Şimdi Ara

Shellin yeni teknojisi dynaflex (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
9.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aklı kelden yakıtı Shell'den mi diyoruz şimdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde Shell'den alirdim motorini. Son iki seferdir Opet'ten aliyorum. Shell de arac daha atak, Opet'te daha cok km yapiyor. Dynaflex denemedim; ama bir sonraki depoyu Moil'den almayi dusunuyorum. Su an yarim depo yakit var bitince Moil'e de bakayim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen kapiltalist reklam düzeneği. Adam sattığı malin az yakmasini, müşterinin az almasını ister mi Allah aşkına. Araba az yaksin diye uğraşır mı? Kapitalizme ters. Sen bir birey olarak adamdan ne kadar fazla mazot,benzin alirsan kesesini fazla doldurursun. Fakat dynaflex teknolojisini geliştirip az yaktığını söylerse eskisine nazaran kesesini nasil fazla dolduracak. Saçma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çıktığı günden piyasadan kalktığı güne kadar Şişli den shelden GTL alıyordum efsane bir yakıttı..
    sonrası şişlideki shelde kapandıya ayrı bir durum oldu..
    araç sanki şaha kalkıyor yol istiyordu o denli..
  • Bu konuyu yakit enjeksiyon sistemleri ile ilgili okulumuza egitim vermeye gelen Bosch car muhendisine sormustum. tavsiyesi . dizelde katki nekadar azsa okadar iyidir. Pompa ve enjektör acisindan.

• Zaten o kimyasalın yasalarla belirlenmiş benzine göre bir oranı vardı, sanırım %1'den az olmak zorunda; halihazırdaki katkılı yakıtlardan çok farklı olduğunu zannetmiyorum ama geliştirme her zaman kabuldür.

• danGerfuLL kullanıcısına yanıt
    Opet çok kalın olduğu için km yapıyor ancak bir o kadar da kurum bırakıyor. Shell ince ama içinde ciddi katkı var.

• Elsa kullanıcısına yanıt
    Motorin ayni motorin kalinligi-inceligi cok farkli degildir sanmiyorum. O %1'lik katki fark ettiriyor. Motor sesi Opet'te daha fazla mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: Syntas

Bizim burdaki shell den benzin alınca su gibi bitiyor , yol üzerinde totalden aldım bir gün daha iyi menzil aldım. Benim de önceliğim opet.

aynen.

• quote:

Orijinalden alıntı: mfeker89

Tamamen kapiltalist reklam düzeneği. Adam sattığı malin az yakmasini, müşterinin az almasını ister mi Allah aşkına. Araba az yaksin diye uğraşır mı? Kapitalizme ters. Sen bir birey olarak adamdan ne kadar fazla mazot,benzin alirsan kesesini fazla doldurursun. Fakat dynaflex teknolojisini geliştirip az yaktığını söylerse eskisine nazaran kesesini nasil fazla dolduracak. Saçma

Bu yazdıklarının doğru olması için tek yakıt markasının shell olması lazım ancak rekabet çok fazla oldugu için gerçek olma olasılıgı yüksek

• Son 2 depoyu Dynaflex kullandım. Performansta bir değişiklik hissetmedim, her zamanki gibi ancak menzil 40 - 50 km artmış durumda. Eskiden tek depo Shell Vpower ile 600 - 650 km giderken şimdi 650 - 700 km gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 19 Kasım 2017; 10:58:8 >
  • Geçtiğimiz ay denedim, 1 depo ile öncekilere göre fazladan km yapmışım gibi gelmedi ama hala diğer istasyonların yakıtına göre motor daha gürültülü çalışıyor. Opet ve arada Total'e devam.
  • Az para ödeyip çok yol gidebilecekmiyiz?

• mfeker89 kullanıcısına yanıt
    Monopollerde olur o.

• Hava şartlarının değiştiği şu günlerde bence mazotun içine konulan katkı zaten değişiyordu, Shell setan artırıcı bir katkı ekledi bu da daha fazla yanıcılık daha az menzil demek. 5 depo bitirdim bariz bir fark yok.

• Deneyelim bakalım, ama shell maximum kampanyası yaparsa.
  • bunca yıldır yakıt ölçümü yaparım, hem depo hem yol bilgisayarı ölçerim, şu marka az gitti bu marka uz gitti diyemedim. aynı yol, aynı hava şartları, aynı yük ve aynı trafik yoğunluğunu bi arada denk getirip nasıl bu tür kanılara varıyorsunuz anlamıyorum.
  • Bobera10 B kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam bende aynı şekilde depo boşken fulledim şehirler arası 250 km gittim 95 sabitle 1200 km menzil 3.8 tüketim yakaladım,1.6 92hp hdi motor shell le tabiki ,kısa menzil diyenlere katılmıyorum ankara şehir içi 2500 3000 devir arası vites değişimleri yol boşsa 130 140 km/h basarım ortalamam 900 km bir depo 50 lt alıyor araç 208.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.