Şimdi Ara

GSS ödeme emri geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ana borçtan çok faiz borcu eklenmişti başımın gözümün sadakası olsun deyip ödedim şuan devlete bir kuruş vergiymiş,kurummuş hiçbir borcum yok.

Şöyle ki,bankalarda kredibilitesi olan,iş yapan adamlar ben dahil ödettirdiler çünkü yarın bir gün üç kuruştan dolayı bankalara haciz müzekkeresi yazılması riskine giremezdim.Burdan güzel bir gelir kaldırdılar.

Üstüne bir mal varlığın yok ise,bankalarda paran yok,kullanmıyor isen,işsiz dahi olsan yine de öde kurtul.Yarın maaşının dörte birine icra gönderirler işvereninle muhasebeci sana yol vermeye çalışır.Bankalarda kötü bir intiba yaratırsın.Değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

''Üstüne bir mal varlığın yok ise,bankalarda paran yok,kullanmıyor isen,işsiz dahi olsan yine de öde kurtul.''

neyle ödeyecek yol gösterirmisiniz ? işi olmayan,parası olmayan adam nasıl ödeyebilir ?

bankalarda kötü intiba olayı kart,kredi,senet ödemezsen oluyor diye biliyorum,bankada nasıl kötü intiba yapabilir ? kkb'yi nasıl etkiler ?

hesaba icra koyabilir ona bi şey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 26 Ekim 2024; 8:17:31 >

• cmanager kullanıcısına yanıt

Muhalefet neden üzerine gitsin ki? Iktidarı alırsak biraz da biz kekleyelim diyorlardır..

• Bu olayın 100 K limitli kartlardan alınmak istetenen 750 TL gasptan bir farkı yok.

Bende öğrenci ve işsiz olduğum dönemler oldu iş bulamadım yüzüme kapılar hep kapandı 10 - 12 yıl önce. vatani görev zamanlarımı yüksek lisans dönemimi hep düşürttüm borçlu gözüktüğüm dönemlerde sistem üzerinden. Evime kontrole bile geldiler ekonomik durumumu görmek için. çok şükür şimdi bir firmada üst yöneticiyim. Ama bu konunun hep takipçisi olacağım öğrencinin bekarın iş bulamayan gencin haklarının savunucusu olmaya devam edeceğim. Bu konuyla ilgili açılacak davaların savunulacak hakların maddi manevi destekçisi olacağım.

Sonuç olarak dönemin toplam borcu olan 1200 tl yi ödemiştim. Ama 25 yaş üstü çalışmayan çalışamayan ya da çalışmak istemeyen (kişinin en doğal hakkı) adamdan alınmak istenen haksız bir vergi bu.

Sağlık hizmeti almadığım ay beni borçlandırman vatandaşından aldığın HARAÇTIR. haksız bir kazançtır. SOSYAL DEVLET DEĞİLSİN sen geri kalmış gaspçı bir devletsin. (Ki öylesin)

Yapacaksan da vergici bir devletsen de Sağlık hizmeti aldığım günler için (Eczane sağlık ocağı özel hastane klinik vs. vs.) ilgili aylarda beni aylık sigorta borçlandırabilirsin sistemi yapacaksan en mantıklısı bu. Çalışmadığım ve sağlık hizmeti almadığım aylar için beni devletime borçlandıramazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 26 Ekim 2024; 13:34:17 >

• yasa kalkmaz imkansız ab dayatmalı ab ye uyum sürecinde çıktı %0.5 ihtimal kalkması.

şahsi mal ve para varlığına bakılmalı, ana baba kardeş kısmına ortak tutmak saçmalık 18+ yaş için kanun çiğneme orası doğruda,sen reşitsin diyorsun hemde babişkondan al öde diyorsun adama made in banana. 

onun üstüne yüklenin ama buda parası pulu olanların kaçak göçek çalışanların o hoşuna gitmiyor işine gelmiyor, hiç bir işe yaramıyor o zaman tepkiniz nötr oluyor.

hesaplama sisteminin değişmesi için tepki gösterin olması mümkün olan şey o, kalkmasının mümkünatı dahi yok akp gitse dahi boş aylak psikolojik rahatsız megaloman kesime istihdam fişeği olduğu için üst kesim yasadan son derece memnun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ekim 2024; 14:32:2 >
  • Bulunduğun ilçenin kaymakamligina gidip gelir testi yaptırman gerek diye biliyorum sana kagıt veriliyor evin aylık geliri vs soruluyor sonra yanlis hatirlamiyorsam 1 2 hafta icinde evine yetkililer gelip son kez bikac soru sorup prim borcunu sildiriyorsun diye biliyorum yanlis olmasın ama sen yine de dikkat et arastir.

Edit:Bulundugun ilce derken hangi ilcede yasiyosan evin nerede kayitliysa demek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EthanCarter III -- 26 Ekim 2024; 14:24:15 >
  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt

İşi olmayan,parası olmayan adam hayatını nasıl ikame ettiriyorsa nerede barınıyorsa o şekilde ödemeyi yapabilir.Yalnız tabiki burda vicdansızlıktan da bahsetmek mümkün.Zor durumdaki adama daha çok çöküyorlar.

Bankalara icra dairesinden haciz yazısı gider bankalar da ivediklilikle bu tedbiri uygular.Bankaların da bildiği bir durum haline gelir icralık olmanız.Hatta bazı yerlerde ve durumlarda sorarlar adınıza açılan icra doayası var mı,hiç icralık oldunuz mu diye.Bu olay,büyük bir güvensizlik yaratır.Kişinin bankalardaki siciline, findekste veya kkbde görünmese dahi etki eder.Bankaların kendi sorgulama ekranına not ve görüş olarak eklenebilir.Bu da yarın size söylenmeyen ancak red sebebi olabilecek başvuru sonuçları yaratabilir.Kredi kartı ve kmh limitlerinizi de bu haciz yazısından sonra bankalar düşürebilir.Velhasıl benim borcum bin lira idi.Çoğu kişinin de en fazla 10k borcu var.Bu rakamlar için bu duruma düşmeye değmez,bu sebeple ödeyin kurtulun diye görüşümü belirttim.Özellikle de kredibilitesi ve bankalarla işi olan kişiler için daha önemli bir konudur bu.

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

zorda olan bireyin ailesinin parası yada geliri vs ne varsa devlete ne bundan,yada bana ne bundan.

icralık oldum ben çatır çatır ödedim çünki bankaya taahhüt vermişim ödeyeceğim diye işim bozulup ödeyemediğimde haklılar adamlar,sizin dediğiniz olay sanki kredi çekip yada kredi kartı varmışta ödeyememiş gibi lanse ediyorsunuz,ki icra davası açılıp aşağı yukarı 1 sene sonra banka hesaplarıma haciz uygulandı.banka ürünleri kullanılmadığı için dediğiniz gibi not düşme olayı bu gss için çok abes kalıyor,not düşmeleri evet var ancak banka ürünlerini kapsayan olaylarda, @Sucre Maricruz bundan sonra yazacaklarım sizle alakalı değil lütfen üzerinize alınmayın.

arkadaşlar genel olarak yazıyorum bundan sonrası pekte yazmıyorum yazmayıda düşünmüyordum ama dayanamadım bazı yorumlara

ab halkına paşalar gibi bakar,sağlığını karşılar 5 kuruş parada almaz bizim gibi gelişmekte olan ülke değiller,

ödemeyin bu borcu bi şeyde yapacakları yok,tamamen göz korkutma,parası olmayan adamın neyini alacaklar,çoğu şirket borçlarını bile ödemiyorken ne yapılabilir işsiz olan adama çökmek tamamen mafya vari olaydır.kalkıpta gelir testi vs yaptırmayın.kendileri çalsınlar oynasınlar avrupa insan haklarına gidilir,haklıda çıkılır.gelirim yok ellerine sözleşmede vermemişim ödeyeceğim yada hizmet aldığıma dair belgede yok yazılı şekilde ne olabilir ? ha umarım icra başlatma gibi olaya başlamazlar zira oy kaybetmeye devam ederler.

he he paşalar gibi bakıyor çoğu şey sigorta dışı göçenlerde Türkiyeyi mumla arıyorum diyor sağlıkta, sosyal devletleri haric fakirlerin cesetlerini coronadan evden topladılar. 

şu uyduruk cennet senaryosuyla bir ab ye yerleşsenizde kurtulsanız, ne yaşıyorsunuz bu cehennem ülkede mazoşistmisiniz nesiniz çözemiyorum

hiç bir kapitalist ülkede çalışmayan adamı,adam yerine koymazlar bir süre sonra ailesi bile evden atar yada karısı boşar ruh hastası başının çaresine bak diye ama sizde hayaller paris.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ekim 2024; 15:46:30 >
  • uzatmayacağım ama boş konuşuyorsunuz malesef

size tek cevabım budur.

belediye hesaplara bakıyor dediğiniz anda bende bitmişti bu olay  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 26 Ekim 2024; 15:56:9 >

gitte gör cennette,sosyal devletleri hariç adım atsan para sağlıkta iş kazasını filan karşılıyorlar anca kanser ve kronik hastalıkların büyük çoğu sigorta dışı hele bir kutu insülin için fahişe olan dolu.

gideceğiniz yokta zaten laf olsun torba dolsun.

daha geçende izlemiştim norveçe göçen kadın zırlıyordu sigorta hiç bir halta yaramıyor bakmıyorlar diye money talks canım oralar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ekim 2024; 16:17:18 >
  • EthanCarter III kullanıcısına yanıt

Gelir testinden su sekilde fakir cıkarsın, üzerine ait ev olmayacak, araba olmayacak, maas olmayacak, hane gelirin 5000 TL olacak o zaman fakirsin yani bunun icin internet bile kullanmayacak kadar fakir olman gerekiyor degilse baban anan falan bulsun senin yerine ödesin güzel dünya  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Ekim 2024; 15:57:58 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Anne baba ile beraber yasiyosa sadece babanin emekli maasi varsa yine ödemez borçları silinir ben en azindan oyle biliyorum.

Sanmıyorum ama anası cift maas bile alsa anası ne kadar zengin olursa olsun, oglunun sigortasını ödemek mecburiyetinde degil.. Anası adamın önüne bir tabak yemek atıyordur onu da kendi istedigi icin fazlasına sözlesme mi yapmıs? yetiskin oglunun mecburi sigortasını ödemek gibi bir sey kadının borcu degil.. Bunu savunan adamlara 2 level diye bosa söylememistim.. Ülkenin civisi cıkalı cok oluyor fakat güzel konuya değinmisler muhalefet de önemsemiyor yarın biz gelirsek biz gagalarız kafası var tabii.. Bulmuslar böyle milleti bir de biz mamalanırız elleme ürkütme diyorlar..  

• Detayini bilemem gelir testi ile prim borçları siliniyor onu anlattım sadece.

Anlatmıssın da burada o sartları sağlayacak adamlar yoktur olsa buraya bile giremezlerdi zaten cok daha önemli sorunları olurdu  

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Ülkemizdeki açlık ve yoksulluk sınırından haberiniz yok olsa böyle konuşmazdınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EthanCarter III -- 26 Ekim 2024; 16:15:49 >

Senin bence hükümetin fakirlik kıstasından haberin yok olsaydı millete gelir testi yaptırın cağğğğnımmmmm dövlet siler siler heee demezdin..  

• Gss borcu icin konu acmis ben de ödememesi icin gerekli sartlari saglarsa böyle bir imkanin oldugundan bahsettim o kadar.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Ab ülkelerindeki her insan sigortalı da mı bize bunu dayatıyorlar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.