Şimdi Ara

shindlerin listesi neden siyah beyaz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
7.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hele o Alman subay sırf zevk uğruna yataktan kalkar kalkmaz balkondan kampta çalışan yahudileri sniper ile avlaması gerçekten ilginç ve muhteşem bir filmdi
  • izlediğim en iyi 2. dünya savaşı filmiydi... ardından da empire of the sun gelir benim gözümde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lawagolem

izlediğim en iyi 2. dünya savaşı filmiydi... ardından da empire of the sun gelir benim gözümde.

birincisi ne idi? er ryan'ı kurtarmak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvrenCCC

quote:

izlediğim en iyi 2. dünya savaşı filmiydi... ardından da empire of the sun gelir benim gözümde.

yanlış anlaşılmış 2. dünya savaşını konu alan filmler arasında en iyisiydi diyeyim. benim hatam kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 8 Temmuz 2011; 16:46:59 >

• quote:

quote:

quote:

yanlış anlaşılmış 2. dünya savaşını konu alan filmler arasında en iyisiydi diyeyim. benim hatam kusura bakmayın

pardon cümle düşük olmuş. bende yanlıs anlamışım. sizde kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren7 -- 8 Temmuz 2011; 16:51:30 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pacanga

eser film noir türü olduğu için

noir nedir?

film noir
  • quote:

quote:

quote:

eser film noir türü olduğu için

noir nedir?

film noir

anladım ama ben yine de renkli olmasını tercih ederdim.

• Peki La Haine neden siyah beyazdır? Irkçılık eleştirisi yapmak için mi?

Bana çok mantıklı geliyor ama saçmalıyor olabilirim.
  • Benimde siyah beyaz olmasnı anlamadığım bir film var. the man who wasn't there coen kardeşler herhalde alkollüymüş...
  • ne acayip insanlarla aynı ortamları paylaşıyoruz aynı havayı soluyoruz yarabbim... en iyi 2.dünya savaşı filmi cümlesini anlayamıyor cümle düşük diyor yazanı suçluyor.... filmle ilgili izlemeye karar vermeden ince iki satır bir ön bilgi alma gereksinimi bile hissetmemiş... koskoca shindler in listesi filmi neden siyah beyaz diye soruyor. ya neden siyah beyazmış 9o lı yıllarda çekilmiş filmmişte siyah beyaz mı kalmış... hale bak yaa... anlatım dili ve tercih edilen sunuş şekli bu. belkide sırf şuan elinde bulundurduğu en yüksek bütçeli siyah beyaz çekilmiş film olma ünvanı için bu şekilde yaptı... sorun ne yani...
    herşeyi bir yana bırakıyorum güneş neden yuvarlak elma neden dalında durmuyor da aşağı düşüyor diye sorgulayıp araştırmaya başlasan belki daha yararlı bir insan olabilirsin topluma.

ha bu arada film noir olduğu için siyah beyaz diyen arkadaşı da es geçmeyeceğim. her film noir siyah beyaz olmak zorunda mı ne saçma bi açıklama bu artizlik olsun diye anlamını bilmediği bi laf etmiş çıkıp biri de ne saçmalıyorsun dememiş. renginden dolayı mı film noir deniyor yani filmlere 10 numarasınız bravo! kaldı ki film noir felanda değildir shindler'ın listesi filmi... te allaam yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apeka -- 8 Temmuz 2011; 18:40:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: apeka

ne acayip insanlarla aynı ortamları paylaşıyoruz aynı havayı soluyoruz yarabbim... en iyi 2.dünya savaşı filmi cümlesini anlayamıyor cümle düşük diyor yazanı suçluyor.... filmle ilgili izlemeye karar vermeden ince iki satır bir ön bilgi alma gereksinimi bile hissetmemiş... koskoca shindler in listesi filmi neden siyah beyaz diye soruyor. ya neden siyah beyazmış 9o lı yıllarda çekilmiş filmmişte siyah beyaz mı kalmış... hale bak yaa... anlatım dili ve tercih edilen sunuş şekli bu. belkide sırf şuan elinde bulundurduğu en yüksek bütçeli siyah beyaz çekilmiş film olma ünvanı için bu şekilde yaptı... sorun ne yani...
    herşeyi bir yana bırakıyorum güneş neden yuvarlak elma neden dalında durmuyor da aşağı düşüyor diye sorgulayıp araştırmaya başlasan belki daha yararlı bir insan olabilirsin topluma.

ha bu arada film noir olduğu için siyah beyaz diyen arkadaşı da es geçmeyeceğim. her film noir siyah beyaz olmak zorunda mı ne saçma bi açıklama bu artizlik olsun diye anlamını bilmediği bi laf etmiş çıkıp biri de ne saçmalıyorsun dememiş. renginden dolayı mı film noir deniyor yani filmlere 10 numarasınız bravo! kaldı ki film noir felanda değildir shindler'ın listesi filmi... te allaam yaa

+1

nolacak yani siyah beyaz olsa olmasa bu soruyu soran adam bir daha film falan izlemesin yada sırf güncel filmleri izlesin böylesi başyapıtlarada laf etmesin neymişte renkli olsa daha iyi olurmuş ? izledindemi konuşuyosun be adam bi izle önce

• Film izlemeyi bırak bence.
  • Bana laf eden 3 arkadas. Hepinizi toplasam bir ben etmezsiniz. Siz kimsiniz ki tanimadan etmeden abuk sabuk yazi yazmissiniz. Bilmemek ayip degil ogrenmemek ayiptir. Ya adam gibi yazin yada neyse. Ban yemek istemiyorum. Derdiniz varsa ozelden yazin. Hatta telefon numaranizi birakin. Benim evlerindeki ses sistemlerim sizin evinizi satin alir. Hadi basin gidin...
  • Filmi izleyenler dikkat ettimi bilmiyorum ama filmde gerçek sahnelerde var ( ceset çukurları v.b ) ve doğal olarak bu sahneler siyah beyaz .Yönetmende bu sahneleri kullanmak istediğinden ve diğer sahnelerle arada renk ve ton farkı oluşmasını istemediğinden dolayı filmi siyah beyaz çekti.Tabi yaşanan dramda bu seçiminde etkili idi.
  • Bence filmin teması yüzünden siyah beyaz çekildi bu film.
  • Film neden renkli çekilmedi sorusuna cevap aransa daha doğru olur. Ayrıca filmde renkli sahneler var çok azda olsa.

Filmi izlediğimde abartılmıştır, bi insan başka bi insana bukadar kötü şeyler yapamaz demiştim. Geçen yaz bi akrabamın nürnberg de nazi kampında çektiği foto ları
    gördüm. Küçük dilimi yutuyordum. Dehşete kapıldım.Film de az bile anlatılmış. youtube de gerçek nazi kampı görüntülerini izleyin sonra bu filmi izleyin.
    Nekadar gerçekçi bi dille anlatıldığını göreceksiniz. Birkez daha hayran kaldım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tadesyobatro

Film neden renkli çekilmedi sorusuna cevap aransa daha doğru olur. Ayrıca filmde renkli sahneler var çok azda olsa.

Filmi izlediğimde abartılmıştır, bi insan başka bi insana bukadar kötü şeyler yapamaz demiştim. Geçen yaz bi akrabamın nürnberg de nazi kampında çektiği foto ları
    gördüm. Küçük dilimi yutuyordum. Dehşete kapıldım.Film de az bile anlatılmış. youtube de gerçek nazi kampı görüntülerini izleyin sonra bu filmi izleyin.
    Nekadar gerçekçi bi dille anlatıldığını göreceksiniz. Birkez daha hayran kaldım..

O muzeyi bende cok ziyaret etmek istiyorum.almanya ya gidip geliyorum arada ama islerden bir turlu vakit bulupta gidemedim. Cok etkileyci oldugunu bende gidenlerden duydum.
  • quote:

ne acayip insanlarla aynı ortamları paylaşıyoruz aynı havayı soluyoruz yarabbim... en iyi 2.dünya savaşı filmi cümlesini anlayamıyor cümle düşük diyor yazanı suçluyor.... filmle ilgili izlemeye karar vermeden ince iki satır bir ön bilgi alma gereksinimi bile hissetmemiş... koskoca shindler in listesi filmi neden siyah beyaz diye soruyor. ya neden siyah beyazmış 9o lı yıllarda çekilmiş filmmişte siyah beyaz mı kalmış... hale bak yaa... anlatım dili ve tercih edilen sunuş şekli bu. belkide sırf şuan elinde bulundurduğu en yüksek bütçeli siyah beyaz çekilmiş film olma ünvanı için bu şekilde yaptı... sorun ne yani...

Her yoruma yorumla karışılık vermeniz gerekmiyor.

İnsanlar bilgilere doğuştan ulaşmıyor ve illa bilecek diye bir kaide yok.
    Siz bilebilirsiniz, onlar bilmeyebilir.

Orada Film Noir diyen arkadaşa demişsiniz ki artistik yapmak için veyahut bilmişlik yapmak için yazmış.
    Sizin de bu tür yorumlarınızı çok gördük. Kusura bakmayın ama bu üstteki alıntıladığım mesajda da bu seziliyor.

Daha sakin, oturaklı, yapıcı yaklaşırsanız herşey daha iyi olacak.
    Bu soluduğunuz havada daha sağlıklı olacaktır böylece.
    Örneğin: Noiri yanlış tanımlamışsınız böyle böyledir vb. yazabilirseniz diğer üyeler için bildiğiniz bilgileri daha düzgün bir dille paylaşmış olur ve takdir edilirsiniz.
    He ben takdir edilmek istemiyorum diyorsanız sizin bilgilerinize bu üslupla ihtiyacımız bulunmuyor.

İyi Forumlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

quote:

Her yoruma yorumla karışılık vermeniz gerekmiyor.

İnsanlar bilgilere doğuştan ulaşmıyor ve illa bilecek diye bir kaide yok.
    Siz bilebilirsiniz, onlar bilmeyebilir.

Orada Film Noir diyen arkadaşa demişsiniz ki artistik yapmak için veyahut bilmişlik yapmak için yazmış.
    Sizin de bu tür yorumlarınızı çok gördük. Kusura bakmayın ama bu üstteki alıntıladığım mesajda da bu seziliyor.

Daha sakin, oturaklı, yapıcı yaklaşırsanız herşey daha iyi olacak.
    Bu soluduğunuz havada daha sağlıklı olacaktır böylece.
    Örneğin: Noiri yanlış tanımlamışsınız böyle böyledir vb. yazabilirseniz diğer üyeler için bildiğiniz bilgileri daha düzgün bir dille paylaşmış olur ve takdir edilirsiniz.
    He ben takdir edilmek istemiyorum diyorsanız sizin bilgilerinize bu üslupla ihtiyacımız bulunmuyor.

İyi Forumlar.

Arkadasim bazi insanlar forumu kirletmek icin elinden geleni yapiyor malesef. Yorumun icin tesekkur ederim. Insan herseyi bilemez. Gidip arastir demis. Ben arastirmami bu sekilde kisiler ile konusarak yapmayi seviyorum. Herkesin fikrini almak guzel bir sey. Dogru yada yanlis olsun hic onemli degil. Nasil olsa bir sekilde dogru olan ortaya cikacak. Olumlu bicimde dogru yada yanlis dusuncelerini paylasan arkadaslara tesekkur ederim. Bu yukarida yazan 3 kendini bilmez haric. Sirf sorun cikarmak icin foruma girdikleri belli. Zaten dusunceli bir insan o sekilde bir yazi yazmaz. Neyse yazacak cok sey var ama uzatmak istemiyorum...

• bazı insanlar sırf siyah beyaz yada eski diye güzelim filmleri izlemiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.