen bişy ne olabilir? 1cm kalınlıgında lastık bant var. onu koysam bi faydası olurmu halı üzerinde

• Yeter böyle halıyla mermer arasına bişey koymana gerek yok. Bu arada kolonlar da çok şekilmiş
  • teşekürler @playdead. basları cok güzel alabiliyorum fakat üst frekanslardaki baslarda 90-120hz gibi seste zırıltı yapıyor. cok sinir bozucu olabiliyor bazen ama alt basslarda sorun yok. mid-tizlerde gayet yerinde. onun dısında şikayetim yok. spikte+mermerin cok faydasını gördüm. bide bu sorunu düzelte bilirsem cok daha güzel olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: süper cüp

spike ninde hidroliği olurmu yav hidrolik calışma prensibi belli yağ basıncı ile calışır . şimdi hoparlörün altına yağ kutusu yağ basınc motoru hortumlar ooooooo işimiz iş zaten evde hoparlörleri istemiyorlar bide bu . olduğunu farz edersek her hoparlöre dört hidrolik ve ayrıca yuke geldiğinde hidrolikler aşağı yukarı hareket eder

Olmaz olurmu hemde bal gibi olur yaw. Denin dediğin kadar teferraatlı bişi olmayacak. Bisikletlerin ön maşasındaki amortisor gibi olacak ama yaylı degilde yaglı olacak. Bölece ağır olan köşe bir noktaya kadar sıkışacak. Teorikte olabilieceğini düşünüyorum aslında ama ne derece performanslı olur emin degilim

En büyük kaygım minimetrik terazi ayarlarının hidrolik sistem ile o kadar hassas yapılamayacağı. Değilse hop. ler için yamahanın hidrolik standları var. Fot. Mak. tripod ları gibi bişi.

• Tolga86, daha önceki konuşmalarda yazılmıştı aradaki boşluğun rezonans yapmaması için granit ile zemin arasına kitapçılarda satılan mantar panonun tahtalarını çıkartarak bu matarı da kullanabilirsin. Yalnız bunların bir tarafı karton oluyor diğer tarafı mantar. Yere bakan, yani alta gelen tarafı mantar taraf olmalı, karton da granite bakacak. Bence halı olmamış.
  • halı biraz daha küçügü var onu koya bilirm yerler beton zemin. parke fln yok. mantar bulabilirm sanaayide. gecen hafta arabaya karter contası yapmıstık 3mm ordan bi parca daha alıp mermerlerin altına koyarım. 3mm 5mm var mantar. hangisini tavsiye edrsiniz. ayrıca spiktelerim nasıl olmuş? haftaya kpssden sonra uğrasırım. sonucları paylasırım burda. ilginiz için teşekkürler
  • bugun dayanamadım daldım odaya halıyı değiştirdim. annem kovacak bi gün evden hayırlısı mermerlerin altına mantarlarıda koydum. kısık seste dinliyorum sabah olsun köklerim sesi. ama ksık seste bile fark var baslar daha tane tane geliyor. fade to black dinlerim günde 5-10 defa. iyi bilirim o parcayı onda farkkkentim bass sesler daha tane tane geliyor. tavsiyede bulunan arkadaslra teşekkürler.

• Güzel uygulamalar mevcut. En yakin zamanda bende bir granitciye ugramam gerekiyor. Laminat cizilmesin diye kolonlarin (Magnat Vintage120) spikelarini söktüm. Sap gibi duruyorlar zemin üzerinde, hic hosuma gitmiyor..
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.