Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.334
Cevap
152
Favori
213.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İkisi de 76 derece oluyor
    Kasa everest cubic daha önce paylaşmıştım.
    Arka fan yok ondan mı 76 derece oluyorlar?
    Yoksa normal mi?
    Eskiden xeon vardı ısıyı önemsemezdim cayır cayır yanardı da yeni sistem olunca tereddüt ettim normal mi diye, bir de arka fan olmayınca tabi...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Değerler çok değil ama yinede egzoz fanın faydası olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    76 derece intelin bu cpu için belirlediği 100 derecenin çok altında yani sıkıntı değil zaten cpu ya zarar vermekte kolay değil daha çok anakart sıkıntı yaratabilir. fanı bence en azından anakart ve diğer parçalar için takmalısın olay sadece cpu değil.

bir pencere kapısı kapalı odada olduğunu düşün, odanın bir köşesinde ufo ısıtıcı açık ama tam dibinde birde fan açmışsın.. en başlarda o fanın bir etkisini belki hissedersin ama 1 saat sonra o fanın hiç bir etkisi olmaz. kasaya fan takman demek bu odanın camını kapısını açman demek.
  • Bir cahillik edip Boss Bilişim'den kasa siparişi vermiştim 23 Nisan gecesi. İnşallah kasa gelirse her şeyin montajını yapıp buraya fotoğrafları atmayı düşünüyorum. Arıyorum sürekli önümüzdeki hafta kesin geliyor efendim diyorlar. Laflarına göre 1 haftadır gümrükte yatıyormuş kendi kargoları, alamıyorlarmış gümrükten, sorun çıkıyormuş filan. Mayıs ayı bitmeden umarım ürünüm elime geçer.

Para iadesi istesem iade de etmezler süreci bir de öyle uzatırlar diye beklemeye devam ediyorum. 20 küsür gün bekledim zaten biraz daha bekleyebilirim artık napıyım yani.
    İşin üzücü yanı ben siparişi verdikten 1 hafta sonra İtopya'da aynı kasa için stok oluştu ve üstelik 75 TL daha ucuza satıyorlar. 1 hafta daha bekleseydim kasam şimdiye 50 kere gelmiş olurdu 75 TL de cebime kalırdı herhalde. Neyse, hayırlısı.

İlk defa masaüstü kasa topladım, şansıma doların 7 TL olduğu döneme denk geldi bu, sağlık olsun memnunum aldığım parçalardan. Yıl içerisinde yaklaşık 4 kere kasayı yanımda getir götür yapmam gerekeceği için mini-ITX sistem tercih ettim. Yoksa aynı paraya çok rahat 1660 Super'li bir kasa veya biraz daha zorlayıp 2060'lı bir kasa alabilirdim. Ama yolculuklarım daha yorucu olurdu.

Aldığım parçalar şu şekilde,

Mobo: ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
    CPU: Ryzen 5 1600 AF 12 nm
    GPU: Zotac 1650 Super 4 GB 128 Bit
    RAM: Corsair Vengeance 3000 MHz 2x8 = 16 GB
    SSD: Corsair MP510 480 GB NVMe M.2
    PSU: High Power EP-750S 750w Semi-Modular (Overkill oldu ancak birkaç yıl sonra cpu ve gpu yenilerken bu psu ile devam ederim diye bu ürünü tercih ettim.)
    Kasa: Thermaltake Core V1
    Monitör: Acer KG241QPbiip 23.6" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync

Toplam 6600 TL civarına denk geldi. Ek olarak Displayport kablosu aldım Digitus marka, monitörle gelen HDMI kablosu leşmiş diyorlardı. 2 adet de egzoz fanı aldım markasızlar, çalışırlar mı çalışmazlar mı o da muamma, ama çok ucuzlardı. :D

• Güzel bi sistem olmuş. Anakartimiz ayni işlemciyi ben de af alacaktım ama ay sonunu bekleyip 3300x almaya karar verdim.
    Bu memlekette döviz hiç bir zaman geriye gitmediği için bugün ne alırsan yarın kar etmiş oluyorsun hocam o yüzden çok kafaya takma ben böyle düşünüp rahatlamaya çalışıyorum yoksa benimki de çok elzem bi upgrade değildi :)
  • Ben de sg13-core v1 hiçbiyerde yok diye mecbur everest cubic kasa almıştım, keşke ben de 1 hafta bekleseymişim de itopyadan core v1 alabilseymişim :/
    Sisteminiz hayırlı olsun, umarım yakın zamanda gelir kasanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 16 Mayıs 2020; 11:43:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Ben de sg13-core v1 hiçbiyerde yok diye mecbur everest cubic kasa almıştım, keşke ben de 1 hafta bekleseymişim de itopyadan core v1 alabilseymişim :/
    Sisteminiz hayırlı olsun, umarım yakın zamanda gelir kasanız.
    Sg13-sg13b-core v1 hiçbir yerde yok diye ben de Boss'tan sipariş vermiştim. Şansımıza..

Teşekkürler, umarım. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ape1281

Sg13-sg13b-core v1 hiçbir yerde yok diye ben de Boss'tan sipariş vermiştim. Şansımıza..

Teşekkürler, umarım. :D

Alıntıları Göster
    İkinci elde sg13 satan bir arkadaş var iade etmeyi düşünürseniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

İkinci elde sg13 satan bir arkadaş var iade etmeyi düşünürseniz

Alıntıları Göster
    Hocam 20 küsür gündür bekliyorum, o kasa gelecek ve o kasayı kullanacağım ben. Hırs yaptım artık bu konuda. :D Her gün arayıp darlıyorum aldınız mı gümrükten diye. Belki utanırlar diye.

Burdan okuyacak herkese yazıyorum, Boss Bilişim PİŞMANLIKTIR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

Güzel bi sistem olmuş. Anakartimiz ayni işlemciyi ben de af alacaktım ama ay sonunu bekleyip 3300x almaya karar verdim.
    Bu memlekette döviz hiç bir zaman geriye gitmediği için bugün ne alırsan yarın kar etmiş oluyorsun hocam o yüzden çok kafaya takma ben böyle düşünüp rahatlamaya çalışıyorum yoksa benimki de çok elzem bi upgrade değildi :)
    Çok fazla performans farkı yok diye 1600 AF almıştım ben de. Dedim çok beklemiyeyim, kasa ve parçalar elime ulaşsın direkt kullanmaya başlarım. Çünkü okulum da devam ediyor, laboratuvar simülayonlarımı vs hep kardeşimin bilgisayarından hallediyorum ancak onun da kendi dersleri ödevleri oluyor. Dolayısıyla çok fazla mağdur olmıyayım diye direkt sipariş verdim. Ancak yine de mağdur oldum. :D Aynen, bir de ülkemizde dolar kuru düşse bile dolarla alınan ithal ürünlerde aynı oranda fiyat düşüşü gözlenmediği için parçaları aldım direkt beklemeden.

• anladığım kadarıyla nanokatalog gibi bir yer ama zamanında sf750 satıyorlardı acayip ucuza. hâlâ var mı bilmem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlısı olsun inşallah kasanız bir an önce gelir. firmanın doğruyu söyleme ihtimali var. aralıksız kargo alırım ben çinden haftada 1-3 arası 1 seneden beri ama son zamanlarda yani bu corona çıktığından beri öyle bir dengesizleşki ki anlatamam. 2 haftada gelen ürünler 2 ayda gelmez oldu saçma sapan yerlerde takıldılar. tabi size yalanda söylüyor olabilirler ve ortada ürün falan yoktur :)
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Umarım ortada ürün vardır yoksa bir de Tüketici Heyeti şu bu uğraşamam :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omara

anladığım kadarıyla nanokatalog gibi bir yer ama zamanında sf750 satıyorlardı acayip ucuza. hâlâ var mı bilmem.
    Sorun şu, ellerinde olmayan ürünü stokta var gösterip yurtdışından getirtiyorlar. Bu süreçte de ben beklemek zorunda kalıyorum. Almadan önce aradığımda elimizde var dendi bana, sonrasında alış yaptım, ancak bir hafta sonra aradığımda yurtdışından getirtiyoruz dendi. Böyle de çirkeflik yapıyorlar işte.
  • öyle bişey varsa zaten telefonlarınızı açmazlar bence, ben olsam yeter uğraşamam derim :) o yüzden aramaya devam edin belkide usanıp para iadesi teklif ederler.
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    gray marketing dedikleri olay hocam. başka işlerinin yanında boss bilişimi idare ediyor olabilirler.

• Omara kullanıcısına yanıt
    olabilir, şu zamanlarda artık hiçbir şey şaşırtmıyor. ben olsam kurardım sistemi :) şuanki sistem 1 ay anakart kutusunun üstünde çalışmıştı mis gibi :))
  • Önceki hafta da gelecek hafta gümrükten alıp yollarız demişlerdi. Yollamadılar, aradım pazartesi(bugün) en geç kargoluyoruz dediler. Yine ortada bir şey yok. Para iadesi talep ettim. Şikayetvar'da konu açıyorum şuan. Şikayetvar'da da bir dünya şikayet olduğunu gördüm bu Boss Bilişim hakkında. Cimer'e de şikayet etmeyi düşünüyorum. Ek olarak Tüketici Heyeti'ne de başvuracağım. Biraz da onlar uğraşsınlar bakalım. Beklemeyi göze alarak sipariş vermiştim. Ancak sitelerinde bahsedilen 9 günlük bekleme süresi 1 ayı buldu yeter artık.
  • kredi kartı ile ödeme yaptıysanız harcama itirazında bulunun hocam.

bu arada velka 3-5 yenilenmiş, velka 7 gelmiş. 7’yi çok beğendim.

• Omara kullanıcısına yanıt
    İade talebinde bulundum, cimer tüketici heyeti şikayetvar filan ne varsa şikayet talebi oluşturdum. Uğraşmıyayım 25 gün bekledim biraz daha beklerim diye düşünüyordum ama bugün son günüymüş sabrımın demek ki. Adamlar her telefonda şu gün kesin alıp yolluyoruz diyip yollamamaya devam ettiler. Bana en en en son dedikleri, kendi laflarıyla "kesin pazartesi gümrükten alıp kargoluyoruz" dedikleri gün bugündü. Defalarca aradım ettim telefona bakan olmadı. Ben de kene gibi yapışıyorum bakalım tabiri caizse.
    https://forum.donanimhaber.com/boss-bilisim-urunumu-yollamiyor-telefonlara-bakmiyor-konuyu-one-cikarin-lutfen--143527365

Şöyle bir de konu açtım attığım her adımı toplamaya, olacak şeyleri de paylaşacağım. Umarım başka kimse bu illet firmayla alışveriş yapmaz, saç baş yoldurtmaya yemin etmişler galiba.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.