Şimdi Ara

Sevgililer günü kazıklamaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kız arkadaşım Denizli’de yaşıyor. Bu yaz nişanlanacağız Allah izin verirse.
    Cuma sabahı İzmir’den trenle Denizli’ye gittim. Günlük ev -o güne özel fiyatla- 250 tl. (Kazık 1)
    Öğlen dışarıdan yemek söyledik ucuz olsun diye, Popeyes’ın leş tavukları bile olmuş 50 tl.(Kazık 2)
    Akşam rezervasyonumuz vardı, Mesken restoran diye bir yerde. Alkollü fix menü kişi başı 225 tl idi ve müşteriye layık gördükleri de 20 cl rakı. toplam 450 tl (Kazık 3)
    Ertesi gün Servergazi tarafında yediğimiz börek parçaları -1 porsiyon börek demem ben o kadara- ve 4 çaya neredeyse serpme kahvaltı ücreti olan 46 tl hesap gelmesi. (Kazık 4)
    Cinemaximumun 10 kaplan gücündeki geçirme gücüne maruz kalarak saçma sapan bir film olan Eltilerin Savaşına yaklaşık 40 tl. O da üyelik olduğu için. (Kazık 5)
    Tekrar trenle eve dönüş.
    Şimdi burada düşündüğüm şey cimrilik değil. Sevgilim bu masrafların bir kısmını ödedi, yemek için 100 lira kendi verdi. Anlayamadığım nokta kız arkadaşınızla sadece 1.5 gün vakit geçirip, sinemaya gitmek yemek yemek gibi sıradan aktiviteler yapıyorsunuz ve böyle miktarlar harcıyorsunuz. Üstelik aracımla gitseydim yakıt masrafı da dahil olacaktı. İnsanlar erken rezervasyonla bu fiyatlara tatil yapabilir, üstüne başına kıyafet alabilir, pek çok şey yapabilir.
    Bu tip sosyal aktivitelerin böyle insanın belini bükecek şekilde pahalı olmaması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 16 Şubat 2020; 13:6:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 14 şubat amariganın oyunu diye boşuna demiyoruz.
  • Yuh

Aylik gelirin ne nasil karsiladin bunca seyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevgililer gününe özel değil ki hep böyle fiyatlar her şey çok pahalı
    ve popeyes eskiden çok ucuzdu üzülüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Yuh

Aylik gelirin ne nasil karsiladin bunca seyi
    pompadan tasarruf eden yok herkes orada burada egleniyor

• umarım tuna balığının tadına bakmışındır yoksa boşuna masraf

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

umarım tuna balığının tadına bakmışındır yoksa boşuna masraf
    Sevgililer günü kazıklamaları

Yemekler lezzetliydi ama Allah var. Denizliliysen bilirsin, sene 2018 Nisan, bu Kayıhanı geçince Rota Balık diye bir yer var; orada da alt tarafı çipura yiyip sağlam öpüldüğümü de hatırlıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    Ben başka anlamda söylemiştim

Tabi haklısın restoranlar iyi saplıyor hesabı bir balık yiyorsun iki üç dandik meze 1kadeh içki 250tl kişi başı minimum

• Ben ve sevgilim evde guzel guzel gecirdik, hatta baslariz romantiklige diyip arkadasimiz olan bir cifti ve sevgilisinden uzakta yasiyan bir arkadasi da cagirdik, icip muhabbet ettik ve hepimiz toplamda ortalama BİR ciftten daha az harcamisizdir, ozellikle hicbirimizin sevgilisine hediye almadigini dusunursek.

Mutlu olmak icin cok para harcamaya, gosterise vs. gerek yok bence.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Hocam lisans öğrencisiyken -biraz da malum maddiyat- bende böyle zaman çok geçirerek eğlendim. Zaten böyle restoranda yemek yemedir, eğlenmedir sürekli yaptığımız şeyler değil. Yılbaşı zamanı bir de bir ay önce Antalya'da böyle dışarıda eğlenerek vakit geçirmiştik. Çalışan insanlarız zaten kolay olmuyor her zaman.

Anlatmaya çalıştığım şey sadece bu denli basit aktivitelerin böyle fiyatlarda olması. Allaha şükür her zaman olmasa da ayda yılda bir bunları karşılayabiliyorum ama fiyatların bu denli uçuk olması genel anlamda endişelendiriyor beni.
  • Keriz silkeleme operasyonları denir buna

• Demek ki bizler gibi "kerizler" olmasa, tüketim sıfır olacak.

Gittiğimiz mekanda adım atacak yer yoktu. Tüm masalar fulldü, rezervasyonsuz gelenleri de geri çeviriyorlardı zaten. Ertesi gün sinemaya gittiğimizde bile salon doluydu, AVM dolup taşıyordu. (Cumartesi olmasının da etkisi var.)

Ben dahil herkes sızlanıyor ama bir şekilde insanlar eğleniyor ve alışveriş yapıyor. Fiyatlar akıl almaz seviyelerde ama harcayan çok.

AVM doluluğuna göre kriz ölçülmez, eğlence mekanlarına göre kriz ölçülmez, araba satış rakamlarına göre kriz ölçülmez e kardeşim neye göre bu kriz ölçülüyor o zaman? Millet çatır çatır harcıyor işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.