Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SonSamsunlu Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.341
Cevap
152
Favori
214.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aRiSe*

Ölçü detayları aşağıdaki resimde mevcut. Almak istedğiniz ürünün resmi sitesine girip detaylarını inceleyip uygun olup olmadoğını araştırabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    aslında cogu oluyor lakin arka kapagın orası sorun oluyor kasada

• Arkadaşlar merhaba... Öncelikle mini itx konusunda pek bilgim yok belirtmek isterim.

Tavsiyelerinizi almak istediğim konu ise , iki ay önce atx bir sistem topladım ama şu an yer sorunundan dolayı anakart ve kasayı satıp itx forma geçmek istiyorum..
    Gpu olarak 2070 super gaming trio , soğutucu olarak da silverstone pf120 120mm lik sıvı soğutma kullanıyorum.
    Bu doğrultuda bana kasa olarak ne önerebilirsiniz ?
    Saygılar..
  • resE kullanıcısına yanıt
    Selamlar, maalesef o ikisini tek kasaya sokmana imkan yok en azindan baktigim kasalardan sadece ikitanesinde bu 328mm uzunlugundaki devasa karti sokabilirsin :) daha normal boyutlardaki 2 fanli modellerden olsaydi ciddi sayida seceneklerin olacakti ama bu kartla cok zor. 330mm karta izin veren kasalar RVZ02, RVZ03 buyuk ihtimalle RVZ01 de olur.

edit: kart kalinligini hesaba katmadim. 56mm kart kalinligi ile 2.75 slot kalinligina denk geliyor. bu kartin bu kasalara uzunluktan tamam ama kalinliktan kurtarmayacagini dusunuyorum. illaki itx istiyorsan karti elden cikarman gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 8 Haziran 2020; 15:7:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

Selamlar, maalesef o ikisini tek kasaya sokmana imkan yok en azindan baktigim kasalardan sadece ikitanesinde bu 328mm uzunlugundaki devasa karti sokabilirsin :) daha normal boyutlardaki 2 fanli modellerden olsaydi ciddi sayida seceneklerin olacakti ama bu kartla cok zor. 330mm karta izin veren kasalar RVZ02, RVZ03 buyuk ihtimalle RVZ01 de olur.

edit: kart kalinligini hesaba katmadim. 56mm kart kalinligi ile 2.75 slot kalinligina denk geliyor. bu kartin bu kasalara uzunluktan tamam ama kalinliktan kurtarmayacagini dusunuyorum. illaki itx istiyorsan karti elden cikarman gerekebilir.
    Cevaplar ve zahmetiniz için çok tşk ederim..Sanırım matx formu daha uygun haklısınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: resE

Cevaplar ve zahmetiniz için çok tşk ederim..Sanırım matx formu daha uygun haklısınız..

Alıntıları Göster
    aynen daha mantikli olacaktir, kolay gelsin
  • Silverstone Sugo SG13B e corsair rm750 sıgarmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!-Origin-!! -- 9 Haziran 2020; 14:10:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt
    Sığmaz hocam. SG13 üretici verisi 15cm derinliğinde (ama yine üretici önerisi 14cm derinliğinde) ATX PSU'dur. RM750 16cm derinliğe sahip.

SG13 için en uygun ATX PSU'lar kompakt modeller. Alternatifler arasında önce çıkan modeller XPG Core Reactor ve Seasonic Focus. Bunlardan sonra
    Corsair TX-M veya Cooler Master V modeli olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 9 Haziran 2020; 16:21:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Sığmaz hocam. SG13 üretici verisi 15cm derinliğinde (ama yine üretici önerisi 14cm derinliğinde) ATX PSU'dur. RM750 16cm derinliğe sahip.

SG13 için en uygun ATX PSU'lar kompakt modeller. Alternatifler arasında önce çıkan modeller XPG Core Reactor ve Seasonic Focus. Bunlardan sonra
    Corsair TX-M veya Cooler Master V modeli olabilir.
    Fiyatlar çok yüksek geldi .
    High Power 650W 80+ Bronze Modüler Mavi Ledli Güç Kaynağı (HP-EP-650S) Bu ürün iş görürmü sizce.
  • !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt
    Hocam PSU konusunda belli marka ve modeller haricinde tercih etmiyorum ben. Diğer PSU'lar kötü ve işe yaramaz demek değil ama PSU uzun süreli kullanılan bir parça.
    İşlemci, ekran kartı vb. parçalar çok sık güncellenebiliyor. Söylediğiniz model 140mm derinliğinde gördüğüm kadarıyla ama modüler değil. SG13 kasa içinde modüler
    PSU dışında ben kullanmam. Gereksiz kablolar mecburen kasa içinde kalacak.

Evet söylediğim PSU'ların yarı fiyatına ama açıkçası PSU için bütçeyi arttırıp gerekirse başka parçadan şimdlik kısar ve onu sonra yükseltirdim. Tabi ki bu benim sistem kurma ve
    kullanma yaklaşımım. Herkesin planı kendisine göre olur hocam.

Aşağıudaki PSU Tier List içindeki bilgilerden faydalanabilirsiniz. Markalar ve modeller hakkında fikir sahibi olursunuz
    https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 9 Haziran 2020; 17:17:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Hocam PSU konusunda belli marka ve modeller haricinde tercih etmiyorum ben. Diğer PSU'lar kötü ve işe yaramaz demek değil ama PSU uzun süreli kullanılan bir parça.
    İşlemci, ekran kartı vb. parçalar çok sık güncellenebiliyor. Söylediğiniz model 140mm derinliğinde gördüğüm kadarıyla ama modüler değil. SG13 kasa içinde modüler
    PSU dışında ben kullanmam. Gereksiz kablolar mecburen kasa içinde kalacak.

Evet söylediğim PSU'ların yarı fiyatına ama açıkçası PSU için bütçeyi arttırıp gerekirse başka parçadan şimdlik kısar ve onu sonra yükseltirdim. Tabi ki bu benim sistem kurma ve
    kullanma yaklaşımım. Herkesin planı kendisine göre olur hocam.

Aşağıudaki PSU Tier List içindeki bilgilerden faydalanabilirsiniz. Markalar ve modeller hakkında fikir sahibi olursunuz
    https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/
    aynen katiliyorum, psu ya islemci anakart ekrankarti vs gibi onem verilerek alinmasi gerektigini dusunuyorum. bir sikinti olsa hadi bana eyvallah derken yaninda kendisine bagli olan parcalarida bozabilme ihtimali varken, pahali olanlar sessiz sedasiz elveda deyip parcalari koruyor. psudan kismayin arkadaslar zaten iyi bir psu en az 10 sene gidiyor onunda ucu acik.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

aynen katiliyorum, psu ya islemci anakart ekrankarti vs gibi onem verilerek alinmasi gerektigini dusunuyorum. bir sikinti olsa hadi bana eyvallah derken yaninda kendisine bagli olan parcalarida bozabilme ihtimali varken, pahali olanlar sessiz sedasiz elveda deyip parcalari koruyor. psudan kismayin arkadaslar zaten iyi bir psu en az 10 sene gidiyor onunda ucu acik.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler bilgi için dediginiz gibi iyi birşey olması önemli zaten sistemide yavaş yavaş dizeceğim zamanla parçaları tek tek alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!-Origin-!! -- 9 Haziran 2020; 18:50:10 >

• Arkadaşlar elimde bir kere kullanılmış mini itx ler için olan Noctua NH-D9L işlemci soğutucu var. Uygun fiyata vereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 9 Haziran 2020; 20:55:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !!-Origin-!!

Silverstone Sugo SG13B e corsair rm750 sıgarmı ?
    Corsair VS550 sığıyor. Bu psu bende var ve Sg13'te kullandım. Kablolar kasanın iç hacmi sebebiyle canımı sıktığı için Corsair SF600 80+ Platinum aldım. Konu içinde ilk mesajlarımda detaylı görseller de mevcut. VS550 nin ölçüleri 150x125x86 mm

İlgilenecek arkadaşlara bir bilgi paylaşmak istiyorum. Modifiye malzemecisi diye site var. Hatay'da. Telefonda görüştük. Psu kablosu yaptırmak istedim. 24 Pin kablom sfx standardında olsa da kasam için uzun ve satalar sistemimde gereksiz. Corsair Platinum serisinde kablolar ipli ama beni kesmedi, kalınlar. Bu bahsettiğim arkadaşa psu linkini ve taleplerinizi whatsapptan yazıyorsunuz. İstediğiniz kalite, renk ve ölçüde hazırlıyor. Detaylara takılanlara öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 10 Haziran 2020; 8:48:32 >

• Sfx power şuan yok piyasada malesef.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !!-Origin-!!

Sfx power şuan yok piyasada malesef.
    Hocam sistemi toplarken ihtiyaçlarımı belirledim önce. Her gün ürün aradım hem forumda hem diğer yerlerde. Mutlaka denk gelir. Sabır ve istikrar lazım :)

Alınık ilanları açın. Zaten sistem toplamayı zamana yaymışsınız. 3 hafta öncesine kadar temiz ikinci el Noctua fan satanlar vardı forumda. Her ürüne ulaşmak mümkün yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhKARACAN

Hocam sistemi toplarken ihtiyaçlarımı belirledim önce. Her gün ürün aradım hem forumda hem diğer yerlerde. Mutlaka denk gelir. Sabır ve istikrar lazım :)

Alınık ilanları açın. Zaten sistem toplamayı zamana yaymışsınız. 3 hafta öncesine kadar temiz ikinci el Noctua fan satanlar vardı forumda. Her ürüne ulaşmak mümkün yani.

Alıntıları Göster
    Araştırmaya devam

• ilgi çekici
    https://www.reddit.com/r/sffpc/comments/gzo12c/coolermaster_working_on_sff_case/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temmuz,Agustos gibi PS4 proyu elden çıkarıcam.Bu SFX psu uygun fiyatlara bulmak mümkün gözükmüyor.

İstemeyerek kasayı deldirtecekler bana,

Videodaki eleman gibi yaparım, ATX Psu montaj edicem.

Uygun fiyat görünce;Xigmatek scylla 120 sıvı soğutma aldım...

SFF / MINI ITX Severler Kulübü

Çekindigim nokta; Ryzen 3300x-RX 5700 XT gibi donanımları soğutmada problem yaşarmıyım acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ContEmpor4ry -- 11 Haziran 2020; 2:29:31 >

• Arkadaşlar benim corsair h60i satıyorum nebula ya sığdırmaya başardım ancak psu atx olduğu için yarım parmak farkla psuya taştığı için kullanmayacağım.
    3300x ile test sonuçlarını paylasayim
    Stock Sogutucu ile boşta oyunda(bfv) yukte (aida64 stess fpu) 45/75/85
    H60 ile 33/63/73 derece

• Arkadaşlar, sg13 kasanın içine High Power 600w 80+ Gold ve ryzen5 1600af den çıkan fan olur mu?

Sanki sığmayacak gibi duruyor. Emin olamadım

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.