Şimdi Ara

shindlerin listesi neden siyah beyaz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
7.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EvrenCCC

quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

quote:

Orijinalden alıntı: apeka

ne acayip insanlarla aynı ortamları paylaşıyoruz aynı havayı soluyoruz yarabbim... en iyi 2.dünya savaşı filmi cümlesini anlayamıyor cümle düşük diyor yazanı suçluyor.... filmle ilgili izlemeye karar vermeden ince iki satır bir ön bilgi alma gereksinimi bile hissetmemiş... koskoca shindler in listesi filmi neden siyah beyaz diye soruyor. ya neden siyah beyazmış 9o lı yıllarda çekilmiş filmmişte siyah beyaz mı kalmış... hale bak yaa... anlatım dili ve tercih edilen sunuş şekli bu. belkide sırf şuan elinde bulundurduğu en yüksek bütçeli siyah beyaz çekilmiş film olma ünvanı için bu şekilde yaptı... sorun ne yani...
    herşeyi bir yana bırakıyorum güneş neden yuvarlak elma neden dalında durmuyor da aşağı düşüyor diye sorgulayıp araştırmaya başlasan belki daha yararlı bir insan olabilirsin topluma.

ha bu arada film noir olduğu için siyah beyaz diyen arkadaşı da es geçmeyeceğim. her film noir siyah beyaz olmak zorunda mı ne saçma bi açıklama bu artizlik olsun diye anlamını bilmediği bi laf etmiş çıkıp biri de ne saçmalıyorsun dememiş. renginden dolayı mı film noir deniyor yani filmlere 10 numarasınız bravo! kaldı ki film noir felanda değildir shindler'ın listesi filmi... te allaam yaa

Her yoruma yorumla karışılık vermeniz gerekmiyor.

İnsanlar bilgilere doğuştan ulaşmıyor ve illa bilecek diye bir kaide yok.
    Siz bilebilirsiniz, onlar bilmeyebilir.

Orada Film Noir diyen arkadaşa demişsiniz ki artistik yapmak için veyahut bilmişlik yapmak için yazmış.
    Sizin de bu tür yorumlarınızı çok gördük. Kusura bakmayın ama bu üstteki alıntıladığım mesajda da bu seziliyor.

Daha sakin, oturaklı, yapıcı yaklaşırsanız herşey daha iyi olacak.
    Bu soluduğunuz havada daha sağlıklı olacaktır böylece.
    Örneğin: Noiri yanlış tanımlamışsınız böyle böyledir vb. yazabilirseniz diğer üyeler için bildiğiniz bilgileri daha düzgün bir dille paylaşmış olur ve takdir edilirsiniz.
    He ben takdir edilmek istemiyorum diyorsanız sizin bilgilerinize bu üslupla ihtiyacımız bulunmuyor.

İyi Forumlar.

Arkadasim bazi insanlar forumu kirletmek icin elinden geleni yapiyor malesef. Yorumun icin tesekkur ederim. Insan herseyi bilemez. Gidip arastir demis. Ben arastirmami bu sekilde kisiler ile konusarak yapmayi seviyorum. Herkesin fikrini almak guzel bir sey. Dogru yada yanlis olsun hic onemli degil. Nasil olsa bir sekilde dogru olan ortaya cikacak. Olumlu bicimde dogru yada yanlis dusuncelerini paylasan arkadaslara tesekkur ederim. Bu yukarida yazan 3 kendini bilmez haric. Sirf sorun cikarmak icin foruma girdikleri belli. Zaten dusunceli bir insan o sekilde bir yazi yazmaz. Neyse yazacak cok sey var ama uzatmak istemiyorum...

@EvrenCCC Kural Dışı mesaj yazmamaya özen gösteriniz bir önceki mesajınızı bu sebeple sildim.
    Tartışma çıkmasın hiçbir zaman.

Konuya gelince:
    Gözlemlediğime göre apeka bu konularda bilgili gibi duruyor.
    Ama bilmeyenleri hor görüyor.
    Herkes herşeyi bilirse senin o bilgin bir işe yaramaz bu sebeple herkes herşeyi bilmemeli bazıları onlara öğretmeli ve bilgilendirmeli.
    Bu bilmiyor/yanlış biliyor hor görelim onu denmemeli.

Dediğiniz gibi uzatmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: .solitario.

bazı insanlar sırf siyah beyaz yada eski diye güzelim filmleri izlemiyor.

Ben izlemem demedim.sadece merak ettigim icin sordum neden siyah beyaz diye. Net olarak anlasildi sanirim...???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ne acayip insanlarla aynı ortamları paylaşıyoruz aynı havayı soluyoruz yarabbim... en iyi 2.dünya savaşı filmi cümlesini anlayamıyor cümle düşük diyor yazanı suçluyor.... filmle ilgili izlemeye karar vermeden ince iki satır bir ön bilgi alma gereksinimi bile hissetmemiş... koskoca shindler in listesi filmi neden siyah beyaz diye soruyor. ya neden siyah beyazmış 9o lı yıllarda çekilmiş filmmişte siyah beyaz mı kalmış... hale bak yaa... anlatım dili ve tercih edilen sunuş şekli bu. belkide sırf şuan elinde bulundurduğu en yüksek bütçeli siyah beyaz çekilmiş film olma ünvanı için bu şekilde yaptı... sorun ne yani...
    herşeyi bir yana bırakıyorum güneş neden yuvarlak elma neden dalında durmuyor da aşağı düşüyor diye sorgulayıp araştırmaya başlasan belki daha yararlı bir insan olabilirsin topluma.

ha bu arada film noir olduğu için siyah beyaz diyen arkadaşı da es geçmeyeceğim. her film noir siyah beyaz olmak zorunda mı ne saçma bi açıklama bu artizlik olsun diye anlamını bilmediği bi laf etmiş çıkıp biri de ne saçmalıyorsun dememiş. renginden dolayı mı film noir deniyor yani filmlere 10 numarasınız bravo! kaldı ki film noir felanda değildir shindler'ın listesi filmi... te allaam yaa

Her yoruma yorumla karışılık vermeniz gerekmiyor.

İnsanlar bilgilere doğuştan ulaşmıyor ve illa bilecek diye bir kaide yok.
    Siz bilebilirsiniz, onlar bilmeyebilir.

Orada Film Noir diyen arkadaşa demişsiniz ki artistik yapmak için veyahut bilmişlik yapmak için yazmış.
    Sizin de bu tür yorumlarınızı çok gördük. Kusura bakmayın ama bu üstteki alıntıladığım mesajda da bu seziliyor.

Daha sakin, oturaklı, yapıcı yaklaşırsanız herşey daha iyi olacak.
    Bu soluduğunuz havada daha sağlıklı olacaktır böylece.
    Örneğin: Noiri yanlış tanımlamışsınız böyle böyledir vb. yazabilirseniz diğer üyeler için bildiğiniz bilgileri daha düzgün bir dille paylaşmış olur ve takdir edilirsiniz.
    He ben takdir edilmek istemiyorum diyorsanız sizin bilgilerinize bu üslupla ihtiyacımız bulunmuyor.

İyi Forumlar.

Arkadasim bazi insanlar forumu kirletmek icin elinden geleni yapiyor malesef. Yorumun icin tesekkur ederim. Insan herseyi bilemez. Gidip arastir demis. Ben arastirmami bu sekilde kisiler ile konusarak yapmayi seviyorum. Herkesin fikrini almak guzel bir sey. Dogru yada yanlis olsun hic onemli degil. Nasil olsa bir sekilde dogru olan ortaya cikacak. Olumlu bicimde dogru yada yanlis dusuncelerini paylasan arkadaslara tesekkur ederim. Bu yukarida yazan 3 kendini bilmez haric. Sirf sorun cikarmak icin foruma girdikleri belli. Zaten dusunceli bir insan o sekilde bir yazi yazmaz. Neyse yazacak cok sey var ama uzatmak istemiyorum...

@EvrenCCC Kural Dışı mesaj yazmamaya özen gösteriniz bir önceki mesajınızı bu sebeple sildim.
    Tartışma çıkmasın hiçbir zaman.

Konuya gelince:
    Gözlemlediğime göre apeka bu konularda bilgili gibi duruyor.
    Ama bilmeyenleri hor görüyor.
    Herkes herşeyi bilirse senin o bilgin bir işe yaramaz bu sebeple herkes herşeyi bilmemeli bazıları onlara öğretmeli ve bilgilendirmeli.
    Bu bilmiyor/yanlış biliyor hor görelim onu denmemeli.

Dediğiniz gibi uzatmayalım.

Benim yazdiklarimi siliyorsaniz o arkadasin asagilayici mesajini da siliniz lutfen. Cunku benim burada cevap hakkim doguyor ve siz buna izin vermiyorsunuz.sonucta kufur etmiyorum.boyle insanlar cok gordum ben.sadece klavyede konusurlar.toplumdan dislanmis kisilerdir bunlar genelde zaten.

• Alıntıladığım mesaj duruyor sadece.
    Kendisi cevap hakkını da kulllanabilir bu sebeple silmedim.
    Diğer hakaret mesajı silinmiştir.

Herkes kendine düşen hakkı kullandığında, tartışmalı ve alakasız mesajlar silinecektir.

Anlayış gösteriniz.
  • quote:

quoted ;''1950’li yıllarda amerikan toplumundaki savaş sonrası karamsarlığından etkisinde şekillenmiş; yer altı kültürünün temsil edildiği, karanlık mekanlarda ve şehrin arka sokaklarında geçen, hikayenin ikonalaşan kişilik ve ilişkilerin etrafında örüldüğü bir sinema türüdür,film noir...''Ayrıca benim her kara film siyah beyazdır diye bir iddaam yok,bilen bilir....iveeet pulp piction bakalııım renkliii kara deil,şimdi followinge bakalıııım siyah beyaaz o zaman noir.... uhahahaah...seleme nebere

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .solitario.

bazı insanlar sırf siyah beyaz yada eski diye güzelim filmleri izlemiyor.

Ben izlemem demedim.sadece merak ettigim icin sordum neden siyah beyaz diye. Net olarak anlasildi sanirim...???

hocam ben seni kastetmedim yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
  • öyle siyah-beyaz rengin altında kırmızı paltolu bir kız çocuğu.o şekil bir savaşta korku ve çaresizlik içinde yürüyen bir kız çocuğu.steven amcamızın yönettiği en iyi film diyebilirim.(upss bu konu bayağı bir eskiymiş la 14 ay önce girilmiş son mesaj,görmedim yazdım bende.)
  • Sin City 2005 filmi, o da siyah beyaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smokin That Weed

renkli olsaydı kırmızı paltolu kızın kırmızı paltosu o kadar vurucu olmazdı heralde..

• yönetmenin tercihidir.. saygı duymak lazım
  • Gördüğüm en saçma sorulardan biri.
  • quote:

görüp cevap atmıyacaksın aslında yinede güzel cevap vermişsin

• Ben de başlık açmayı düşünüyorum. Charlie Chaplin filmleri neden sessiz? Malum sesli döneme geçişte bile sessiz filmler yapmıştır üstad. Arkadaşlar yapmayın, etmeyin. 90 ve ötesi filmlerin neden siyah beyaz olduğunu tartışmaya gerek yok. Ya filmde bir şey anlatılmaya çalışılır. Ya da bu yönetmenin bağımsız fikrinden ortaya çıkmıştır.. Schindler's List, Sin City, American History X.. Bu filmlerde siyah beyazdır yıllarına bakacak olursak. Schindler's List ve American History X o dönemlerin acısını ve toplumun değer yargılarının ne kadar yanlış olduğunu göstermek içindir. Sin City'de ki durum ise tamamen bağımsız bana göre. Harika bir anlatım tekniği mevcut orada. Bu kadar işte. Siz bir yemeği soslu seversiniz, bir başkası sade sever. Filmin aroması da böyledir. Her yönetmen kendinden bir şeyler katar filme. Kill Bill serisinde Tarantula'nın neden Uma Thurman'ın ayaklarını çektiğini biliyor musunuz? Adam ayak fetişisti de ondan. Sen ona Uma Thurman'ın ayakları olarak bakarken Quentin 'şaheser' olarak bakıyor. Ben de fetişistim anlarım halinden. Pulp Fiction'da da ayak masajı sahnesi mevcuttur o da bundandır. Kubrick, simetri hastasıdır.. Filmde her şeyin mükemmel olmasını arzu eder. Size göre sıradan olan şey onun için örümcek ağı kadar şaheser halinde işlenmelidir. Siz de film çekseniz kendinize göre bir şeyler katmak istersiniz. Akira Kurosawa, ressam kimliğini ortaya çıkararak Oscar ödüllü 1985 yapımı Ran filmindeki her storyboard’ı kendi elleriyle çizmiş. Peki neden eliyle çizmiş? diye soruyor muyuz? Hayır. Her yiğidin farklı tarz da yoğurt yiğişi vardır. Düşünmeden konu açmayın arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed Wood -- 14 Ekim 2012; 15:53:19 >

• Babam pasta yapmayı nereden öğrendi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theo Angelopoulos

Peki La Haine neden siyah beyazdır? Irkçılık eleştirisi yapmak için mi?

Bana çok mantıklı geliyor ama saçmalıyor olabilirim.

varoş kısmın hayatının renksizliği, hüznü diye sallamak istiyorum

(bkz : le monde est a vous)
    (bkz : dünya sizin)
  • çok güzel bir filmdi siyah beyaz olmasa bu kadar güzel bir atmosferi olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goldstein

quote:

Sallayalım hocam ya. Nasıl bir şiiri okuduğumuza farklı şeyler düşünüyorsak bir filmi izlediğimiz zamanda farklı şeyler düşünebiliriz.Ayrıca senin söylediğinde bana çok mantıklı geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7

bilgisi olan var mı? merak ettiğim için soruyorum. film 93 yapımı bir film yanlış hatırlamıyorsam...

Emin ol renkli filmlere 10 basar İzlerken bir film degilde yasanmıs hikaye havası veriyor ki öyle de zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 3 Ağustos 2013; 20:21:26 >
  • Duyguyu daha sağlam vermek için olabilir, eğer renkli olsaydı yukarıdaki arkadaşın dediği gibi meşhur kırmızı ceketli kız bu kadar konuşulmazdı ama bak film çekileli 20 yıl olmuş hala bu filmin bahsi geçince herkesin kafasına kırmızı ceketli kız geliyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Goldstein

quote:

Sallayalım hocam ya. Nasıl bir şiiri okuduğumuza farklı şeyler düşünüyorsak bir filmi izlediğimiz zamanda farklı şeyler düşünebiliriz.Ayrıca senin söylediğinde bana çok mantıklı geldi.

Nickin bana önemli bir filmi hatırlattı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.