Şimdi Ara

Sevgiliyle iyi anlaşma hakkında (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
24
Favori
5.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç şey eklemek istiyorum dediklerinizi pekiştirmek için.

Çok güzel yazmışsınız tebrikler.

Önce taktik vs konusuna gireyim, evet tecrübe ettiğiniz veya başka şekilde öğrendiğiniz taktiklerle kızları veya erkekleri tavlayabilirsiniz( aşk, seks vs. değil sadece her anlamda) ama böyle tavladığınız kızdan sevgili olmasını, bakın "sevgili" olmasını beklemeyin. "One night stand" dedikleri olayı yapabilirsiniz ama yeri gelince arkadaş, yeri gelince kardeş, anne, abla, öğretmen vs olmasını beklemeyin. Kız sizin gerçek yüzünüzü görünce depresyonlara girmeyin, sizi siz olduğunuz için sevenlerle birlikte olun. Böyle yapmazsanız ileride bunalıma girersiniz, "kimse beni anlamıyor, onlara gerçek dünyamı gösteremiyorum, yardım isteyemiyorum vs." gibi düşüncelere de ufaktan girmeye başlarsınız. Sevgili denilen şey bir anda çıkmıyor ve kızları tavlamak da o kadar zor değil, iş büyük oranda paraya ve çeneye bakıyor (one night stand vs. için) Sırf kızla yatmak için bütün karakterinizden vazgeçmeye gerek yok, hatta bunu yaptığınızda dolaylı olarak kendinizi satmış olursunuz. İlla geçmişiniz, fikirleriniz, planlarınız hakkında her şeyi bilmelerinin lüzumu yok, sadece karakterinizi yalanlı yansıtmayın yeter. Tut ki kızı kendine aşık ettin, yalandan yarattığın karakter ortaya çıkınca kız yıkılır.

1) Para/ısmarlama vs konusu

Mümkün olduğunca kız arkadaşıma ödetmem, ama bazen ısrar ediyor ve terslersem çığlık vs. atacağını söyleyip caydırıyor beni, şükürler olsun ki elini cebine atmayan kız değil, o da ödüyor ben de ödüyorum. Param yoksa buluşmamaya çalışıyorum, ya da kıza yıkıyorum mecburen hesabı. Erkeklik gururu denen şey çok feci, sakın kızın yanına parasız gitmeyin. Bir ara param azdı, kızın yanına gittim, yedik, içtik, işimiz bittiğinde acıktı et döner istedi. Cebimden 3-4 lira çıktı, kızda da kalmamıştı 2 lira haricinde, gidip durumu anlattım öyle aldım döneri ama acayip oldum o an.

Tekrar ediyorum sakın parasız çıkmayın, kızda varsa rahat olun ama. Hesabı sürekli size yıkan kız/erkek kim olursa olsun uzaklaşın, arkadaşlarınız için de tavsiye vereyim, kimin ne zaman parası olup olmadığını tahmin etmeye çalışın, ortam içinde arkadaşınız yemek vs gibi hesap sıkıntısına düşerse sessizce arka çıkın.

2) "Şu saatte görüldü neden bana yazmadı..."

Arkadaşlar bunu ben de yapıyorum bazen, bakıyorum şu saatte girmiş çıkmış, "kimle konuştu la bu? niye bana yazmadı acaba?" diyorum sonra da geldiği gibi postalıyorum düşünceyi, öncelikle her dakika konuşacak haliniz yok, hem sizin hem onun özel hayatı var, iş var, okul var, dershane var, kurs var, arkadaşla gezmesi var, evde oturması, içmesi, sıçması, çoşması... ohooo. Sallayın gitsin. Düşünsene tam oyun oynuyorsun takır takır yazıyor kız vs. ya da arkadaşlarınla whatsapp'tan makara yaparken. Gerek yok yani.

3) Hızlı karar vermeyin

Bir kavgada ayrılmayı, bir güzel şeyde onun melek olduğunu düşünmeyin. Böyle olsaydı etrafınızda kimse kalmazdı. Sabredin, düzgünce konuşarak halletmeye çalışın. İşte burada taktik kullanın, iletişim taktikleri tabii ki

Örneğin;

Sen dili yerine, Ben dilini kullanın

Kendim yazmak istemedim kopyala yapıştır yapıyorum arkadaşlar.

BEN DİLİ:
    Bireyin karşılaştığı davranış ve durum karşısında bireysel tepkisini, kendi duygu ve düşüncelerini açıklayan ifade şeklindir. Kendimizi "ben"li cümlelerle anlattığımız zaman karşımızdakini incitmemiş, fakat kendi mesajlarımızı da vermiş oluruz.
    Özet olarak Ben dili:
    1.Savunmaya itmez.
    2. Suçluluk hissettirmez.
    3.Duygunun nedeni anlaşıldığı için iletişim sağlıklı olur.
    4. Ben iletisi alan kişi başkalarını düşünmeyi de öğrenir.
    5.Yakınlaşmayı sağlar.
    6. Anlaşmazlıkları azaltır.
    7. Konuşan kişiyi rahatlatır.

"SEN DİLİ:
    Suçlama içerir ve karşımızdaki kişi doğal bir savunmaya geçer. Dolayısıyla sonuç anlaşılamama, tartışma, kavgaya kadar gidebilir.
    Özet olarak Sen dili:
    1. Suçlayıcıdır.
    2. Davranıştan çok kişiliğe yöneliktir.
    3. Kişiye anlaşılmadığını hissettirir.
    4. Yeniden konuşma isteğini engelleyicidir.
    5. Neye kızıldığının anlaşılmamasına neden olur.
    6. Kişiyi incitir, kırar.
    7. Kişinin direnmesine, yani savunucu iletişime neden olur. Savunucu iletişim ise iletişimin içerik düzeyinden ilişki düzeyine geçmesine, ilişkinin bir savaş, bir kazanma sorununa dönüşmesine neden olacağı için öğretimin asıl amacına ulaşmasını engelleyecektir.

Örnek vermek gerekirse arkadaşlar

’Sen’ dili:
    Sen hatalısın! Çok yanlış davranıyorsun!

’Ben’ dili:
    Senin bu davranışın beni incitti, üzüldüm!

Bunların yanında da şu maddeleri uygulayın.(Yine copy paste)

* İnsanların duygu ve düşüncelerini anlayın (empati)
    * İnsanlara saygı duyun.
    * Gerçekçi ve doğal davranın.
    * Onları dinleyin.
    * Onlarla göz teması kurun.
    * Dokunsal teması artırın.
    * Nerede, ne zaman, nasıl, ne söyleyeceğinizi iyi belirleyin.
    * Akıcı, sade bir dil kullanmaya çalışın.
    * Size güvenebileceğini hissettirin.

4) Kıskanmak

Kıskanın ve kıskanılın, ikincisi çok güzel, ama dozunda olsun arkadaşlar. Kimse sizin evcil hayvanınız yahut komuta ettiğiniz RC arabanız değil. Bunu unutmayın. Sahiplenmek ve sahiplenilmek güzeldir.

Ha bu arada ne kadar az şey beklerseniz o kadar az üzülürsünüz. Alakasız ama aklıma gelmişken yazayım dedim. Üstteki arkadaşın da dediği gibi ne kız ne erkek kimse sizden birisiyle konuşmamanız ya da şunun gibi isteklerde bulunursa

www.youtube.com/watch?v=snGrtiyYcIY

Yılmaz'ı msn'den silmiyoruz aksine

kız erkek dinlemeden yapıştırıyoruz bir tane. Dediğim gibi karaktersiz olmayın, insanları dinleyin ama kararı siz verin. Sırf keyfe keder istekleri kabul etmeyin kız için ya da erkek için fark etmez. Ha tutup da biri size, " oğlum bak bu eleman torbacı başını belaya sokar uzak dur " derse, bunu daha ciddi gözden geçirin, gerçekse uygulayın ve teşekkür edin. Eğer " Ben Ahmet'le kavga ettim, sen de benim en iyi dostumsun onunla konuşmayacaksın" diyorsa ( burası vuracağınız kısım) dinlemeyin.

5) Hediye

Birbirinize küçük sürprizler daima yapın, ama tutup da araba vs almayın, elinle bilezik yap, papatyadan taç yap, şırıngadan su tabancası, antep baklavası vs. yap ama özel ve güzel olsun, maddiyata dayama her şeyi. Hem hediyeyi vereceğin parayı kendine harcarsınKitap oku, resim çiz vs ucuz aktiviteler yapın. Arkadaşın da dediği gibi her buluşmada yapmayın, ayda 1-2 yeter. Ben kilden kedi yapıp vermiştim, bir arkadaşıma poke topu yapmıştım(hey gidi eş ketçum) bunlar basit ama güzel hediyeler. (Boyamayı unutmayın tabi kilden bir şey yaparsanız) Kız da size yapsın öküzlüğün alemi yok, yemek yaptırın en azından.(benim favorimdir, hem yaparken hem yaptırırken, sınırı da yok. Yap, yaptır. )

Sizi seven kişi her halinizle sever, kasmayın doğal olun, arkadaşlar sevgiliden daha önemli. Böyle dersem ne yapar şöyle dersem ne yapar diye taktik kasmayın CM 03-04'deki diablo taktiği gibi taktikler kullanmayın. Öküz de olmayın tabii ki durumu değerlendirin nabza göre şerbet verin.

• 3) Hızlı karar vermeyin

Bir kavgada ayrılmayı, bir güzel şeyde onun melek olduğunu düşünmeyin. Böyle olsaydı etrafınızda kimse kalmazdı. Sabredin, düzgünce konuşarak halletmeye çalışın. İşte burada taktik kullanın, iletişim taktikleri tabii ki ,

şu üstteki maddeyi yapabilirsem hayatım çok deişik bir yöne sapacak yemin ederim.

Çok dertliyim içim şişti.
  • Okuyamadım
  • Merdomable kullanıcısına yanıt
    Yavaş yavaş dene, bunu ben de herkes üzerinde uygulayamıyorum. Ama sevdiğiniz üzerine uygulayın yararını görürsünüz.
  • Siz de bazen soguyo musunuz sevgilinizden ? Sonra geccegini bildiginiz bi soguma?

• quote:

Orijinalden alıntı: Spica7

Siz de bazen soguyo musunuz sevgilinizden ? Sonra geccegini bildiginiz bi soguma?

Basit hareketlerde soğumam,kötü bi olay olduysa nedenini sorarım.Ama ciddi bir hatada eskisi gibi duygular beslemem

• bir bayan olarak tebrik ediyorum seni

her insanın kendi değerini belirlediği inancındayım, yazılan çoğu şeyi hayatınıza katmayı başarırsanız gerçekten mutlu olabileceğinizi düşünüyorum
  • Uluç. U kullanıcısına yanıt
    Hocam 8. seneye gireceğiz, nişanlıyız, düğün planı yapıyoruz , hiç bir sıkıntımız yok, fakat bazen rahat batıyor...Olmadık sebeplerden dengesiz bir mevzuya dönüyor olay.

Bazen istekleri beni benden alıyor, borçla harçla gösteriş yapmakla bi yere varamayacağımızı anlatıyorum,anlamıyor biraz sabit fikirli.

En kaliteli ceset torbası ne kadar ki acep.

Arada dehşet şekilde soğuyorum, ama bakıyorum daha 1 kere ayrılmadık ilişkiyi zedelemekte istemiyorum.
  • Konu Takip.

• quote:

Orijinalden alıntı: Merdomable

Hocam 8. seneye gireceğiz, nişanlıyız, düğün planı yapıyoruz , hiç bir sıkıntımız yok, fakat bazen rahat batıyor...Olmadık sebeplerden dengesiz bir mevzuya dönüyor olay.

Bazen istekleri beni benden alıyor, borçla harçla gösteriş yapmakla bi yere varamayacağımızı anlatıyorum,anlamıyor biraz sabit fikirli.

Arada dehşet şekilde soğuyorum, ama bakıyorum daha 1 kere ayrılmadık ilişkiyi zedelemekte istemiyorum.

O istekleri anladım, hava atmak için sanırım, hatta siz de yazmışsınız gösteriş diye. Öncelikle şunu söyleyeyim, benim başımdan ne nişan ne söz ne düğün geçmedi. Yani bana karı boşamak kolay. Daha sağlıklı bilgileri bu müesseseleri geçmiş birinden alın. Hatta bir konu vardı böyle evli abi ablalarımız hikayelerini anlatıyordu kanım dondu yemin ederim.

Sizin olaya gelecek olursak, bence eşiniz hala belli konularda büyümemiş ve evlenince başınıza daha büyük bela olabilir bu, çünkü ekstra masraflara girmiş olacaksınız, hele ki çalışan tek kişi sizseniz. İstekleri olacak, olmayınca huzursuzluk yaratabilir. Bence şimdiden bunu yapan kişi evlenince devam edecektir, hele ki çocuk olunca onun için çok daha fazlasını isteyebilir. 8 senede iyi kötü çözmüşsünüzdür insanı ve 8 sene nişan için çok geç değil mi? Millet bu sürede evlenip üstüne de 3 yaşında çocuğu oluyor( en az) belli sıkıntılar vardı demek ki süre bu kadar uzadığına göre(ailevi, sizle alakalı, maddi vs bilemem) Alışmışlık da vardır ama kararlarınızı iyi yapın, elalemi dinlemeden beraber çözün çözebiliyorsanız. 1 ayrılık zaten devamını getirebilir, belki de kız bunu istiyordur bilemem. Suçlamak ya da aklınıza girmek de istemiyorum, vicdan yaparım ben. Bence bazı şeyler için geç kalmışsınız, 8 sene vay anasını demeden geçemiyorum. Bana kalsa böyle isteklerde bulunan birinden direkt ayrılırdım, maddiyatçı insanları hiç sevmem. (karı boşamak kolay kısmı burası)
    Allah mesut etsin, saygılar.

Varsa yanlışım belirtirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uluç.

quote:

O istekleri anladım, hava atmak için sanırım, hatta siz de yazmışsınız gösteriş diye. Öncelikle şunu söyleyeyim, benim başımdan ne nişan ne söz ne düğün geçmedi. Yani bana karı boşamak kolay. Daha sağlıklı bilgileri bu müesseseleri geçmiş birinden alın. Hatta bir konu vardı böyle evli abi ablalarımız hikayelerini anlatıyordu kanım dondu yemin ederim.

Sizin olaya gelecek olursak, bence eşiniz hala belli konularda büyümemiş ve evlenince başınıza daha büyük bela olabilir bu, çünkü ekstra masraflara girmiş olacaksınız, hele ki çalışan tek kişi sizseniz. İstekleri olacak, olmayınca huzursuzluk yaratabilir. Bence şimdiden bunu yapan kişi evlenince devam edecektir, hele ki çocuk olunca onun için çok daha fazlasını isteyebilir. 8 senede iyi kötü çözmüşsünüzdür insanı ve 8 sene nişan için çok geç değil mi? Millet bu sürede evlenip üstüne de 3 yaşında çocuğu oluyor( en az) belli sıkıntılar vardı demek ki süre bu kadar uzadığına göre(ailevi, sizle alakalı, maddi vs bilemem) Alışmışlık da vardır ama kararlarınızı iyi yapın, elalemi dinlemeden beraber çözün çözebiliyorsanız. 1 ayrılık zaten devamını getirebilir, belki de kız bunu istiyordur bilemem. Suçlamak ya da aklınıza girmek de istemiyorum, vicdan yaparım ben. Bence bazı şeyler için geç kalmışsınız, 8 sene vay anasını demeden geçemiyorum. Bana kalsa böyle isteklerde bulunan birinden direkt ayrılırdım, maddiyatçı insanları hiç sevmem. (karı boşamak kolay kısmı burası)

Hocam kafa yapımız bire bir aynı düşündüğünden farklısını düşünmedim, bazı yerlerde büyüyemediği konusunda katılıyorum. Bizim olayımız lisede başladı :) yaşım 25 "89" doğumluyum, gelirim ortalama üzerinde, kendisi çalışıyor onunda maddi bir sorunu yok. Söylenecek sey çok ama bunun için bi "sofra" lazım anladın sen onu Şahsen yaklaşımınızı çok beğendim ayrıca teşekkür ederim. yavas yavas yola gelecek gibi bakalım aldım gazı bol bol konuştum, hayırlısı ile torbalara gerek kalmadan evlenirsek "seneye gibi bir planımız var" senide beklerim. Tekrardan teşekkürler.İnsan paylaşınca rahatlıyor be

• quote:

quote:

quote:

Hocam kafa yapımız bire bir aynı düşündüğünden farklısını düşünmedim, bazı yerlerde büyüyemediği konusunda katılıyorum. Bizim olayımız lisede başladı :) yaşım 25 "89" doğumluyum, gelirim ortalama üzerinde, kendisi çalışıyor onunda maddi bir sorunu yok. Söylenecek sey çok ama bunun için bi "sofra" lazım anladın sen onu Şahsen yaklaşımınızı çok beğendim ayrıca teşekkür ederim. yavas yavas yola gelecek gibi bakalım aldım gazı bol bol konuştum, hayırlısı ile torbalara gerek kalmadan evlenirsek "seneye gibi bir planımız var" senide beklerim. Tekrardan teşekkürler.İnsan paylaşınca rahatlıyor be

Sofra'da genelde konuşuluyor zaten bunlar.

Davet ederseniz, icabet ederiz sıkıntı çıkmazsa. Yalnız şunu söyleyeyim 8 senedir böyleyse, mümkün değil değişmez. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz mutlu mesut yaşarsınız. Ben teşekkür ederim.

Edit: Aha buyur.

http://forum.donanimhaber.com/m_94434898/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uluç. -- 31 Ağustos 2014; 2:47:41 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sofra'da genelde konuşuluyor zaten bunlar.

Davet ederseniz, icabet ederiz sıkıntı çıkmazsa. Yalnız şunu söyleyeyim 8 senedir böyleyse, mümkün değil değişmez. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz mutlu mesut yaşarsınız. Ben teşekkür ederim.

Edit: Aha buyur.

http://forum.donanimhaber.com/m_94434898/tm.htm

8 senedir değilde son zamanlarda piskoya bağladık diyebilriiz, Allah bozmasın bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merdomable -- 31 Ağustos 2014; 13:35:47 >

• Eklemeler yapacağım
  • Bu yazıyı kız arkadaşlarımın okumasını isterdim.

• Sonuna kadar okudum helal olsun güzel yazı
  • Şahane, harika, mükemmel bir yazı.

Şu vazgeçemiyorum, unutamıyorum, çok seviyorum diyen ergenleri bu konuya yönlendirelim hayrına
  • quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Şahane, harika, mükemmel bir yazı.

Şu vazgeçemiyorum, unutamıyorum, çok seviyorum diyen ergenleri bu konuya yönlendirelim hayrına

Teşekkürler

Bazen kızlarla konuşurken bende dışına çıkabiliyorum nasıl desem yüzyüze çok samimi olduğum birisi whatssaptan falan yazmayabiliyor.Bunu okuyup kendime geliyorum.

Zamanla oturtulur,unutulur.Daha önceden aşırı kafaya takardım ancak böyle daha iyi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.