Şimdi Ara

Seviye Dershanesi Ayrılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.
    20.08.2016 tarihinde dayımla birlikte Seviye Dergisi Dershaneleri Bir Şubesinin YGS-LYS Hazırlık kursuna 4000 TL’ye anlaşarak kaydoldum. Ödeme planı olarak her ay 400 tl olmak üzere 10 ay ödeme olarak planladık. Kaydımı alan yetkiliye dayım 20.08.2016 – 20.09.2016 tarihleri arası alacağım eğitime karşılık olarak 400 TL verdi, yetkili de dayıma 3600 TL olarak senet imzalattı. İmzalanan sözleşme taraflarca müzakere edilmedi. Yetkiliye dershaneyi işe girme sebebiyle bırakma ihtimalimin olduğunu söylediğimizde ise yetkili öyle bir durumda hiçbir sorun yaşanmadan senedi vereceklerini ifade etti.
    İkinci ödeme, 21.09.2016 tarihinde tarafımca, 21.09.2016 tarihinden 21.10.2016 tarihleri arası alacağım eğitime karşılık olarak 400 TL olarak tahsil edildi.
    Üçüncü ödeme, 21.10.2016 tarihinde tarafımca 21.10.2016 tarihinden 21.11.2016 tarihleri arası alacağım eğitime karşılık olarak 400 TL olarak tahsil edildi.
    18.11.2016 Tarihinde özel sebeplerden ötürü dershaneye devam edemeyeceğimi dayıma söyledim. Dayım da bana konu hakkında dershane yönetimiyle görüşmemi, ayrılma işlemlerini gerçekleştirmemi söyledi.
    Dershaneye gittiğimde ortaklardan biri olan aynı zamanda devlet okulunda da çalışan hoca bana verilen piyasa değeri 118 TL 59 Kr olan 7 kitabın ücreti olarak 250 TL. ayrıca eğitime devam etmeyeceğim 18.11.2016-18.12.2016 tarihleri için 400 TL ücret tahsil edileceğini. ayrılma talebimi beyan eden herhangi bir dilekçe istemediğini, aksi takdirde kayıt alma işlemini gerçekleştirmeyeceğini ifade etti. Sözleşmemi istediğimde ise sözleşmelerin ilçe milli eğitimde olduğunu söyleyerek vermedi.
    Şahsın istedikleri ücreti ödedim ve düzenlenen makbuzu ve 3600TL’lik senedi teslim aldım.
    21.11.2016 tarihinde, konu ile alakalı olarak tüm evraklarla birlikte Keçiören Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetine başvurdum.
    Daha sonradan öğrendiğime göre hakem heyeti kararı lehime sonuçlanırsa iptali için dava açacaklarmış.
    Öyle bir durumda ne yapmalıyım, nasıl bir savunma hazırlamalıyım.
    Teşekkürler şimdiden

• Cevaplarsanız sevinirim. Gerçekten kafamı çok kurcalayan bir konu bu. Lütfen yardımcı olun.
  • O normal süreç astronomik bir durum yok hakem heyetinde dilekçene ne yazdıysan onları biraz daha etraflı bi şekilde tüketici mahkemesine yazacaksın ve duruşmaya gittiğinde duruşmada hakimin karşısında ifade ededeksin.. Neden ayrılmıştın dersaneden?
  • yanıtınız için teşekkür ederim, işe girme durumum oldu, bazı estetik ameliyatlara girmem gerekti, zaten aöf öğrencisiyim dolayısıyla dershaneye gitmeme gerek kalmadı. Hakem heyeti dilekçesinde yukarıdaki yazımın aynısını yazdım tüm detaylarıyla. Daha eklenecek bir detay da kalmadı işin aslı.
  • Sözleşmede ücretlendirme başlığı altında Veli, Kurumun Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 55. maddesi 1. fıkra a bendi, 2. ve 3. fıkrayı uyguladığını kabul ve taahhüt eder yazmakta.

Adı geçen 1. fıkra a bendinde ise "Özel okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokul, ortaokul, özel eğitim ve ortaöğretim okullarının bütün sınıflarında ve özel öğrenci etüt eğitim merkezlerinde yıllık olarak hesap edilir." hükmü yer almakta.

Bu maddeler mahkemede bir hak iddia etmelerini sağlayabilir mi?
  • Sözleşmede sözleşmenin sonlandırılmasına dair hükümler yazar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.