Şimdi Ara

Sevgiliyle iyi anlaşma hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
24
Favori
5.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanar döner, taktik vari şeylere sıcak bakmıyorum.Seven insan kıskanır diyerekten olayı abartmamak lazım.

Ama genelde kendimizi çok kaptırıyoruz bunu anladım.Yani hergün çalan alarm gibi ilk mesajı atmaya gerek yok ki birkaç zaman sonra gerçekten erkek bile sıkılır.Erkek dostlarımla böyle olduğunda bile sıkıldım ki kızlarda da olur bu durum mutlaka.

Şimdi buna centilmenlik diyenler olabilir ama ekonomik özgürlüğünü kazanmamış arkadaşlar için söylüyorum.Kız için para harcamayın sürekli yani birgün o ısmarlasın diğerki gün sen ısmarla.Bunun kabalıkla alakası yok sonuçta para sende de kısıtlı.İki taraf çalışıyorsada aynı şeyin geçerli olabileceğini söyleyebilirim.Tabi "beni almak kolay değil" kafasında olanlarda var.

Ama annesinden babasından bile fazla değer vermek sizi yanlışa sürükler bu noktada kendimize hakim olmamız gerekiyor.Nabza göre şerbet olayı devreye giriyor.

Ayrıca sosyal ağlardan sık sık görüşmek yerine belirli aralıklarla yüz yüze görüşmek daha iyi.Hem yüz yüze görüşmelerde diğerki buluşmalar için fırsatlar olabilir.Sosyal ağlarda ne kadar konuşursanız konuşun gidip bowling kadar keyif vermez hiçbir zaman.

Karşılık beklemesini.bilmek önemli bir nokta.Misal whatsappa giriyor görüyorsunuz neden yazmıyor diye düşünüyorsunuz.O ara işi vardır veya başkasından önemli bir cevap bekliyordur kısacası geyik muhabbeti için fazla vakti yoktur.Otomatiğe bağlamadan karşılık beklemesini öğrenmek yani onunda seni düşünmesini sağlamak gerekli.Zaten detayda burada olur genelde.İlk mesajı atması için onada fırsat tanımalıyız.Eğer günler geçiyorsa ve kızdan bir hareket yoksa onunla olan samimiyeti gözden geçirmek gerek.

Sosyal ağdaki iletişim durumunu çok kafaya takıyorsanız ve bunuda belli ederseniz tartışmalar çıkar o yüzden hayatın merkezinde tutmamak önemli.Yani onun yaptığı gibi arkadaşlarla gezilmeli.Abartılı olmayacak şekilde samimiyet varsa karşıcins arkadaşlıklarda olmalı.

Kısacası benim senden başka hayatımda var mesajını göstermeniz gerekli.Ondan başka vakit geçirdiğiniz birileri yoksa,onunla samimiyet koptuğu zaman saplantı oluşur sendromlara girersiniz genelde.Ama arkadaş ortamınız varsa daha rahat unutulur.

Eğer ki bitirmek istiyorsa peşinden gitmek sadece senden başka kimsem yok kavramının göstergesi olur.Empati kurarak anlayabiliriz.Onun hakkında kötü düşünceler oluştuysa ne yaparsa yapsın geri dönüşü olmaz değil mi? Onlar içinde aynısı.Ama kendimce sebeplerim var o oldu bu oldu gibi bahaneler söylüyorsa onunla geçirdiğiniz vakitlere acımanız gerekir.

Onun davrandığı gibi davranmak olaylardan etkilenmediğinizi ve hayata olağan şekilde devam ettiğinizi gösterir.

Her zaman heyecanlı olacak diye birşey yok.Gün gelir çok eğlenirsiniz gün gelir deniz kenarında sessiz sakin bir yerde vakit geçirirsiniz.Heyecan istiyorum diye taklalar atmaya gerek yok.Kendi neler yapıyordu da sizden heyecan istiyor?

Dediğim gibi ailelerinden fazla değer vermeyin.Her zaman olağanın dışına çıkmak yorganınızı daraltır.

Gerçek duygusal bağlılık varsa olaya mekana zamana takılı kalmadan sadece berabersiniz diye mutlu olursunuz.Geri kalanı teferruat olur tat olur.

Kıza telefon alıyorum kesin mutlu olur diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.Ancak karşılık beklemeniz gerekli.Kimse birbirinden üstün değil.

O kadar şey yaptım bunu aldım bir lafını iki ettirmedim sıcak sudan soğuk suya sokmadım falan dersiniz ya ama peki ailesi cidden de böyle midir? Yoksa siz mi şımartırsınız.Tekmeyi bastığı anda yaptığınız herşeyin bir anlamı olmayacaktır.Ancak yukarıda dediğim gibi karşılık beklemeniz gerekli karşılıklı olacak yani.

Size yeterince değer vermiyorsa unutmaya çalışın.İnsanlar.bilgisayar değildir.

İnsanların hal ve hareketleri kalbindeki duygusal durumlara ve beynindeki düşüncelere göre değişkenlik gösterir.Olmuyorsa zaman herşeyin ilacı olur.İllaki unutursunuz.Hayatımda sadece o olacak diye kaide yok.İyi geçiniyorken gidip ilişkiyi bozun demiyorum tabi ama olmama durumu varsada akışına bırakmak sizin için en iyisi olacaktır.Karşınıza kimin çıkacağı belli değil.Çeşit çeşit karakterde güzellikte insanlar var mutlaka başka.birisinr gönlünüzü kaptırısınız.Ama sadece o olacak onsuz olmuyor demek acizlik değilde nedir?

Edit : Saplantı durumunda birkaç.birşey yazmaya çalışıcam.

Bu durumdayken bütün kozlar karşı tarafın elindedir boyun eğmek zorunda kalırsınız çoğunlukla.Ve kızın istediği gibi olur çoğu şey.Çünkü saplantıya düşen insanın çevresinde başka mutlu edecek insanlar yoktur.Kıza bağlı yaşarsınız,buluşmalar onun durumuna göre belli olur siz hep buluşmak istersiniz erteleyemezsiniz çünkü sadece onunla mutlu olabiliyorsunuzdur.

Burada kızın gözünde imajı değiştirmek ve ip/koz olayını görünmez hale getirmek için başka eğlenceler şart.Mesela o kadar eğleniyorsunuz ki, kızın mesaj atabileceği onla konuştuğunuz bile aklınıza gelmiyor.Gidin başka kızlarlq gezin demiyorum.Küçük yeğenini lunaparka götürebilirsin, yaşıtlarınla pes atabilirsin, bowling oynayabilirsin yani pekçok aktivite var.

Çok fazla cazip gelmeyen çekici olmayan kızın bile çevresinde onlarca insan olur erkekte dahil buna.Genellikle erkekler konuşmayı başlatır,kızda pas atar veya atmaz ama sonuçta takılabilecek seviyede arkadaşlıkları oluşur.Başbaşa veya grupça.

Gidin kıza ben bugün irem ile gezdim şunu yaptık vs diye anlatın demiyorum ama mesaja geç cevap verdiğiniz için insanın kafasında ne yapıyor da geç cevap veriyor önceden böyle değildi hemen cevap atardı olgusu oluşur.O yüzden sorar ne yaptın vs.İşte çok yoruldum gezdik vs dersin.

Bir erkeğin kız ile gezmesi,sevgiliniz açısından sıkıntılı durum olur.Çok az kıskansa bile günü gelir bunun lafını eder veya boşboş konuşup kafa şişirir.Başbaşa olun veya kızlı erkekli grupla olun değişmez bu.

Aaaa bu beni kıskanıyor diye bütün çevrenizi silip atmayın o aynısını yapar mıydı? Hiç sanmıyorum.Belirli sınırlar içerisinde samimiyette kızlarlada takılın gezin.Bilerek kıskandırın demiyorum ama olağan budur yani.Hiç kızla konuşmayarak sadakatli olmazsınız.Kız istiyor diye konuşmazsanız ayrı vakasınız zaten.Çünkü çıkmaya başlarken kendinizi olduğunuz gibi kabul ettiniz şimdi ne bu şekil vermeler?

Siz kendinize güvenin bu kızla gezdim ettim ama aramdaki samimiyet budur diye.Sevgiliniz isterse trip atsın ama gerçek sizde saklı.Uzatırsa salın zaten.

Bu durumda çevreniz olsa bile sevgilinizin ayrılması pek bi kayıp olmaz sadece küçük bi parça eksilir.Çünkü sen mehmet ezgi ahmet ve iremlede çok iyi grup olup iyi vakit geçiriyosundur.

Bazen reddetmek iyidir.Onu yere göğe çıkarmadığınızın"sen olmasanda olur" demenizin göstergesidir.Sevgili ayrılınca bunun hayatında birşey değildim zaten der kendi kendini tatmin edemez yani.Amaç senden başka hayatlarımda var mesajı verebilmek.Buluşma için tabi.

Bugün benim işim vardı diyebilmeli insan.Hep evet derseniz sevgiliye göre yaşarsınız o yüzden diyorum.

Dediklerimi kıza hissettirirseniz saçma sapan davranmaz zaten davranınca tekmeyi yiyeceğini ve yokluğun hissedilmediğini anlar ve sevgisi varsa adam akıllı davranır

Saplantı durumdayken.Samimiyeti aynen devam ettirip, sosyal ağdan sohbeti aza indiriyoruz ve başka çevreler yaratarak yeni eğlenceli arkadaşlar ediniyoruz.

Ondan başka kızla görüşmemek sadakat bağlılık olmaz.İradeli olup diğer kızlarla belli sınırda olmak gerekir.Sadakatli sevgiline iyi davrandığın zaman, kırmamaya özen gösterdiğin zaman, çevrende onlarca kız olmasına rağmen sadece ona duygular beslemekle olur.Ki ama bu durumlar kız tarafı için tehlikelidir artık burada karşılıklı güven söz konusu.

Yanar döner davranmayı doğru bulmuyorum özün neyse öyle davran.İnsanlara acı çektirmek hoş birşey değil.Bilerek trip atmak isteyerek ters konuşmak vs.O yüzden olağan olun tamam bazen kötü olabilir moral bozuktur ama bunu alışkanlık haline getirmek karşındaki insanı bağlamaz aksine sıkar.
    Yanar döner davranan kızın karakteri öyle değildir.Herkese o şekilde değildir.Tipik süründürme düşüncesidir.Ben olsam sıkılırım öyle durumda.Ama kızların bazılarında beni almak kolay mı düşüncesi olduğu için etkileniyorlar.

Birgün soğuk birgün sıcak davranan sevgiliyle ayrılın ondan hayır gelmez asla.

Çevrenizde epey insan olunca koltuk başında oturup kızdan mesaj beklemezsiniz.Trip yiyince oturup üzülmezsiniz gülüp geçersiniz.Pek vurmaz yani bunlar size.Sevgiliniz moral bozsa bile irem mehmet falan var değil mi?

Saplantı durumdayken sevgilinizin bütün dedikleri kafanıza takılır kurup kurup durursnuz.

İyi kötü ve olağan durumlarda da hepsinde yanınızda olacak sevgiliniz olsun.Arabanız var diye ona telefon alıyorsunuz diye gelen kızlar cebinizdeki anahtar için gelir size.Hasta oldum deyince telefona cevap vermeyen sevgilinin sizden başks beklentileri vardır.Kısacası siz olduğunuz için sizle sevgili olsun

Her buluşmada özel olunmaz.Yoksa özel günlerin anlamı kalmaz.Gidip ter kokarak gidin demiyorum ama yerli yersiz hediyeler almayın.Hediye yıl dönümünde,doğum gününde ve sevgililer gününde alınır.Belki kafanıza eserse 1-2 kez daha alınır.

18 ocak edit :

Birkaç ekleme daha yapmak istiyorum.İster istemez bazı olaylarda trip atabiliyoruz.Erkek trip atmaz gibi şeyler demeyeceğim , iki tarafta atmamalı aslında.Ancak trip karşı tarafı soğutan bir durumdur.Trip sayısı çoğaldıkça karşı tarafa ''bıkkınlık'' hissi verir.Ayrıca trip atınca bir nevi insanları şekillendirmek isteriz.Mesela dışarıya davet ettiniz ve yalan veya gerçek ne olursa olsun sebepler sundu.O zaman gelmek istemiyordur veya gerçekten bir işi vardır.Bu sizinle buluşmak istemediği anlamına gelmez.Ancak öteki buluşma için onun adım atması önemli.

Şöyle düşünün , o gün önemli bir işiniz var ve onun isteğini reddettiniz veya ertesi gün gerçekten yorucu gün olacaktır ve bu sebebi öne sürdünüz.Bunda yanlış anlaşılacak bir durum yok.Zoraki buluşmalar olacaksa hiç olmasın daha iyi.

Davetinizi geri çevirdikten sonra sohbetinize olduğu gibi devam edin , böyle küçük şeylerden dolayı sohbeti keserseniz alıngan ve çekilmeyen insan izlenimi verirsiniz.Şahsen ben de böyle küçük olayları problem haline getiren insanları sevmem.

Burada önemli nokta karşı tarafın öteki buluşma için laf açması ve sohbetine olduğu gibi devam etmesi.Sizle buluşmayan ve soğuk davranan biri için fazla ısrar etmeyin.Sebebini falanda öğrenmek istemeyin bırakın öyle kalsın.

Size değer göstermeyen birisinin üzerine boşuna gitmeyin.Olayları akışına bırakın.Birbirinizi kalıplar içerisine sokmadığınız insan bulmaya çalışın.Değer vermeyen birisine , değer vermek saçmalıktan başka birşey değildir.Sadece boşa zaman harcarsınız.Kalıplara sokmak derken aşırı serbest olmayı kastetmiyorum yani elbet dikkat edilecek noktalar olur ama kontrol olayına göz yummayın.

Az çok fikirlerimi yazdım.Sorulara eleştirilere düşüncelere açığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opsss mademoiselle -- 18 Ocak 2015; 17:49:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

Yanar döner, taktik vari şeylere sıcak bakmıyorum.Seven insan kıskanır diyerekten olayı abartmamak lazım.

Ama genelde kendimizi çok kaptırıyoruz bunu anladım.Yani hergün çalan alarm gibi ilk mesajı atmaya gerek yok ki birkaç zaman sonra gerçekten erkek bile sıkılır.Erkek dostlarımla böyle olduğunda bile sıkıldım ki kızlarda da olur bu durum mutlaka.

Şimdi buna centilmenlik diyenler olabilir ama ekonomik özgürlüğünü kazanmamış arkadaşlar için söylüyorum.Kız için para harcamayın sürekli yani birgün o ısmarlasın diğerki gün sen ısmarla.Bunun kabalıkla alakası yok sonuçta para sende de kısıtlı.İki taraf çalışıyorsada aynı şeyin geçerli olabileceğini söyleyebilirim.Tabi "beni almak kolay değil" kafasında olanlarda var.

Ama annesinden babasından bile fazla değer vermek sizi yanlışa sürükler bu noktada kendimize hakim olmamız gerekiyor.Nabza göre şerbet olayı devreye giriyor.

Ayrıca sosyal ağlardan sık sık görüşmek yerine belirli aralıklarla yüz yüze görüşmek daha iyi.Hem yüz yüze görüşmelerde diğerki buluşmalar için fırsatlar olabilir.Sosyal ağlarda ne kadar konuşursanız konuşun gidip bowling kadar keyif vermez hiçbir zaman.

Karşılık beklemesini.bilmek önemli bir nokta.Misal whatsappa giriyor görüyorsunuz neden yazmıyor diye düşünüyorsunuz.O ara işi vardır veya başkasından önemli bir cevap bekliyordur kısacası geyik muhabbeti için fazla vakti yoktur.Otomatiğe bağlamadan karşılık beklemesini öğrenmek yani onunda seni düşünmesini sağlamak gerekli.Zaten detayda burada olur genelde.İlk mesajı atması için onada fırsat tanımalıyız.Eğer günler geçiyorsa ve kızdan bir hareket yoksa onunla olan samimiyeti gözden geçirmek gerek.

Sosyal ağdaki iletişim durumunu çok kafaya takıyorsanız ve bunuda belli ederseniz tartışmalar çıkar o yüzden hayatın merkezinde tutmamak önemli.Yani onun yaptığı gibi arkadaşlarla gezilmeli.Abartılı olmayacak şekilde samimiyet varsa karşıcins arkadaşlıklarda olmalı.

Kısacası benim senden başka hayatımda var mesajını göstermeniz gerekli.Ondan başka vakit geçirdiğiniz birileri yoksa,onunla samimiyet koptuğu zaman saplantı oluşur sendromlara girersiniz genelde.Ama arkadaş ortamınız varsa daha rahat unutulur.

Eğer ki bitirmek istiyorsa peşinden gitmek sadece senden başka kimsem yok kavramının göstergesi olur.Empati kurarak anlayabiliriz.Onun hakkında kötü düşünceler oluştuysa ne yaparsa yapsın geri dönüşü olmaz değil mi? Onlar içinde aynısı.Ama kendimce sebeplerim var o oldu bu oldu gibi bahaneler söylüyorsa onunla geçirdiğiniz vakitlere acımanız gerekir.

Onun davrandığı gibi davranmak olaylardan etkilenmediğinizi ve hayata olağan şekilde devam ettiğinizi gösterir.

Her zaman heyecanlı olacak diye birşey yok.Gün gelir çok eğlenirsiniz gün gelir deniz kenarında sessiz sakin bir yerde vakit geçirirsiniz.Heyecan istiyorum diye taklalar atmaya gerek yok.Kendi neler yapıyordu da sizden heyecan istiyor?

Dediğim gibi ailelerinden fazla değer vermeyin.Her zaman olağanın dışına çıkmak yorganınızı daraltır.

Gerçek duygusal bağlılık varsa olaya mekana zamana takılı kalmadan sadece berabersiniz diye mutlu olursunuz.Geri kalanı teferruat olur tat olur.

Kıza telefon alıyorum kesin mutlu olur diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.Ancak karşılık beklemeniz gerekli.Kimse birbirinden üstün değil.

O kadar şey yaptım bunu aldım bir lafını iki ettirmedim sıcak sudan soğuk suya sokmadım falan dersiniz ya ama peki ailesi cidden de böyle midir? Yoksa siz mi şımartırsınız.Tekmeyi bastığı anda yaptığınız herşeyin bir anlamı olmayacaktır.Ancak yukarıda dediğim gibi karşılık beklemeniz gerekli karşılıklı olacak yani.

İnsanların hal ve hareketleri kalbindeki duygusal durumlara ve beynindeki düşüncelere göre değişkenlik gösterir.Olmuyorsa zaman herşeyin ilacı olur.İllaki unutursunuz.Hayatımda sadece o olacak diye kaide yok.İyi geçiniyorken gidip ilişkiyi bozun demiyorum tabi ama olmama durumu varsada akışına bırakmak sizin için en iyisi olacaktır.Karşınıza kimin çıkacağı belli değil.Çeşit çeşit karakterde güzellikte insanlar var mutlaka başka.birisinr gönlünüzü kaptırısınız.Ama sadece o olacak onsuz olmuyor demek acizlik değilde nedir?

Az çok fikirlerimi yazdım.Sorulara eleştirilere düşüncelere açığım

Eline sağlık hocam,çok güzel yazmışsın.

• Adam yazmış

• Mükemmel olmuş.

• Özellikle şu harcama konusuna ve çok konuşma konusuna katılıyorum. Ben kızlarla arası olmayan biriyken bile sıkılmaya başladım artık. Cidden bi kızla konuşurken sıkılacağım aklıma gelmezdi. Abartmayın görüşme işini. Hem sanalda hem reelde.
  • Haklisin

• Boş konusan, saplantilarindan kurtulamamis ve ön yargisi cok olan insanlarla konusmayi sevmiyorum.

Asosyalligin yan etkisi de olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

Yanar döner, taktik vari şeylere sıcak bakmıyorum.Seven insan kıskanır diyerekten olayı abartmamak lazım.

İnsanların hal ve hareketleri kalbindeki duygusal durumlara ve beynindeki düşüncelere göre değişkenlik gösterir.Olmuyorsa zaman herşeyin ilacı olur.İllaki unutursunuz.Hayatımda sadece o olacak diye kaide yok.İyi geçiniyorken gidip ilişkiyi bozun demiyorum tabi ama olmama durumu varsada akışına bırakmak sizin için en iyisi olacaktır.Karşınıza kimin çıkacağı belli değil.Çeşit çeşit karakterde güzellikte insanlar var mutlaka başka.birisinr gönlünüzü kaptırısınız.Ama sadece o olacak onsuz olmuyor demek acizlik değilde nedir?Az çok fikirlerimi yazdım.Sorulara eleştirilere düşüncelere açığım

+1

• Hocam eline sağlık kızların yüreğini özetlemişsin

• güzel yazmissin. degindigin noktalar çok önemli. hersey karşılıkli bi aile sevgisi karsiliksizdir genelde istisnalar ciksa bile bu böyledir. bi de konu başlığı az da olsa normal arkadaş gibi lanse edilmiş içerik sevgili durumlarına yönelik bişey başlığı değiştirirseniz belki daha fazla okuyucuya ulastirabilirsiniz

• Up

• Güncelleyelim. Herkes okusun.

Ben bu zamana kadar acizmişim ne yalan söyleyeyim. Gözümde büyütmek, hayatımın merkezine almak...
  • Güzelde bir de bunun o saplantı oluştuktan sonraki bölümüne çözüm bulsanız ekstra hoş olur.

Forumda herkes genelde o saplantı bölümünde takılıp kalıyor siz saplantıya girmeme yolunu yazmışsınız ama girenlere de zamandan başka bir çözüm bulmak

lazım bence
  • Bunu okuyan olsa da aynı kafada devam edecektir.Bir insanı sadece kendisi seviyor diye zorlamaya çalışan çok ve karşı tarafı ne denli sıktığı aşikar.Hocam iyi yazmışsınız da inşallah okuyan anlar bunları da devam etmez kendini kızlara ezdirmeye.
  • haklısınız ama belli bi yıl geçmiş ilişkiniz ilerlemiş sahsen benimki öyle o beni seviyor ben onu canımdan cok seviyorum ama 1 aydır durumlar kötü ama dediğiniz olmuyor onsuz olamıyacak onuda biliyorum gerçekten saf duygularla birine bağlandıgında kaybetme korkusuyla dahada üstüne titriyorsun dediğiniz gibi yapamıyorum sonucu ne olacagınıda bilmiyorum hakkımdan hayırlısı ne diyeyim ya
  • Okuyacağım benim de yazacaklarım olacak genç arkadaşlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daktrevelli

haklısınız ama belli bi yıl geçmiş ilişkiniz ilerlemiş sahsen benimki öyle o beni seviyor ben onu canımdan cok seviyorum ama 1 aydır durumlar kötü ama dediğiniz olmuyor onsuz olamıyacak onuda biliyorum gerçekten saf duygularla birine bağlandıgında kaybetme korkusuyla dahada üstüne titriyorsun dediğiniz gibi yapamıyorum sonucu ne olacagınıda bilmiyorum hakkımdan hayırlısı ne diyeyim ya

Akışına bırakın olayları.Gitmek isteyen bir insanı ikna etseniz bile keyif vermez sadece ek süre verilmiş olur.Dediğim gibi yolu değiştirmeyin nereye giderse gitsin.İnsan beyni bilgisayar değildir,zamanla bütün etkileri kafadan silinir.Ama bu durum olaydan ne kadar etkilendiğinizle orantılı.

Duygusal bağ hayattan keyif almak için oluşur, sorunlu ilişkiniz varsa yolların ayrılması hayatların keyfi açısından daha hayırlı olur.

Sorunu anlatırsanız daha spesifik cevaplar verebilirim.Yani durum nedir? Arkadaşlarından mı etkileniyor,evlilik konusunda ailesi mi baskı yapıyor vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opsss mademoiselle -- 25 Ağustos 2014; 21:38:29 >

• Edit geldi

• Opsss mademoiselle O kullanıcısına yanıt
    Valla bu forumdan bu kapasitede adam çıkması şaşırttı beni, özel mesaj atıyorum hocam benimde var birkaç sorunum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.