Şimdi Ara

sevgili linux severler ne yaptımsa olmadı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 çeşit bilgisayara ve 3 çeşit usb bellek ile 3 çeşit yükleme denemesi yaptım ama bit türlü usb den ubuntu kuramadım.

usb den ubuntu nasıl kuracam diyeceğim ne cevap vereceksiniz çok merak ediyorum.

önceden ultra iso ile çatır çatır kuruyordum ne oldu anlamadım

• Universal-USB-Installer
  • 3 cesit usb bellek ve 4 cesit bilgisayarda denedim
  • iso bozuk olmasin?
  • Üç değişik iso kullandım yeniden 11.10 beta1 indiriyim bakalım olacak mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 20 Eylül 2011; 8:32:10 >
  • 11.10 betayı indrim gene olmadı. nasıl olmaz aklım almıyor. şimdi 11.04 indiriyim tekrar deneyim bakalım.
  • Bir aralar ben de USB ile kurabilirken, geçen ne arkadaşa ne de kendime USB'den kuramadım.
    Bir gariplik var gerçekten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hadi yeni bişi mesela 11.10 u usb ile kuramazsak bunu anlarım ama eskiden kurduğumu şimdi neden kuramıyorum. hemde 4 ayrı bilgisayarda durum bu. 4 ayrı yöntem 3 ayrı usb ile. bunun mantıklı nasıl bi açıklaması olabilir

bu arada eskiden olsa neyse cdrom suz bilgisayar yoktu şimdi netbooklar var ve en iddialı oldukları yer netbook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 20 Eylül 2011; 9:48:22 >
  • syslinux ile elle nasıl kurulduğuna bakın bazen olmayabiliyor.
    Bazı usb ler desteklemiyor.
    Bazende usb belleğin başlangıç sektöründe sıkıntı oluyor.gparted ile yeniden bölüm tablosu oluşturmak iş görebilir.
  • evet bazı usb ler desteklemiyor onun için 3 çeşit usb ile deniyorum.
  • evet uzun uğraşlar sorunu 1 ay evvelden beri aşağı yukarı uğraştığım işde başarılı oldum. ubuntu 11.10 u kurdum. nasıl yaptığıma gelince pardus universal bilmem ile denedim oldu.
  • Uzun uğraşlar sonucunda MD5 kontrolü de yapmış mıydın? İnternet bağlantında, sabit diskinde ve usb bağlantı noktasında problem olma ihtimali yüksek (.isoları indirdiğin, yazdırdığın makinede).
  • pardus univerlsal diye bişi vardı onunla mint11 , ubuntu 11.10 ve pardus 2011.2 kuruldu. diğer isolar kurulmadı. inux mint ile 11.04 srümünü başlatılabilir usb yapma programı ile mint de yaptım. mint işlemin sonunda gevrek gevrek usb den mint başlatabilirsiniz dedi. yani burda ne isolar bozuk ne bilgisayar ne usb ler. zaten universal boot için pardus da sorun çıkardığı forumlarda söyleniyordu. eh be linux bu kafayla mı ilerleyeceksin. daha boot bile sürüm farklılığı gösteriyor.

bu arada ubuntu çok yavaş. özellikle dosya kopyalarken. harici diske dosya atarken win de 17 mb nin altını görmedim. parçalı dosyalarda bile. fakat ubuntu da 14 ü görmedim. dosya başlatırkende yavaş. ff yi aç diyorum bekliyorum win 7 de explorer fırıl fırıl çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

pardus univerlsal diye bişi vardı onunla mint11 , ubuntu 11.10 ve pardus 2011.2 kuruldu. diğer isolar kurulmadı. inux mint ile 11.04 srümünü başlatılabilir usb yapma programı ile mint de yaptım. mint işlemin sonunda gevrek gevrek usb den mint başlatabilirsiniz dedi. yani burda ne isolar bozuk ne bilgisayar ne usb ler. zaten universal boot için pardus da sorun çıkardığı forumlarda söyleniyordu. eh be linux bu kafayla mı ilerleyeceksin. daha boot bile sürüm farklılığı gösteriyor.

bu arada ubuntu çok yavaş. özellikle dosya kopyalarken. harici diske dosya atarken win de 17 mb nin altını görmedim. parçalı dosyalarda bile. fakat ubuntu da 14 ü görmedim. dosya başlatırkende yavaş. ff yi aç diyorum bekliyorum win 7 de explorer fırıl fırıl çalışıyor.

Hâlâ dağıtımlar kuruldu o zaman .iso dosyası sağlam diyorsun. MD5 kontrolü yapmadan kuruluma geçersin, kurulum biter, masaüstü gelir kullanırsın, bir gün yeniden başlattığında açılışta bir hata mesajı verir. İnternete bakarsın ki bu hata mesajını alan kimse yok senden başka. Sonra başlarsın sövmeye Linux'a, dağıtımlara. Zor bir şey de değil ki hani diyeceğim insanlar üşeniyor. Programın üstüne .isoyu sürüklüyorsun, bir değer veriyor sana. Eğer dağıtım indirme sayfasında verilen değerle aynıysa tamam demektir.

Belli süredir sıkıntılı olan internet paketleri ve sistemdeki yazılımlar güncellenmiş, daha diyor ki kurulum ekranında 2011.1 yazıyor. 2011.2 yazsa ne değişecek Allah aşkına, söyle? Gözden kaçmış işte. Senin için bir şey fark edecekse Linux hep bu kafayla ilerleyecek, için rahat olsun.

• ben ubuntu nun sitesinden indirdim ve indirdiğim yerde bahsettiğin yerde md5 değeri görmedim. dahası benim ubuntu yazması gereken yere mint yazmasına bişi demiyorum gülümsetti beni o kadar. fakat boot için değişik sürümler için farklı prgoramların olması bence hiç de mantıklı değil. burda mesela ubuntunun sitesinde önerilen program pardus da sorun çıkarıyormuş. bu benim dediğim bişi değil.

bu arada yavaşlığı konusunda ne diyeceksiniz. bu sadece bende olan bir şey mi. bu arada ben ubuntunun kendi sitesinden indirdim md5 değerini nerden öğrenebilirim merak ettim bendekiler bozuk mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

ben ubuntu nun sitesinden indirdim ve indirdiğim yerde bahsettiğin yerde md5 değeri görmedim. dahası benim ubuntu yazması gereken yere mint yazmasına bişi demiyorum gülümsetti beni o kadar. fakat boot için değişik sürümler için farklı prgoramların olması bence hiç de mantıklı değil. burda mesela ubuntunun sitesinde önerilen program pardus da sorun çıkarıyormuş. bu benim dediğim bişi değil.

bu arada yavaşlığı konusunda ne diyeceksiniz. bu sadece bende olan bir şey mi. bu arada ben ubuntunun kendi sitesinden indirdim md5 değerini nerden öğrenebilirim merak ettim bendekiler bozuk mu

Çoğu dağıtımın indirme bağlantısının hemen altında, yanında falan yazar. Ubuntu'da da burada yazıyor.https://help.ubuntu.com/community/UbuntuHashes

Ayrıca direk Google'a "Ubuntu 11.04 md5" gibi dağıtım ve sürüm adını yazdığında çıkar zaten.

32 ve 64-Bit için md5 değerleri bunlar:
    7de611b50c283c1755b4007a4feb0379 ubuntu-11.04-desktop-amd64.iso

8b1085bed498b82ef1485ef19074c281 ubuntu-11.04-desktop-i386.iso

"Ubuntu yazması gereken yerde Mint yazıyor" derken boot ekranından (bilgisayar açılış ekranı) mı bahsediyorsun? Aslında boot yöneticileri aynı ikisininde, grub yani. Yalnızca her birinde kendine has bir arkaplan resmi var. İstersen değiştirebiliyorsun.

Usb'den boot etmek içinsehttp://www.linuxliveusb.com/ bağlantısına bakabilirsin. Gayet güzel bir ara yüzü olan bu program birçok dağıtımı da destekliyor. Hem diğerlerine göre daha anlaşılır. (Windows'ta kullanmak için bu program)

Ubuntu yavaşlık sadece dosya kopyalamada mı var yoksa sistem genelinde mi? Ekran kartın nedir öncelikle? Şimdi diyeceksin sen hep kötü söylüyorsun diye ama bir nedeni de şu olabilir. Sabit diskindeki bad sectorler varsa ve bunlar Ubuntu'nun kurulu olduğu disk bölümüne denk geldiyse bu yüzden yavaşlık olabilir.

• sistem yavaşmı bilmiyorum ama dosya kopyalama hızı yavaş. benim makinam netttop 1.66 atom işlemci kullanıyorum ekran kartı intel 3100 olması lazım.

sistem yavaş diyeceksen eğer evet yavaş ama inan windows 7 enterprse oldukça iyi çalışıyor. çok memnunum yani. tabi donanıma göre. linux daha rahat çalışır diye düşünmüştüm ama olmadı. hdd yi tarattım bad sektör yok. dahası harici disk performansıda düşük.

pardus kurup bunu gnome ile kullanma şansımız var mı ? özellikle gnome 3 olursa daha iyi olur. ubuntu altına gonme 3 kurmayı denedim pek istediğim gibi olmadı. sonra fedora indirdim o iyiydi fakat wireles çalışmadı. doğru düzgün ayar bile yok. yaamadım ayarı çokda uğraşmadım. şimdi birde debian deniyorum. sanırım içlerinde en güzel ubuntu ile pardus
  • bu arada ben linuxa karşı değilim. zaten en sevmediğim şey marka fanatiklliği yapmak. microsoft babamın firması değil dahası diğerleride rakip firma değil. açıkçası windowsa alternatif bi işletim sistemi arıyorum. macos hacintosh çok zor uğraşmak istemiyorum onunla. zaten stabilite garantisi yok. linux elimde kalan tek seçenek ama bununda arayüzü çok güzel değil.
  • Dünkü mesajım biraz ağır olmuş zannedersem. Sen başta deseydin ki netbook'a kuracağım diye o zaman daha adam akıllı önerilerde bulunurdum. Netbookların zaten işlevi ve gücü belli o yüzden makinen düşük vs demeyeceğim.

Gnome 3 birçok kullanıcı tarafından hâlâ tercih edilmiyor. Kişiselleştirme araçları, sistem kararsızlığı yaratması vs sebebiyle. Tavsiyem Pinguy OS kurmandır. Pinguy da bir Linux dağıtımı, Ubuntu tabanlı. Yani herhangi bir sorunun olduğunda kolayca yardım alabilirsin. Türkçe dil desteği de mevcut tabii ki. Bunun yanında, netbooklara göre tasarlandığı için ekranı çok daha rahat kullanabilirsin. Bariz şekilde performans artışını hissedersin diye düşünüyorum. Kurulumu aynı şekilde. Bir o kadar da şık.

32 Bit Pinguy:http://sourceforge.net/projects/pinguy-os/files/Pinguy_OS_11.04/Pinguy_OS_11.04.1_i686.iso/download

MD5 değeri: 27a22d2be2e04474d90a80f892964180

sevgili linux severler ne yaptımsa olmadı

• iso'yu usb'ye unetbootin (http://unetbootin.sourceforge.net/ ) ile yazmayı deneyebilirsin. Genelde sorunsuz çalışıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.