Şimdi Ara

SHARP 60LE857 IŞIK SIZMASI BULUTLANMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SHARP 60LE857 IŞIK SIZMASI BULUTLANMA SORUNU

Sharp'ın bu günlerde teknoloji marketlerinde boyutuna göre (60 inç) uygun sayılabilecek fiyatla satılan 60LE857 serisi neredeyse tamamında ışık sızması problemi vardır. Bir hafta önce mediamarkt tan alıp iade ettiğim televizyonun daha çok karanlık sahnelerde rahatsız eden bu görüntülerini bu seri sharp tv almak isteyenlere fikir vermesi açısından burada paylaşmayı uygun gördüm. Bu bize yapılan yanlışlığı sharp firmasının yetkilileri tarafından düzeltilmesini ve ülkemizi hatalı defolu ürün satış yeri olarak görmelerinden vazgeçmesini daha önce iki tane sharp tv kullanmış ve memnun kalmış bi kullanıcı olarak bekliyorum. Belki sizin şansınıza bir tane hatalı ürün denk gelmiştir diye düşünenler için ben ve arkadaşlarım 3 tane bu model tv aldık az veya çok hepsinde de bu sorun var. 2 gün önce de teknosa dan bu ürünü tekrar almak istedim, ürünü mağazada test ederek almak istediğimi söyledim ve kontrol ettiğimizde burada satılan tv.lerde de sorun olduğunu gördüm. Zaten forumlarda biraz araştırırsanız birçok kişinin bu konuda şikayetçi olduğunu göreceksiniz. İkinci el satış sitelerinde bu tv.yi aldıktan birkaç gün sonra zararına satışa koyan bir sürü var. Bu seri tv.lerin hepside kolileri sanki çok aşırı sıcakta uzun süre kalmış gibi bantları özelliğini kaybetmiş kendiliğinden ayrılmış vaziyetteydi aslında bu bile yeterli bu firmanın nasıl ürünleri Türkiye'ye gönderdiğini anlamak için. Eskiden japon malı diye güvenip daha fazla para verip aldığımız markalar kalite olarak çin mallarına benzemiş bu çok üzücü bi durum.

SHARP 60LE857 IŞIK SIZMASI BULUTLANMA SORUNU SHARP 60LE857 IŞIK SIZMASI BULUTLANMA SORUNU SHARP 60LE857 IŞIK SIZMASI BULUTLANMA SORUNU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykskomd -- 14 Nisan 2015; 15:47:34 >

• Bir de film izlerken karanlık sahnelerde karşılaşılan durumun görüntülerini paylaşıyorum.
     SHARP 60LE857 IŞIK SIZMASI BULUTLANMA SORUNU SHARP 60LE857 IŞIK SIZMASI BULUTLANMA SORUNU SHARP 60LE857 IŞIK SIZMASI BULUTLANMA SORUNU SHARP 60LE857 IŞIK SIZMASI BULUTLANMA SORUNU SHARP 60LE857 IŞIK SIZMASI BULUTLANMA SORUNU SHARP 60LE857 IŞIK SIZMASI BULUTLANMA SORUNU

• Söyleyecek birşey bulamıyorum.durum gerçekten çok vahim.sharp gibi bir marka da bunu yapıyorsa,koreliler ne yapmaz bilmiyorum.albani üstad kaç kez demişti tr de satılan sharpların gerçek sharp kalitesiyle alakası yok diye.çok haklıymış.
  • işin üzücü tarafı biz Türkiye de bu sorunlu tv.leri yüksek vergilerden dolayı Japonya da Amerika da satılan fiyatlardan daha ucuza almıyoruz
  • Beyler bu panellerin 50 ve üstü özellikle de 60 ve üstünde durum her markada yaklaşık böyledir!!

Baclit sistemi EDGE-LED olduğu için bu tür sorunlar da çok normaldir(büyük ebatlar da)

Baclit sistemi bazı Sharp lar da Direct-LED(Full-LED)olmasına karşılık asıl olması gereken "LOCAL-DIMMING" sistemi olmaması sebebiyle
    bu sıkıntılar olması yine çok normaldir!

Hep yazdım TFT-LCD paneller de ebat büyüdükçe bazı sorunlar da büyümektedir ve dolayısıyla TFT-LCD de max.50/52 olmalıdır bunun üstü
    PDP olmalıdır ancak PDP üretimi hemen hemen bitti hatta tamamen bitti sayılır!

Sharp ların arkasında ki Sticker da "Made in Japan" yazsa bile bunlar harbi Çin işi dir yaw ,örneğin yukarı da @süvari biraz bahsetmiş,
    evet bunlar Sharp/China üretimi dir,Sharp ın global pazar için 3 ana fabrikası vardır(montaj);Meksika/Malezya/Çin ve bu fabrikaları da
    yaklaşık 2 sene önce Çin liye satmıştı

Teknik olarak bu paneller hep "eksik" dir,Sharp TFT-LCD işinde teknoloji ve ürettiği teknikler itibarıyla en eski en büyük kısaca en iyisidir
    ancak bu gördüğünüz paneller bunun sonucu değildir,Sharp diğer üreticiler den çok ciddi farklıdır!! kısaca bunların işi başka

Ama bu paneli veya diğer serilerini alıp da çok memnun olanlar da var tabiki,illa her panel de böyle kötü olmayacaktır ama oran olarak bu paneller de
    sıkıntı oldukça fazla yüksektir!

Avrupa Sharp lar kısaca hikayedir! iyi Sharp lar sadece Japan/USA/Canada da olur ve bu kural 90 lardan beri de hep böyle oldu;bir de manyak fiyata
    satılan özel üretim Sharp lar vardır(çeşitli Display üniteleri) bunları da zaten kimse göremez,ama bunlar acaip pahalı ve çok çok özel kalite panellerdir
    yani Sharp böyle iki ayrı uçta olan paneller üretiyor,neden hep böyle yapıyorlar olayını henüz çözen yok!

++

Ancak bazı arkadaşların yazdığı gibi bize elde kalmış sorunlu veya dandik paneller gönderiliyor v.s gibi laflar da külliyen YALAN dır yok böyle bir şey!!
    yaw panelin kendisi zaten anlattığım biçimde sorunlu,Avrupada böyle veya diğer yerler de böyle,panel işin de hiç bir Kıta/Ülke için böyle ucuz yollu
    veya dandik veya özel olarak oraya giden diye panel üretimi yoktur ve hiç de olmamıştır! bu meretlerin üretimini bilmeyen görmeyen ve çalışmayanlar
    bunları bilmiyorlar ama panel işinde böyle değildir üretimleri!

++

Kötü olan ise Digicom neyi görse ...abi normaldir.... diyor ve değişim filan kabul etmiyor

Millet 60/70/80 hatta 90 lık çok ucuz ve dev gibi paneli görünce bir de SHARP olunca tav olup paneli alıyor

Japan/Canada/USA dışında dünyada en az satılan markalar Sharp/Pany/Tosh dur!! Avrupada Sharp neredeyse sıfırı çekiyor,TR ise bu konuda Sharp
    açısından çok iyi ve sanırım en çok TR de satılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler bu panellerin 50 ve üstü özellikle de 60 ve üstünde durum her markada yaklaşık böyledir!!

Baclit sistemi EDGE-LED olduğu için bu tür sorunlar da çok normaldir(büyük ebatlar da)

Baclit sistemi bazı Sharp lar da Direct-LED(Full-LED)olmasına karşılık asıl olması gereken "LOCAL-DIMMING" sistemi olmaması sebebiyle
    bu sıkıntılar olması yine çok normaldir!

Hep yazdım TFT-LCD paneller de ebat büyüdükçe bazı sorunlar da büyümektedir ve dolayısıyla TFT-LCD de max.50/52 olmalıdır bunun üstü
    PDP olmalıdır ancak PDP üretimi hemen hemen bitti hatta tamamen bitti sayılır!

Sharp ların arkasında ki Sticker da "Made in Japan" yazsa bile bunlar harbi Çin işi dir yaw ,örneğin yukarı da @süvari biraz bahsetmiş,
    evet bunlar Sharp/China üretimi dir,Sharp ın global pazar için 3 ana fabrikası vardır(montaj);Meksika/Malezya/Çin ve bu fabrikaları da
    yaklaşık 2 sene önce Çin liye satmıştı

Teknik olarak bu paneller hep "eksik" dir,Sharp TFT-LCD işinde teknoloji ve ürettiği teknikler itibarıyla en eski en büyük kısaca en iyisidir
    ancak bu gördüğünüz paneller bunun sonucu değildir,Sharp diğer üreticiler den çok ciddi farklıdır!! kısaca bunların işi başka

Ama bu paneli veya diğer serilerini alıp da çok memnun olanlar da var tabiki,illa her panel de böyle kötü olmayacaktır ama oran olarak bu paneller de
    sıkıntı oldukça fazla yüksektir!

Avrupa Sharp lar kısaca hikayedir! iyi Sharp lar sadece Japan/USA/Canada da olur ve bu kural 90 lardan beri de hep böyle oldu;bir de manyak fiyata
    satılan özel üretim Sharp lar vardır(çeşitli Display üniteleri) bunları da zaten kimse göremez,ama bunlar acaip pahalı ve çok çok özel kalite panellerdir
    yani Sharp böyle iki ayrı uçta olan paneller üretiyor,neden hep böyle yapıyorlar olayını henüz çözen yok!

++

Ancak bazı arkadaşların yazdığı gibi bize elde kalmış sorunlu veya dandik paneller gönderiliyor v.s gibi laflar da külliyen YALAN dır yok böyle bir şey!!
    yaw panelin kendisi zaten anlattığım biçimde sorunlu,Avrupada böyle veya diğer yerler de böyle,panel işin de hiç bir Kıta/Ülke için böyle ucuz yollu
    veya dandik veya özel olarak oraya giden diye panel üretimi yoktur ve hiç de olmamıştır! bu meretlerin üretimini bilmeyen görmeyen ve çalışmayanlar
    bunları bilmiyorlar ama panel işinde böyle değildir üretimleri!

++

Kötü olan ise Digicom neyi görse ...abi normaldir.... diyor ve değişim filan kabul etmiyor

Millet 60/70/80 hatta 90 lık çok ucuz ve dev gibi paneli görünce bir de SHARP olunca tav olup paneli alıyor

Japan/Canada/USA dışında dünyada en az satılan markalar Sharp/Pany/Tosh dur!! Avrupada Sharp neredeyse sıfırı çekiyor,TR ise bu konuda Sharp
    açısından çok iyi ve sanırım en çok TR de satılıyor

Sony de Triluminos diye adlandırdığı farklı bi aydınlatma sistemi var bu sistemin özelliği ve verimi nasıldır? tercih sebebi olabilir mi?

• Slm bende bu cihazdan aldım Işık sızması fotodaki tv ye gore daha az fakat benim de 3d de sorunum var ne yaparsam yapayım 3d derinliğini alamıyorum nasıl bi ayar yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.