Şimdi Ara

Shellin yeni teknojisi dynaflex (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
9.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önümüzdeki ay bir deneyelim bakalım, normalde shell aracımdaki HDi motorda sesli çalışıyordu, o ses azalsa bile yeterli.
  • Normal motorin tankerinin içine çok az temizleyici ve setan artırıcı katkı katıyorlar , ismini değiştirip farklı olarak pazarlıyorlar. Yakıt aynı yakıt , sadece %0.1 katkı ekliyorlar. Aldığınız yakıkın %99.9 u standart mazot

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela 10 litre suya 100 gr temizlik malzemesi dök farkeder temizlik yaparken. İşte oda bu hesap. Oranı mazotun içinde %1 miş.Yani motorda etkili olabilir temizlik içinBir keresinde damacanaya 19 lt. katkısız dizel, 19 lt'de katkılı dizel aldım.Görünüş bakımından katkılı daha köpüklü duruyordu, katkısız ise hiç köpüklenme yoktu.O köpükler motoru temizliyor yada daha iyi bir yanma sağlıyor olabilir.
  • Bir kere de shell katkısız olan fuel save euro dizelden fulledim. Araç rölantide titremeye başladı ve bariz sesli idi.Daha sonra katkılı başka markadan fulledim. Araç yine sessiz oldu ve normale döndü. Dpf olan dizellerde katkılı yakıt öneriliyor.Ayrıca motor yağı da önemli. Dpf'ye uygun düşük kükürtlü bir yağ kullanılması gerekir.
  • Nerede ucuz varsa oradan alıyorum i20 dizel var 20.000 olacak dpf falan dolduğunu bilmem

Bonuslarla alayım 50 liralık araçta direk belli olur 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Euro6 DPF filtrelerini tıkamasın da temizleyeceğim derken.

• bazen çarşıda avm de görüyorum.depoları boşaltıyoruz son fırsat yada bazen kapatıyoruz zararına satış diye milleti kandırıp 3 ayda bir açılış yapıyorlar.

öyle bişeymi acaba

• Bende de HDI motor var 1.6 e hdi 92 hp yaklaşık 100km hız ile 3.8 l civarı yakıyor ortalama da bu sadece ş. dışına çıkıp kmyi sıfırlayarak değil genel de elde ettiğim değer yani shellin az km yaptığı pek doğru gelmiyor gerçi diğer firmaları denemedim ama fabrika verilerini yakalayabiliyorum, yeni yakıttan şuan için bir kere aldım onda da depoda yakıt vardı farkını anlayamadım

• bence shell pazar payını baya bir opete kaptırdı. o yüzden yeni diş macunu teknolojileri çıkarmaya başladı.
  • Bende shell bulursam tercih ediyorum mazotu iyi birde benim kız shell görünce mutlaka çişi gelir çocuk dostu istasyon

• Opetin istasyonları da temiz her ne kadar yakıt almasam da özellikle uzun yolda shell yoksa bp ve opet istasyonları kullanıyorum

• Psikolojik mi bilmiyorum aracımız polo 1.6 tdi 30000 den 102000 km ye kadar vpower nitro plus kullandim bi kez fuel save almıştım gayet performanslıydı neye gore diyecekseniz bp ye gore shellden once bp deyken menzil uzundu o konuda diger firmalar haklı kesinlikle. Ancak shellin yakiti sessiz ve performansli buna emin olabiliriz 3 depodur da dynaflex mi bu son çıkandan yine vpower dizel alıyorum arac eskiden 100bini gectiginde motoru yorgun gibi geliyordu dynaflexden önce yine shellden almamiza ragmen belki bana öyle geliyor emin degilim sanki 190 km ye cikista bi yorgun hissettiriyor ama son bi haftadır bu yeni cikan yakıt biraz daha seri hızlanıyor diye düşünüyorum psikolojik olabilir ama. (Yeni oldu mu severiz ya) :)

Dpf konusunda sıkıntı yaşayan var mi bilmiyorum ama aracimiz 105 bine geldi dpf uyarisi almadik belki kilometrenin 85 90 bini uzun yol 2 2.5 3 bin devir sürüldüğünden olabilir emin değilim cok konustum son olarak kaliteli temiz oldugunu dusundugunuz yakittan sasmayin

• yucelbro kullanıcısına yanıt
    Eski i20 ye 1750 d idi tork aralığı

Nitro alınca düşük devirde araç daha iyi topluyordu burası gerçek

Shellin yeni teknojisi dynaflex

• Ben sanki alt devirlerde canlılık hissettim o turbo boşluğu olan kısımda ? Mümkün mü böyle bir şey yoksa tamamen psikolojik midir

• Bu şhelden yakıt Almam

gerçekten çok kısa gidiyor opete göre

(Dizel)

• Yakıtı genelde Shell'den alıyorum mecbur kalmadıkça diğerlerine yönelmiyorum. Sanki Dynaflex daha verimli gibi geldi. Sabah buz gibi motorun tüketim değeri daha çabuk düşmeye başladı ve yol boyunca daha düşük tüketimleri görmeye başladım. Ayrıca tüketim olarak ben oldukça memnunum Shell yakıtlarından. Araç VW Polo 1.0 benzinli bu arada.
  • Ben beğendim yeni Mazotu. Tadi güzel.

• Hepsinden 20 şer liralık alıp kombo yapıyorum

Şaka bir yana senelerdir shell harici motoriin almadım , şehir dışı veya çok acil durumlarda başka markalarda kullandığım oldu menzil olarak pek bir farkı yok ama çekiş olarak fark oluyor shell ve diğer marka motorinleri arasında
  • Aracımın bakımını yaptırdım ve mazot filtresini değiştirdiler herhangi bir parça vb kötü duruma rastlamadım filtrenin rengi biraz karsrmış fakat onun dışında olumsuz bir şey gözlemlemedim şuana kadar hem shell den yakıt alındı genel de benzer bayiiler tercih edildi, dynaflex almaya devam yakıt düştüğüne dair bir tespitim yok hem havalar soğudu hem de test etme fırsatım olmadı

• evime yakın olduğu için sürekli opetten alıyorum ama araç aşırı sesli çalışıyor hele sabah o ilk çalıştırmalar aynı tırın motoru gibi hissediliyor =)

shellde ses gerçekten azalıyor çekiş opete göre daha iyi ama menzilde fark oluyor. ama sanki bu yeni formül nitroya göre daha uzun menzilli gibi hissettim.

gerçi mazot olmuş 5.xx hala üç beş km menzili hesaplıyoruz, çok değil ya 1.5 - 2 sene önceye kadar tatile gideceğimde hesaplarken 3.50den hesapladığımı biliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.