Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 2000_ankara Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.334
Cevap
152
Favori
213.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Piyasada SFX güç kaynağı ve (Gerçek) mini-itx kasa kıtlığı mı var? Hiç bir yerde mal yok. Bu salgınla mı alakalı? Yoksa hep böyle miydi? Bilen arkadaşlar aydınlatabilirlerse güzel olurdu.

Mini-itx diye sattıkları çeyiz sandığı gibi kasalar var, silverstone Rvz02 hoşuma gidiyor ortada mal yok ayrıca PSU bulmak başka bir dert olacak.
  • Salgın dolayısıyla böyle ya, tabi önceden de çok model çok stok yoktu ama az model olsa da stok vardı. Şimdi hiçbiri yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şaka gibi, herşeyin dibi kurumuş insanlar eve tıkılınca böyle oldu demek ki. Dediğiniz gibi diğer parçalarda da bi çeşit kıtlığı sözkonusu sadece mini-itx e özel değil.
  • Salgından önce de çok nadir bulunuyordu şimdi hepten kurudu. Amazon.de gönderimlere başladı ordan bakabilirsiniz malzeme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha once toplamis oldugum ve resimlerini paylasmis oldugum

xigmatek nebula kasa
    i3 9100f
    8gb ram
    H310m f asus anakart
    500gb ssd
    Msi gtx 1650 super ventus
    500w psu high power

Daha oncede zotac tvin fan modeli ekran karti almistim fakat yuksek sicaklik degerleri ve gurultusu nedeniyle iade ettim 1250tl ve msi in ekran kartini aldim 1590tl yaklasik 350 lira zarar ettim ve iade dolayisiyla 1 ay bilgisayarimi kullanamadim ama olsun suan bilgisayar cok sessiz calisiyo ve cpu gpu sicaklik degerleri 70 dercenin ustune yuk altinda bile cikmiyo... Ekstradan kasanin on kismina akasa viper 14 fan taktim onunda faydasi oldugunu dusunuyorum ayrica ekran kartinda isi borusu var onlarin etkisi cok buyuk elbette...

Yeni sistem toplayacak arkadaslara tavsiyem sudurki itx kasalarda hava akisina musait bir alan bulunmadigi icin cpu ve gpu alirken sogutularina cok dikkat etmelisiniz aksi taktirde benim gibi iade islemleriyle ugrasmak zorunda kalirsiniz😀
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

• 54rambo 5 kullanıcısına yanıt
    Akasa viper pahalı değil mi ya :/
    Çoğu kişi noctua önermiş ama o da bana pahalı geldi sonuçta 365tl ye aldığım everest cubic mini-itx kullanıyorum :)
    Ben 76 derece alıyorum ama sizin 70 derece de beni heyecanlandırdı biraz, şimdi bir egzoz fan alacak olsaydınız tercihiniz ne olurdu? F/p ve ucuz olacak şekilde :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ITX sistemlerde bence mumkun oldugunda ITX VGA almakta fayda var.
    Ayrıca tercih meselesi ama ben asırı ince asırı kucuk ITX kasaları tercih etmiyorum.Misal Silverstone Raven 2,3 gibi kasaları bana anca hediye ederlerse alırım.
    NZXT Manta gibi kasalar hosuma gidiyor benim...
  • huso kullanıcısına yanıt
    hocam kasadan kasaya değişiyor vga aslında. mesela dancase a4, ncase m1, sliger 5xx serisi, yeni nzxt h1 ve sair kasalara tam boy vga takılabiliyor. sıcaklık da çok sorun olmuyor.

ayrıca nzxt manta yerine bazı matx kasalar tercih edilebilir zira manta çok büyük. meshify c mini tercih ederdim mesela ben manta yerine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omara

hocam kasadan kasaya değişiyor vga aslında. mesela dancase a4, ncase m1, sliger 5xx serisi, yeni nzxt h1 ve sair kasalara tam boy vga takılabiliyor. sıcaklık da çok sorun olmuyor.

ayrıca nzxt manta yerine bazı matx kasalar tercih edilebilir zira manta çok büyük. meshify c mini tercih ederdim mesela ben manta yerine.
    Eskiden Bitfeniz Prodigy Falan vardı yine Coarsair 380T vardı sanırım Manta vb bu kasalar hosuma gidiyor .
    Ben de Evga Hadron Air var tam boy VGA takabiliyorum ama ITX cok daha rahat oluyor.
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    ksanın egzoz fanı pwm degıl sonradan farkettım bari içerde bitane pwm fan olsunki sessiz calıssın istedim ...fan pahalı gercekten ama olsun sonradan aldıgım fanın silikon vidalarını egzoz fanına taktım gercekten işe yarıyor ve fan titresimini ve sesini iyi sonumluyor...

tavsıyeme gelecek olursak piyasada her markanın turlu turlu fanları var 50-100tl bandında daha uygun pwm ozellikli fan alabilirsiniz... bende akasanın hem işlemci sogutucusu hemde kasa fanı var ikiside guzel urunler görevlerini layıkıyla yerine getiriyorlar

dun stres testi yaparken işlemcıyı 80 derecelere kadar zorladım fakat sonradan kasanın onune taktıgım pwm özellikli fanın devrinin yukselmediğini gordum ...acaba işlemci fanıyla paralel olarak calısmıyomu bu fanlar bilgisi olan yardımcı olabılırse sevinirim.... anakartta ıkı pwm fan soketi var biri işlemciye baglı digeri ksanın onundekı fana egzos fanı sabıt calısıyo pwm degil

sizlere konu disi bı sorum daha olacak... ets 2 oynarken işlemcı yuzde 70 gpu yuzde 35 yuk altına gırıyo ve oyun gerekten cok kasıyo oynanmıyo bile dıger oyunlarda boyle sorun yok cozumu nedir gercekten yardıma ihtiyacım var bu konuda ne yaptıysam olmadı

• İtx sistem satan var mı aranızda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: menem

İtx sistem satan var mı aranızda?
    İkinci elde vardı bakarsanız

• quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

İkinci elde vardı bakarsanız

Alıntıları Göster
    Hocam amd sistem onboard arıyorum göremedim

• quote:

Orijinalden alıntı: huso

Eskiden Bitfeniz Prodigy Falan vardı yine Coarsair 380T vardı sanırım Manta vb bu kasalar hosuma gidiyor .
    Ben de Evga Hadron Air var tam boy VGA takabiliyorum ama ITX cok daha rahat oluyor.

Alıntıları Göster
    Tam bitmemekle beraber bitfenix prodigy kasayı modladım.Bir kac küçük rÜtuş işleri var mesela on taraftaki logoyu beyaza boyamayı düşünüyorum pek belli olmuyor.ayrıca kasanın taşınabilmesi ve logoma uygun bir tutaç yapacağım.henüz Ekran kartı almadım nvidianın 3000 serisi bir ekran kartı planım var ayrıca ikea linmon masa alacağım.ultravide 49 inch monitörle setup ımı tamamlayacağım.

SFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 20 Mayıs 2020; 23:52:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KAZUYA MISHIMA

Tam bitmemekle beraber bitfenix prodigy kasayı modladım.Bir kac küçük rÜtuş işleri var mesela on taraftaki logoyu beyaza boyamayı düşünüyorum pek belli olmuyor.ayrıca kasanın taşınabilmesi ve logoma uygun bir tutaç yapacağım.henüz Ekran kartı almadım nvidianın 3000 serisi bir ekran kartı planım var ayrıca ikea linmon masa alacağım.ultravide 49 inch monitörle setup ımı tamamlayacağım.

Alıntıları Göster
    Guzel Kasa Hocam , Elinize Emeginize Saglık
    Sistem Nedir?

• imzamda var hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAZUYA MISHIMA

imzamda var hocam
    Ekran kartı Nedir Hocam?
  • Ekran kartı henüz yok nvidia amperelerden bekliyorum hocam.
  • MSİ b450i anakart amd ryzen 5 3400g ile uyumlu mudur arkadaşlar. ?
  • Çağlar Kalıpçı Ç kullanıcısına yanıt
    RYZEN 5 Picasso YD3400C5M4MFH 3400G 100 3.7GHz 2MB 4MB B0 65 AMDRadeonRXVega11 1400MHz 7A40vA7.z

Uyumlu sorunsuz kullanırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.