Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (296. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.359
Cevap
152
Favori
215.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • akvaryum kasaya geçtim, 1360 tl ye satılıyordu. 5 adet f rgb fa n koymuşlar söktüm onları satışa koydum. 300 e satılsa 1000 tl ye gelcek kasa. biraz böyle takılayım görsel olarak güzel görünüyor.

SFF / MINI ITX Severler Kulübü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Zamanında bunlardan bir tane custom yapmak istemiştim. O zamanlar Lian-Li falan yok turkiye de.. Sonra pompa blok falan satınca vazgeçip sff ye merak sardım. Görüntü güzel olsa da artık çok cezbetmiyor beni. Küçük daha da küçük ama kuvvetli sistem hedefliyorum:)

• Segotep Slath’i beğeniyorum akvaryum/kahve makinesi kasalar içinde ama bileşen desteği berbat, özellikle GPU tarafında. Anca HTPC sistem kurup TV yanına aksesuar gibi koymaya yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rvz02 den sonra uzun zamandır aklımdaydı itx e geçiş yapmak ama bir türlü fırsat bulamamıştım, Terra ararken A4 H2O ile geçişi tamamladım. Elimde olan bir kaç parça ile aşağıda ki bir sistem oldu ufak tefek işleri var kabloları tam anlamıyla toplamadım henüz.

AMD Ryzen 7 7800x3d
    Asus ROG Strix B650E-I
    G.Skill 2x24Gb 8000mhz Trident Z5 Rgb
    Asus Proart 4080 OC
    Corsair 2Tb MP600 Pro
    Asus ROG Strix Loki 1000w
    Deepcol LS520 Zerodark
    Lian Li x Dan A4 H2O

• Elinize saglik çok guzel gorunuyor.
    Islemci sicakligi cok merak ediyorum ozellikle. Bf2042 falan carsa harika olur. Ayrıca loki nasıl sığdı oraya:) Yani kablolar nasıl dönüyor merak ettim.

• Pahalı ve başarılı bir sistem olmuş baya hayırlı olsun. 48gb 8000mhz ram ve 7800x3d farklı amaçlara yönelik gibi geldi bana. Oyun amaçlı mı yoksa iş amaçlı mı sisteminiz? Her ikisi bir aradaysa Intel 14600K veya 14700K daha iyi olmaz mıydı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesut91 -- 10 Haziran 2024; 16:31:49 >
  • SuperMert kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, Cpu sıcaklığı cinebenchte 78-81 derece 18100civarı puan alıyor, bf2042 oynadığım bir oyun değil, sıvı soğutma fanları fix %40 da, en büyük korkum benimde lokiydi ama cuk diye oldu, altta 3+ cm boşluk var kablolarının ince sleeve oluşu da kolaylık sağlıyor.

dün biraz ghost of tsushima oynadım sıcaklık değerleri bu şekilde, çözünürlük wqhd. pbo aktif, co -30,-27 arası per core şeklinde. Ekran kartı fanları manuel açmıştım sadece o da +150 core + 1000mem %90pl. Sıvı soğutma fanlar fix %40. Oda 30 dereceydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 10 Haziran 2024; 16:44:58 >

• Oyun odaklı topladım, bütün sistemlerim bu amaçlı aslında ama bazı parçalar elimdeydi, ram de bir önceki sistemim 14900k / z790 apex encore dan kalmaSFF / MINI ITX Severler Kulübü  saf oyun söz konusu olunca o iki cpunun bu tarz bir platformda 7800x3d rakibi olduğunu düşünmüyorum ki hatırlı düzeyde overclocklu bir 14900k lı bir sistemim vardı. Yeni nesilde durum ne olur ilerleyen günlerde belli olacaktır.

• s1Lv3r S kullanıcısına yanıt

Evet söz konusu sadece 1080p oyun ise 7800x3d şu an rakipsiz katılıyorum. 48gb 8000mhz ram görünce iş için de kullanacağınızı düşünerek 14600k 14700k'yı dile getirdim. 2K ekranda performans farkı yanlış hatırlamıyorsam %5 civarındaydı. Arkadaşın bf2042 sormasındaki sebep oyunda mapte 128 oyuncu eşzamanlı oynuyor bu yüzden işlemciyi zorlayan bir oyun. Test yapmak açısından iyi oluyor. Loki psu ise daha büyük ama sleeve kabloları gerçekten başarılı ve işi baya kolaylaştırıyor. Birkaç ay önce başka bir arkadaş daha loki ile A4H2O dizmişti.

• O arkadaş bendim hocam. Geçen hafta ekran kartına deshroud yaptım 2 tane a12x25 ile kullanıyorum şuan, sistem baya sessiz oldu.

• mehmet173 M kullanıcısına yanıt

Merhaba. Görsel varsa görmek isteriz son halini:) Ramleri değiştirdiniz mi?

• Aynı ramlerle devam ediyorum,yazın gelmesiyle sıcaklıklar da arttı. Cpu oyunda 60 derece, yükte 80. Gpu oyunda 50 derece, yükte 75-79. Gpu tarafı da böyle gözüküyor. Şuan evde olmadığımdan elimde başka fotoğraf yok SFF / MINI ITX Severler Kulübü

Gpu 75-79 mu? 65-69 mu demek istediniz? 79 derece çok fazla bence. O kadar ısınmaması lazım..

Bu deshroud olayı fiyasko bence. Bende cok heves edip yapmistim zamaninda. Ama sonrasinda hem kendi testlerim hemde incelemlerede gordum ki basarili olmuyor. Ozellikle 4xxx serisinde adamlar tuketimi dusurduler bu baglamda sıcaklarda dustu.

• Lian Li A3-mATX ön siparişe açılmış, fiyatı AP201’den ucuz.

www.jumbum.com.tr
    Lian Li DAN A3 mATX Black Case
    https://www.jumbum.com.tr/A3-mATX-Black

• Jarmusche J kullanıcısına yanıt

Bu kasanın büyük bir handikapı var. Ön panel mesh değil. Dolayısıyla ön tarafa takılan psu ön kısımdan temiz hava girişi sağlayamıyor. Fanını içeri vermek gerekiyor. Dışardan beslenmek yerine içerden ısınmış havayı çekmek zorunda kalıyor psu. Çok ilginç bir durum..

• Sen söyleyince baktım hocam da hakikaten öyle bir sıkıntı var gibi. Gerçi kasa açıklamasında drive bay mount sökülerek PSU yanlara bakacak şekilde montaj yapılabiliyor yazılmış ama o kadar inceleme var, böyle montaj yapan yok diye gördüm, hepsi öne takmış.

• Fakat şöyle bir durum da var Nr200p tarzı montaj da yapılılıyor. Ayrıca alt tarafa 3 fan takilabiliyor. Bu sekilde hava girişi oluyor. Egsoz yeri var arkada oradan da giriş yapilir. Mesh panel kullanildiginda oradan da hava cekecektir içeri. Cok fazla secenek var kasa da.

Örnek;

SFF / MINI ITX Severler Kulübü SFF / MINI ITX Severler Kulübü SFF / MINI ITX Severler Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperMert -- 11 Haziran 2024; 9:48:16 >

• Şimdi tekrar test ettim furmarkta 70-71 derece arası geziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet173 -- 11 Haziran 2024; 9:50:31 >
  • Psu side montajında 258mm üzeri ekran kartı ve 360mm aio kullanmak istediğinizde işler karışıyor. Bu durumda aio tepeye takılamıyor. Yan panele takmak durumunda kalıyorsunuz. Bu da işin performans olayını yine etkiliyor. Ön paneli mesh veya hava alacak şekilde tasarlamak çok zor olmamalıydı bence.

@mehmet173

71-73 derece kabul edilebilir bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesut91 -- 11 Haziran 2024; 10:33:3 >
  • 
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.