Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.334
Cevap
152
Favori
213.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fanların yönü farklı. Diğer arkadaşın intake, sizinki egzoz olarak çalışıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _XaNDeR_

hocam bende tam olarak sizin yaptığınızın aynısını yaptım. hemde aynı fan ile. :)

resimlerden gördüğüm kadarıyla benim kullandığım PSU sizinkinden biraz daha kaba dolayısıyla yandaki egsoz fanı için sizdeki kadar bile boşluk kalmadı. sürtünme olmamasına rağmen fan'dan tam verim alabildiğimi düşünmüyorum.

ayrıca iki durumdaki temel fark sizin işlemci soğutucunuz. ben sıvı soğutma tercih etmemiştim ama sizdeki durumdan gördüğüm kadarıyla sıvı sığutma çok daha verimli.
    nedir sizin kullandığınız soğutucu ?

bendeki durumu gösteren fotoğrafları ekledim.

Alıntıları Göster
    Corsair Hydro H60 sıvı soğutucu kullanıyorum. Bunun eski ve yeni 2 versiyonu var. Yeni modelde AM4 braketleri de çıkıyor kutudan. Eskisinde yok.

Egzoz fanı kullanana kadar sıvı soğutucu tek başına yeterli değildi. Oyun oynayan biri değilim. Bilgisayarda sadece Pubg var. Tüm kullanım senaryolarımda şöyle bir kıyas yapabilirim;

-Stok soğutucu ile Pubg'de 90 dereceyi gördüm. Bu konu içinde ilk mesajlarımda resimler mevcut.

-Sıvı soğutucu ve güç kaynağını egzoz olarak kullanmam ile birlikte 76 dereceye kadar indi.

-Son olarak Noctua NF-A12x15'i kasaya dahil ettim. İşlemciye frekans/voltaj ayarı yaptım. Şu an 65-67 arası. Bu üç senaryo Pubg için.

Boşta kullanımda 52 yi geçmiyor. 52 ye çıkınca da 44 e çekiyor. Üstelik benim kasa önü kapalı olan model. Ön taraftan kasa içine daha fazla temiz hava girişi olsa sanırım bu değerler biraz daha düşer.

Ayrıca Prime95 ve Aida64 testleri de yaptım. İkisi de işlemciyi %100 yükte çalıştırıyor. Aida64 ile ortalama 55, Prime95 ile 74 derece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cooler master ml120 lite var elimde ama başka bir cihazda kullanılıyor. Fırsat bulursam değiştirip tekrar bir deneme yapıcam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saasc

Fanların yönü farklı. Diğer arkadaşın intake, sizinki egzoz olarak çalışıyor
    Şu an bende de egzoz. Resimleri ilk denememde çekmiştim. Intake olunca sonucu merak etmiştim. Yoksa kullanım amacım sıcak havayı dışarı atmak.

Şöyle oldu; intake kullanımda kasa yüzeyi çok serin ama işlemci ısısı yüksek, egzoz olunca kasa yüzeyi sıcak işlemci sıcaklığı daha düşük.

• Bugün hava güzel kasaya bir temizlik yapayım dedim. 3-4 ayda bir rutin şekilde yaparım. Bu sefer fazla tozlanmamış gerçi, ama sogutucu bloğun içinde yine tozlar mevcuttu.

SFF / MINI ITX Severler Kulübü

En güzel temizliği hava kompresörü yapıyor, çevreniz de oto yıkama mobilyacı lastikçi vs varsa oralardan rica edip 2dk hava tutabilirsiniz.

Hava sonrası tertemiz

Kapakta biriken tozlar ve virüsler için kolonyalı ıslak mendil

Bir daha yaz sonuna sökülmek kaydı ile yerini aldı.

• Cnytkyz C kullanıcısına yanıt
    maşallah hocam çok güzel görünüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

şu kompresörler gerçekten güzel, airbrush mazereti ile almak istiyorum ama temizlik içinde süper. bilgisayarda dvd rom görünce bir garip oldum teknoloji çok çabuk ilerliyor :)
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Kasa temizliğinde çok güzel oluyor toz zerresi kalmıyor parçalarda sıfır gibi. Evet zamanında almıştık dvd-rw yi 1-2 kez kullanmışımdır heralde. Nostalji katıyor kasaya artık :)

• Merhaba arkadaşlar
    Anı bir karar ile ben de itx macerasına başladım bakalım nereye varacağız aşağıdaki gibi bir build yapmaya çalışıyorum bir kaç konuda kararsızım
    Xignatek Nebula Kasa (şık ama ne yazık ki soğutma konusunda kısıtlı)
    Asrock Fatality b450i
    Ryzen 3300x (veya 1600af)
    16gb ram
    256gb nvme + ssd + hdd
    Corsair h80i kasaya montajlayabilirsem ya da Noctua low profile cooler duruma göre stok sesli çalışır ya da yetmezse (noctua ile tecrübesi olan varsa yönlendirebilir)
    Elimde eski kasamdan bir psu var ancak sanırım cpu soketi 4 pinli, işlemciyi 3300 almam durumunda bunu kullanabilirim ancak 1600af olursa kullanmayacağım diye biliyorum yanılıyor muyum?
    O halde sessiz ufak psu tavsiyeleriniz varsa onları da almak isterim.
    Teşekkür ederim

• Corsair SF750 iyi gider omurluk PSU olur.

CPU soketini tam anlayamadım ama KAsa olarak biraz geniş kasalar olsa NZXT manta gibi daha rahat calısılır ve sistem de rahat calısır diye dusunuyorum.
  • enreka_tr kullanıcısına yanıt
    Arkada gördüğüm kadarıyla bir montaj imkanı var ama sağda psu önde de drive bay engel olabilir. O drive bay çıkartılabilirse psu da sfx alınırsa belki h80 sığabilir. Psu olarak corsair sf serisine bir + da ben vereyim. Suya batmış çıkmış çalışmış bir ürün taş gibi gerçekten :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün üst kapağı söktüm ben de onun için ama vidalı değil punto gibi bişeyle tutturulmus. O drive bay çok kaba ya keşke kesip biçme imkanım olsa hem bana cpu cooler için headroom sağlar.
    Çok saçma başka bişey de kasanın köşesindeki Power ve hdd led detayı. Kapağı o kadar gereksiz buyuk ki ekran kartı üst kapağı varken sığmadı onu çıkarınca çok rahat sığdı ışık da çalışıyor.
    H80i egzos fanini yerine içten monte edilebilir diye mi düşündünüz? Sadece radyatör 5cm 2.5da fan var orası zor. Bir ihtimal (Halihazırdaki sistemimde kullandığım h60 radyatör dışarıda fan içeri kalacak şekilde montajlanabilirse güzel olur.
    Psunun egzos olarak kullanılması etkili bir çözüm mü ki?
    Kasayı toplayamadan anlayamayacağım bunu sanırım. Önce stok Sogutucu ile bir bakayım sıcaklıklara ve ses seviyesine. Olmadı noctua low profile ya da h60 yeni seri bakacağım artık. Anakart işlemci siparişi de verdim.
    Anakartin sitesinde tam model numarası olmayan ramler (belki yeni model olduğu için) eklenmemiş olabilir mi? Çünkü bir alt ve bir üst frekansları listelenmis. Mesela hyperx fury 3200mhz almak istiyorum ama listede yok.
    Bir de cpu nun da desteklemesi mi gerekiyor Ram modelini?
    Önceki masamı toplayalı 8 sene oldu unutmuşuz bazı şeyleri

• Valla corsair sf şahane de fiyatları da şahane gördüğüm kadarıyla 1450 liraydı 650lik olanı. Şöyle temiz bi ikinci el denk gelse tadından yenmez ama işlemciyi 3300 alırsam 4pin cpulu mevcut 600w psumu kullanabilirim sanırım şimdilik?

valla şahsi görüşüm, ekonominin şu zamanlarında elinizde hangi parça varsa kullanmaya bakın derim ilerde durumlar rahatlayınca istediğiniz parçayı alırsınız..
    soğutucu olarak ben olsam Noctua NH-U12S yada benzerini alır olayı kapatırdım, 70mm yüksekliği var. örnek olarak test yapan birini gördüm Ryzen 3600 stok soğutucu ile 92C den bu soğutucu ile 72C ye düşmüş gayet iyi bence.. biraz düşündüğünde pompası yok sıvısı yok, kıyasla bozulma ihtimali yok gibi birşey kafa rahat olur.
    o drive bay aslında dremel gibi birşey olsa elinizde rahatlıkla kesilir alınır ordan..
    4 pinin problem olacağını sanmıyorum bazı arkadaşlar anakarttaki pin sayısından eksik sayıda pin takınca 'bazen' işlemci voltajlarında dengesizlikler oluyor falan diyorlar ne kadar doğrudur bilemiyorum. Yoksa zaten 65 wattlık işlemci 4 kablodan 65 değil 165 bile beslenir.
  • Kasa içinde ısınan hava hapsoluyor diye kasanın üstüne havalandırma delikleri açtırayım dedim. Lazer CNC makinesi ile güzel birşey yapmak vardı niyetimde ama kasa kapağı yapısından dolayı makineye olmadı. Öyle olunca da iş başa düştü matkap ile bir deneme yapayım dedim görsel olarak biraz kötü dursada havalandırma biraz işe yaradı. Yarıya kadar yaptım müsait zamanda üstü komple deleceğim.

Sıcaklık değerleri şu şekilde

Kasa kapağı açık 75° fan %37
    Kasa ilk orijinal hali ile 79° fan %42
    Kapak delindikten sonra 77° fan %43

• Merhaba arkadaşlar. İlk defa pc toplayacağım ve parçalarımın bi kısmını sipariş verdim.
    Anakart: MSI B450I
    İşlemci: AMD Ryzen 3400g
    Ram: Corsair 3200Mhz 2x8gb Ram
    Kasa: NZXT Manta
    SSD: Corsair 480GB M2 nvme
    HDD: WD 500gb 2.5'
    Sistemi belirli bir süre apu olarak kullanmak istiyorum iş için kullanacağım ama ilerde ekran kartı takar mıyım bilemiyorum.
    Güzel sessiz çalışan kasama uygun bir Power supply psu önerinizi bekliyorum. Kasada olan fanlar yeterli olur mu yoksa sessiz ve verimli rgb fan önerisi alabilirim.
    İşlemciyle beraber gelen işlemci soğutucusu yeterli olur mu olmaz der iseniz onun için nasıl bir sessiz rgb fan alabilirim.
    Başka ihtiyacım olan bir malzeme olacak mı bu sistemi toplamak için. Her şeyi kaliteli ve iyisinden almaya çalıştım önereceğiniz ürünlerde de f/p oranınız yüksek olursa sevinirim.
    Yardımlarınız ve paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim.

Çağlar Kalıpçı Ç kullanıcısına yanıt
    olmuş hocam olmuş kasaya karakter katmışsınız, bende vakti zamanında benzer bişey yapmıştım :)

@Çağlar Kalıpçı

parçalarınız güzel, kasanız ferah atx psu tavsiye ederim. genelde insanlar psuya gelince para vermek istemezler ama tüm parçaları besleyen birşeyler ters giderse onları koruyacak olan yine psu dur o yüzden güzel bir ürün alın hem uzun ömürlü olsun derim. aklıma atx kaliteli psu deyince seasonic, superflower gibi markalar gelir.
    seasonic in şöyle bir ürünü olabilir mesela, gördüğüm kadarıyla hybrid fan özelliği var yani belirli bir yüke ulaşmazsa fan açmıyor.

işlemci soğutucusu yeterli olacaktır diye düşünüyorum. bilgisayarda çalıştıracağınız programa bağlı olarak belki farklı bir soğutucu alsanız iyi olabilir. mesela devamlı render alacaksanız yani cpu ya hatrı sayılır bir süre aralığında durmadan yük binecekse daha iyi bir soğutucu alın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağlar Kalıpçı

Merhaba arkadaşlar. İlk defa pc toplayacağım ve parçalarımın bi kısmını sipariş verdim.
    Anakart: MSI B450I
    İşlemci: AMD Ryzen 3400g
    Ram: Corsair 3200Mhz 2x8gb Ram
    Kasa: NZXT Manta
    SSD: Corsair 480GB M2 nvme
    HDD: WD 500gb 2.5'
    Sistemi belirli bir süre apu olarak kullanmak istiyorum iş için kullanacağım ama ilerde ekran kartı takar mıyım bilemiyorum.
    Güzel sessiz çalışan kasama uygun bir Power supply psu önerinizi bekliyorum. Kasada olan fanlar yeterli olur mu yoksa sessiz ve verimli rgb fan önerisi alabilirim.
    İşlemciyle beraber gelen işlemci soğutucusu yeterli olur mu olmaz der iseniz onun için nasıl bir sessiz rgb fan alabilirim.
    Başka ihtiyacım olan bir malzeme olacak mı bu sistemi toplamak için. Her şeyi kaliteli ve iyisinden almaya çalıştım önereceğiniz ürünlerde de f/p oranınız yüksek olursa sevinirim.
    Yardımlarınız ve paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Kasanız genis bir kere sorun olacagını sanmıyorum.Aynı BOard ile Ryzen 3 2200G ve Ryzen 5 2400G de en ufak sorun yasamadım:Eger 3400G de ekstrem bir degisiklik olmadıysa Stock Fan cok rahat yetecektir.Oyun olarak cok beklentiniz yoksa Full HD oynayacagım ,Ultra High oynayacagım gibi ben Ryzen 3 2200G ile Her oyunu acıyordum.720P Low her oyunu oynarsınız.

Corsair 3000 Ramlerim vardı XMP 2 de 2998 calıstırıyordum.Ram ile ilgili de bir sorun yasayacagınızı sanmıyorum.XMP ile 3200 gorecektir.Def. Ramleriniz 13.9GB gorunecek kalanı Onboard VGA kullanacak.Cok rahat kullanacagınızı dusunuyorum.

PSU icin XPG Core Reactor 750W Gold 10 Yıl garantı, Corsair SF Serisi , Seasonic alıp kullanabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.