Öncelikle merhaba arkadaşlar. Nisan ayında yayınlanan kararname ile gss prim borcu olanlara yıl sonuna kadar ücretsiz muayene hakkı verilmişti. Yani son bir yıl içinde 30 gün gss prim gün sayısı olanlar provizyon alabileceklerdi. Şu linkten sorgulanabiliyor
provizyon alıp alamayacağınız. Nisan ayında staj kapsamında 20 gün ve 22 temmuz-31 temmuz arası 10 gün şeklinde 30 gün prim ödenmiş göründüğü için provizyon alabileceğimi düşünmüştüm ancak sorulama yaptığımda "Son bir yıl içinde 30 gün gss prim gün sayısı olmadığı için, provizyon verilememiştir." uyarısın aldım. Belirttiğim sürelerde gss prim borcu işlememiş yani prim yatırılmış görünüyor.
linkinden sorguladığımda 22 nolu (staj sigorta kodu sanırım) kodla 2019 yılında toplam 30 gün prim gün sayım var. (uzun vade hizmetim yok, tüm sgk hizmet dökümü şeklinde sorgulama yapıyorum). Sormak istediğim ise şu : Staj sigortası gss prim gün sayısına etki etmiyor mu? Etki etmiyorsa bu süreler içinde neden gss prim borcum oluşmamış? Ve asıl önemli kısım , yıl sonuna kadar sağlıktan yararlanmak için haziran ayının gss prim borcunu ödesem yeterli olur mu , ya da staj sigortasını gss primlerini ödetir şekilde tamamlayabilir miyim? Hayırlı forumlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme