RGB sevmeyen biri olarak bu model için yeşil ışık yakabilirim. Pompa devri hangi seviyeden sonra ses çıkartmaya başlıyor, sıcaklık değerleriniz nedir, hortumları nasıl geçirdiniz biraz detay paylaşmanız mümkün mü? |
SFF / MINI ITX Severler Kulübü (315. sayfa)
-
-
Elimde corsair sf750 var ikinci el temiz,kutulu,eksiksiz sorunsuz ve garantisi devam ediyor düşünen özelden yazabilir. fiyat 6000tl. AKKLA A4 Pro 'da satılık.
SF750:
www.sahibinden.comJust a moment...https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-corsair-sf750-750w-80plus-platinum-sfx-cp-9020186-eu-1213071072/detayAKKLA A4 Pro:
www.sahibinden.comJust a moment...https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-aklla-a4-pro-itx-kasa-10-lt-1213073063/detay
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 24 Kasım 2024; 1:7:33 >
-
Bilgisayar başına geçemediğim için hatırladığım kadarıyla paylaşayım.
Deepcool markasında bildiğim bu modelde pompa devir seçeneği yok. 3100 rpm sabit olarak çalışıyor onu bios ve fan control üzerinden de o şekilde ayarladım. Beni rahatsız edecek bir gürültüsü yok diyebilirim.
Fanları da curve ile 60 dereceye kadar %35-40 devirde çalışacak şekilde ayarladım, benim için sessiz diyebileceğim bir şekilde çalışıyor. Idle şekilde bu şekilde çok sorun olmuyor.
Oyunlarda yanlış hatırlamıyorsam 70 dereceyi kolay geçmiyor. 70-80 arasında takılıyor. Bu tabi benim fan ayarımla. Sesi önemsemezseniz belki 3-5 derece daha serin çalışabilir. 5800x3d bildiğiniz üzere tasarımı gereği çok serin çalışmayan ama sıcak çalışmaya da dayanıklı bir işlemci.
A4-h20 kasada bu ls520 modelini bir de phanteks t30 ile sarsıntı önleyici keçelerini sökerek sığdıranlar var. Bu modifiyeyi yapanların da amacı dereceden ziyade daha düşük devir ve ses düzeyi yakalamak. Ben buna gerek görmedim açıkçası.
Bu arada AMD işlemcileri için 240 aio seçenekleri içinde deepcool başarılı sonuçlar veriyor. EKWB nucleus daha pahalı olmasına rağmen aynı ya da daha kötü sonuç verdiği bir video var Hardware Canucks kanalında. Linkini bırakıyorum.
link
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhaba phanteks evolv shift 2 air aldım. Sistemi montajladım. Windows açılınca kasılıyor açılırken kulaklıktan cızırtı geliyor. Acaba nedendir? Ramleri çıkartıp takıp denedim. Bios default yaptım genede yok? Bilen var mı?
Edit: sorun riserda çünkü direk anakarta takınca gayet normal herşey. Riser takınca gene donma cızırtı var.
Edit2: biostan pcie slogu gen3 yapınca sorun düzeldi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byorkouk -- 22 Kasım 2024; 12:49:59 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
SFX PSU arayan varsa:
https://www.incehesap.com/lian-li-sp750-750w-sfx-full-moduler-power-supply-fiyati-50913/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hiç bulaşmayın. traktör gibi sesi var fanının. biraz kalitesiz hissiyatı var. ucuz olması ipucu veriyor
-
2 aylık Deepcool an600 var elimde. İhtiyacı olan varsa 1000₺ den verebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu kasa için çok fazla kablo karmaşası yaratan, Corsair LL120 fanları, kontrolcüleri ve NZXT Kraken Z73'Ü söktüm yerine Corsair Link sisteme geçtim baya bir kablo yığınından kurtulmuş oldum
Öncesi
Sonrası
-
Dostlar Corsair SF600'üm 8.yılında ömrünü doldurdu.
2 seçenek arasında kaldım
Corsair SF850 ve Loki SFX-L 750
Kasada 11 litre ya da altı hacme düşmüyorum. Sandviç kasa da kullanmam.
AM4 kullanıcısıyım. 5800X3D ve 4070ti super ikilisi var.
Corsair yeni ürünlerde 80+ (Plus) sertifikasından ayrılmış. Cybenetics testi ile sertifikasyon yapılıyormuş.
Öneriniz nedir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Birçok kişi Corsair 850 ve 1000 olarak güncelledi.
Loki de 12hpwr çıkışı olması avantaj
Corsair da sfx olması, tercih sizin.
Ayrıca lokinin kablolarının uzun olduğunu da unutmayın.
Loki öneririm açıkcası, ciddi manada sessiz psu kabloları uzun fakat çok iyi bi mazlemesi var katlaması kıvırması aşırı kolay
-
Kablo bilgisi için teşekkürler. SFX olunca uzunluk detayına dikkat etmemiştim. ATX psu kablosu gibi mi boyutlar? Yoksa atx - itx arası mı?
Phanteks P200A kasa kullanıyorum. Dikey GPU, havalandırma için 6 fan, 240 lık sıvı soğutma ve kablolama rahatlığı kasa tercihimde etkendi. Hem tercihlerim hem de görsel olarak tatmin ettiği için daha küçük boyutlu kasalara geçemiyorum. İsteklerimi yerine getirecek en minimal kasa da bu aslında.
Corsair'ın SF serisi psu kabloları boyut olarak çok ideal. Loki aslında biraz daha öncelik verdiğim üründü çünkü Sfx-l boyutunda sıkıntı yaşayacağım bir kasa kullanacağımı düşünmüyorum ama kablo konusunda üzülür müyüm diye düşünüyorum şu an.
Ben de yaklaşık 1,5 yıldır Loki 750W kullanıyorum ve gayet memnunum. Kablo uzunluğunu tam hatırlamıyorum yalnız bilgisayar kapalıyken güç kaynağının sadece çok yakınında duyulan(duymak için 50cm den yakın olmak gerekiyor) CRT whine tarzı bir ses yapıyor, sessizlik konusuna önem verenlerin bilgisine.
-
Çok güzel ayrıntı. Özellikle bilgisayar kapalıyken bahsettiğiniz sesin duyulması benim adıma can sıkıcı. Bilgisayar kullanımdayken bahsettiğiniz ses rahatsız edici olmazdı. En azından bileşenlerin sesi ya da kulaklıkla kullanım psu sesinden dikkati dağıtır.
-
Ambiyans hoş.
Kasa çok güzelmiş, gitar amfisi gibi de yapılabilir gpu tarafı :) Sanırım bir sonraki kasam bu olacak ancak bulması zor olsa gerek.
-
Ben getiriyorum yurtdisindan. Toplam 150€ gibi bir maliyeti olur fakat stock out olmuş şu anda..
Bu kasanın küçük versiyonu olan S300'ü geçen sene amazon tr'den çinli bir satıcıdan aldım. Kasa riser kablo'suz geldi. İngilizcesi süper bozuk satıcıya riser'ı göndermesini söyledim. Birkaç hafta sonra gönderdikleri paketten usb hub çıktı. Ya donanımdan kesinlikle anlamayan bir satıcıydı yada anlamıyormuş numarası yapıyordu. Haftalarca süren riser'ı gönder, riser bu mu, riser şu mu iletişiminden sonra amazona kasayı nasıl iade edeceğimi sorduğumda konuyu inceleyeceklerini söylediler ve 1 hafta sonra da kasayı iade etmeme gerek olmadığını söyleyip kasa ücretini bana iade ettiler. Bende sadece birkaç yüz liraya bir riser kablo alıp tüm kasayı bu paraya getirmiş oldum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X