Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (297. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.359
Cevap
152
Favori
215.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabiki öyle ama çok cesitli montaj imkani var. Elinizdeki parcalara gore sekil verebilirsiniz. Kasanin her yeri mesh zaten ön taraf hariç. O da Olsa iyi olurmuş tabiki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperMert -- 11 Haziran 2024; 11:16:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SuperMert kullanıcısına yanıt

Bir de ATX PSU kullanmış sanki. Böyle bir opsiyon mümkünse sıcaklık sorun olmaz da niye herkes ön panele takmış anlamadım. PSU fanı yanlara bakınca kasa içi daha derli toplu duruyor halbuki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

Gökhan hocam psu yan panele takılınca 2 ana problem ortaya çıkıyor dediğim gibi. Hem uzun ekran kartı takamıyorsun hem de üst panele 360mm soğutucu takamıyorsun. Eğer psu yan tarafta olacaksa atx veya sfx olması farketmiyor 271cm ekran kartı uzunluğu kalıyor (sitesindeki tablodan bakarak yazıyorum). Radyatörüde diğer yan panele takıp psu’yu en üste dayayıp anca o zaman istediğin ekran kartını kullanabilirsin. Kime sorsak en iyi hava sirkülasyonu ve kullanışlılık için radyatör üstte olsun ister. Bu yüzden ön panelin kapalı olması gerçekten komik bir tasarım kararı. En iyi seçenek videolarda izlediğimiz gibi psu'nun ön tarafa takılıp fan yönünün içerde olması. Aşırı zararlı bir durum değil demek ki bu psu için..

Bu kasa Ap201’e rakip, alternatif olsun diye üretildi. Yaklaşık 7 litre daha küçük olması ve daha ucuz olması güzel avantajlar. Ama bu tip kasaların amacı, kullanıcıların çok fazla donanım değişikliğine gitmeden daha küçük kasa kullanabilmeleri;

1. Matx anakart kullanabilme
    2. 360mm radyatör kullanabilme
    3. Atx psu kullanabilme.

Bu kasanın en önemli 3 amacıdır. Ap201 bu şekilde sattı.

Son olarak ben zaten küçük sistemlerde 360mm soğutucu desteğini gereksiz buluyorum. 240mm-280mm desteklese ve kasa daha küçük olsa çok daha güzel ve şık olur. Bu kasa fiyat avantajı sebebiyle değerlendirilebilir ama 240mm Aio kullanma amacı olan bundan 7-8 litre daha küçük kasalara da bakabilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesut91 -- 11 Haziran 2024; 13:1:55 >

• 360mm sıvı soğutma, atx güç kaynağı (140mm) önde 344mm'ye düşüyor ekran kartı uyumu. Sfx güç kaynağıyla 415mm'ye kadar ama sfx güç kaynağı olan biri neden bu kasayı kullansın.

• Boyutu nedeniyle incelemeleri izlemeye gerek duymamıştım, belki PSU öne takılıyken de sıcaklıkların sorun olmadığından bahsedilmiştir incelemelerde. Alttan da iyi bir havalandırma olursa sorun olacağını sanmıyorum pek.

AIO kısmına da katılıyorum. SFF/MFF kasada 165mm hava soğutma (Noctua D15) desteği ne kadar gereksizse, 360mm AIO da o kadar gereksiz. 157mm hava soğutma, 280mm AIO ile gayet üst seviye sistem kurulur. DAN Cases C4 ve Louqe R1 gibi kasalara da bu yüzden ısınmadım, sırf D15 desteği için kocaman yaptılar kasaları.

• SF850 yi test etmişler. Gürültü seviyesi olarak yüksek geldi bana.

www.cybenetics.com
    Cybenetics Labs – PSU Efficiency & Noise Level Certifications - Power Supplies
    https://www.cybenetics.com/index.php?option=power-supplies¶ms=1,0,28

SF750'den 3dB olarak yüksek gibi gördüm ben, tabii aynı kalsa veya düşse daha iyiymiş ama SF850L'den daha iyi yine de.

• s1Lv3r S kullanıcısına yanıt
    10 numara olmuş

Sfx-L urublerde ses problemi varmı gerçekten. Araştırmadım hiç ama fan boyutu büyüdüğü için sorunsuz diye düşünürdüm hep.

Sf850 de ise daha iyi değerler beklerdim.
    Sonuçta yük yüzdesel olarak düşüyor sf750 ye göre. Fan rpm i düşmediği gibi ses seviyesi 3-5db yükseliyor ki bence az değil.

Zaten genelde baktığım aralık 400-500watt civarı.

SFF / MINI ITX Severler Kulübü SFF / MINI ITX Severler Kulübü

Siteyi daha önce duymamıştım. Kasadan almayı düşünüyorum, sıkıntı yaşar mıyım?

Güzel kasa. AP201'den azıcık daha ufak duruyor.

m-atx anakart desteği önemli, am5 ddr5 a620 ve wifi'a sahip anakart bulunamıyor maalesef (Gigabyte a620i ax var ama hiçbir yerde bulamadım mesela)

Ayrıca mini-itx anakartlar haddiden fazla pahalı oluyor.

Fiyatı Asus'a göre daha uygun. Düşünülür bu kasa.

• Fractal Design Ridge kasa toz filtresiz geliyor. Hava delikleri 3mm çapında. Fazla tozlanıyor. N11'den şerit mıknatıs, aliexpressten 0.8mm toz filtresi alıp yanlar ve üste kendim yaptım. Delik çapı daha küçük olduğu için sıcaklıklar bir miktar yükselecektir. Umarım çok yükselmez

SFF / MINI ITX Severler Kulübü

Hocam sesinden ziyade Corsair'in güç kaynaklarına 12vhpwr soketi koymaması benim için alınabilirliğini baya bir düşürüyor. Güç kaynağından Gpu'ya tek kablo çekmek yerine birbirine ziptie ile bağlanmış çift kablo çekmek çok saçma geliyor. Gereksiz soket işgali ve kablo kalabalığı..

• Cooler Master 850 sfx atx 3.0 amazonda 120 dolar bir de 20 dolar kupon veriyor totalde gümrük ücretiyle birlikte 5200 liraya geliyor.Sizce alınır mı bu psu.

• lBaBaCaNl kullanıcısına yanıt

Çok fazla şikayet alan ve iade edilen bir güç kaynağı. Sesinden dolayı kronik sıkıntılı. 3 versiyonda düzeltemediler adamlar. Ayrıca sff dışında bir tık büyük bir kasada kullanma ihtiyacı olursa bütün kabloları kısa kalıyor. Velhasıl ne kadar ucuz olsa da önermiyorum.

• Teşekkürler.Bir saattir reddit şikayetlerini okudum.Bobin sesinden tut kabloların esnek olmayışına, fanın gürültülü çalışmasından tut anakart kablosunun kısa oluşuna vazgeçirdi beni şu an 650 modelini kullanıyorum anakart kablosu ucu ucuna yetiyor maalesef.

Aynen iyi yapmışsınız. Cidden sıkıntılı tam tuzağa girmelik bir psu. Kağıt üstündeki değerleri fiyatı vs cezbediyor insanı..

850w V2 olanını kullanıyorum. Kablolar esnek değil, doğru. Ancak bir iki model dışında sleeve kablolu sfx güç kaynağı yok yanlış hatırlamıyorsam. Ses eşiğim yüksek, o yüzden sesten şikayet edemem. Haricinde şikayetim yok. Memnunum. Öyle yerden yere vurulacak, alıp pişman olunacak bir durum yok bana göre.

• Mesut91 kullanıcısına yanıt
    Zaten ben reddit te ilk gördüğümde 12hpwr yok ise almam demiştim, buraya da yazdım. Fakat şimdi bunlar eski modeli bitirip yeniye geçecekler haliyle bulunmayacak bir süre sonra. Artık sf750 dediğinde o model olacak.. Rmx serisi gibi düşünüyorum... Belki de bu 5000 serisini beklemeli birazda bakalím tdp ler nasıl olacak.. Amd belli bir yerlerde en azından intel gibi uçmadı..

• Bu arada bir incelem daha buldum.
    Burada değerler daha düşük görünüyor. Ama cybenetics standardı daha geçerli bence.

%50 yukte 460watt a kadar 1128rpm 13.9db
    %60 yukte 550 watt a kasar 1519rpm 24.2db

Buradan sonra 30db ve 40db oluyor zaten

• 
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.