Şimdi Ara

Shakes&Fidget(Yeni Oyun, Türkçe,En iyi oyun ödülü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
5.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Shakes & Fidget Oyunu Flash tabanlı bir tarayıcı oyunudur. Herhangi bir yazılım indirmen ya da kurman gerekmez. "Oyun" ücretsizdir ve reklam içermez.

Shakes & Fidget Oyunu'nun devam eden geliştirme çalışmaları, destek hizmeti ve sunucu maliyeti ücretsiz oyun tasarımı yoluyla karşılanmaktadır. Oyun içinde daha hızlı ilerlemeni sağlayan ekstra mantar alabilirsin. Örneğin mantarları günlük görev limitini artırmanı sağlamak amacıyla kullanabilirsin.

Birinci Adım

Burada oyun içindeki cinsiyetini, ırkını, sınıfını ve görünümünü belirleyebilirsin.
    Lütfen ırk ve sınıf seçiminin başlangıç özelliklerini etkileyeceğini dikkate al

Sınıf

Savaşçı
    Güç: +7
    Beceri: +3
    Zeka: 0
    Dayanıklılık: +5
    Şans: 0

Büyücü
    Güç: 0
    Beceri: 0
    Zeka: +8
    Dayanıklılık: +2
    Şans: +5

İz sürücü
    Güç: +1
    Beceri: +7
    Zeka: +1
    Dayanıklılık: +4
    Şans: +2

Halk

iyi davranış

İnsan
    Dayanıklılık: 0

Elf
    Güç: -1
    Beceri: +2
    Dayanıklılık: -1

Cüce
    Beceri: -2
    Zeka: -1
    Dayanıklılık: +2
    Şans: +1

Cin
    Güç: -2
    Beceri: +3

kötü davranış

Ork
    Güç: +1
    Dayanıklılık: 0

Kötü Elf
    Zeka: +1

Gulyabani

İblis
    Güç: +3
    Beceri: -1
    Dayanıklılık: +1
    Şans: -3

Oyun içinde daha sonra halkını değiştirebilirsin ama sınıfını değiştiremezsin. Karakteri yaratıp kaydettikten sonra aldığın bonuslar bundan etkilenmez.

İkinci Adım
    "Karakteri Kaydet" butonuna tıkladığında kayıt işleminin ikinci adımı başlar.
    Burada avatarının adını, e-posta adresini (kayıt işlemini bir doğrulama koduyla tamamlamak için) ve kişisel şifreni girmen istenir.

Lütfen ardından Genel Çalışma Koşullarını okuyarak onayla ve üçüncü adıma geç.

Üçüncü Adım
    Artık oynamaya başlayabilirsin. Verdiğin e-posta adresine bir e-posta gönderilecek. Bu e-posta iki adet bağlantı içerir:
    1. Kişisel erişim bağlantın
    2. Kişisel doğrulama bağlantın (e-posta adresini ve hesabını doğrulamak için)

Dikkat:
    Hesabını doğrulamazsan oyun içinde bazı kısıtlamalarla karşılaşırsın, örneğin klanına altın bağışlayamazsın.
    Doğrulamanın getirdiği diğer avantajlar: İşlemi tamamladıktan sonra 10 adet bedava mantar kazanırsın.

MEYHANE

Meyhane maceracıların ve maceracı olmak isteyenlerin ilk durağıdır. Burada sana para ve deneyim kazanmanı sağlayacak çok çeşitli görevler vermek isteyen kişileri bulabilirsin. Önündeki masada oturan kişiye tıklayarak üç görev görebilir ve birini seçebilirsin.

Aşağıda "macera hevesi" çubuğunu görebilirsin. Her görev hevesini azaltır.
    Düşüş görevin uzunluğuyla orantılıdır (bir dakika = bir macera puanı). Ancak barmene tıklayıp bir bira içerek çubuğu doldurabilirsin (bir bira = 20 macera puanı). Bu işlemi günde on kereye kadar tekrarlayabilirsin.

Arka tarafta meyhanedeki üçüncü kişi olan kumarbaz oturuyor.
    Burada biraz şans oyunu oynayabilirsin. Ortaya para ya da mantar* koyabilir ve potu ikiye katlayabilirsin - tabii doğru kupayı seçersen.
    Altınını ayrıca basitçe klan sohbetinde "/gold ;-) x" yazarak ve ardından kumarbaza giderek de yatırabilirsin.
    * ancak bir kez mantar satın alındığında yapılabilir.

İpucu: "Macera Hevesi" Doğu saatiyle gece yarısında otomatik olarak dolar (çubuk tekrar 100'e gelir).

İpucu: Kullanılmayan "Macera Hevesi" gece yarısında silinir.

İpucu: Başarılı bir görevden döndüğünde mantar ve eşyalar bulabilirsin. Ama sırt çantanda yeterli boş yer olmasına dikkat et. Boş bir bölme yoksa kazandığın eşya kaybolur.

İpucu: Başarıyla tamamladığın her görev için ayrıca 10 şeref puanı kazanırsın.

ARENA

Göze göz� Arenaya hoş geldin!

Burada yeteneklerini tüm diğer kahramanlarla karşılaştırabilir ve altın ve şeref kazanabilirsin (ya da kaybedersin).
    Sistem yaklaşık senin kadar şeref puanı olan rakibini otomatik olarak seçer. Alternatif olarak başka bir oyuncunun adını elle girebilir ve saldırmak için 'OK' butonuna tıklayabilirsin.

Rakibinin şeref puanı seninkinden düşükse kazanarak elde ettiğin ödül azalır.

İpucu: Her dövüşten sonra 10 dakika beklemen gerekir. Bir sonraki dövüşünü daha çabuk mu yapmak istiyorsun? Bir mantar rüşvet verirsen arena lideri seni görmezden gelir.

İpucu: "Geç" butonuna tıklayarak dövüş animasyonunu atlayabilirsin. Dövüşün sonucunu hemen görürsün.

SUR NÖBETİ

Herkesin paraya ihtiyacı vardır, senin gibi muhteşem bir kahramanın bile.
    Kesintisiz olarak on saate kadar sur nöbeti tutabilirsin. Dünyanın en gösterişli işi değil belki ama ücreti iyi.

İpucu: Zaman sayacı durmadan işi iptal edersen maaş çekini alamazsın.

İpucu: Seviyen ne kadar yüksek olursa ücret o kadar artar.

SİLAH SATICISI

Her kahraman ancak silahı kadar iyi olabileceğini bilir.
    Silah satıcısından çeşit çeşit yararlı eşya alabilirsin. Silah, ayakkabı, başlık, kemer ya da diğer donanımlar savunmanı ve diğer değerlerini iyileştirmeni sağlar.
    Fare imlecini bir eşyanın üzerine sürükleyerek bonuslarını ve fiyatını görebilirsin. Bazı eşyalar altın ödenerek alınır. Bazıları ise o kadar özeldir ki, satıcı senden ayrıca mantar da ister.

Bir eşya nasıl alınır
    Yeterli altının (ve gerekiyorsa mantarın) varsa, eşyanın üzerine tıklayıp sırt çantandaki bölmelerden birine bırakman yeterli olur.
    Üzerine giymek için eşyayı giyileceği yere sürükle.

Eşyalarımı satabilir miyim?
    Elbette. Satmak istediğin eşyayı önce sırt çantana sürükle, sonra satıcının deposuna sürükle ve farenin düğmesini bırak. Eşyayı satın aldığında ödediğin ücretin %25'ini geri alırsın.

İpucu: Eşya çeşitleri her gün Doğu saatine göre gece yarısında değişir. Bir mantar ödeyerek hemen yeni, rastlantısal eşyalar görebilirsin.

İpucu: Seviyen ne kadar yüksek olursa sunulan eşyalar o kadar iyi olur.

BÜYÜ DÜKKANI

Büyü olmadan fantezi olmaz.
    Büyü dükkanı silah satıcısıyla aynı işlevlere sahiptir. Burada büyülü kolyeler, yüzükler, aksesuarlar ve iksirler satılır.

İpucu:
    İksirler ortalama eşyalardan daha karmaşıktır:
    - İksirleri karakterinin portresinin üzerine sürükleyerek etkinleştirebilirsin.
    - Aynı anda üç adede kadar iksiri etkinleştirebilirsin.
    - Aynı özelliği artıran iksirler bir öncekinin etkisini sıfırlar, sayacı sıfırlar.
    - Etkin iksirler karakter ekranında, sağda, başarıların üzerinde gösterilir.
    - Aktif bir iksirin üstüne çift tıklayarak etkisini iptal edebilirsin.

AHIR

Yürümeyi sevmiyor musun? Kendine bir binek hayvanı al!
    Ahırda, her defasında 14 günlüğüne bir binek hayvanı kiralayabilirsin. Bu sayede bir görevi tamamlamak için gereken süre azalır.

İpucu: Aynı hayvanı tekrar kiralayarak bu süreyi uzatabilirsin. Kira sözleşmesinin geçerlilik süresi uzar.

İpucu: Mevcut bir binek hayvanı daha hızlı bir modele değiştirebilirsin ama eski binek hayvanın kaybolur.

İpucu: İki grubun binek hayvanı seçenekleri farklıdır ama fiyatlar ve özellikler aynıdır.

İpucu: "Çevre ödülü" yalnızca bir kez kazanılır.

MANTARLAR

Mantarlar, oyundaki gelişimini hızlandırmak için kullanabileceğin ekstra bir alışveriş birimidir. Bu menüyü kullanarak fazladan mantar alabilirsin.

İpucu: Ödeme yöntemine bağlı olarak mantarların siparişi ile hesaba geçişi arasındaki süre 30 saniye ile bir ya da iki gün arasında değişebilir ("havale" yöntemi).

KARAKTER

Karaktere Toplu Bakış

Ekranlar:
    - Kullanılan donanım
    - Sırt çantası
    - Adı ve klan adıyla birlikte karakter resmi
    - Bir seviyeye ulaşmak için gereken puanla birlikte mevcut seviye
    - Mevcut özellikler

İpucu: Fare imlecini özelliklerin üzerine sürüklediğinde ek bilgileri görebilirsin.

İpucu: Fare imlecini özelliklerin yanındaki artı işaretinin üzerine sürüklediğinde bir artışın kaça mal olacağını görebilirsin.

Ekranın sağ tarafında karakter tarifini görebilirsin ve değiştirebilirsin.
    Aşağıda (eğer kiraladıysan) binek hayvanına ve kira sözleşmesinin bitmesine ne kadar kaldığına göz atabilir.
    Daha aşağıda, mevcut donanımına bağlı olarak toplam zırh değerini görebilirsin.

Aktif iksirler zırh değerinin sağ tarafında bulunur. Daha fazla ayrıntı için fare imlecini bir iksir simgesinin üzerine sürükle.

Son olarak da başarı madalyalarını görebilirsin.
    Gereklerini yerine getirirsen her biri sana küçük bir özellik bonusu kazandırır. Daha fazla bilgi için fareyi üzerine sürükle.

GÖNDERİ

Birisi sana bir şey söylemek mi istiyor, birisi sana saldırdı mı, klanına mı davet etti ya da birine yazmak mı istiyorsun?
    Öyleyse doğru yerdesin.
    Başka kullanıcılarla yazış, postalarını oku ya da arena raporlarını kontrol et. Topluluk notlarının çoğu burada bulunur.

İpucu: 100 adede kadar gönderiyi kaydedebilirsin.

İpucu: Yeni gönderi geldiğinde "Gönderi" butonu yanıp söner.

KLAN

Ekip çalışması önemli - bir klana katılmanın birçok avantajı vardır.
    Bir klan kurmak için 10 altın ve bir klan adı gerekir. Daha sonra klan ekranına erişebilirsin (bkz. üstte).
    Üstte klanın adı yazar, üst sol köşede klanın şeref listesindeki yerin ve klan şerefin (tüm klan üyelerinin eklenen şeref puanları) bulunur.

Sol tarafta üç klan özelliğinin ilerleme seviyesinin ilerlemesini görebilirsin.

Kale:
    Klanının üye sınırı. Bir klan yarattıktan sonra 10 bölmeyle işe başlarsın (sen artı 9 oyuncu).
    Bu özelliği artı butonuna tıklayarak geliştirebilirsin. Fiyat bir sonraki satırda görüntülenir.
    Maksimum klan üyesi sayısı 50 kişidir.

Hazine:
    Bu özelliği geliştirerek görevlerden ve sur nöbeti vardiyalarından kazandığın altın için bir yüzde bonusu kazanırsın.
    Maksimum %100'e ulaşmak için 50 adım vardır.

Eğitmen:
    "Hazine"ye benzer bir şekilde bu özellik görevlerden kazanılan deneyimin miktarını artırır.
    Maksimum %100'e ulaşmak için 50 adım vardır.

ŞEREF LİSTESİ

Şeref listesi - senin sunucunda oynayan herkes burada görülebilir.
    Aslında iki şeref listesi vardır - biri oyunculara, diğeri klanlara aittir.
    Bunların arasında geçiş yapmak için üstteki ilgili sekmeye tıklaman yeterli.

Oyuncunun ya da klanın adına tıklarsan, ayrıntılı bilgi gösterilir. Rakiplerinle dövüşmeden önce özelliklerini kontrol et!

İpucu: Şeref listesinden rakip seçerken klan üyelerine saldıramazsın. Klan üyelerine saldırmak için arenaya git ve oyuncunun adını elle gir.

ZİNDANLAR
    [simage]
    http://forum.sfgame.web.tr/images/manual/dungeons.jpg[/simage]

Zindanlar şehrin altında bulunur.
    Toplamda 10 zindan vardır, her biri 10 katlıdır.
    Bunları keşfetmek için kapılarını açan anahtarları bulmak zorundasın.

10 zindan, diğer 9 zindanın tamamı temizlendikten sonra açılır

Anahtarlar, görevler tamamlanarak bulunur (diğer eşyalar gibi) ve bazı anahtarlar da dükkanlardan satın alınabilir.

Zindanlarda deneyim ve altın kazanabilirsin, bir nesne kazanma şansın da %50.

İpucu: Zindanlarda güçlü epik eşyalar bulabilirsin. Bunları bulma şansın %25'dir. Son Boss'u yendiğinde (her zindanın 10. katı) her zaman bir epik eşya bulursun.

İpucu: Temizlediğin bir zindan katına bir daha geri dönemezsin.

SEÇENEKLER

Seçenekler menüsünde birçok ayarı değiştirebilirsin.

- Karakterinin görünümünü değiştir
    - E-posta adresini değiştir (yeniden doğrulama gerekir)
    - Şifreni değiştir
    - Yeni bir doğrulama mesajı al (daha önceki eline geçmediyse)
    - Hesabını sil
    - Ses efektlerinin seviyesini ayarla.
    - Oyun performansını artırmak için bazı animasyonları kapatabilirsin (özellikle eski bilgisayarlarda).

Sağ alt köşede oyunun sürüm numarası görüntülenir. Fare imlecini üzerine sürüklediğinde hesap kimliğin gibi ek bilgileri görebilirsin.

ALINTIDIR

KİŞİSEL GÖRÜŞ

Oyunu rastlantı sonucu buldum. İlk önce önyargılı davranıp çok sevmesemde zaman geçirdikçe bağlandım. Oyun gerçekten eğlenceli ve daha dün açıldığı için ileride en iyilerden olmak isteyenlere büyük bir fırsat.

Site: sfgame.web.tr

Ayrıca buradan üye olursanız gerçekten çok memnun kalırım:http://s1.sfgame.web.tr/index.php?rec=9951

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *HardCore* -- 30 Ocak 2011; 12:33:44 >

• Rehber güzel olmuş.Biraz önce başladım oyuna ve beğendim.
  • Oyun gayet güzel. Türkçe karakter desteği olsaymış iyi olurmuş gerçe
    rehberin de güzel olmuş.
  • Ben Başladım Adım ThreeNamed
  • Beyler Klan kurdum İsteyen nickini alıntı yaparak yazsın alayım klana.
  • IronnMaiden nickim. oyun hoş duruyor oynayacağım birazcık.
  • Bende devam ediyorum. Nick Fatality, gören olmuştur belki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vay hocam güzel anlatmışsın.Bende şimdi Beates olarak giriyorum hemen

Edit:Bu arada alman oyunların çoğunda Türkçe dil desteği mevcut.E tabi adamlar türklerin sayı olarak çok olduğunun farkında.Kesşke diğer oyun yapımcılarıda uyansa artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodPan -- 7 Şubat 2011; 20:00:55 >
  • Guhamma oyundaki pm şu an bi klandayım ayrıl tuşunu bulursam çıkıcam :D
  • Üye oluyorum.Türk yapımı sanırsam?
  • Oyun gayet güzel ve sürükleyici. Forumda ciddi oluşumlu klan varsa katılabilirim Nick Walex.
  • Nick : Bypegasus
    Oyun çok güzel etkileyici doğrusu.Rehberde çok güzel olmuş.
  • oyun alman yapımı.

arkadaşlar oyunda ticaret sistemi var mı? işimize yaramayan şeyleri birbirimize satardık.
  • Sanırım guild kuran arkadaş forumda ban yemiş onun yerine bu görevi alacak varsa iyi olur
  • klana 6 altın bağışladım yöneticiden isteğim deneyim puanı katsayısını artttırması. %10 falan olsa süper olur. zor biraz ama herkes 10-15 gold bağışlarsa çok kolay kasarız.
  • 3 gold ta ben bağışladım.Tabi zamanla artar bu oran.
  • Arkadaşlar klanınıza benide alırsanız memnun olurum Oyunda adım Bypegasus.
  • Arkadaşlar ismim Fakku klan daveti atarsanız sevinirim.
  • BlackDare.Davet atarsanız sevinirim.
  • Bir kaçınıza davet attım ama bazılarının ismi yanlış sanırım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.