Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.334
Cevap
152
Favori
213.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende aorus b450i pro modeli kullanıyorum anakartta argb bağlantısı varmi varsa pim nerede kullanan ve bilen yardımcı olursa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    Çalışıyor sıkıntısı yok böyle devam edecem
    Fanlar zaten 15mm daha kalın takmak zor olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Thermaltake core g3 te olabilir hatta ATX anakart da takılıyor ona :)

• Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım kocaman bir kasam vardı sattım yavaş yavaş uzun süreli bir toplama olcak ilk kasamı aldım buna uygun power arıyorum birde yardımcı olurmusunuz.

SilverStone Sugo SG13B / Mini ITX

Kulüp varsa benide alın

Kol hazır :)

SFF / MINI ITX Severler Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!-Origin-!! -- 3 Haziran 2020; 18:12:37 >

• onder.t O kullanıcısına yanıt
    Özel yapım ince kablo seti bulmak özellikle tr de çok zor, kendim bi şeyler yapmaya çalışacağım.
    Resimlerini merakla bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: !!-Origin-!!

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım kocaman bir kasam vardı sattım yavaş yavaş uzun süreli bir toplama olcak ilk kasamı aldım buna uygun power arıyorum birde yardımcı olurmusunuz.

SilverStone Sugo SG13B / Mini ITX

Kulüp varsa benide alın

Kol hazır :)

Aramıza hoş geldiniz. Hayırlı olsun. Umarım işin sonunda sistem dilediğiniz gibi olur.

Hangi bileşenlerle sistemi toplayacağınıza karar verdiniz mi? Bunları bizimle paylaşırsanız daha net önerilerle yardımcı olabiliriz.

SilverStone 600W 80+ GOLD SST-SX600-G

Bu ürünü kullanıp iade ettim. Hem zero fan özelliği çalışmıyor hem de aşırı sesli. Kesinlikle uzak durun, pişman olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhKARACAN

Aramıza hoş geldiniz. Hayırlı olsun. Umarım işin sonunda sistem dilediğiniz gibi olur.

Hangi bileşenlerle sistemi toplayacağınıza karar verdiniz mi? Bunları bizimle paylaşırsanız daha net önerilerle yardımcı olabiliriz.

SilverStone 600W 80+ GOLD SST-SX600-G

Bu ürünü kullanıp iade ettim. Hem zero fan özelliği çalışmıyor hem de aşırı sesli. Kesinlikle uzak durun, pişman olursunuz.

Alıntıları Göster
    Orta seviye 3600x ve 2060 'li birşey planlıyorum. Forumda biri
    FSP Dagger 600W 80+ Gold satıyor bu nasıl acaba fiyat 700 tl demiş

Cougar Stx-700 nasıldır kablolu bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!-Origin-!! -- 4 Haziran 2020; 9:52:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: !!-Origin-!!

Orta seviye 3600x ve 2060 'li birşey planlıyorum. Forumda biri
    FSP Dagger 600W 80+ Gold satıyor bu nasıl acaba fiyat 700 tl demiş

Cougar Stx-700 nasıldır kablolu bilemedim

Alıntıları Göster
    Sfx sistem için tam modüler psu tercih edin hocam. Kablo karmaşası daha az. İhtiyaç durumunda kablo modifiyesi yapma şansınız da olur.

Corsair, Seasonic, EVGA'nın ürünleri çok sessiz ve kaliteli. Fsp Dagger japon kapasitörler kullanıyor ama bir ara sitesinde RPM/dB değerlerine bakmıştım, çok iyi değildi diye hatırlıyorum.

SFF ürünlere ulaşmak zor. Sabırlı olmak uzun vadede işe yarıyor. Özellikle forum içinde iyi bileşenler denk geliyor.

• Evet sx600g nin fanı gürültülü ve 0db özelliği yok. Ben fanını değişerek çözdüm olayı.

• quote:

Sfx sistem için tam modüler psu tercih edin hocam. Kablo karmaşası daha az. İhtiyaç durumunda kablo modifiyesi yapma şansınız da olur.

Corsair, Seasonic, EVGA'nın ürünleri çok sessiz ve kaliteli. Fsp Dagger japon kapasitörler kullanıyor ama bir ara sitesinde RPM/dB değerlerine bakmıştım, çok iyi değildi diye hatırlıyorum.

SFF ürünlere ulaşmak zor. Sabırlı olmak uzun vadede işe yarıyor. Özellikle forum içinde iyi bileşenler denk geliyor.

Alıntıları Göster
    teknobiotik getirmiş seasonic marka ama 500w, 1000 tl fiyat demiş çok fazla gibi fiyat.

• !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt
    Sfx bu ülkede az fiyat çeken yok ki,
    Talep olmadığı için stok maliyetini direkt yansıtıyolar.

• İnsan gibi fiyatta 400w-600w arası sfx psu da yok mu şu ülkede...

• jac0B0 kullanıcısına yanıt
    kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Olsa ne güzel olcak.
  • Tekrar merhaba arkadaslar.
    kasanın önündeki logo mu boyadım biraz acemi işi oldu.ama bence gayet iyi durudu.
    şuan sadece arka tarafa taşımak için kulp yapmak kaldı.

SFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler Kulübü

• kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Valla ben artık aramaktan vazgeçtim, kasalar da son derece pahalı malum kurlar sağolsun. Hiç bir zamanda bir kasaya binlerce lira vermeye anlam veremeyenlerdenim bilen aydınlatırsa öğreniriz. Ne veriyor yani o para karşılığında. Ergonomik tasarım, detaylardaki işçilik, malzeme kalitesi eyvallah, ama bunlar için çok astronomik rakamlar gerekmez. Uygun fiyatlı olup çok kullanışlı detayları düşünülmüş markalar var.
    Itx içinse sigma profilden kendim dizayn etme fikrine doğru gidiyorum. Size de elinizden geliyorsa tavsiye ederim.

Anafikri yazmayı unutmuşum :)
    Sfx psu yerine atx psu üzerine düşünülmüş itx bir kasa tasarlanabilir demek istemiştim. Anahtar kelime sigma profil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FE24E8226 -- 4 Haziran 2020; 23:20:52 >
  • Hocam kendi yaptığım mdf plakalar ile çıkma laptop ekranından 2. Monitörümü yapmıştım. Elimde baya bi mdf plaka, pcb yükseltici vida somun vs kaldı. Aslında bana kalırsa bunlarla ben çok güzel bi tane uzay kasa yaparım gibi geliyor. En yakın boş zamanımda böyle bir proje kesinlikle yapacağım. Ve buraya da da atacağım. Ha mdf ile olmaz başka bir malzemeden olur onu o zaman düşüneceğim. Artık atx psu alır bir köşeye de sıkıştırırım onuda, yoksa +600 tl sırf küçük diye daha fazla para ödemek akıl karı değil. :/

• Benim kullandığım psu sfx değil mesela.850 w gold seasonic x kullanıyorum modüler.amaç taşınabilirlikse ve maliyetse,anakart ve kasayı 270 tl ye 5 sene önce almış olduğum bitfenix prodigy fazlası ile yetiyor.hatta geçen sene evde yoktum kasayı tv nin yanına koymustum,müteahhitin mühendisi evde calışma yapıyordu.adama telefonda onun bilgisayar olduğunu subwoofer olmadığını ikna etmeye çabalıyordum.bu kadar küçük kasa olur mu diyordu
  • quote:

Silverstone SG13'ün ön tarafındaki plastik plakayı hava sirkülasyonu için çıkarıp çift katmanlı kaliteli toz filtresi ile değiştirdim. Önce para bandı diye tabir ettiğimiz banta benzer ince çift taraflı bant ile işlemi yapmaya karar vermiştim ama kasanın ön tarafı dış yüzeyden 2 milim içeride. Orjinal kapakla aynı yüzey sıfırlaması için köpük çift taraflı bant kullandım.

bu calismaniz cok guzel olmus valla orjinalinden guzel duruyor :) bu bahs ettiginiz totaldeki 12-13 derece degisime bu panelin ne kadar etkisi oldu sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: KAZUYA MISHIMA

Tekrar merhaba arkadaslar.
    kasanın önündeki logo mu boyadım biraz acemi işi oldu.ama bence gayet iyi durudu.
    şuan sadece arka tarafa taşımak için kulp yapmak kaldı.

guzel olmus bence kasaya karakter katmis :) stencil ile mi yaptiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

bu calismaniz cok guzel olmus valla orjinalinden guzel duruyor :) bu bahs ettiginiz totaldeki 12-13 derece degisime bu panelin ne kadar etkisi oldu sizce?

Alıntıları Göster
    Hocam sistemi ilk çalışır hale getirdiğimde benim kasanın önü komple kapalı olan modeldi ve stock fan vardı. Ayrıca havayı dışarı atacak fanım da yoktu. Yani hiç fan olmadan stok soğutucu ile bırakın testleri oyunda 90 dereceyi gördüm. İşlemcim Ryzen 5 3600. Corsair Hydro H60 + arka tarafa, psu yanına taktığım egzoz fan ile 10-12 derece düştü sıcaklık. Tabi bu yeterli gelmedi. Başka bir konuda aynı kasayı kullanan bir arkadaş öndeki plastik plakayı çıkardığını söyledi. Bunu denedim ve ön taraf komple açıkken radyatör fanı temiz havayı direkt alınca işlemci ısısı 10 derece daha düştü. Bunu ağır testlerde 72 derece olarak gördüm. Normal kullanımda yani boşta 36-40, oyunlarda 55-57 arası değişiyor. Son yaptığım düzenleme ile sıcaklık yine arttı. Yani bu kasada ön taraf mesh olsa bile sıvı soğutucu beklenen etkiyi yapmıyor. Belki benim öne koyduğum filtrenin sık dokulu, çift katmanlı olmasının da etkisi var. Şunu da denedim. Siyah kadın çorabını iyice gerdirip ön tarafı kapadım. Sanki ön taraf komple açıkmış gibi değerler aldım. Çorap çok çok ince olduğu için hava doğrudan içeri giriyor. Sık gözenekli olduğu için de tozları iyi tutuyor. Tabi görüntüsü kötü :)

Oğlum dün Gta5 oynadı 1 saat. İşlemci 62-65 gezdi. Gerçi ekran kartı tarafını da kapattım dün manyetik filtre ile. Hatta Psu nun üstündeki alanı da. Bunların etkisi vardır mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 5 Haziran 2020; 8:8:0 >

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.