Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.341
Cevap
152
Favori
214.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sığsa bile çok az boşluk kalıyor, sg13 e sıvı soğutma şart gibi duruyor şuan

Edit : atx kullanılırsa tabii, sfx psu lar kullanıldığında bir nebze daha boş oluyor, öne bir fan birde egzoz taktınız mı, gayet iyi sonuçlar alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaand12@ -- 12 Haziran 2020; 8:38:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fractal Design node 202 aldım bende , yeni gelecek 4000 serisi Ryzen işlemcilerden uygun bir model geçip toplayacağım. Fakat şuan piyasada mini itx 'e uygun ürünler bulunmuyor. Yurtiçi hiçbir sitede stok yok. Zaten 4000 serisi masaüstü işlemcilerin çıkmasına daha var da. Şimdiden alıp ödemesini bitirmek de rahatlatırdı :(
  • korsanfatal K kullanıcısına yanıt
    hocam uzun süredir bakıyorum ben ama stoklarda yok. ne zaman aldınız kaça aldınız acaba kasayı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt
    bu salı newegg üzerinden aldım bugün gümrükten çıktı , yarın muhtemelen bende olacak kasa.
    1241₺ ye geldi görünüyor baktığımda. bossbilisim üzerinde 1014 görünüyor fakat o kadar şikayet var ki , oradan almak yerine newegg i tercih ettim.
    Amerikadan İstanbula 5 günde teslim olacak inşallah.
    Corsair SF600 düşünüyorum güç kaynağı olarak ama ne zaman gelir stoklara bilemiyorum. Onu bulamazsan FSP Dagger Pro 600W alacağım bulabilirsem tabi.
  • korsanfatal K kullanıcısına yanıt
    hocam ben de bossda görmüştüm evet. değerlendiririm hocam çok teşekkür ederim cevabınız için.

• MSI B450I ITX anakartı 900 TL den aldım incehesaptan. sizce uygunmu acaba ya.

Birde Team T-Force Vulcan Z 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 540TL verdim bu gayet ucuz oldu ama anakart soru işareti :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: aRiSe*

MSI B450I ITX anakartı 900 TL den aldım incehesaptan. sizce uygunmu acaba ya.

Birde Team T-Force Vulcan Z 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 540TL verdim bu gayet ucuz oldu ama anakart soru işareti :/
    En uygun B450I yi teknobiyotik de 950 ye gormustum.
    Alıp Kullanacaksanız bence guzel fiyat Ram zaten bedava...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 12 Haziran 2020; 23:15:59 >
  • aRiSe* kullanıcısına yanıt
    Anakart uygun hocam ben 2. Elini 900 e aldım geçen hafta.

• Asrock B450 itx 960'a satılıyordu, Msi ın farkı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE24E8226

Asrock B450 itx 960'a satılıyordu, Msi ın farkı nedir?
    Asrock 4. nesil ryzen desteklememe ihtimali yüksek bence.
    En büyük farkıda VRM'lerde.
  • Buda sadece bende bulunan htpc kasa.Kendim eski bir müzik setinden yapmıştım.
    Amd a serisi işlemci .hd7770 400w PSU kullandığım hiçbir sıkıntı yasamadigim.23x16cm ebatlarinda.
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dot4-2 -- 17 Haziran 2020; 16:44:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Asrock 4. nesil ryzen desteklememe ihtimali yüksek bence.
    En büyük farkıda VRM'lerde.

Alıntıları Göster
    VRM'leri cok iyi evet ancak ben bu anakartin da Ryzen 4000 destekleyecegini dusunmuyorum. Cunku ilk bios versiyonlari gayet duzgun bir arayuze sahip iken Ryzen 3000 destekleyen versiyonlari bios chipin kapasitesinin yetersizliginden oturu cok kirpilmis durumda, gri siyah ekranli les gibi bir arayuzu var bilen bilir.

Gerci AMD'ciler bir beta ustunde calistiklarini soyluyordu. Ryzen 4000 destegi olan bios surumleri bir cok eski islemciyi hicbir sekilde desteklemeyecekmis bu sekilde cozebilirler chip kapasitesinin yetersizligini. Baska turlu zor. MSI bios da oyle iyi degil yani.

• Bu arada ilgilenenler icin Fractal Design Node 304'u incelemesi.
    https://forum.donanimhaber.com/fractal-design-node-304-mini-itx-kasa-incelemesi--144033917
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

VRM'leri cok iyi evet ancak ben bu anakartin da Ryzen 4000 destekleyecegini dusunmuyorum. Cunku ilk bios versiyonlari gayet duzgun bir arayuze sahip iken Ryzen 3000 destekleyen versiyonlari bios chipin kapasitesinin yetersizliginden oturu cok kirpilmis durumda, gri siyah ekranli les gibi bir arayuzu var bilen bilir.

Gerci AMD'ciler bir beta ustunde calistiklarini soyluyordu. Ryzen 4000 destegi olan bios surumleri bir cok eski islemciyi hicbir sekilde desteklemeyecekmis bu sekilde cozebilirler chip kapasitesinin yetersizligini. Baska turlu zor. MSI bios da oyle iyi degil yani.

Alıntıları Göster
    Bunun MSI B450I Gaming Plus AC ile ne alakası varki? Zaten B450 çipsetli anakartların %90'ı 16MB lık biosa sahip. Asrock fatal1ty b450 itx anakartta aynı işlemcileri destekliyor. onunda bios kapasitesi 16mb hatta aynı çipleri kullanıyorlar. X570 lerde bile 16mb lık bios çipi var. Bana biraz desteksiz konuşuyorsunuz gibi geliyor.

Arayüze bir şey diyemem.

• Beyler sg13 fiyatı düşer mi? Birde waffle desenli olanı mı tercih edeyim yoksa diğerini mi

• Merhaba,

Muhtemelen konusu geçti ama hızlı göz attığımda tam olarak aradığımı bulamadım.

Elimde micro-atx bir sistem var, buna uygun tower tipi olmayan bir kasa bulabilir miyim? Tr'de imkanlar kısıtlı, yurtdışından sipariş verebilirim gerekirse. 0'dan mini-itx'e dönmek çok daha maliyetli olacak.

Eğer bulamazsam sanırım ebat olarak daha ufak tower kasalara yöneleceğim.

Teşekkürler.
  • aRiSe* kullanıcısına yanıt
    E demişsin ya asrock'un yeni ryzen'i desteklememe ihtimali yüksek diye, onun için diyorum. Asrock desteklemezse msi da desteklemeyecektir o bios zorlamasıyla 3600'ü destekleyen kart hiçbir şekilde yenisini desteklemez. Desteklese bile bunu ancak eski sürümlerdeki desteği kaldırarak yapabilirler.

Sallamadığımın kanıtını da koyayım.
    www.anandtech.com
    AMD to Support Zen 3 and Ryzen 4000 CPUs on B450 and X470 Motherboards
    https://www.anandtech.com/show/15807/amd-to-support-zen-3-and-ryzen-4000-cpus-on-b450-and-x470-motherboards

Silverstone Sugo/Sg13 fiyatı düşer mi diye sormuşsun bir de. Düşmez. Çünkü kasa çok eski model, bu fiyat da kaç sene önceki çıkış fiyatının çok çok altında. Şu an eli yüzü düzgün itx küp kasalar 100 euro civarından başlıyor. Sugo ise çok daha ucuz 60 euro dolaylarında. Daha da düşmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 16 Haziran 2020; 9:48:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

E demişsin ya asrock'un yeni ryzen'i desteklememe ihtimali yüksek diye, onun için diyorum. Asrock desteklemezse msi da desteklemeyecektir o bios zorlamasıyla 3600'ü destekleyen kart hiçbir şekilde yenisini desteklemez. Desteklese bile bunu ancak eski sürümlerdeki desteği kaldırarak yapabilirler.

Sallamadığımın kanıtını da koyayım.
    https://www.anandtech.com/show/15807/amd-to-support-zen-3-and-ryzen-4000-cpus-on-b450-and-x470-motherboards

Silverstone Sugo/Sg13 fiyatı düşer mi diye sormuşsun bir de. Düşmez. Çünkü kasa çok eski model, bu fiyat da kaç sene önceki çıkış fiyatının çok çok altında. Şu an eli yüzü düzgün itx küp kasalar 100 euro civarından başlıyor. Sugo ise çok daha ucuz 60 euro dolaylarında. Daha da düşmez.
    Ben destekleyecek ya da desteklemeyecek demedim. Kapasite problemi olduğu doğru. Sonuçta birçok işlemciye zorlayarak destek verilmiş.

4000 serisi için 1. Nesil Ryzenden vazgeçilebilir bence. Bende ryzen 5 1600Af var. X570 anakartlarda çalıştığını söylüyorlar redditte.

• quote:

Beyler sg13 fiyatı düşer mi? Birde waffle desenli olanı mı tercih edeyim yoksa diğerini mi
    Konu içinde farklı bir çok mesajda bahsedildi. Ön tarafın kapalı olması ısıya ciddi anlamda olumsuz etki ediyor.

• hocam kasalarınız geldi mi acaba? merakla bekliyoruz...

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.